Jump to content

Moto Zajednica

Honda Transalp 700 (2008)

Recommended Posts

• Zainteresovan, 748 postova
  • Motocikl: BMW R nine T Rural GS

Ko smo svi mi da osporavamo Hondu?

Tamo sede neki od nas uceniji i pametniji ljudi, sto se motora tice, i prave sve te masine a onda mi kenjamo da li je cena opravdana i da li je stvarno Honda najkvalitetnija. Da li mi se svidja to je jedno a da li ce preci mnogo kilometara to je nesto sasvim drugo i zavisi od nacina voznje , odrzavanja i sl. Postoji jasan razlog zasto mnogi od nas nevoze Hondu a to je cena. A cenom placas kvalitet i ime. Dakle...

I nemojmo porediti versus i transalpa. Nikada. Smesno je jer nemoze biti toliko kvalitetan i jeftin jer kao sto neko rece Honda je najveca fabrika motora i ako neko moze da ponudi cenu moze ona. I tacno je i sto neko drugi rece da konkurencija obara cenu da bi bila konkurentna a razmislite da li sa nizom cenom budete ustinuti i za neke druge stvari.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova
  • Motocikl: Wee 650

Ko smo svi mi da osporavamo Hondu?

Tamo sede neki od nas uceniji i pametniji ljudi, sto se motora tice, i prave sve te masine a onda mi kenjamo da li je cena opravdana i da li je stvarno Honda najkvalitetnija. Da li mi se svidja to je jedno a da li ce preci mnogo kilometara to je nesto sasvim drugo i zavisi od nacina voznje , odrzavanja i sl. Postoji jasan razlog zasto mnogi od nas nevoze Hondu a to je cena. A cenom placas kvalitet i ime. Dakle...

I nemojmo porediti versus i transalpa. Nikada. Smesno je jer ]nemoze[/color] biti toliko kvalitetan i jeftin jer kao sto neko rece Honda je najveca fabrika motora i ako neko moze da ponudi cenu moze ona. I tacno je i sto neko drugi rece da konkurencija obara cenu da bi bila konkurentna a razmislite da li sa nizom cenom budete ustinuti i za neke druge stvari.

...ostavimo da vrijeme pokaze ko ce biti uspjesnij.....ime Honda nije samo po sebi argument...bar ne u poredjenju sa Japanskom trojkom!

....u clanku se upravo i napominje ne opravdanost visoke cijene u odnosu na ono sto TA nudi....e sada sva tri pomenuta motora ce nesumnjivo biti dugovjecni jer im masine nisu pretjerano jake za datu kubikazu...ni jedan nije napravljen za ludovanja vec za opusteniju voznju sto znaci da vjerovatno nece tako lako crkavati!

Kada smo vec kod izdrzljivosti motora da li neko zna konretne podatke koji je zista najizdrzljiviji motor odnosno koji je njavise presao?

Ja znam za onog Varazdinca sa Yamahom FJ 1200 da je presao 700.000km! Je li to tacno, da li neko zna nesto poblize?

• Rashodovani bajker, 1731 postova

A zna li se cena nove TA700 za nase trziste ?

Po Evropi je 7000-7200 eura , po meni je to povoljna cena za takav motor ... ali verujem da ce kod nas biti preko 8000e ... >:( >:(>:(

Ali ako kojim slucajem cena i na nasem trzistu bude realna rado cu ga voziti u sezoni 2009.  :D

Razmislimo li o konkurencii, u obzir dolazi Suzukijev model V Strom kao najdirektniji suparnik te Kawasakijev Versys kao modernija izvedba svenamjenskog motocikla.Oba modela vec u startu deklasiraju Transalpa cijenom,koja iznosi svega 53.348kn u osnovnoj izvedbi za Versysa, te 56.850kn za Stroma. Transalp kosta 65.990kn sto je 20tak POSTO SKUPLJE!Sva tri motocikla se proizvode sa ABS om i bez njega.

10.000eura je 75.000kuna(mislim da je tako)

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

To sa velicanjem Honde argumentima "Honda je to" malko podseca na visedecenijsko zaklinjanje i nepriznavanje niceg drugog sem Golfa...

Uzas ::)

• Rashodovani bajker, 1731 postova

... ali verujem da ce kod nas biti preko 8000e ... >:( >:(

eeeh...  kod naseg dilera ( CentarS ) cena je 8490e  i 8990e (sa ABS-om) ... >:( >:(>:(

a kod nemackih dilera je isti motor 7090e i 7690e(ABS) ...

• XL, 460 postova
  • Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i

Kako je moguca razlika u ceni od 1400 ( pa to je skoro hiljadu ipo !!! )  evra??

Skoro 20 posto? Jesmo mi bogatiji narod , ili sta?

:-[

Србија међу шљивама...

Небески - не најбогатији, што неко рече, има се - може се...

http://www.honda.co.uk/motorcycles/2008/XL700VTransalp/

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

Razmislimo li o konkurencii, u obzir dolazi Suzukijev model V Strom kao najdirektniji suparnik te Kawasakijev Versys kao modernija izvedba svenamjenskog motocikla.Oba modela vec u startu deklasiraju Transalpa cijenom,koja iznosi svega 53.348kn u osnovnoj izvedbi za Versysa, te 56.850kn za Stroma. Transalp kosta 65.990kn sto je 20tak POSTO SKUPLJE!Sva tri motocikla se proizvode sa ABS om i bez njega.

