Jump to content

Moto Zajednica

Iskustvo sa Arai RX7-RR4 Kacigom

Recommended Posts

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Resio sam da vam objavim moja iskustva sa Arai RX7-RR4 kacigom.  Kaciga je Edwards replika u zutoj/crvenoj bojiarai_rx_repedwards_yellow.jpg.  Moram odmah da kazem da je kaciga strasno udobna, jeste bucna ali nije ni pravljena za Turing pa se i nebunim. Dizajn je odlican, lako se cisti itd.

E sad....ono sto me izludjuje i zbog cega verovatno nikad necu kupiti Arai ponovo:

1. Vizir.  Zamena vizir je toliko zajbana u odnosu na Shoei da me muka hvata kad god moram da menjam vizir.

2. Vizir.  Kada je potpuno otvoren vizir pa cak i kada je 80% otvoren vizir se nemoze spustiti povlacenjem sa jedne strane vec se mora povuci po sredini, znaci prevlacenjem ruke preko lice, sto me takodje izludjuje.  Shoei lepo povues sa leve strane i lepo se zatvori.

3. Vizir.  Da bi lepo dihtovao mora da se pritisne sa leve strane u jednu kao bravicu i onda je kompletno zatvoren.  Kaciga je testiran mnogo puta po kisi i lepo dihtuje, voda nikada nije usla sa unutrasnje strane vizira.

4.  Vizir.  Nema klasicne krk-krk-krk polu-zupcanike za podisanje vizira.  Recimo na Shoei kacigi lepo ostavis vizir otvoren 1cm i nemas problema.  Kod Arai kacige to je tesko jer se vizir sam zavori cim ubrzas.

5.  Otpao mi je poklopac ventilacije ispod vizira.  Arai je poslao besplatno zamenu.

6.  U proslu nedelju otpao mi je levi poklopac vizira.  Kod Arai-ja se vizir uvlaci u poklopac sa strane kacige.  Totalno sam poludeo jer sam bio jedno 160km od kuce i morao sam da vozim bez vizira jer sam se bojao da ce mi vizir otpasti.

Inace kaciga je zaista dobra, lagana, ventilacija je odlicna, jeste malo bucna ali ja ionako nosim cepice za usi pa mi ni to nesmeta toliko.

Tehnicka podrska je fenomenalna, upravo sam dobio mail da mi Arai salje novi poklopac koji je otpao.  

Ovo je sve moje iskustvo, smatram da se ovakve stvari na kacigi od $750 nesme desavati. Mislim da ce mi nova kaciga opet biti Shoei.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 584 postova
  • Motocikl: ZX 12 R

Pa...i nije nešto strašno.

Ono što mene izluđuje kod Arai modela su ventilacioni otvori kroz vizir ,taman iznad obrva-očiju.

Pored ostalog."služe" da zatvore vidik kada legneš po motoru i  uvučeš se u vjetrobran.Tada vidim samo dvije crte na auto putu ;D 

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

....Tehnicka podrska je fenomenalna, upravo sam dobio mail da mi Arai salje novi poklopac koji je otpao.  

A da ti njih još malo okrpiš pa da dobiješ i novu kacigu... ;)

p.s. a onda mi napraviš i ponudu koju ne bih mogao da odbijem ;D...Vidi samo da ta nova bude Edvards replika ali sa brojem 5 ispisanim na kacigi (baš mi se dopada)

• Motorradfahrer, 1733 postova
  • Motocikl: Race Bike in a Tuxedo

...Vidi samo da ta nova bude Edvards replika ali sa brojem 5 ispisanim na kacigi (baš mi se dopada)

Mislish OVA :  ;)

SXuIZ_dscf3133oh0.jpg

Prodavac iz radnje u Atini je hteo da me ubije kad sam je uzeo u ruke i hteo da se baci na pod ispod nje ako mi sluchajno bude ispala.. ;D

Naime,ako sam razumeo.ova je posebno vredna jer je i potpisana! Mislim se...zabole me!

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Trenutno kaciga broj 1 u svijetu brzinskog motorciklizma. Za koju godinicu nadam se i na mojoj glavi...

• Ne silazi, 5525 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Trenutno kaciga broj 1 u svijetu brzinskog motorciklizma. Za koju godinicu nadam se i na mojoj glavi...

Zar sam uopste mogao i da posumnjam?! Samo ovaj put gledaj neke iole normalnije sare.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Zar sam uopste mogao i da posumnjam?! Samo ovaj put gledaj neke iole normalnije sare.

Razmisljam bas o ovoj Edwards-ovoj, ako je i dalje bude bilo ;)

Razmisljam bas o ovoj Edwards-ovoj, ako je i dalje bude bilo ;)

Uzmite Ti i Peki zajedno,mozda dobijete popust. Pa dobro je,prilicno solidna sara,nije kao do sad. Polako se normalizujes.

• Drug član, 1140 postova
  • Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675

Zato sto najvise placaju!  Sve kacige u toj klasi su dobre a ima cak dosta jeftinijih kaciga koje su se pri testiranjima bolje pokazale.  Sto se mene tice nece Arai vise u moje ruke a ni na glavu.  Koga jednom pas ujede taj se i misa boji!

Guest mevdza

...Vidi samo da ta nova bude Edvards replika ali sa brojem 5 ispisanim na kacigi (baš mi se dopada)

Mislish OVA :  ;)

yXobv_dscf3133oh0.jpg

Prodavac iz radnje u Atini je hteo da me ubije kad sam je uzeo u ruke i hteo da se baci na pod ispod nje ako mi sluchajno bude ispala.. ;D

Naime,ako sam razumeo.ova je posebno vredna jer je i potpisana! Mislim se...zabole me!

a koja joj je cena u Atini?

Bolje trazi neku sa brojem 27.

Ma sigurica je 46,to ne moze izaci iz mode. ;D

To moze samo da bude AGV!

Pa i 27 moze da bude samo Nolan. Broj je u pitanju,ne marka.

• Drug član, 845 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8

u bre kolko kvarova ! ko zna kakve su i karike tu mora da i ulje trosi :o ;)  ja cu sebi nesto jeftinije ali kvalitetno LAZER FIBER-PRO

post-857-12878991214813_thumb.jpg

Guest mevdza

u bre kolko kvarova ! ko zna kakve su i karike tu mora da i ulje trosi :o ;)  ja cu sebi nesto jeftinije ali kvalitetno LAZER FIBER-PRO

koja je njoj cena i koliko je teska?

• Drug član, 845 postova
  • Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8

LAZER FIBER PRO regularna cena u Louisu je 299eura i pise 1190grama ,a preko ja se nadam da ce drugar uzeti u italy na popustu 230e.inace nosim LAZER OCTANE kao na slici savrsena je skoro .besprekorna zavrsna obrada tiha ,laka zamena vizira,provetravanje ,imam pinlok zamagli se samo u snovima ;D ovo mi je 7 kaciga u zivotu plus vatrogasni slem u firmi. LAZER je ozbiljna belgiska firma stara preko 80 godina www.lazerhelmets

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja