Savage 2 Napisano Septembar 21, 2007 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugari TDMashi, pomozite ko zna ! Koje ulje ide u TDM-a 850, '95., predjenih oko 40.000? I koliko? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Septembar 21, 2007 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Ima već negde , sigurno, bila je tema par puta... Ukratko: IPON, Motul, Castrol, Bardahl, Motorex, Silkolene, Selenia i Liqui Moly su proizvodjači koji se lako mogu naći kod nas, pa će ti svaki preporučiti BAŠ za tvoj model gradaciju. Mislim da je u pitanju 10w-40, preporučeno, polusintetika, a ako imaš viška 20-ak Eura (i ako TDM ne troši mnogo ulja) isprsiš se za full-sintetiku i to bi bilo to... Jeftinija polusintetika kreće od 5-6Eura po litri, pa sve do 16E/lit dobre full-sintetike. U TDM-a ide oko 3 litre (možda malo više), filter je oko 5 -6E. Lokacije imaš u rubrici ''Prodavnice'' pa srećno! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savage 2 Napisano Septembar 21, 2007 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan E, hvala puno Dextere, ja sam i pretpostavljao da je 10-40, ali opet... Znam da sve TDM-ke trose malko ulja, ali ostaje mi da vidim kakva je ova moja po tom pitanju. Probacu sa ful sintetikom, za pocetak, sad je i malo hladnije vreme (cuj malo, ladno u pizdu materinu), pa ce mozda to biti bolje resenje. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2880 Napisano Septembar 21, 2007 Drug član, 2780 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan TDM 850 1995. je model 3VD. Ulje preporucuju 20W40, a ja sipam Motul. Sa filterom staje3,9 lit. A ako budes sam menjao ,videces da je retko glup nacin zamene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savage 2 Napisano Septembar 21, 2007 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Znaci polusintetsko 20-40? Uh, to je valjda zbog toga sto machina trosi ulje po defniciji? A sto je glup nacin? Ajd kazi da ne otkrivam sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GS 249 Napisano Septembar 21, 2007 Zainteresovan, 572 postova Lokacija: Han Pijesak ,BiH Motocikl: KTM EXC 450, Suzuki RM 125 ,Kawasaki KLX 300R ,Kawasaki KMX 125, Yamaha DT 125R Prijavi odgovor kao problematičan Prvo ispusti ulje iz rezervoara za ulje ,pa onda iz motora. Filter se nalazi odozdo ispod dekla sa vise sarafa koje nemoj da pretegnes prilikom vracanja (zbog toga kod nekih tdm kaplje ulje bas iz tog dekla). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1781 Napisano Septembar 21, 2007 Drug član, 832 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7, V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan najmanja potrosnja ulja tdm-a je sa LIQUI-MOLY racing polu-sintetika .provereno . www.liqui-moly.de Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Septembar 22, 2007 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Znaci polusintetsko 20-40? Uh, to je valjda zbog toga sto machina trosi ulje po defniciji? 20w/40 je ulje jako matorog datuma proizvodnje tj. retko se gde više proizvodi. Modernija zamena jeste 10w/40 i ljudskija! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Septembar 22, 2007 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Bas juce sam zamenio ulje na TDM -u i sipao sam mu neko iransko valjda Bardahl gradacija 15-40 polusintetika. Zadnja dva puta mu je sipano YAamalube 10 -40 i sve je u redu do nekih 2000 -2500 hiljade i onda pocinje da ga trosi ubrzano i po mom misljenju do 3000 plafon i novo ulje. Vise se isplati nego dolivati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pit 237 Napisano Septembar 22, 2007 Drug član, 1779 postova Lokacija: Nis- Bliski istok Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me me konkretno sto se tice TDM sta sa tim adfitivima u ulju za lamelu odnosno mopra li bas moto ulje ili moze i za auto. Jer desavalo se da mi pri kraju zamene ulja Yamalube 10-40 polusintetika pocinje da slajfuje lamela sto znaci da ti aditivi gube svojstva posle neke kilometraze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1973 Napisano Septembar 22, 2007 Aktivirao se na času, 3281 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: Tamić XL-1000V Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je nekoliko tema o uljima, pročitajte,u textovima imate odgovore na sva ta pitanja... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savage 2 Napisano Septembar 26, 2007 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prvo ispusti ulje iz rezervoara za ulje ,pa onda iz motora. Filter se nalazi odozdo ispod dekla sa vise sarafa koje nemoj da pretegnes prilikom vracanja (zbog toga kod nekih tdm kaplje ulje bas iz tog dekla). Yo man! hvala za savet, uzeo sam neko 10-40 polusintetsko Selenia pa cu ovih dana da menjam. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
umpahpah 100 Napisano Septembar 26, 2007 Svrati ponekad, 140 postova Lokacija: Sremska Kamenica Motocikl: Honda Forza 300 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo ispusti ulje iz rezervoara za ulje ,pa onda iz motora. Filter se nalazi odozdo ispod dekla sa vise sarafa koje nemoj da pretegnes prilikom vracanja (zbog toga kod nekih tdm kaplje ulje bas iz tog dekla). Yo man! hvala za savet, uzeo sam neko 10-40 polusintetsko Selenia pa cu ovih dana da menjam. Pozdrav! i jos nesto, ima 5 srafova na dekli za filter a jos tri srafa uvucena.E ,ta tri srafa nemoj da diras.A onih pet, lepo, ravnomerno zatezi kad vracas deklu. Kao sto GS rece, polako zatezi.Provozaj motor, ako treba , jos malo dotegni srafove (ako pusta). Bolje je i to nego da pretegnes. Ajd` pa srecno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2880 Napisano Septembar 26, 2007 Drug član, 2780 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan A na levom cilindru, na spoljasnoj strani ima saraf za luftiranje pri dosipanju novog ulja.Anlasujes dok ne procuri. Retko glupo, sve u svemu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savage 2 Napisano Octobar 1, 2007 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan U je, bas ima dosta detalja ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ernesto 10 Napisano Octobar 2, 2007 Zainteresovan, 981 postova Lokacija: Bgd Prijavi odgovor kao problematičan U je, bas ima dosta detalja ;D Ma i nije toliko tesko, samo se seti da se ulje ispusta na dva mesta. Ako ti treba radionicka knjiga meni je ostalo od mog (1997-o) pa javi da srezem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savage 2 Napisano Octobar 3, 2007 U prolazu, 51 postova Prijavi odgovor kao problematičan Yes! Operacija uspela! Mogu vam reci da sam se prijatno iznenadio kad sam video da nije nedostajalo ni dva deci ulja od ispustenog, a presao je od zamene, barem kako kaze bivsi vlasnik, oko 4000 km. Daklem, to je to. Hvala svima jos jednom na savetima i pomoci! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...