10000 EUR je 73500 kn trenutno. Takodjer, trenutno je akcijska cijena za Versysa 2007, 48.200 kn  ;)

10000 EUR je 73500 kn trenutno. Takodjer, trenutno je akcijska cijena za Versysa 2007, 48.200 kn  ;)

Pakuj jedan odma' :)

I ovde je nesto jeftin al ne znam tacno how much?

• Drug član, 1480 postova
  • Motocikl: R1200C, GS, DRZSM

Igore, ako te interesuje provjeri kod Harisa u Brckom. Cuo sam da ima povoljno Versysa. Ako nemas broj, mogu naci i poslati ti na PP.

Igore, ako te interesuje provjeri kod Harisa u Brckom. Cuo sam da ima povoljno Versysa. Ako nemas broj, mogu naci i poslati ti na PP.

Hvala druze ali kod nas u Prnjavoru je vrlo povoljan a cijene su jedinstvene i ima ih na www.dks.si

Jel Haris Motonautica?

• nezavisan, 348 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Na forumu sam video slike sa sajma i prilično sam se razočarao izgledom novog Transalpa

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=16116.0

Ja sam ove godine i planirao da kupim TA ali 2001 koji izgleda odlično ali ću to da odložim za sledeću godinu zbog nekih investicija...

Nisam mogao da shvatim šta su ovi ljudi iz Honde uradili od TA i ko je mogao taj izgled da odobri, zar ne rade oni neka ispitivanja tržišta pre nego što izbace model, npr dovedu 20 tak vlasnika pređašnjih TA i pitaju ih šta oni misle o novom TA? Da budem iskren, lep je to motor ali ga uništiše sa ovim okruglim farom!  >:( Pa danas sve ide na oštre linije u dizajnu, pa čak mu je i maska urađena fenomenalno, agresivno... Ne znam da li dobro vidim na slici ili tu baš i nema nešto mesta gde da se nakači kofer pozadi... Sad liči na onaj neuspeo model iz 1999.g, to je Honda Vigor 650  :'(

http://www.motorcyclespecs.co.za/model/Honda/honda_vigor_650.htm

Sve mi se čini da je to taj motor samo restilizovan :(

Želeo bih da čujem mišljenje ostalih sa foruma...

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

Juche sam bio sa koleza Ernestom na sajmu...i gledali smo ga. Ne znam shta da kazzem...mislim da su "ovi" iz Honde malo izgubili kompas shto se dizajan tiche. Tu mislim na celu gamu novih motora...ne dorecheno,ne dojebano,ruzzno...sve bzvz

Novi TA je meni lichno,gadan,a da ne pricham da je malih gabarita...a tek prekidachi na kormanu...fuuuuuuj! ::)

• Călător motocicleta, 2361 postova
  • Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :)

Video ga uzivo (kroz izlog zatvorene prodavnice) i meni licno se svidja.

Sto se tice kofera... uvek moze negde da se zakaci... burgija-sraf-garaza-snalazljivost... nema problema

Nedavno sam citao o nekim testovima i bio sam zadivljen informacijom o preterano niskoj potrosnji (ne secam se vise koliko je bilo, ali je bilo ekstremno niska), a to je dosta bitan faktor kada pogledamo cene goriva.

Izgled... iskreno to me najmanje zanima... bitna mi je funkcionalnost. Trenutno vozim TA 1989god... a on je kao lep??? Meni licno je ruzan k'o noc, pa sta! Odlican motor! Kada bih ga kupio, uzeo bih ga da ga vozim a ne da ga gledam, tako da me izgled stvarno ne zanima.

Ja bih ga vrlo rado posedovao!!!

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

zar ne rade oni neka ispitivanja tržišta pre nego što izbace model, npr dovedu 20 tak vlasnika pređašnjih TA i pitaju ih šta oni misle o novom TA?

Honda radi veoma opsezna ispitivanja i ovaj model je upravo rezultat tih ispitivanja. Na njihovom sajtu postoji formular za svaki model koji se razvija. Posetilac sajta moze da upise svoje misljenje o novom modelu posto popuni anketni listic i odgovori na sva pitanja o postojecim modelima. Pitanja ima mnogo, neka su dosta strucna i odgovori na njih Hondi daju smernice o razvoju novih modela.

• MK. Sirius - Srbija, 806 postova
  • Motocikl: KTM Supermoto T 990 '11, Piaggio Beverly Tourer 250ie '08

Meni je izgled bitan,ali ne i presudan.Presudna je funkcionalnost,kvalitet i prakticnost celokupno gledano.Ovogodisnji Transalp je vise okrenut putu nego offroad-u,vise nego stari modeli,a to je dovelo do toga da je svrstan u kategoriju putnih motora - V-stroma 650 i Versys-a,a on tu nema sta da trazi.Mislim da je ovo poslednji Transalp,i da ovaj model u ovakvom obliku - nije dostojan naslednik legende.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja