Jump to content

Moto Zajednica

Problem upomoc!!

Recommended Posts

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: Yamaha fzr 600 genesis

Sve je pocelo cini mi se od akumulatora.Jedno jutro kad sam hteo da se provozam primetio sam da alanser nema snage da zavergla, proverio sam unimerom akumulator i primetio da je prazan.Kada sam ga napunio sve je bilo ok do sledeceg jutra i tako je bilo jedno nedelju dana.Dok jednog dana akumulator nije prokuvao i poceo da ''pisa'' kiselinu na ono malo crevo sto odlazi akumulatora.Kada sam izmerio kolika struja dolazi do akumulatora nisam mogao da verujem, unimer je pokazivao 24-25V.Jedino sto mi je bilo logicno je da je otisao regler.Pa posto nisam znao kako to sam da proverim pitao sam komsiju i on mi je rekao da probam da skinem klemu sa akumulatora.Ako se ugasi motor kad to uradim crko je regler.Naravno ja sam to uradio i upravo se to i desilo motor se ugasio.Posto sam taj isti postupak ponovio jos dva do tri puta motor se ugasio i vise nisam mogao ni da upalim.Pumpa goriva nece da se pokrene,zeleno neutral svetlo je prestalo da radi,nemam varnicu na svecici.LJudi pomagajte sta moze da bude?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Pod alfa, crkao ti je regler i nabavljaj drugi.

A tom komšiji, "pametnjakoviću" ispostavi račun za njegov savet da skidaš kleme dok motor radi :) Napon iz alternatora - ko zna koliko volti ali sigurno više od 20 - 30 je direktno otišao na Ignitor (elektronsko paljenje) i verovatno napravio dar - mar...

Ipak, za početak proveri glavni osigurač od 30A koji stoji uz rele anlasera pa polako na dalje.

I mani se više slušanja "pametnjakovića" ;)

• U prolazu, 3 postova

Proverio sam osigurac sa njim je sve ok.Cak sam i CDI otvorio i ne vidim nista da je sprzeno na njemu.Na oko deluje da je sve ok.Obavezno cu promeniti regler i molim boga da je samo to.Novi CDI je 814 eura.

• Svakom po zasluzi, 12421 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Mora da je neki od osigurača crkao, polako probnom sijalicom ili instrumentom proveri sve.

Zakači akumulator - tvoj ili neki drugi ispravan, daj kontakt pa meri dokle dolazi napon i gde ga nema.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Proveri i kakva ti je masa na regleru. Oce da digne voltazu ako gubi masu .

• U prolazu, 3 postova

Hvala vam svima na odgovorima. Cuo sam se sa majstorom i ovih dana cemo poceti popravku javicu vam sta je bilo.Al CDI je 100% ... :(

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja