mixa 1036 Napisano Septembar 11, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Evo posto smo opet u funkciji,da odma najavimo nadolazecu trku: Smjestena na Atlantsku obalu Portugala,udaljena 28 kilometara od portugalske prijestonice Lisabona nalazi se Estoril staza. Prvi put otvorena 1972 godine,a po prvi put u MotoGP 1987 godine,pa ga nije bilo u kalendaru od 1988 godine,ali se vraca 2000 godine.Posljednje modifikacije na stazi su uradjene 2006 godine. Ukupna duzina staze je 4182 metra,sirina staze je 14 metara,13 krivina od cega su 4 lijeve i 9 desnih,a najduzi pravac je dug 986 metara. Prosla godina ne bas najveselija za Stonera,posto je poklekao u 27 krugu i sa sobom poveo Setea. Sa druge strane Rossi je zavrsio na podijumu kao drugi,iza Eliasa,a ispred Robertsa JR. Rossi je krenuo sa pol pozicije, ujedno i drzi rekord staze sa 1:36:200 dok je na samoj trci najbolje njegovo vrijeme bilo 1:38:256,a Stoner je na kvalifikacijama zavrsio kao peti sa vremenom 1:36:702,a na trci dooosta losiji i njegov najbolji krug je bio 1:45:744. Ali dosta toga nije kao prosle godine,pa se moze ocekivati i deveta GP pobjeda Stonera,sto bi bio 12 Moto GP podijum,dok bi to u Rossijevom slucaju bila 62 GP pobjeda i 98 Moto GP podijum. A evo i rasporeda za nadolazeci Moto GP vikend: Elias je odvezao trku kakva se ne vidja, a Keny je imao pobjedu u dzepu, ali je posle izjavio da se zabrojao i da je u pretposlednjem krugu mislio da vozi poslednji, te kad je prosao ciljem kao prvi, a nije video kariranu zastavu, totalno se zbunio, dovoljno da izgubi tu prvu poziciju vec na startu poslednjeg kruga. Prije dve godine, kada je Portugal bio na pocetku sezone, u aprilu, pobjedu i to pilicno ubedljivu odneo je BAros, to je njegova posljednja pobjeda u najjacoj klasi, a tog vikenda on je bio najbrzi i na svim treninzima kao i u kvalifikacijama. Staza mu dakle lezi, ali problem je sto je tad bio na Hondi sa Michelin gumama, a sad je na Ducatiju sa Bridgstonima (mada je to sada najjaca kombinacija, kao sto je bila i 2005 ona sa Hondom). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 11, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Rossi je izjavio da je Misano bilo veliko,veliko razocarenje. "Izaci sa trke i ne moci se boriti je zaista strasna stvar,ali to mora ostaviti iza sebe". Bacili su se na posao i napravili velii napredak za novom Michelinkom. "Izgleda da je Michelin napravio veoma dobru gumu,a to pokazuju veoma ohrabrujuci testovi,mnogo bolja nego prosla". Rossi se nada da ce uspjeti do Portugala spremiti paket koji ce moci da se bori sa konkurencijom. Dodao je da je sampionska titula prilicno daleko,pogotovo jer je Stoner tako jak. Da se uloziti svoju energiju da se zadrzi drugo mjesto,da se pobjedi u sto vise trka i da se bace na razvijanje modela za sljedecu godinu. "Do kraja ima pet trka i trudicemo se da pobjedimo na svih pet iako je titula van domasaja. Imao sam do sada dobrih trka u Estorilu,a prosle godine mi je pobjeda izmakla za malo". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 11, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan A evo sta kaze i mladjani Stoner: "Imam pet trka do kraja sampionata i u prilici smo da osvojimo prvenstvo,a na kojoj ce trci na bude uopste nam nije vazno. Sa nasim motorom u ovome trenutku sve funkcionise kako treba. Timske kolege i tehnicari su zaista odlicni,radimo veoma dobro zajedno,kao familija. To mnogo pomaze,jer bez takve veze ne mozete dobro obaviti bilo koji posao,a ako je imate to vam omogucava da se ocjecate mnogo opustenije". Tako kaze Kamenko i dodaje:" Znam da tim vjeruje u mene i moje mogucnosti,sto smanjuje pritisak,takav osjecaj imam od prve trke". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 11, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ova godina je ujedno i jubilej Portugalskog Grand Prixa,posto je ovo deseti po redu. Doduse prva dva su bila u Spaniji prvi 1987 godine u Jarami i 1988 godine u Jerezu,zatim slijedi pauza do 2000 godine kada se konacno seli na Estoril. 1987 Prvi Portugalski Grand Prix iako je odrzan u Spaniji na stazi Jarama. U klasi 500ccm Eddie Lawson je uzeo prvo mjesto. Toni Mang je pobjedio u klasi 250ccm,A Paolo Casoli je pobjedio u klasi 125ccm ,sto je ujedno bila i jedina njegova GP pobjeda. Klasa 80ccm je pripala Jorgeu Martinezu. 1988 Drugi Portugalski Grand Prix,ali opet u Spaniji i to u Jerezu. Eddie Lawson je ponovio prvo mjesto kao i godinu prije toga,dok su na podijumu sa njim bili Wayne Rainey i Magee sva trojica vozaci Yamahe. Spanci su imali razloga da slave povodom rezultata u ostalim klasama,posto je 250ccm uzeo Juan Garriga,a 80 ccm Martinez, sa kim su na podijumu bili jos i manuel Herreros i Alex Criville,svi vozaci Derby Factory tima. 2000 Poslije pauze od dvanaest godina Portugalski Grand Prix se vraca u Moto GP kalendar i konacno se seli u Portugal na Estoril. Taj "Prvjenac" u klasi 500ccm je uzeo Gary McCoy,dok je Daijiro Kato pobjedio u klasi 250ccm,sto je bila i prva njegova pobjeda van Japana. 2001 Sva tri vozaca koja su pobjedila ove godine u Estorilu bili su na putu za osvajanje titula u svojim klasama. Valentino Rossi 500ccm,Kato 250 ccm i Manuel Poggiali 125 ccm 2002 Rossi je pobjedio u GP klasi ,nakon vodjstva Setea skoro citavu trku,a onda cetiri kruga prije kraja,imate jedan put da pogadjate,Gibe pada i Rossi uzima prvo mjesto. Dok u klasi 250ccm Fonsi Nieto napravio cudo,iako je pao u trinaestom krugu,vraca se nazad i to na poziciju sedamnaest,ali na kraju ipak najveci stepenik podijuma. 2003 Rossi po treci put u GP klasi pobjedjuje na Estoril stazi,dok su Spanci bili zaduzeni za manje kategorije. Klasa 250 ccm Toni Elias,a 125ccm Pablo Nieto,sto je ujedno bila i jedina njegova GP pobjeda. 2004 Repriza u klasama GP i 250ccm opet Rossi i Elias,a u 125ccm pobjedjuje Hector Barbera. 2005 Alex Baros je osvojio Portugalski GP i to bas,bas,uzeo je pol poziciju,postavio rekord staze i naravno prvo mjesto na kraju. U klasi 250ccm Casey Stoner dolazi do svoje prve GP pobjede,dok Kallio dolazi do svoje jedine u klasi 125ccm. 2006 Toni Elias pobjedjuje Rossija za 0.002 sekunde,sto je i najmanja razlika otkako je uvedeno elektronsko mjerenje vremena. A na kraju se ispostavilo da je upravo za toliko izmakla Rossiju titula. 2007 ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 14, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Prijavljeni vozaci za GP Portugala. A evo i po "zastavama",sire se Ameri kao sida. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 14, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Juce su izasli pred novinare i evo sta su rekli,redom: Casey Stoner "Nije ostalo jos mnogo trka do kraja,pa vidicemo koliko mozemo da pobjedimo ...ili izgubimo. Rossi se ne predaje i bice teze nego sto ljudi misle,a u Misanu smo bili potpomognuti njegovom losom srecom". "Ovo je jos jedna nova staza za mene na Ducatiju,osjecam se fokusirano na posao,ovo je jedna od najtezih staza". Alex Barros U Misanu je bila teska trka,sa losim vremenom i mokrom stazom. Mojih prvih par trka ove sezone je proslo prilicno dobro,dok drugi dio i nije bio bas najbolji". "Do sada sam stvarno uzivao u svom MotoGP povratku,ali moj najveci problem su kvalifikacije,moja masina i moja voznja bi trebalo da me dovedu svaku trku u prvih pet,ali problem je u tome sto pocinjem dosta daleko od vodecih". "Moja buducnost je 50:50,nadam se da cu imati odgovor u Montegiju". Chris Vermeulen Moja prva posjeta je stvarno bila teska,a i Bridgestone se "opirao",sada paket funkcionise odlicno,mislim da smo ucini veliki napredak u odnosu na prvi put". "Estoril ima veoma brzu nizbrdicu,na kraju koje se nalazi veoma interesantna krivina. Nije bas lako za nauciti". Toni Elias Moja noga je jos uvjek povrijedjena,a oporavak ide sporo. Sada sam 80% spreman za trku,a trka teska sama po sebi komplikovana i bice bolno za nogu. Nadam se da cu uspjeti da improvizujem kao sto sam u Brnu i Misanu,vozicu bez obzira na sve. Prije nisam htio da rizikujem,i nisam vozio treninge ako bi padala kisa,ali ovdje cu voziti i ako bude padala". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 14, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan A evo i staza Estoril progovara o vozacima: Valentino Rossi Ko bi drugi imao najbolji skor? Kad god je izasao da vozi(svih sedam puta) zavrsavao je na podijumu,a cetiri godine za redom je bio na najvecem stepeniku 2001-2004 i ovo je prvi put od kako se takmici u najjacoj klasi da nema podijuma u cetiri trke. Casey Stoner Pobjeda u klasi 250ccm je ujedno i njegova jedina zavrsena trka u Estorilu,2002 sa 125ccm se povukao sa mokre staze,2003 nije izasao na trku posto se strmopizdio na treningu,2004 je sa 125ccm odustao posto je imao blizak susret sa Simone Corsijem,a prosle godine opet je bio leteci,ne bas zavidna istorija na Estorilu. Dani Pedrosa Ne bas najpovoljnija staza ni za "februara" posto je ovo jedna od dvije staze na kojoj nikada nije posjetio pobjednicki podijum. Chris Vermeulen je u proteklih 6 trka uzeo 72 boda,jedini ko je vise ostvario je vodeci Stoner. John Hopkins Najbolji Hopkinsov rezultat na Estorilu su dva sesta mjesta 2004 i 2006. Marco Melandri Njegov najbolji rezultat je cetvrto mjesto 2005. Colin Edwards Prosle godine je imao jedan od svojih vikenda,zavrsio je na cetvrtom mjestu,manje od sekunde je bio iza pobjednika,a na kvalifikacijama je osvojio drugu poziciju. Loris Capirossi Ima dva podijuma,ukljucujuci i ono trece mjesto 2003 godine,sto je ujedno i najbolji Ducatijev rezultat na ovoj stazi. Nicky Hayden Ovo mu je jedna od najmanje uspjesnih staza. 2003 je bio deveti,2005 je bio sedmi, 2004 se nije takmicio jer se povrijedio na supermoto trci,a prosle godine da ne zavrsi trku pobrinuo se njegov klubski kolega u petom krugu. Alex Barros Prosli put kada je bio na stazi 2005 je napravio dar mar,pobjedio je,a uz to je napunio rekorde na svakom treningu i kvalifikacijama. Toni Elias Ima fantactican skor na ovoj stazi,pobjedio tri od ukupno cetiri puta koliko je vozio. 2003 i 2004 je pobjedio u klasi 250ccm,a prosle godine na senzacionalan nacin sa 0.002 prednosti ispred Rossija prosao kros cilj. Shinya Nakano Osmo mjesto 2005 je najbolje sto je uspio u Estorilu. Makoto Tamada je bilo peto mjesto prosle godine,sto je ujedno i najbolji njegov rezultat prosle sezone. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 14, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Evo rezultata prvog treninga: Nema prevelike razlike izmedju Stonera i Rossija ni u vremenima ni u max. brzinama,izgleda da ce biti dobre borbe. najprijatnije iznenadjenje treninga De Puniet,a razocarenje Barros. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 14, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Na drugom treningu jos vece iznenadjenje,Tamada je na drugoj poziciji,posto je u posljednjem krugu skinuo Rossija i jedini pored Stonera sisao na 1.37. Jos obuven u Dunlop,svaka mu cast. Evo tabele: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 15, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Evo i rezultata treceg treninga Ovaj put drustvo 1.37 su cinili Stoner,Rossi,Guintoli i Hayden. Iznenadjenja ne prestaju,sada je to bio Guintoli na trecem mjestu,njegov kolega Tamada na sedmom,izgleda da su se kod njih neke stvari lijepo poklopile. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 15, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Kombinovana vremena sva tri treninga. Dunlop je odradio odlican posao sa kvalifikaciskom gumom,u prvih pet cak dvojica na Dunlopu,ovome se ni oni nisu nadali. i oba vozaca su sisli na 1.37. E da je puste srece,pa da naprave i dobru trkacu gumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 15, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan I opet iznenadjenje,Hayden ce da predvodi veseli karavan sa pol pozicije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AreOut 8 Napisano Septembar 15, 2007 Zainteresovan, 978 postova Prijavi odgovor kao problematičan U kolko pocinje po nasem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 15, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan U kolko pocinje po nasem? Moto GP u 16:00 imas gore kompletan raspored,posto ima opcija da ti on sam prebaci na tvoju vremensku zonu,tako da svaki put postavljam raspored koji vazi za nas. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Beli Napisano Septembar 16, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda nekog interesuje sta kaze Kawasaki... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Septembar 16, 2007 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan he, he, he, pusi ga, kengure ;D ;D ;D zabar ponovo jase! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 16, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Odlicna trka,svaka cast za pobjedu Rossija,ali i za Pedrosinu borbu,ne volim ga nikako,ali da je pobjedio ne bi se ljutio. Stvarno je vozio kao manijak,a ni klubski kolega nije bas razocarao. Za Stonera nisam siguran da li je to samo jos jedan proracunati potez ili stvarno nije mogao da se bori sa dvojicom manijaka. Yamaha je napravila napredak,vidi se sada bas ne deru je na pravcima kao da stoji,a i Michelin je odradio izgleda svoj dio,a Rossi to sve ukomponovao. Ih Okrade teske rijeci :-[ Evo i kompletne tabele rezultata trke: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 16, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Evo poretka vozaca poslije Portugalskog GP. A evo i kako stoje timovi i konstruktori. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gasa Napisano Septembar 16, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Rossi je najjac, jao kako sam srecan ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa 31 Napisano Septembar 16, 2007 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Kovin Motocikl: Puch Prijavi odgovor kao problematičan Ubedljivo naj zanimljivija trka, klasa 125cm! Extra! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Septembar 16, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ubedljivo naj zanimljivija trka, klasa 125cm! Extra! Meni je zanimljivija bila 250ccm, kako je Bautista vozio brate mili, pravi supermen, leteo je po stazi. Malo je uspeo Doviciozo da ga prati par krugova i onda odustao, a Lorenzo nije mogao da im pridje. Klasu MOTO GP nisam gledao, nazalos'. Morao sam da odem do grada. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Septembar 16, 2007 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan Vale Vale Vale jebe australijane ;D ;D ;D Iako su shanse da osvoji sezonu minimalne ja sam i dalje prezadovoljan trkom i uopshte voznjom rossia Pozdrav svima! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Septembar 16, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Ha-haaa! Drago mi je zbog Rosijevaca, evo digli glavu, kuju planove o tituli! ))))))))))))))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gio 140 Napisano Septembar 16, 2007 Zainteresovan, 633 postova Lokacija: New Now City Motocikl: Suzuki SV 650 s k1 Prijavi odgovor kao problematičan hehe,mora se... Treba biti optimista,chuda se dogadjaju ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mixa 1036 Napisano Septembar 16, 2007 Ne silazi, 5473 postova Lokacija: Trebinje Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS Prijavi odgovor kao problematičan Ha-haaa! Drago mi je zbog Rosijevaca, evo digli glavu, kuju planove o tituli! ))))))))))))))) Pa kad sam Rossi kaze da hoce do kraja sampionata da sacuva drugu poziciju,cemu onda Rossijevci imaju da se nadaju tituli?! Bice jos sezona,mozda i jos titula za Rossija,ako i ne bude,malo li je 7 patuljaka. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...