Jump to content

Moto Zajednica

Pitam se ima li kraja igrama - Nova ujdurma oko novih saobracajnih!!!

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: SV 650

Gledam malo pre na RTS-u, vlasnici automobila kojima u novoj saobracajnoj stoji F.1. =0 (tezina vozila) morace ponovo da vade i placaju istu iako za to sami naravno nisu krivi, a Ministri i Vlada ce nam se i dalje smeskati sa televizije i redovno primati povisice plate za odlicno obavljen posao - sta nam rade!?

copy/paste

Još jedno neprijatno iznenađenje za vozače

Vlasnike vozila koji su nove saobraćajne dozvole dobili početkom 2011. godine, čeka neprijatno iznenađenje.

Vlasnici automobila kojima u novim saobraćajnim dozvolama nije upisan podatak o maksimalnoj dozvoljenoj masi vozila, moraće zbog administrativne greške da izvade novu saobraćajnu dozvolu. To će ih stajati dodatnih 1,200 dinara.

Kako je u razgovoru rekao vlasnik agencije za registraciju vozila “Dokument”, Zoran Ašković, problem je nastao zbog starih registracionih listova za tehničke preglede, u kojima nije postojala rubrika “maksimalna dozvoljena masa vozila”.

Dopis o novim registracionim listovima upućen je firmama koje obavljaju tehnički pregled tek 1. januara 2011. godine. S obzirom da je zakonski rok važenja tehničkog pregleda mesec dana, svim vozačima koji su to uradili u decembru 2010. godine, kada je korišćen stari registracioni list, u novim saobraćajnim dozvolama nije upisana maksimalna dozvoljena masa vozila.

S obzirom da procedura podrazumeva, najpre dobijanje potvrde sa kojom se vozi do izdavanja saobraćajne dozvole, a zatim čekanje do dobijanja i same dozvole, vozače očekuje i čekanje od petnaestak dana.

Moguće je na pojedinim šalterima MUP-a moguće izbeći nove troškove i čekanje, tako što vlasnik automobila potpisuje izjavu u kojoj navodi da ne želi da mu u saobraćajnoj dozvoli bude upisan podatak o maksimalnoj dozvoljenoj masi.

Vozači koji su među prvima registrovali svoje automobile 2011. godine, sad će morati ponovo da izvade sabraćajnu dozvolu. I to zbog greške za koju nisu krivi.

http://www.smedia.rs/biznis/vest/32754/Vozaci-Saobracajna-dozvola-Administrativna-greska-Zoran-Askovic-Automobili-Jos-jedno-neprijatno-iznenadjenje-za-vozace.html

Gledam i u moje dve saobracajne od motocikla i kod mene je F.1.=0 pa se nadam da mozda to ne vazi za motore?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 332 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere

meni u saobracajnoj za motor pise F.1 =0,a za kola imam neki broj, nije =0.

• Drug član, 1015 postova
  • Motocikl: Honda CBR 900 RR

Meni u saobracajnoj od motora isto na F1=0, ko god da je kriv platice a mozda cu i ja ako se ovi do tada (maja) ne dogovore. :stabre:

• Drug član, 981 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750 Inazuma

Samo da se podsetim, nove tabloce zbog grba, nove tablice zbog W, Y, i slova sa kykicama i crticama, u kompletu ide i nalepnica, pa onda nova saobracajna.....

DAJ PARE! DAJ PARE! DAJ PARE! DAJ PARE! DAJ PARE!

DAJ JOS PARA! DAJ JOS PARA! DAJ JOS PARA!

I NIKO NIJE KRIV!

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 398 postova
  • Motocikl: Honda Transalp 600V

Kod mene F.1 = 0 <_< A sta je ono G ispod? Tu stoji da G =200. Da nije to možda masa vozila? :neznam:

p.s. Svečano me zabole ona stvar! Nema šanse da menjam, dole lepo stoji da mi saobraćajna važi do 2018. >:(

• ODUSTO OD DIJETE, 2634 postova
  • Motocikl: GSX650F & NMAX155

evo sad i ja gledam saobraćajnu motora,da napomenem motor je registrovan 17 maja 2011

F.1 0

G 117

a za kola još nisam pogledao ostala mi u kolima danas

• Svrati ponekad, 150 postova
  • Motocikl: SV 650

"maksimalna masa vozila" F.1 - 0 a suzanu sam registrovao u avgustu 2011, pa ne mogu valjda da natovarim na nju jos 3 tone i tako preopteretim put ili sta vec - mozda se medju njima ima i neko normalan pa kaze ne moraju i motori novu saobracajnu :jok:

...ili tradicinalno verujem da postoji Deda Mraz? :ups:

• Mistik, 297 postova
  • Motocikl: Honda CBF1000A 2007

Kod mene F.1 = 0 <_< A sta je ono G ispod? Tu stoji da G =200. Da nije to možda masa vozila? :neznam:

p.s. Svečano me zabole ona stvar! Nema šanse da menjam, dole lepo stoji da mi saobraćajna važi do 2018. >:(

To je bar prema tezini mog motora masa vozila (suva tezina), a i kod mene je F.1 = 0 >:(

• Drug član, 1740 postova
  • Motocikl: Tomos 14M BMW R 26 BMW R 65 BMW R1150R

imam naravno kao i svi mi samo neizvodljivo ....

tuzis drzavu medjunarodnom sudu

strajkujes kao grci (svi)

ne kupujes gorivo nedelju dana (svi)

sve to neizvodljivo kod nas ...

dok gorivo ne skoci na 250din , dok ne uvedu PDV na sunce i vazduh narod ce cutati i placati nazalost 0ljut2.gif

• Podržavam 7

• Svrati ponekad, 474 postova
  • Motocikl: XV 250

DA NISTE NI SLUCAJNO PLACALI NOVU SAOBRACAJNU !

Sada lepo na FB i na forumima napraviti grupu nezadovoljnih gradjana, sakupimo potpise pa neka se bagra shuta u d**e sa svojim bahanalijama!

Dosta lopovluka, sada samo slozno i masovni BOJKOT!

• Podržavam 11

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

Koliko se secam ni u staroj dozvoli nisam imao ukupnu dozvoljenu masu vozila za MOTOR! Nije to kamion pa da tovarim 25t.... 1neznam.gif

Ni u novoj, stavka F.1 = 0. A registrovao sam u novembru 2011 1zvizduk.gif1neznam.gif

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

0staa2.gif0ljut2.gif dokle vishe!!! Ovakav harač nije bio ni u vreme turaka... 0ljut2.gif I kod mene pise F.1 0 0ljut2.gif0ljut2.gif0ljut2.gif

Država nas krade dok nas ne ubije... to me podseti na ovo...

Promenio član Iron_Floyd

• Ne silazi, 6542 postova
  • Motocikl: đački pešački

OTPOR !

Imas neki predlog?

Meni su juče odbili da izdaju poresko uverenje o uredno izmirenim svim porezima i doprinosima zato što mi se pojavio osnovni dug od bukvalno Dinara 0,99, sa kamatom Dinara 1,19, a potvrda potrebna radi dobijanja zdravstvene markice. AI kaže službenik da je to do zaokruživanja a ja tumačim da PU koristi pogrešnu metodologiju koja upravo namerno proizvodi ovakve greške, ptražuje kamatu i torturiše nas. Vrlo rado ću se pridružiti svakom protestu radi normalizacije odnosa države prema narodu, a sad intenzivno razmišljam kako bi im uskratio harač na penziono i zdravstveno jer je i moje lično pravo da izaberem način svog bitisanja.

U normalnim zemljama, sve što država propiše kao obavezujuće a odnosi se na obaveznost građanske pripadnosti, lična karta, krštenica...ili učini svojom voljom promenu neku ili pak grešku, to čini besplatno, ažurno, bez ikakvog deranžiranja građana i uz izvinjenjenje, a resorni službenici moraju da podnesu ostavku ili da budu smenjeni sa dugom pauzom u bavljenju istim poslom ili napredovanju. Brate, na ulaz da dižu rampu il da kuvaju kafu.

Pored saobraćajne, tražiće i promenu tablica zbog promašenog grba.

• Hronicar Svakodnevnice, 97 postova
  • Motocikl: Brod i to onaj prekookeanski :D

ja sam cuo to u decembru, da je neki saobracajac nekog cimao pri rutinskoj kontroli, bas oko toga, nosivost cuda muda.

vidim ja bice seksa >:(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja