Jump to content

Moto Zajednica

ATEST MOTORCIKLA

Recommended Posts

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Imam jedno pitanje za sve customizer-e. U toku su radovi na mom novom chopper-u. Uzeo sam matoru masinu od vatrogasne pumpe iz cetrdeset i neke godine (665 ccm dvotaktna 2 cilindra) i za koji dan bi trebalo  da je spojim sa menjacem od jawe. Sve to se montira na rucno pravljeni ram.

PITANJE ZA SVE:  Kako mogu atestirati ovog frankenstajna( s obzirom da nigde nema broja rama ili motora) i koliko bi me to kostalo?

p.s Izvinite za muguce greske u kucanju, upao mi je spon od brusilice u oko dok sam danas brusio tako da jedva vidim tastaturu.

UVEK NOSITE ZASTITNU MASKU!!!!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2314 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600

Veruj da je mnogo vise eura nego sto bi mogao da naplatis tu ekskluzivu. Ali to je jedini legalan nacin da registrujes choppera... Postoje i drugi nacini ali su vec u sivoj zoni legalnosti... Jes da skoro svi tako rade al je i dalje ilegalno... Reci cu ti samo da jos nisam sreo nekoga ko je radio atest za choopera a znam ih dosta!

Znaci preostaje mi ilegala. Znam ja za to, ali htedoh malo da budem dobar i da sve bude po propis,u al ne moze se >:( . Ipak cu ga registrovati kao poljoprivrednu masinu. ;)

• Svrati ponekad, 129 postova

Za one koji bi radili nešto slično evo par saveta kako sebi da olakšaju život jer koliko sam sam shvatio ja sam prvi koji je ovako nešto PROŠAO. Veliki problem je što ljudi koji rade na registraciji nemaju baš često ovakve i slične slučajeve pa Vam se moze desiti da izgubite po nekoliko dana u šetanju od šaltera do šaltera i skupljanju informacija šta vam sve treba i koji je redosled. Procedura bi bila ovakva: (naravno pod pretpostavkom da ste vozilo završili i da ono po tehničkim karakteristikama zadovoljava naše zakone; najbolje bi bilo da pre nego što počnete bilo šta da radite dobro proučite zakon i u skladu sa njim pravite vozilo da Vas ne bi kasnije kada sve završite taj isti zakon naterao da prepravljate vozilo.

PROCEDURA REGISTRACIJE:

-  Napraviti kupoprodajni ugovor motora i ako je potrebno izvaditi uverenje o poreklu motora - napisati molbu za izdavanje uverenja i uplatiti administrativnu taksu;

-  Vozilo odneti na vanredni tehnički pregled. Oni će uradti tehnički sa napomenom za: - izdavanje uputa za isptivanje vozila (napisati molbu i uplatiti administrativnu taksu) - izdavanje uputa za utiskivanje broja šasije (napisati molbu i uplatiti administrativnu taksu);

-  Izjava sa dva svedoka overena u opštini da je vozilo izrađeno u pojedinačnoj proizvodnji i da ne poseduje broj šasije;

-  Odneti vozilo u stanicu milicije "29. Novembar" na veštačenje da je vozilo zaista bez broja šasije;

-  Odneti vozilo na ispitivanje na mašinski fakultet i priložiti račune od svih kupljenih delova koji su ugrađeni u vozilo;

-  Ako se brojevi ukucavaju u "KOMPRESORU" tražiti iz Ljermontove uput za utiskivanje broja a od Kompresora uzeti račun i priložiti uz ostala dokumenta za registraciju;

-  Sa završenim atestom i ostalim gore navedenim stavkama otići u upravu prihoda svoje opštine i platiti porez na promet za vozilo;

-  Odneti vozilo na tehnički pregled i platiti osiguranje i ostale uplatnice;

-  Sa svim tim papirima pravo u Ljermontovu;

-  Napisati zahtev za registraciju vozila i priložiti sve papire;

-  Zahtev odlazi prvo na komisiju u Ljermontovoj a onda u MINISTARSTVO UNUTRASNJIH POSLOVA na komisiju koja odlucuje da li će vozilo i kako biti registrovano;

^      VOŽNJA!!!!!

Znam da izgleda zamršeno ali verujte u neku ruku mi je bilo lakše da napravim tricikl nego da ga registrujem. Nadam se da ću ovim savetima nekome bar malo pomoći da shvati i da se pripremi na ono što ga čeka ako se upusti u ovako nešto.

Želeo bih ovim putem da se zahvalim ljudima sa mašinskog fakulteta na stvarno maksimalno profesionalno odrađenom poslu i želji da pomognu u smislu davanja informacija i zahvalio bih se odeljenju saobraćajne policije u Ljermontovoj na velikom strpljenju.

preuzeto sa stranice http://www.konzulmoto.co.yu/index.php

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

I na celu tu proceduru su mene upućivali da bih u saobraćajnu uneo podatke o prikolici koja na sebi ima pločicu sa brojem?

Meni ništa sada nije jasno.

valjda je oko 1000 evrica ? sam atest

E ovo me je bas razbesnelo >:( >:(>:( >:(>:( >:(>:( >:(>:(

Frbam masinu u mat crno i prelazim u ilegalu >:( >:(>:( >:(>:(

Neka me uhvate ako mmogu >:( >:(>:( >:(>:( >:(>:( >:(>:(

A da li ja moram da radim atest ako imam pločicu sa brojem? Jesu oni meni tako rekli u murji ali mi nekako nije logično.

Da li neko zna gde se upisuje taj broj prikolice u saobraćajnu?

Vujo, znam koliko i ti.

Moracu da otvorim temu o rucno pravljenim motorima i prepravkama.

Treba, meni su rekli u Ljermontovoj da neznaju pa su me uputili na sudskog veštaka koji kaže da nije siguran ali verovatno niko nije registrovao prikolicu od 63' godine pa zato nezna ali verovatno postoje neki propisi.

A ja bih po propisima, ako ih ima...

Otvori temu, ima ovde više ljudi koji znaju nego u Ljermontovoj, možda i njih nešto naučimo... ;D

• Svrati ponekad, 436 postova

A da li ja moram da radim atest ako imam pločicu sa brojem? Jesu oni meni tako rekli u murji ali mi nekako nije logično.

Da li neko zna gde se upisuje taj broj prikolice u saobraćajnu?

Treba samo da imas papir nakome pise da imas atest, ne moras da imas ni plocicu ni prikolicu ;)

• Svrati ponekad, 198 postova

Ljudi,ako prepravljate fabricki ram,i ne dirate brojeve,i plocicu,i pbrojeve motora ne morate na atest.Tj. mozda biste i morali u nekoj krstenoj zemlji,ali ovde ne morate,i necete imati previse problema na tehnickom a verovatno ih necete imati uopste.Ako pravite nesto iz pocetka (ram) morate na atest.iskoristite deo od starog rama,na primer vrat,ili nosac motora,zavisno od toga gde su brojevi,i ne morate na atest.Kazem u krstenoj zemlji biste morali,ali tamo i kola ako stavite vece felne moraju na atest,ovde ne morate.

E...bukovski...bukovski.. stvaras nervozu i bes, a ja se razvrednio isekao pola bloka skinuo velike zamajce, ma radim kao lud, a ti ni manje ni vise nego 1000e . ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Znaci ja sednem na motor(kada ga napravim) i uz malo srece stignem do bg-a a da me pri tom ne sretnu strumfovi. Tu odradim atest (naravno to potraje pa razvucem sator za kampovanje) i uz jos vise srece se vratim rodnome  Nishu a da ne popijem ni jednu kaznu. Samo ce to morati da saceka prolece, ima tu dosta posla.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja