Jump to content

Moto Zajednica

Moj MZ ETZ 251 '90.

Recommended Posts

• U prolazu, 95 postova

Pozz ljudi, pre mesec dana sam znao za MZ i cuo o njemu ko sto sam cuo za Madagaskar 1lol.gif ali u proteklih mesec dana sae izdesavao takav splet okolnosti da sam ja za simbolicnu kintu kupio ovaj motor i uz pomoc mog drugara (koji je takodje clan BJBikers-a) mi cemo vozdici ovaj motor na noge :)))

Evo malo slika da mi kazete sta primecujete, sta prvo treba da se radi i sta mi predlazete ?

post-22313-0-10835400-1326922323_thumb.jpg

post-22313-0-63923700-1326922336_thumb.jpg

post-22313-0-52484800-1326922351_thumb.jpg

post-22313-0-67149600-1326922385_thumb.jpg

post-22313-0-33376000-1326922490_thumb.jpg

post-22313-0-18555600-1326922527_thumb.jpg

post-22313-0-97773500-1326922589_thumb.jpg

post-22313-0-08430500-1326922616_thumb.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• MZ Rider, 4141 postova
  • Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a

ovako, imas napred tocak 16 umesto 18(fabrickog) 1neznam.gif Obavezno nabavi kapu svecice, pukla ti je opruga kurble,struja u raspadu, auspuh od TS-a, ostalo je ok.. :D sad jedno lepo rasturanje pa polako, deo po deo.. :D0takoje.gif

• U prolazu, 20 postova
  • Motocikl: MZ-TS 150

obilazio sam razne skupove(naravno sa mojim MZ-om) nije nesto preterano lep, no nije bitno moj motor nego hocu da kazem da su mi ljudi tj bajkeri govorili najvaznije je da ti je zdrav agregat i ispravne kocnice ostalo mozes kako hoces.... a u ostalom preko kataloga kad narucujes delove generalna agregata ti izadje oko 50e+/-....

• Podržavam 1

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Prvo bi trebao ceo motor dobro da opereš....

• Podržavam 1

• Drug član, 1693 postova
  • Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic

Mnogi su mi to rekli 1jee1.gif

inače čestitam na prinovi......lep je to motorčič.....

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Zadnji blatobran ti je zesci, sreca pa si dobio drugi uz motor pa imas da zamenis. Sto se samog motora tice , jbg, mogao bi biti i bolji, ali vidjao sam i mnogo gore. Ima tu dosta sitnica koje treba promeniti, a koje znaju da odnesu para ( malo po malo - pa se nakupi ) . Prvo sto treba da uradis, a sto su ti vec drugi rekli - je to da operes motor, a posle toga - posto je motor bio slupan - da proveris da li su tockovi u osi i da skines rezervoar i proveris kako su majstori pokrpili ram i dal je to dobro i kvalitetno izvareno. Nemoj sad da padas u bedak zbog ovoga sto sam napisao, i moj MZ je bio slupan ( mozda i vise od tvog ), pa sam mu napravio ram i vozim ga tako vec pet godina. Ako si iz N. Sada, mogao bi doci da ti pogledam motor, pa da znas na cemu si i sta sve treba da radis na motoru !

• U prolazu, 95 postova

Mnogi su mi to rekli 1jee1.gif

inače čestitam na prinovi......lep je to motorčič.....

Pa hvala, interesantno kod ovoga motora je i njegova cena !

• U prolazu, 95 postova

Zadnji blatobran ti je zesci, sreca pa si dobio drugi uz motor pa imas da zamenis. Sto se samog motora tice , jbg, mogao bi biti i bolji, ali vidjao sam i mnogo gore. Ima tu dosta sitnica koje treba promeniti, a koje znaju da odnesu para ( malo po malo - pa se nakupi ) . Prvo sto treba da uradis, a sto su ti vec drugi rekli - je to da operes motor, a posle toga - posto je motor bio slupan - da proveris da li su tockovi u osi i da skines rezervoar i proveris kako su majstori pokrpili ram i dal je to dobro i kvalitetno izvareno. Nemoj sad da padas u bedak zbog ovoga sto sam napisao, i moj MZ je bio slupan ( mozda i vise od tvog ), pa sam mu napravio ram i vozim ga tako vec pet godina. Ako si iz N. Sada, mogao bi doci da ti pogledam motor, pa da znas na cemu si i sta sve treba da radis na motoru !

to bi bilo i najbolje, jel moze posle 20i30 danas, ja sam u centru kod Isidorine gimnazije ?

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

to bi bilo i najbolje, jel moze posle 20i30 danas, ja sam u centru kod Isidorine gimnazije ?

Trteba da moze, pusti mi broj tel. na pp , pa da se cujemo .

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

Cestitam kupovinu...!

... auspuh od TS-a, ostalo je ok..

Auspuh nikako ne moze da bude od TS-a, moze biti samo od ETZ-a

Promenio član PICASOO MZ
  • Podržavam 1

Na ETZ-u treba da je sa pet pozicija. Moguce da je neko menjao, pa stavio od starijeg tipa MZ-a ( 6 volti instalacija ), taj je imao 6 pozicija.

Kod ETZ-a ti izgleda ovako :

Prvo, kad stavis kljuc u bravu to ti je nulta pozicija - sve je iskljuceno .

1. Ako okrenes kljuc ulevo ( kontra od smera kazaljki na satu ) - upaljeno poziciono svetlo - kljuc se moze izvaditi iz brave ( parkirno svetlo ).

2. Ako iz nultog polozaja okrenes kljuc u desno ( u smeru kazaljke na satu ) na prvu sledecu poziciju - dat je kontakt, motor moze da se upali i da radi - kljuc nije moguce izvaditi iz kontakt brave.

3. Sledeci polozaj u desno - motor radi i upaljena su poziciona svetla - kljuc nije moguce izvaditi iz brave.

4. zadnji polozaj u desno - motor radi, upaljeno je radno svetlo ( dugo ili kratko )- kljuc nije moguce izvaditi iz kontakt brave.

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Preimenovao bih ovu temu jer "moj MZ" svi možemo da napišemo i onda nijedna tema ne znači ništa.

Mwac, daj mu lični pečat, utvrdi mu identitet.

• U prolazu, 95 postova

Preimenovao bih ovu temu jer "moj MZ" svi možemo da napišemo i onda nijedna tema ne znači ništa.

Mwac, daj mu lični pečat, utvrdi mu identitet.

MA hocu ja to, nego mora prvo da odredim boju kojom cu da ga ofarbam pa na konto te boje damu odredim i samo ime.

0zbunjen.gif

• U prolazu, 95 postova

Ljudi a recite mi opet vezano za taj kontakt kljuc jel postoji mogucnost da se taj kljuc umnozi kod nekog kljucara, kakva su vasa iskustva, da li to kljucari rade posto je kljuc dosta specifican a hteo bih da imam jedan rezervni ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja