Jump to content

Moto Zajednica

Caberg flip up

Recommended Posts

• Zainteresovan, 957 postova
  • Motocikl: Varadero PGM-Fi

Drugari interesuje me ima li neko iskustava sa gore pomenutom kacigom,znaci samo me interesuje flip up,konkretno Caberg Konda Helm,kupio bih takvu kacigu ali sam je samo video na slici,nisam imao prilike uzivo da je vidim. Hvala unapred :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• veseli stomatolog , 860 postova
  • Motocikl: dl 650

ja je koristim 1 sezonu..imam belu....sa bluetoothom.

kaciga je dobra, udobna(barem mojoj glavi odgovara),vizir odlican,naocare kao i kopca su lako dostupni i u rukavicama......ima solidnu ventilaciju.

mana joj je naravno to sto zuji na vecim brzinama(preko 80km/h)...

prednosti- leti je fenomenalna, vecinu vremena(kada vozim sporije) u gradu mi je podignuta, ima vise nivoa vizira tako da se moze namestiti da ima mali otvor da ne greje previse kada je spustena, bluetooth radi odlicno, ali vezuje se samo za 1 tel, i muziku mozes da slusas oko 7h.....

magli na temperaturama manjim od 5C(isprobao)...

mislim da joj je cena pala na 160e.....

za te pare puna kapa!

Zujanje me ne interesuje,najvise me interesuje mehanizam,kako radi,da se ne kvari i tako,hvala na odgovoru,nego ne mogu da nadjem L velicinu u beloj boji a ja sam bas hteo samo belu jer mi je i oprema sivo bela. Slucajno pogledam i vidim da ima u Louisu na snizenju u L velicini mat crna.

• veseli stomatolog , 860 postova
  • Motocikl: dl 650

mehanizam je odlican, ja dosta spustam i dizem vizir i naocare.....

probaj da nadjes belu,,,,,

prvo prijatnija je leti za nekoliko stepeni, veruj mi!

a druga stvar lakse te primete narocito nocu!(ps: izgledas ko marsovac pa se vozaci cak zbune).....1moto3.gif

a iskreno, i lepo izgleda- ko mocni rendzer kad se spusti.....1moto3.gif

auuuu, sad sam video 80e...kad ti neko donese ispasce te 90e...to je extra cena..samo ta mat je malo toplija leti....ali usteda je extra..ja sam svoju sa bluetoothom platio 240.....kod nas je sad bela 135e....

kupuj!

Ne mogu da nadjem belu,trazio sam celu zimu ali bezuspesno,donosi covek bez provizije,ispada 80 e plus nekih 300 din aks.

• Zainteresovan, 859 postova
  • Motocikl: Honda XL1000 2004.

Možda ima u Guevari u Bgd-u. Ja nešto merkam Caberg flip-up u Louisu. Ima Konda, Duke, i Sintesi. Cene verovatno prate i kvalitet. Na Sharp Testu su odlične. Ako kupim utiske prenosim!!:zdravo:

Možda ima u Guevari u Bgd-u. Ja nešto merkam Caberg flip-up u Louisu. Ima Konda, Duke, i Sintesi. Cene verovatno prate i kvalitet. Na Sharp Testu su odlične. Ako kupim utiske prenosim!!:zdravo:

Nema L velicina u beloj,zvao ja.

• Zainteresovan, 880 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC

Pre par dana sam u Guevari probao gore pomenutu kacigu

posto je na popustu i kosta oko 130 eura. Nisam je kupio

jer mi je brada kacila u donji deo kacige!

Nikada ni sa jednom kacigom nisam imao slicnih problema

niti imam problem sa donjom vilicom. :moto3:

Preporucio bih da obavezno probas negde kacigu pre nego

sto se eventualno odlucis za narudzbinu!

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA

imam caberg kondu oko 6 meseci. meni je savrsena, ali je jedina mana sto preko 80kmh zuji.

pokusavao sam da je utisam na razne nacine, ali nisam uspeo.

nakon sto sam uzeo flip up, ne verujem da cu se vracati na full face... leti je neuporedivo udobnije voziti flip up.

• Svrati ponekad, 390 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 900

ja imam mat crnu flip up nosim je jednu sezonu, da se ne ponavljam a stojjim iza svega sto je naveo kolega zeka peka i drugari. Kupio sam je na sajmu u guevari placena 180 e iako je na sajtu kostala 120e i nije bilo u beloj boji, a kada sam zvao niko se nije javljao zbog sajma

ja imam mat crnu flip up nosim je jednu sezonu, da se ne ponavljam a stojjim iza svega sto je naveo kolega zeka peka i drugari. Kupio sam je na sajmu u guevari placena 180 e iako je na sajtu kostala 120e i nije bilo u beloj boji, a kada sam zvao niko se nije javljao zbog sajma

Ja sam zvao Guevaru,imaju bele boje ali nema L velicina.

Pre par dana sam u Guevari probao gore pomenutu kacigu

posto je na popustu i kosta oko 130 eura. Nisam je kupio

jer mi je brada kacila u donji deo kacige!

Nikada ni sa jednom kacigom nisam imao slicnih problema

niti imam problem sa donjom vilicom. :moto3:

Preporucio bih da obavezno probas negde kacigu pre nego

sto se eventualno odlucis za narudzbinu!

To je problem jer niko od mojih blizih drugara nema takvu kacigu da bih probao ali sam preobao flip up jedan drugi model u L velicini i odgovarala mi je odlicno,trenutno nosim fulface u L velicini.

• Zainteresovan, 859 postova
  • Motocikl: Honda XL1000 2004.

Jesenas, kada sam kupovao filtere za Caponorda u Guevari, probao sam Caberg Kondu i isti problem - tesna na vrh brade. Pomerao unazad ali bez uspeha. Malo se razočarao i otišao..:stabre:

• Zainteresovan, 880 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS ADV LC

Ja inace imam flip up kacigu drugog proizvodjaca i nemam problema

sa zuljanjem vrha brade tako da...

Ne bih preporucio kupovinu kacige bez probe!

Ja inace imam flip up kacigu drugog proizvodjaca i nemam problema

sa zuljanjem vrha brade tako da...

Ne bih preporucio kupovinu kacige bez probe!

Kog proizvodjaca je tvoja?

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Imam Caber Kondu, i vozio sma je, da kazem, celu proslu sezonu.

Kaciga je meni vrlo udobna. Lako se stavlja/skida (pogotovo kada se podigne flip-up), lepo lezi, ne zulja, ne klati se na glavi. Sto se toga tice super.

Mehanizam za sada radi perfektno, a koristim ga podosta. Leit po gradu podignut, na otvorenom spusten. Na, recimo, 25 stepeni po gradu kada idem spustim, kada stanem podignem (semafori its...) i sve sljaka bez problema. Vrlo zgodna stvar za bilo koju temperaturu... bas je all-round.

Vizir ima vrlo dobar mehanizam i lako ide gore dole, a pritom lepo dihtuje (malo cudan za skidanje i montiranje :S).

Naocare za sunce su fenomenalna stvar. Na vrh glave je slider koji se vrlo lako napipa sta god da imas na rukama, a mehanizam (mada i nema tu neki mehanizam) radi lepo. NIsam mogao ni da zamislim koliko je tja vizir za sunce dobar dok nisam probao (ne nosim naocare za sunce). Mislim da sada ne bih mogao bez toga.

Kopca brza na klik, moze sa rukavicama.

Bela boja je velika prednost, sto zbog vrucine i sunca, sto zbog toga sto mnogi misle da si pandur pa su mirni u saobracaju :)

Po mom ukusu kaciga izgleda vrlo lepo. Sto rece neko gore, lici na mocnog rendzera. :)

A sada mane:

Kao prvo, mnogo sam se razocarao kada sam video da je skaj poceo da puca i na kaisevima i na donjem delu. Jos jedan kolega sa foruma je imao isti problem, ali nisam ocekivao da ce bas tako brzo da se pojavi. Pored ove, imam i HJC R1 Samurai... oko 3 godine... iako je najnizi model HJC-a nikakv problem ove vrste nisam imao. Ocekujem da cu u toku sledece sezone morati da vidim nekako da zamenim te skajeve. Steta menjati novu kacigu zbog toga :S

Druga stvar je magljenje.. Cim je malo hladnije i stoji se u mestu zna dobro da magli (ovo malo hladnije mislim na recimo 15-20 stepeni). Dal ja mnogo dahcem ili sta li je, ali nezgodno jeste. Nisam siguran da li uopste ima kaciga koje ne magle uopste, ali mi se ovo ne svidja nikako. Prskam neki sprej protiv magljenja i on radi posao 2-3 dana. Medjutim, u tom slucaju ne magli ali se pojave kapljice, sto mu dodje na isto. Inace ima neki antifog sloj na viziru koji se nalazi po obodu vizira (recimo oko 1cm), ali po sredini nema. Vidi da po ivicama vrlo dobro radi posao pa mi nije jasno zasto nije stavljen preko celog vizira... Cak sam mislio da joj je to bio feler ali posle cujem da je i na drugim tako.

Ja sam je uzeo u Guevari na popustu i bila je, cini mi se, oko 14000. Za te pare i ok...mozda vredi, mada gledajuci one kaiseve mislim da ne bih dao preko 10000 sada.

E da, zujanja i hucanja ima, ali u ponosljivoj meri. Dosta je hucalo kod cepa za bluetooth (rupa na koju se montira BT je zapusena plasticnim cepom), to me je izludjivalo, ali sam vec drugi dan nasao sta je, nalio OHO lepha i sad je ok.

To su moji utisci posle, oko 6000km sa kacigom.

Pozdrav.

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: R1200GSA
Druga stvar je magljenje.. Cim je malo hladnije i stoji se u mestu zna dobro da magli (ovo malo hladnije mislim na recimo 15-20 stepeni). Dal ja mnogo dahcem ili sta li je, ali nezgodno jeste.

meni caberg konda magli kad se temperatura spusti na 5 stepeni i nize. na 10 mi nije maglila. ne znam sta je, mozda ima veze vlaznost vazduha u tom trenutku ili tako nesto, ne razumem se bas..

taj problem sam resio tako sto unutrasnji sloj vizira mazem nekom krpicom protiv magljenja koju sam kupio u prodavnici na autokomandi i to radi posao jedno 5-7 dana, posle cega treba opet da se namaze. u paketu ide 12 kripca, kosta 400 din sto je meni sasvim dovoljno za jednu sezonu...

E da, zujanja i hucanja ima, ali u ponosljivoj meri. Dosta je hucalo kod cepa za bluetooth (rupa na koju se montira BT je zapusena plasticnim cepom), to me je izludjivalo, ali sam vec drugi dan nasao sta je, nalio OHO lepha i sad je ok.

mozes li da slikas taj deo gde si sipao oho lepak ako te ne mrzi? ja sam probao na milion nacina da resim problem hucanja, lepio sam neke trake i gluposti, ali nista nije pomoglo. doduse, nisam se setio da zalepim taj cep a BT..

Ako neko sazna gde ima u beloj boji L velicina nek javi ovde ili na pp,hvala na odgovorima,puno ste pomogli :takoje: ili ako neko ima polovnu dobro ocuvanu moze i ta kombinacija :takoje: .

Druze hvala ti puno za linkove,cuo sam se sad bas sa ovim likom koji donosi robu,veceras mi javlja da li moze da donese i cenu,hvala jos jednom. :zdravo:

• Kurblaj Khan, 3245 postova
  • Motocikl: motor, da

Nema šanse da se zezneš..ja nosim Caberg Justisimo 4 godine ...savršena je...naslednik je Conda, kupio mojoj saputnici , belu ista stvar..perfektno.

Jedino je za neke standarde malo teža 1750 gr...meni ne smeta.

Nema šanse da se zezneš..ja nosim Caberg Justisimo 4 godine ...savršena je...naslednik je Conda, kupio mojoj saputnici , belu ista stvar..perfektno.

Jedino je za neke standarde malo teža 1750 gr...meni ne smeta.

Ma samo cekam da javi covek da li moze da je donese i po kojoj ceni,imala u Louisu mat crna na snizenju ali ipak bih belu zbog ostale opreme.

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja