rusic 261 Napisano Januar 29, 2012 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan kad bi bilo vishe ovakvih postova na ovom forumu... hvala! exc 350 je stvarno sjajna stvar... lakshi od 450 a brzhi od 250... divno nisam alergichan na narandzhasto, svidja mi se svashta shto oni rade... ali me nervira par sitnica inache, kako se tvoj moped ponasha u eksploataciji? odrzhavanje itd pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 29, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam HONDU CRF450R , preporučujem da ako nemaš alergiju na narandžaste (kao ja ) da kupiš ktmov model EXC350 , to je savršena kubikaža , lakši za vožnju , bolja , linearna isporuka snage . CRF450X nije uopste tako naivan kao što misliš zapravo kao i njegov brat bez fara CRF-r on je krajnje prgav i agresivan , u motoru jedino je menjač ne znatno modifikovan , brzine su produžene ali to mu ne oduzima na oštrini koja ne zaostaje . Nakon prvih par vožnji definitivno treba da očekuješ upalu zapale (interna šala) svega i svačega . Takođe u obzir treba uzeti i kubikažu 250 koja ne zaostaje za 450 modelima , verovao ili ne 250 r motor će te u rekreativnoj vožnji izvući i provesti svuda gde i 450 samo mnogo opuštenije . Na njemu možeš da budeš rasterećeniji na gasu dok na 450tki moraš da vodiš računa . P.S. To je samo moje skromno mišljenje EDIT: Da na Xu je suknja klipa malo duža što daje nešto veću sigurnost od zakivanja prilikom gasiranja 4tom i 5tom i ništa više . . . tacno je da ce 250 na terenu, ne na stazi, pratiti 450 bez problema, ali ne i opustenije. 450 ima vecu snagu koja u nezgodnim situacijama mnogo znaci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
^SuPeR_MiNT^ 46 Napisano Januar 29, 2012 HONDA RULES, 142 postova Lokacija: Novi Sad - Lađevci Motocikl: Honda CRF 450 r & Aprilia RX 125 sm/x Prijavi odgovor kao problematičan Pa gledaj , održavanje je visoka stavka , ali ono što pruža je nenormalno zadovoljstvo , isto to sa manje para za održavanje dobićeš od exce-a . U vožnji je vrlo okretan i elastičan , ali greške slabo prašta (moja kolena znaju najbolje ) . Samo pravi znalac ( Ja to definitivno nisam ) može da izvuče svu snagu koju ona poseduje . . . Sve što te u vezi toga zanima možeš da me pitaš ja sam sad i onako zaludan ovih dana (Predpostavljam da sam mlađi ali znam po malo o tome ) . E sad exc350 četvorotaktni sam ti preporučio zato što je to prava , perfektna kubikaža ni premalo ni previše za jedan enduro motor , on ima znatno bolje raspoređenu isporuku snage od svakog 450 motora , a i dalje pruža zadovoljstvo kao 450 , servisni interval je nešto opušteniji a samim tim je prepravka u supermoto isplativija (na r modelu crf-a u supermoto varijanti dva ulja menjaš na 5h ) . To je opet jedna mana na CRFu ako on nije u trkačkoj profesionalnoj upotrebi , dva ulja , između njih imaš dva semeringa , na radilici i kontra vibracionom tegu koji umeju da budu osetljivi na 4tu i 5 brzinu . . . Ali opet preporučujem ti da uzmeš od nekoga koga znaš , probaj 250 , probaj 450 , ako ima i 350 , takođe nemoj da zentaš od cvaje one u šumi mogu da budu mnogo zanimljivije po nekad od 4t . . . . Moja preporuka je da pre kupovine probaš te motore , ja nisam probao , otišao kod čoveka provozao malo po ulici , ma reko opušteno . . . Kupio motor , seo , upalio krenuo polako putem ništa , na makadam , pa u šumu , u prvoj pauzi tresao sam se kao prut ovi drugari mislili nije mi dobro a ja samo što ne popustim (Uh zaneh se malo ) . . . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Januar 29, 2012 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mint, CRF ima odvojeno menjacko ulje i ulje za podmazivanje klipa ? (Ako je tako jeste malo smor zameniti ulje ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
^SuPeR_MiNT^ 46 Napisano Januar 29, 2012 HONDA RULES, 142 postova Lokacija: Novi Sad - Lađevci Motocikl: Honda CRF 450 r & Aprilia RX 125 sm/x Prijavi odgovor kao problematičan Mint, CRF ima odvojeno menjacko ulje i ulje za podmazivanje klipa ? (Ako je tako jeste malo smor zameniti ulje ) Tako je . . .Kepo veća snaga koju si pomenuo je još jedana mana , uvek moraš da paziš na gasu , a što se tiče staze već sam napomenuo samo znalci umeju da izvuku svu snagu koju ima a da ne iskipuju (Moja kornjača zna najbolje hahahahah ) . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6322 Napisano Januar 29, 2012 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ma zna i njegova Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 29, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Mint, CRF ima odvojeno menjacko ulje i ulje za podmazivanje klipa ? (Ako je tako jeste malo smor zameniti ulje ) Nije smor. Dva minuta vise posla, al bolje čuva mašinu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
^SuPeR_MiNT^ 46 Napisano Januar 29, 2012 HONDA RULES, 142 postova Lokacija: Novi Sad - Lađevci Motocikl: Honda CRF 450 r & Aprilia RX 125 sm/x Prijavi odgovor kao problematičan Mint, CRF ima odvojeno menjacko ulje i ulje za podmazivanje klipa ? (Ako je tako jeste malo smor zameniti ulje ) Nije smor. Dva minuta vise posla, al bolje čuva mašinu. I to sotoji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 29, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Mint, CRF ima odvojeno menjacko ulje i ulje za podmazivanje klipa ? (Ako je tako jeste malo smor zameniti ulje ) Tako je . . .Kepo veća snaga koju si pomenuo je još jedana mana , uvek moraš da paziš na gasu , a što se tiče staze već sam napomenuo samo znalci umeju da izvuku svu snagu koju ima a da ne iskipuju (Moja kornjača zna najbolje hahahahah ) . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Januar 30, 2012 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Mint, CRF ima odvojeno menjacko ulje i ulje za podmazivanje klipa ? (Ako je tako jeste malo smor zameniti ulje ) Nije smor. Dva minuta vise posla, al bolje čuva mašinu. Ma meni licno je to jedan deo vise koji moze magicno da nestane , znas bre Kepo kolko sam spretan Jel moze samo mali off Zasto je odvojeno ulje bolje za masinu (milsim ako su intervali zamene isti, pogotovo ako je to 5-6 sati)? Inace sa CRFovima ama bas nikakva iskustva nisam imao, ali kad bi zeleo da ga kupim (i imao mogucnosti) prvi izbor bi mi bilo ovo: http://www.hmmoto.it/ita/ pa onda vidim sta mi se vozi i onda izaberem model. Npr ako se vozim pretezno po boljim kolskim putevima i asfaltu svakako bi uzeo nesto iz trail sekcije (multiuso). Ako se lozim (kao sto se lozim ) da sam enduras uzeo bi nesto iz enduro sekcije. Razlika u ceni je onako max 50% (ako poredimo sa cenama u USA, razlika je mnogo manja za cene u evropi). Delovi su tu odma u Italiju. Svaki bike je prepravljen na tacno ono za sta treba sluzi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
^SuPeR_MiNT^ 46 Napisano Januar 30, 2012 HONDA RULES, 142 postova Lokacija: Novi Sad - Lađevci Motocikl: Honda CRF 450 r & Aprilia RX 125 sm/x Prijavi odgovor kao problematičan @Marko Ne interval nije isti (5h sam spominjao u SM trkama ) a inače 15h motor , 30h menjač po servis menjualu . @Kepo , možda sam ali na terenu je previše snage , a i na stazi ima viška , postaviću snimke koliko letim i koliko brzo obiđem krug a ne iskoristim ni pola snage . @Tema , da , sad sam slučajno naleteo na jedan model CRF-a koji bi trebao da ti bude interesantan , to je CRF300X . . . Našao sam samo snimak od R-a , u ovom obliku (kao prikaz) . Sve isto kao 250 i 450 , samo još je extra što je između ova dva . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zemunboy 55 Napisano Januar 31, 2012 Team Green, 272 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Kawasaki KDX250R MX/SM Prijavi odgovor kao problematičan @Marko Ne interval nije isti (5h sam spominjao u SM trkama ) a inače 15h motor , 30h menjač po servis menjualu . @Kepo , možda sam ali na terenu je previše snage , a i na stazi ima viška , postaviću snimke koliko letim i koliko brzo obiđem krug a ne iskoristim ni pola snage . @Tema , da , sad sam slučajno naleteo na jedan model CRF-a koji bi trebao da ti bude interesantan , to je CRF300X . . . Našao sam samo snimak od R-a , u ovom obliku (kao prikaz) . Sve isto kao 250 i 450 , samo još je extra što je između ova dva . To mu dodje CRF250 sa kitom na 300cc, ili "fabricki" HM CRE F300R Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Januar 31, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan Zasto je odvojeno ulje bolje za masinu (milsim ako su intervali zamene isti, pogotovo ako je to 5-6 sati)? Ja se nesto posebno ne razumem u tehniku, al tako kazu. Kad menjam ulje menjacko je mnogo prljavije od ovoga iz masine. Verovatno tako čuvaju mašinu od nepotrebnih opiljaka od lamela ili čega već. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
exman 241 Napisano Februar 2, 2012 Svrati ponekad, 306 postova Lokacija: Bgd N44 44 14 E20 27 10 Motocikl: KTM 525exc Prijavi odgovor kao problematičan Zasto je odvojeno ulje bolje za masinu (milsim ako su intervali zamene isti, pogotovo ako je to 5-6 sati)? Ja se nesto posebno ne razumem u tehniku, al tako kazu. Kad menjam ulje menjacko je mnogo prljavije od ovoga iz masine. Verovatno tako čuvaju mašinu od nepotrebnih opiljaka od lamela ili čega već. Ti bi bas mogao i da postavis fotku ili bar ime toga na cemu menjas ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kepo 4527 Napisano Februar 2, 2012 Drug član, 4834 postova Lokacija: Kosjeric Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan izvini nisam obratio paznju, inace je na crf 250 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
^SuPeR_MiNT^ 46 Napisano Februar 2, 2012 HONDA RULES, 142 postova Lokacija: Novi Sad - Lađevci Motocikl: Honda CRF 450 r & Aprilia RX 125 sm/x Prijavi odgovor kao problematičan @Marko Ne interval nije isti (5h sam spominjao u SM trkama ) a inače 15h motor , 30h menjač po servis menjualu . @Kepo , možda sam ali na terenu je previše snage , a i na stazi ima viška , postaviću snimke koliko letim i koliko brzo obiđem krug a ne iskoristim ni pola snage . @Tema , da , sad sam slučajno naleteo na jedan model CRF-a koji bi trebao da ti bude interesantan , to je CRF300X . . . Našao sam samo snimak od R-a , u ovom obliku (kao prikaz) . Sve isto kao 250 i 450 , samo još je extra što je između ova dva . To mu dodje CRF250 sa kitom na 300cc, ili "fabricki" HM CRE F300R Kako god vi pametni to zovete .. . .. . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...