miki083 8 Napisano Septembar 14, 2007 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan moze li mi neko reci nesto vise o ovom motoru, da li je to dobar agregat itd....gledao sam na netu i kazu da mu je fabricka potrosnja 10l/100km , ako je to istina to je mnogo za 600cc, mada je motor prelep Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Borko_smorko Napisano Septembar 14, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ako fabricki toliko trosi veruj mi da u stvarnosti trosi jos vise. Moj Hornet od sesto kubika kad vidi pumpu sam daje zmigavac. Nikad ne trosi manje od deset, samo moze da popije vise. Pricam o gradskoj voznji. A na otvorenom ako ga odrvnes cini mi se da mozes da cujes rezervoar kako srceeeee. Tako da ni ne zelim da racunam kolika je prosecna potrosnja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki083 8 Napisano Septembar 14, 2007 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma imao sam yamahu fzr 600r pre njega, laganom voznjom nije prebacivala 6-6,5l bombona........ali sad kada citam o ovom rf -u dodje mi da metem prs na celo sto se tice potrosnje.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki083 8 Napisano Septembar 15, 2007 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan zna li bre neko nesto o ovom motoru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1591 Napisano Septembar 16, 2007 Drug član, 804 postova Lokacija: Srem Motocikl: Bandit 650 K7 Prijavi odgovor kao problematičan 10litara mi nikad nije potrosio ni grbavi ( gsxr1100 86g) fazer 600 2001g 6l neprelazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boki-KG 92 Napisano Septembar 16, 2007 Banned, 993 postova Lokacija: kg Motocikl: zx7r Prijavi odgovor kao problematičan chuo sam nebrojeno puta da ako ti se vec takav izgled svidja da je rf900r mnogo bolje reshenje! rf600r se i nije nigde u svetu neshto posebnu pokazao, mozhesh videti i na stranim forumima za razliku od starijeg brata... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki083 8 Napisano Septembar 21, 2007 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan zasto mislis da ima slabiji agregat za tu konstrukciju? on je 10 kg-a tezi od ostalih u klasi .......agregat cini mi se ima 100ks,sto i nije toliko slabo ....samo ta potrosnja, ali nelogicno mi je da tvoj rf900 manje trosi od rf 600 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Septembar 21, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Nikad ne trosi manje od deset, samo moze da popije vise. Pricam o gradskoj voznji. a jel ga vadiš ti iz druge?! ??? 10 litara motor od 600 kubika?! teraj ti to kod majstora, koliko god da ti uzme vrlo brzo ćeš da isplatiš kroz čorbu. meni da toliko troši ja ga ne bi vozio, uzeo bi nešto od 150ks pa bar da znam gde ode benzin. zzr sa mešvitom vožnjom, cepanje po gradu i autoput 210km/h ne prelazi 7.5 i to sa malo raštelovanim karbovima. a penzionerski oko 5.5 litara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki083 8 Napisano Septembar 22, 2007 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan ma ja pricam o fabrickoj potrosnji , to sam citao na nekim sajtovima gde opisuju taj model Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Septembar 22, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Ma bezi od toga, motor od 100 konja da ti nov trosi 10 litara, pa sta ce biti kad se malo rasteluje?! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxi69 3 Napisano Avgust 2, 2008 U prolazu, 17 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Citam i neverujem kako ljudi mogu lupati gluposti...leleee Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Avgust 2, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Bas, jbt meni SV (koji istina ima oko 75ks i 180kg) penzionerskom voznjom trosi 4,5l, kad ga poteram do 200 i po gradu ne ode preko 6, 10l po gradu za 600cc mi je totalna nebuloza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Avgust 2, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan http://www.motorcyclespecs.co.za/model/suzu/suzuki_rf900r%2094.htm Ovde kaže da RF900R troši u proseku 6,4 litara na 100km. http://www.google.com/search?q=rf600+average+consumption&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a A ovde kaže da RF600R troši 6,8 litar na 100. Dakle, troši više od RF900R, ali ne troši baš 10 litara kao tvoj. Dakle, kod majstora ;D To što 600 troši više od 900 govori da je agregat slab za tu težinu i da mora da se okreće na većim obrtajima, pa zato i više troši. Recimo, moj VW Passat 1.8 je trošio više od drugarovog Audija A4 2.4 V6, benzinci i jedan i drugi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nucleus 101 Napisano Avgust 2, 2008 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan To što 600 troši više od 900 govori da je agregat slab za tu težinu i da mora da se okreće na većim obrtajima, pa zato i više troši. Recimo, moj VW Passat 1.8 je trošio više od drugarovog Audija A4 2.4 V6, benzinci i jedan i drugi. Ista stvar je i kod poredjenja potrosnje jugica 45 i 55, 45 uvek srce malo vise. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
g-tec 9 Napisano Avgust 2, 2008 Svrati ponekad, 276 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: XT660R Prijavi odgovor kao problematičan Covek bi verovatno 600ccm i zbog registrovanja jer ako gleda potrosnju onda mu je sigurno bitna i registracija,nadji nekog ko ima taj motor pa pitaj kolika je potrosnja(vidim da se neko vec javio),nema sanse da potrosi 10L(mozda na stazi),brat i ja iz NS-a do Borce i nazad sa FzN-om preko Kaca,Budisave ... 7L,uglavnom oko 90 mada je bilo koji put i preko 130(nisam gledao dalje jer sam se sakrio iza njegove kacige),obojica 80 i koji Kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 2, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan razlika u suvoj težini je 8kg što je smešno, svi sport tureri iz tog vremena (cbr600f, zzr600) su sa snagom slični (a i sa kilažom), znači oko stotinak konja. malo veća potrošnja je verovatno rezultat same konstrukcije agregata i karburatora. nemojte porediti različite motore kad je potrošnja u pitanju, dečku ništa ne znači to što tamo neki motor od 600ccm troši ovoliko ili onoliko (osim ako ga ne nteresuje direktno poređene modela, a nije to pitao), meni je zzr600 na jednoj deonicu puta trošio 4.4l. isto tako fzr1000 sa fest raštelovanim karburatorima mi je trošila 6.5l. to ne znači da je rf u kvaru ako troši više od ovih motora koje sam naveo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki083 8 Napisano Avgust 2, 2008 Svrati ponekad, 106 postova Prijavi odgovor kao problematičan ova tema je odavno (vremenski ) zapoceta, evo sa dosadasnjim iskustvom mozda blago vise trosi od yamahe fzr600r nju sam imao pre njega, ali to je nkih pola litra-litar, ali kad se gazi preko 200, verujem da trosi preko 8-9 sto u sustini radi svaki motor od 600ccm te generacije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 2, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Citam i neverujem kako ljudi mogu lupati gluposti...leleee zemljak bre, nemoj da nam bacaš koske, gde izvadi ovu temu od pre hrista... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxi69 3 Napisano Avgust 3, 2008 U prolazu, 17 postova Lokacija: Kikinda Prijavi odgovor kao problematičan Citam i neverujem kako ljudi mogu lupati gluposti...leleee zemljak bre, nemoj da nam bacaš koske, gde izvadi ovu temu od pre hrista... ;D Pa imam taj motor pa mi krivo kad pljuju po njemu neki koji ga uopste ne poznaju, vec sam negde naveo ajde da se ponovim.Ovaj motor trosi od 5 litara pa do 8l.zavisi kako se vozi.Sam na motoru na malim obrtajima 5 litara,dvojica na motoru sa velikim obrtajima 8 litara.Najgore mi kad neko provaljuje cuo sam ovo ili cuo sam ono,treba dati konkretno sta nevalja ako se iznosi misljenje ili ga precutati.Vozim ovaj motor skoro dve godine od menjanja do menjanja ulja nedosipam u karter ni kap ulja, pali na zub u bilo koje godisnje doba ima 76kW sto znaci preko 103 konja, a ako je mozda tezi za dvadesetak kilograma od nekog drugog motora to po meni nista neznaci jer to zavisi i od tezine samog vozaca,ako je motor laksi a vozac tezi to mu dodje isto...Sto se tice agregata i menjaca mislim da je nepoderivo,za jamahu ima problem sa menjacem(kad se motor vozi malo vise na zadnjaka druga brzina oce da izbacuje sama)kod Suze taj problem ne postoji.Toliko,nadam se da sam pomogao ne mikiju posto ga je vec kupio nego nekom drugom koji ga planira.Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 3, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan nema te druge brzine koja nece crci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
skohajm 184 Napisano Avgust 4, 2008 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: CH Motocikl: R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan i mene veoma zanima potrosnja ovog tipa suzane pa sam za vikend napravio mali test... u subotu sam isao sa suprugom za zrenjanin (102kg + 52kg)/52km. sipao sam bez. za 500din (4.56l). ponistio kilometrazu na 0 i krenuo na put.. ns-zr 52 km (100-120km/h), i onda po gradu jos cca 25km (ovu kilometrazu u gradu sam presao iz jedno 20 zasebnih deonica). nakon predjenih 77km ove mesovite voznje potrosio sam sipani benzin. racunica bi bila : 5.9l/100km. moram samo napomenuti da su karburatori dosta rastelovani.... (nadam se da cu danas resiti i taj nedostatak, pa cu napraviti novi test..) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...