Jump to content

Moto Zajednica

Menjanje motora

Recommended Posts

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: Kinroad XT 50 GY

Znam da mi je receno da ne vredi vaditi stari motor i stavljati u njega novi ili vece kubikaze tj. da se ne isplati ni novcano a ni za zivce , ali me i dalje zanima taj postupak i kako bi se tako nesto uradilo i da li moze od motora koji je bio 50 kubika da se napravi 125-ica ili makar 70 , sta sve tu treba da se menja i dodaje ?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 152 postova
  • Motocikl: Kle

pa jedino da kupis neki kit na 70 ili 80ccm pa da stavis ali skracujes mnogo radni vek motora.A za ubacivajne motora od 125ccm pitanje je da li se isplati i da li moze da se upakuje masina u taj ram motora.

• Svrati ponekad, 102 postova
  • Motocikl: Tomos ATX, Yamaha DT 125 R, Sprint Apollo 250 RX

Koji je motor u pitanju ako je 50 kubika onda je naj bolje uraditi kit kao sto ti je ovaj covek rekao. Ali prvo koji ti je motor

• AMATEUR, 293 postova
  • Motocikl: Ma svasta:)

Ako je a verujem da jeste ovaj motor iz potpisa tj.

Kinroad XT 50 GY moze ali ne isplati se, ne bi dobio nista posebno u tih 20cm3 o kojima pricas a ulozio bi mnogo para.. A menjao bi klip,cilindar u najmanju ruku a mozda i karburator posto je ta masina i ovako ustrojena originalnim karburatorom, za vise inf. cekaj nekog iskusnijeg..

To je klon Hondine masine koji je predvidjen da drugo traje ali sve to na ustrb performansi koje su ovde u drugom planu, takav sklop trazi laganu voznju i neznu ruku na gasu i ako se tako vozi trajace dugo.. Sreu u gradu na semaforu lika na tom motorcetu koji je na satu imao oko 11000km sto nije za bacanje..

Ako zelis nesto od 50cm3 a da ide bolje od doticnog motora trazi nesto 2T pod hitno!

• U prolazu, 15 postova

U pitanju je Kinroad XT 50 GY , kinez , ram je poveci , nekoliko majstora koji su radili na njemu su misli da je 125 ili 200-ka , fora je sto je vec crko , otisao cilindar (treba ga busiti) i klip karike , pa sam mislio uopste sve da promenim ali da nabijem na 70 ili 125 ... ? Jel moguce tako nesto? I kako taj kit skracuje radni vek ? A za potpunu promenu ? Ja sam skroz neupucen...

• Drug član, 1412 postova
  • Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L

Za taj agregat imas kit od 80 kuba, nekad je bio oko 300e sad je verujem dosta jedtiniji. Stavis ga i opet ce ti traje koji mesec. Takodje imas i kit od 72cc za 70e verujem da traje jos krace nego ovaj od 80 i pitanje dal se sve gadja.

http://shop.motobike.rs/SKUTERI/4T-KINESKI-CROSS/ENDURO-50cc/Cilindar-s-klipom-i-glavom-Kineski-Cros-fi-47x13-China/prod_13057.html

Ako krenes bilo gde duze od 50km proklinjaces dan kad si to uradio. Sve vezano za taj 139FMB agregat je neopevano DJUBRE i bezi od toga koliko te noge nose. Vidis da se jos secam oznaka koliko mi je ostao u losem secanju. To sto ce radilica da trpi vece opterecenje ti je poprilicno nevazno, jer ako ona ne crkne crci ce nesto drugo. Mozes sad ti uzmes pa budzis i budzis ko rupu bez dna, da mu stavis hladnjak kroz koji ide ulje iz agregata i slicno. Narucivaces delove preko pola sveta i cekaces mesecima da stignu

http://cdn.bjbikers.com/images/imported/Pr/RSZSS_oilcoolerwithadapter.jpg

Sto se tice vecih kubikaza Zorge je u podforumu namenjenom kinezima vise puta objavljaivao gde ima da se kupe i po kojoj ceniti horizontalni agregati. Ako ne uspes da se snadjes posalji mi PP poslacu ti linkove sa drugih foruma.

