RSVMillenian 228 Napisano Septembar 27, 2007 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Resio sam da vam objavim moja iskustva sa Arai RX7-RR4 kacigom. Kaciga je Edwards replika u zutoj/crvenoj boji. Moram odmah da kazem da je kaciga strasno udobna, jeste bucna ali nije ni pravljena za Turing pa se i nebunim. Dizajn je odlican, lako se cisti itd. E sad....ono sto me izludjuje i zbog cega verovatno nikad necu kupiti Arai ponovo: 1. Vizir. Zamena vizir je toliko zajbana u odnosu na Shoei da me muka hvata kad god moram da menjam vizir. 2. Vizir. Kada je potpuno otvoren vizir pa cak i kada je 80% otvoren vizir se nemoze spustiti povlacenjem sa jedne strane vec se mora povuci po sredini, znaci prevlacenjem ruke preko lice, sto me takodje izludjuje. Shoei lepo povues sa leve strane i lepo se zatvori. 3. Vizir. Da bi lepo dihtovao mora da se pritisne sa leve strane u jednu kao bravicu i onda je kompletno zatvoren. Kaciga je testiran mnogo puta po kisi i lepo dihtuje, voda nikada nije usla sa unutrasnje strane vizira. 4. Vizir. Nema klasicne krk-krk-krk polu-zupcanike za podisanje vizira. Recimo na Shoei kacigi lepo ostavis vizir otvoren 1cm i nemas problema. Kod Arai kacige to je tesko jer se vizir sam zavori cim ubrzas. 5. Otpao mi je poklopac ventilacije ispod vizira. Arai je poslao besplatno zamenu. 6. U proslu nedelju otpao mi je levi poklopac vizira. Kod Arai-ja se vizir uvlaci u poklopac sa strane kacige. Totalno sam poludeo jer sam bio jedno 160km od kuce i morao sam da vozim bez vizira jer sam se bojao da ce mi vizir otpasti. Inace kaciga je zaista dobra, lagana, ventilacija je odlicna, jeste malo bucna ali ja ionako nosim cepice za usi pa mi ni to nesmeta toliko. Tehnicka podrska je fenomenalna, upravo sam dobio mail da mi Arai salje novi poklopac koji je otpao. Ovo je sve moje iskustvo, smatram da se ovakve stvari na kacigi od $750 nesme desavati. Mislim da ce mi nova kaciga opet biti Shoei. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Obelix 140 Napisano Septembar 27, 2007 Zainteresovan, 584 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: ZX 12 R Prijavi odgovor kao problematičan Pa...i nije nešto strašno. Ono što mene izluđuje kod Arai modela su ventilacioni otvori kroz vizir ,taman iznad obrva-očiju. Pored ostalog."služe" da zatvore vidik kada legneš po motoru i uvučeš se u vjetrobran.Tada vidim samo dvije crte na auto putu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Septembar 28, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan ....Tehnicka podrska je fenomenalna, upravo sam dobio mail da mi Arai salje novi poklopac koji je otpao. A da ti njih još malo okrpiš pa da dobiješ i novu kacigu... p.s. a onda mi napraviš i ponudu koju ne bih mogao da odbijem ;D...Vidi samo da ta nova bude Edvards replika ali sa brojem 5 ispisanim na kacigi (baš mi se dopada) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
YOman 109 Napisano Septembar 28, 2007 Motorradfahrer, 1733 postova Lokacija: BGD Motocikl: Race Bike in a Tuxedo Prijavi odgovor kao problematičan ...Vidi samo da ta nova bude Edvards replika ali sa brojem 5 ispisanim na kacigi (baš mi se dopada) Mislish OVA : Prodavac iz radnje u Atini je hteo da me ubije kad sam je uzeo u ruke i hteo da se baci na pod ispod nje ako mi sluchajno bude ispala.. ;D Naime,ako sam razumeo.ova je posebno vredna jer je i potpisana! Mislim se...zabole me! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peki 1215 Napisano Septembar 28, 2007 Braćala..., 2179 postova Lokacija: Beograd, Lion Motocikl: Honda CB750F 1981 Prijavi odgovor kao problematičan PROKLETO TA!!! :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Septembar 28, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno kaciga broj 1 u svijetu brzinskog motorciklizma. Za koju godinicu nadam se i na mojoj glavi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1127 Napisano Septembar 28, 2007 Ne silazi, 5525 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno kaciga broj 1 u svijetu brzinskog motorciklizma. Za koju godinicu nadam se i na mojoj glavi... Zar sam uopste mogao i da posumnjam?! Samo ovaj put gledaj neke iole normalnije sare. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Evil_Zo 9 Napisano Septembar 28, 2007 U potrzi za performansama..., 3388 postova Lokacija: Chemnitz / Beograd / Herceg Novi Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno kaciga broj 1 u svijetu brzinskog motorciklizma. Za koju godinicu nadam se i na mojoj glavi... Zar sam uopste mogao i da posumnjam?! Samo ovaj put gledaj neke iole normalnije sare. Razmisljam bas o ovoj Edwards-ovoj, ako je i dalje bude bilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1127 Napisano Septembar 28, 2007 Ne silazi, 5525 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno kaciga broj 1 u svijetu brzinskog motorciklizma. Za koju godinicu nadam se i na mojoj glavi... Zar sam uopste mogao i da posumnjam?! Samo ovaj put gledaj neke iole normalnije sare. Razmisljam bas o ovoj Edwards-ovoj, ako je i dalje bude bilo Uzmite Ti i Peki zajedno,mozda dobijete popust. Pa dobro je,prilicno solidna sara,nije kao do sad. Polako se normalizujes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2033 Napisano Septembar 28, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Bolje trazi neku sa brojem 27. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1127 Napisano Septembar 28, 2007 Ne silazi, 5525 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Bolje trazi neku sa brojem 27. Ma sigurica je 46,to ne moze izaci iz mode. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Septembar 28, 2007 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Bolje trazi neku sa brojem 27. Ma sigurica je 46,to ne moze izaci iz mode. ;D To moze samo da bude AGV! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RSVMillenian 228 Napisano Septembar 28, 2007 Drug član, 1140 postova Lokacija: Chicago, IL USA Motocikl: 2007 Triumph Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno kaciga broj 1 u svijetu brzinskog motorciklizma. Za koju godinicu nadam se i na mojoj glavi... Zato sto najvise placaju! Sve kacige u toj klasi su dobre a ima cak dosta jeftinijih kaciga koje su se pri testiranjima bolje pokazale. Sto se mene tice nece Arai vise u moje ruke a ni na glavu. Koga jednom pas ujede taj se i misa boji! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Septembar 28, 2007 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ni ja nisam bio nesto zadovoljan sa RX7, dok koliko god se trudio XR1000 ne mogu da nadjem manu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest mevdza Napisano Septembar 28, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan ...Vidi samo da ta nova bude Edvards replika ali sa brojem 5 ispisanim na kacigi (baš mi se dopada) Mislish OVA : Prodavac iz radnje u Atini je hteo da me ubije kad sam je uzeo u ruke i hteo da se baci na pod ispod nje ako mi sluchajno bude ispala.. ;D Naime,ako sam razumeo.ova je posebno vredna jer je i potpisana! Mislim se...zabole me! a koja joj je cena u Atini? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1127 Napisano Septembar 28, 2007 Ne silazi, 5525 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Bolje trazi neku sa brojem 27. Ma sigurica je 46,to ne moze izaci iz mode. ;D To moze samo da bude AGV! Pa i 27 moze da bude samo Nolan. Broj je u pitanju,ne marka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1816 Napisano Septembar 29, 2007 Drug član, 845 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan u bre kolko kvarova ! ko zna kakve su i karike tu mora da i ulje trosi :o ja cu sebi nesto jeftinije ali kvalitetno LAZER FIBER-PRO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest mevdza Napisano Septembar 29, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan u bre kolko kvarova ! ko zna kakve su i karike tu mora da i ulje trosi :o ja cu sebi nesto jeftinije ali kvalitetno LAZER FIBER-PRO koja je njoj cena i koliko je teska? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1816 Napisano Septembar 29, 2007 Drug član, 845 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan LAZER FIBER PRO regularna cena u Louisu je 299eura i pise 1190grama ,a preko ja se nadam da ce drugar uzeti u italy na popustu 230e.inace nosim LAZER OCTANE kao na slici savrsena je skoro .besprekorna zavrsna obrada tiha ,laka zamena vizira,provetravanje ,imam pinlok zamagli se samo u snovima ;D ovo mi je 7 kaciga u zivotu plus vatrogasni slem u firmi. LAZER je ozbiljna belgiska firma stara preko 80 godina www.lazerhelmets Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...