grbava suzana 37 Napisano Januar 19, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Već sam se patio na ovu temu ali nisam imao kolege s BJB-a za pomoć i savet.Pre tri godine sam kompletno uradio viljušku najbolje što sam znao i umeo jer mi je stankara samo za ruke u to vreme tražio 200 evra pa se ja odlučim da sam zasučem rukave...Brat mi iz austrije donese teflonske prstenove,semeringe i one završne brišuće gume.Ovde kupim fork oil u guevari...rasturio,oči pobelele od trljanja-poliranja...pošto je motor tri dana stariji od Dunava skratio sam malo opruge na semerinzima i to je cele dve sezone trajalo.Jedan je još uvek suv ali jedan štap mi je pustio a ne volim da vozim sa podmazanim diskovima.Šalu na stranu ovih dana će opet na kanal da ga sredim do sezone pa je svaki savet dobrodošao u smislu da ako se već zajebavam to bude što kavlitetnije tj dugotrajnije rešenje,ako je to uopšte moguće.Zanimaju me iskustva drugih ljudi jer sam svestan da je ta viljuška dugo vremena radila svoj posao pa mozda i ne moze bolje. Čime je najbolje polirati ih? I problem mi je količina ulja jer imam service manual s neta za taj motor pa u njemu ima više modela pa količina ulja varira od 417 do 492ml po štapu.Broj šasije počinje sa GR7BA ako to išta znači... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mx_rider1990 12 Napisano Januar 20, 2012 Svrati ponekad, 258 postova Lokacija: ZR Motocikl: Kawasaki ZX10R Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavno rasturis viljusku,staro ulje napolje,novo unutra,novi semering i to ti je to. Jel ga dizes na zadnji? Sto se kolicine ulja tice, Na netu stoji GSX-R 750 1992-1995 454,5 ML SAE 10W Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6129 Napisano Januar 20, 2012 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko imaš riseve na štapovima ili su malo krivi svaki semering će brzo propustiti ulje tako da ti je posao uzaludan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grbava suzana 37 Napisano Januar 20, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jednostavno rasturis viljusku,staro ulje napolje,novo unutra,novi semering i to ti je to. Jel ga dizes na zadnji? Sto se kolicine ulja tice, Na netu stoji GSX-R 750 1992-1995 454,5 ML SAE 10W Ne točkiram ga tj jako retko kad me ujede buva...prošle me te godine...a i kad činim to spuštam ga mekano (ne kao neki ko budak u zemlju) hvala,pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grbava suzana 37 Napisano Januar 20, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ukoliko imaš riseve na štapovima ili su malo krivi svaki semering će brzo propustiti ulje tako da ti je posao uzaludan Ako sam dobro pročitao izmedju redova tvoj savet je da ga (motor) s Pregrevice pustim u dunav i kupim novi..? Viljuska nije kriva (to se na strugu lako primeti),risevi se poliraju,skratim opruge na novim semerinzima...ni prvi ni poslednji koji to radi...postavio sam temu jer mozda postoji (rupa na saksiji) za koju ne znam. HVALA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6129 Napisano Januar 20, 2012 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Cccc, zašto tako negativno i sa nerazumevanjem . Napisao sam ti post misleći da samo hoćeš da promeniš semeringe bez provere ovoga što sam ti napisao. Štapovi (ukoliko nisi siguran) moraju da idu na proveru a ujedno moraju dobro da se ispoliraju, osim ako nisu puni riseva ili, nedaj Bože, rđe. Tek kada je sve to u redu promenom semeringa i ulja uradićeš pravi posao. Svi krpimo dok se može krpiti ali namenjali smo se u Laboratoriji semeringa gomilu ovih godina i pre toga mora da se uradi ovo što sam napisao... Srećan rad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grbava suzana 37 Napisano Januar 20, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sinoć su mi iz Suzkija iz Beča stigli original semerinzi,teflonski prstenovi i brišuće tako da menjam sve jer mi motor ne sluzi za ukras ili ti pribor za pecanje nego za putovanja...po njivama freewind,po gradu skuter a po lepim putevima na delje teram moju babu Iskreno do skoro nisam znao da se tube mogu menjati...pod uslovom da spoljašnje nisu krive ako se nakon ovog sređivanja ne proslavim zameniću i njih.Tada mora biti trajno rešeno jer kad klizna površina bude nova tefloni novi pa nema lufta,dobri semerinzi...onda mora trajati.pošto su tube obe oko 200 evra ovaj put ih neću menjati aa pošto stankara traži 100 evra samo za ruke onda mi to i nije neka investicija mada može biti veliki problem kako sam čuo izvaditi stare tube.Postojeći štapovi nisu ni blizu rđe jer se bavim rosfrajom tako da su i sada na oko kao ogledalo ali naravno da nisu ok čim je jedan pustio.Nemam tu čast da te poznajem lično a prvi post mi je delovao prepotentno pa sam zato tako i reagovao. Hvala na posvećenom vremenu i razumevanju.Pozdrav 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 20, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan dali su krivi ili ne,to proveris za sekundu,nereba ti strug, poliranje obavezno ako ima vecih riseva i to se odradi, pa novi semerinzi pa se vidi kako klizaju,po potrebi skratiti oprugice,i proveriti nalegnu povrsinu semeringa,da slucajno nebi ukoso legli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grbava suzana 37 Napisano Januar 20, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Boki One čizme su obišle obućara i pošto su od ne "tanke" kože mogu lako da se preprave ako ne odgovaraju ponosnom vlasniku...prekroje se na papuče i rešen problem he he he he he... Pozdrav!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grbava suzana 37 Napisano Januar 21, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan u nastavku primer."IZLASCI-KUDA I KAKO SUBOTOM UVEČE" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6129 Napisano Januar 21, 2012 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Lepo I, šta si ustanovio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grbava suzana 37 Napisano Januar 22, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Neverovatno je koliko se štroke najela tj kakvo je ulje i to uz slabu ekploataciju jer sam mnogo više vozio freewinda ... ali to su naši putevi.Ubuduće ću svake sezone menjati ulje.Nije neka investicija ni veliki posao a sigurno znači.Riseva nema jer još nije svukla one fine poprečne od prošlog poliranja a noćas sam zevao po netu i nisam mogao da verujem kakve oni štapove sređuju.Doduše nigde se ne vidi kako se to ponaša na dalje u praksi.Ali je to izrđalo,izgrebano.Ovo moje je novo spram toga.Svestan sam da sam je prošlim poliranjem stanjio a i radi već tolike godine pa sigurno nije na standardu ali skratiću malo opruge pa nek traje koliko traje.Primetio sam da ove zaštitne gume nemaju oprugu pa se nosim mišlju da umesto njih stavim stare semeringe kao bolju zaštitu od spolašnjih uticaja.Po veličini je izvodljivo ali ne znam da li ću šta postići time.I stari semering zaptiva dosta dobro oko štapa dok ova guma i nova tandrlja po njemu ko da služi za ukras.Hvala što pratiš moje jade 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6129 Napisano Januar 22, 2012 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Volim kad je neko vredan i ume a sigurno je korisno za sve one koje interesuje ova problematika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grbava suzana 37 Napisano Januar 23, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imam dobru volju i vremena na pretek sad dok je zima a umem jer me muka naterala da umem i što ne umem...Bih ja voleo novu mašinu ali...za to već nije dovoljna dobra volja.neko je život majka a nekom tata tajkun. Biće više slika onako s voljom pri montaži.Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grbava suzana 37 Napisano Januar 23, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan SKLOPLjENO!!! Još da se napnem pa odvojim 15-20 minuta da ih okačim na mesto pa da vidimo na putu šta smo radili...usput sam i osmislio "specijalni alat" za poliranje jer su mi oči pobelele trljajući HVALA SVIMA NA SARADNjI,KO GOD SE NAĐE U SLIČNOM PROBLEMU TU SAM ZA SVAKU POMOĆ 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 27, 2012 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje. Ko radi poliranje riseva na štapovima? U ns poželjno. Ili kako uraditi samostalno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grbava suzana 37 Napisano Januar 27, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jedno pitanje. Ko radi poliranje riseva na štapovima? U ns poželjno. Ili kako uraditi samostalno? Ne znam ko radi u novom sadu a za samostalnu varijantu nije nikakav problem ako imaš volje,strpljenja i vremena a sve to pod uslovom da nisu mnogo oštećeni jer ti je onda uzaludan trud...Sve zavisi od toga u kakvom su ti stanju štapovi...koliko ima smisla i svrhe da guslaš sam... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth 175 Napisano Januar 27, 2012 Svrati ponekad, 418 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Ducati Prijavi odgovor kao problematičan Ima par uzdužnih crtica, ništa duboko. Ajd otprilike objasni šta je potrebno i postupak. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grbava suzana 37 Napisano Januar 27, 2012 Svrati ponekad, 109 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li siguran da možeš sam...ne potcenjujem te nego ne bih da te posle neki majstor ošuri jer niko ne voli da ispravlja tudje greške...I šta konkretno imaš u planu da radiš da bih ja znao šta da ti pričam i o čemu..? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...