E to ti je od agregata koji pasu "na sraf". Steta jer ram od motorceta nije los. Sve ostalo ti se svodi na nabavku drugog agregata, drugog CDIa, drugog filtera vazduha, drugog karba, pa onda da pravis nosace za to sve. Pozitivno je jedino jer ima mesta za malo veci agregat

• U prolazu, 15 postova

Za taj agregat imas kit od 80 kuba, nekad je bio oko 300e sad je verujem dosta jedtiniji. Stavis ga i opet ce ti traje koji mesec. Takodje imas i kit od 72cc za 70e verujem da traje jos krace nego ovaj od 80 i pitanje dal se sve gadja.

http://shop.motobike...prod_13057.html

Ako krenes bilo gde duze od 50km proklinjaces dan kad si to uradio. Sve vezano za taj 139FMB agregat je neopevano DJUBRE i bezi od toga koliko te noge nose. Vidis da se jos secam oznaka koliko mi je ostao u losem secanju. To sto ce radilica da trpi vece opterecenje ti je poprilicno nevazno, jer ako ona ne crkne crci ce nesto drugo. Mozes sad ti uzmes pa budzis i budzis ko rupu bez dna, da mu stavis hladnjak kroz koji ide ulje iz agregata i slicno. Narucivaces delove preko pola sveta i cekaces mesecima da stignu

http://img444.images...withadapter.jpg

Sto se tice vecih kubikaza Zorge je u podforumu namenjenom kinezima vise puta objavljaivao gde ima da se kupe i po kojoj ceniti horizontalni agregati. Ako ne uspes da se snadjes posalji mi PP poslacu ti linkove sa drugih foruma.

E to ti je od agregata koji pasu "na sraf". Steta jer ram od motorceta nije los. Sve ostalo ti se svodi na nabavku drugog agregata, drugog CDIa, drugog filtera vazduha, drugog karba, pa onda da pravis nosace za to sve. Pozitivno je jedino jer ima mesta za malo veci agregat

http://shop.motobike.rs/ - mnogo koristan sajt :)

a za taj 139FMB agregat , jel mogu da promenim i taj agregat ?

Ja sam mislio ovako nesto uzmem nov cilindar sa karikama i taj kit od 80 i sada jedino sta sa agregatom i jel onda treba jos nesto da se menja , da li treba nesto sa hladenjem drugacije ?

• Drug član, 3087 postova

Добро Марко, реци људима да си машиницу одма' угробио, без разраде и било каквог подешавања. :lol:

Ако бих могао да дам своје мишљење, 139 ФМБ/ФМА/ФМГ/ФМХ или већ коју ознаку да имају, са мануелним мењачем, полуаутоматским или аутоматским, са рикверцом, без алнасера, са алнасером било изнад или испод, са два, три или четири вентила - је од свог настанка, 1958. године, легенда од мотора. Прост је к'о пасуљ и лако се савладава, мада људи баш и не воле да читају Хондине мануале у којима све пише.

Проблем је што њега тако простог може свако да направи, што уједно и чини ко зна колико добрих, али и лоших дивљих фабрика, па коме шта западне. А да се не траже такви мали хоризонтални мотори, не би их ни правили сви живи. Мени се највише допадају серијски мотори које производи "Лифан" - http://www.lifan.com/english/Industry/list.html?7157825c-0255-4037-b64e-3a005a83a9a8 , али има барем јо пола туцета кинеских фабрика које раде добар пос'о са тим хоризонталцима.

А и добар део млађе клијентеле нереално очекује чуда од 4Т мотора од 50 кубика, што нема леп епилог по сам мотор.

Иначе, 139 QMB је различит од 139 FMB - овај први је мотор за скутере, са чизмом за варијатор.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja