Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki GSX 750 F Vlasnici

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 228 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 600 F , Honda Transalp 600 V

Isto kao i vama, kad je hladan sauh do kraja odmah spustim na nekih 3000 rpm da odradi par minuta. A inace radi na nekih 1300/1200 rpm kad je zagrejan i isto tako kad je relativno vruca masina posle pauze odmah upali u sustini lepo radi, mada koliko vidim masine nam se isto ponasaju sto se toga tice. Valjda je takav sam agregat. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

I ja ga palim sa saugom kad je hladan samo ga ne zagrevam kao vi vec odmah krenem, a spustom saug cim pocne da se podizu obrtaji tj posle 3-4 sec.

Poslato sa HUAWEI P7-L10 uz pomoć Tapatoka

• Svrati ponekad, 387 postova
  • Motocikl: Suzuki gsx 750f

Занимљиво је ово што сте покренули ову причу. Када сам купио мотор никако нисам успевао да нађем начина да мотор упали из прве. Или је сауг превише затегнут и онда пресиса или га не повучем довољно, па неће да упали.

Временом нађох неку меру.  :) Хладан увек мора са саугом БЕЗ да додајем гас. И лети. Једино када је баш екстремно топло може да упали без сауга. Чим се покрене мотор, смањим сауг на неку минималу. Обично гледам да одмах кренем и да га веома лагано возим и тада одмах сауг скроз вратим. Иде без проблема. Сауг никада не повучем до краја. Када је хладније повучем га негде до 2/3, а када је топлије само "на врх". Негде у првој трећини.

И код мене кад је врућ, угасим га, па после нпр 15 мин теже упали. Као да дуже вергла, али је тада решење да му дам доста гаса (без сауга, наравно).

Кад је баш загрејан у леру иде на готово 1500.

Што се тиче прегревања, ако је све исправно, треба бити тотални болесник и прегрејати га. У нормалним околностима то је немогуће. Чини се да је тако.

• Drug član, 3002 postova
  • Motocikl: FleXeR

Ler treba podesiti kad je motor zagrejan na radnu temperaturu sa upaljenim svetlima (dugo svetlo). Moja preporuka je 1200 rpm tada.

P. S. primetili kako nam zivne tema cim je hladno i kisovito? ;)

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 736 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F

Hvala Bobane, proveriću karb. Motor još uvek nisam spremio za sezonu.

Kad smo već kod startovanja, jel uobičajeno da se čuje lanac dok se ne zagreje?

• Zainteresovan, 612 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX 750F; Yamaha TDR125R; Sprint GRIZZY 125 ; CZ 175 iz 1972

Ne, nije normalno da se cuje lanac. Kod mene se ne cuje, presao oko 38000 km.

• Drug član, 2874 postova
  • Motocikl: strom 650

Kolko je prešao kad se čuje lanac.Pri štelovanju ventila premeriš lanac i ako je u toleranciji teraš ako nije menjaš jednostavna zamena i nije skupa.Koje ulje kad zameniš možda i stane sa lupkanjem....

Prešao je 30 i neku hiljadu, čuje se samo 2 min dok se malo ne zagreje. A počeo je pre 4,5000km da se čuje. Videću sad kad zamenum ulje da li će stati. Sipam sintetiku 15w 50

Sintetika je dobra ali je po meni to preterivanje u odnosu na preporuke proizvođača.Po meni Motul 5000 ili  Silkolene Comp 4 15w-50 su ekstra za naše motore i to je više klasa iznad preporuke

• Svrati ponekad, 251 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 1250 S

E kad vec pricamo o pregrevanju imao sam jedan slucaj prosle godine pa da pitam za misljenje.

Posle nekih 150-170 km voznje autoputem 140-150km/h motor samo odjednom pocne da gubi snagu,usporava, ne prima gas... Ja predjem odmah u zaustavnu traku i on se ugasi. Vergla ali nece da upali. I tako sam stajao na suncu jedno 20ak minuta jer nisam mogo da stignem ni do nadvoznjaka nekog da stanem u hlad ni do pumpe, jednostavno je izgubio gas i stao sam, i onda je upalio nakon tih 20ak minuta. Nastavim dalje laganijom voznjom 120km/h, skroz normalno ubrzava, ima snage, normalan zvuk, nista neobicno i opet isto posle 80-100km, prestane da prima gas, gubi snagu, usporava i onda se ugasi. I opet isto, 20ak minuta stajanja i krenem i tako stignem do Beograda i pravo kod majstora. Potrosio je svo gorivo na tom putu tako da kad sam doso do majstora rezervoar vec skoro suv (dosta veca potrosnja nego inace) i potrosio je nekih 300ml ulja za tih 300 km.

Majstor mi kaze da je lose gorivo mada citao sam na katriders i ovo su kao simptomi pregrevanja. Sta vi mislite? Da li vam se desavalo ista slicno? Inace tada je sipano Mobil1 4T racing 15w50 i rekli su mi da to ulje zna da isparava isto kao i Motul i da je zbog toga potrosio to nesto ulja. Sad je na servisu i ovog pita sipam Marley ulje.

Moguće da si imao malo goriva i da je zato slabije primao gas jer nema pumpu, pa je samim tim i dotok manji. A gasio se jer je zapušio neku diznu.

Jevto jel misliš da može da se čuje lanac zbog

neodgovarajućeg tipa ulja? Ja sam sa ovim uljem prezadovoljan.

I meni apsolutno izgleda kao manjak goriva... kad je pri kraju nema dotok kako treba za vece obrtaje na duze vreme, cak tvrde da na rezervi ili maloj kolicini goriva ne moze da postigne max brzinu, na tom istom katriders forumu.

Meni se slicno desilo skoro, vozio sam desetak minuta preko 150 na rezervi, i odjednom pocne da se gusi i pustio gas, dodao nista.... ostao u sestoj i nakon stotinjak metara sa pustenim gasom na oko 80 kmh osetim da radi ponovo, dodam gas pazljivo i radi.... pravo na pumpu i ista deonica bez problema.

Ali napunio sam rezervoar pre polaska, imao je 18 litara goriva u rezervoaru, pun do cepa. I to se prvi put desi posle 150-160 km. Nemoguce da je popio svo gorivo za 150 km. Iskreno, nisam pogledao rezervoar tada koliko jos ima gorivo nego je posle 20ak min upalio i nastavio da voziim jos 70ak km pa opet isto pa opet ga upalio i odvozao jos 70km do majstora i tek je onda bio prazan rezervoar. Znaci preso sam jos 150 km nakon tog prvog gasenja tako da nemoguce da se to desilo zbog manjka goriva. Kod majstora ga ugasio,on tu covek gledao ali nije mogo nista da ustanovi jer je tada normalno radio, turirao ga, prima gas, normalno se cuje. Opet odatle normalno otisao do pumpe i napunio ga.

Ne kazem da niste u pravu nego ja bas ne znam sta je moglo da bude pa pitam za misljenje a iznosim sve cinjenice kako je bilo.

Ako si presao 150 km nakon prvog gasenja, a kazes da si posle ostao bez goriva, a presao opet jos 150 km logika mi kaze da si bio na pola goriva u trenutku problema? Koje je godiste? Imas filter za gorivo? Ako je zaprljan onda se problemi mogu pokazati i vec sa pola rezevoara.

Moj ima fabricki filter, nalazi se na polovini creva dovoda goriva, mali beli, ima oznaku SGP na sebi.

post-132-0-90572700-1461670553.jpg

2003. godiste. Pravo da ti kazem nemam pojma da li ima taj filter. Sada je na servisu pa cu bas posle pitati majstora.

Ali vrlo moguce da je prljav taj filter ako ga uopste i ima jer mi je rezervoar bas poceo da rdja tako da sada sredjujem i rezervoar, na ciscenju je.

Da da,svakako ciscenje svega. Sada je na servisu tako da ce da se sredjuje i rezervoar i filteri i karbuartori... Za ovaj slucaj od prosle godine mi je bilo bitno samo da se nije pregrejao jer ga nisam ja nesto mnogo vozio, ne bi smeo on bas da se pregreje posle 150 km inace kakva bi putovanja mogao da ocekujem od njega onda. Hvala na informacijama, to mi je bilo bitno jer sam imao neku bojazan nakon toga da krenem na neki put sa njim da mi se ne desi opet isto.

Nije pregrevanje mogući uzroci

mala količina goriva u rezervoaru,

Nizak nivo goriva na plovcima u karbovima

Zaprljano sito na slavini u rezervoaru

oslabila slavina probajte kad ste u toj situaciji prebaciti slvinu na PRI i ne bi trebalo imati problem

Filter za gorivo koji je namenjen za uspravnu montažu ,a montiran položen.

Ja dok izlazim na auto put zbog tih simtoma odma na PRI i ne mislim jel oće il neće

Filter za gorivo vam po meni ne treba ima sito u rezervoaru očisti se povremeno i tera bez dodatnog filtera

Možda neko zna i neke druge razloge ili zna da ja nisam u pravu

• U prolazu, 70 postova

Moze li neko da pomogne i objasni mi kako ide raspored na slavini, odnosno koji je polozaj za rezervu .

Послато са HTC Desire 500 dual sim уз помоћ Тапатока

On pušteno 

RES rezerva

Pri preirodan pad

Ali nije zgoreg pročitati manual.Znam ja da je običaj da se to čita da bi se videlo šta smo zajebali ali ipak je mnogo lakše pregledati neke smernice odande,a ne slušati neka naša NET naklapanja.

PRI kao PRIME, koristi se kad treba napuniti karburatore, ili posle servisa ili dugog stajanja, ako sa ON ne stignes da prebacis na rezervu iz nekog razloga pa ti se ugasi, itd. Prirodan pad i slobodan protok kao sto Jevta rece.

(niposto ne ostavljati motor u tom rezimu duze vreme, npr. zimi)

ON je normalni rezim za voznju, od punog rezevoara do rezerve od 5L, znaci 15L za voznju. Gorivo ne tece prirodnim padom vec

vakum sa treceg karburatora otvara slavinicu samo kad je motor upaljen.

RES naravno kao rezerva, tih 5L kao sto vec rekoh

Eto malo da dopunim Jevtu! ;)

Prešao je 30 i neku hiljadu, čuje se samo 2 min dok se malo ne zagreje. A počeo je pre 4,5000km da se čuje. Videću sad kad zamenum ulje da li će stati. Sipam sintetiku 15w 50

Mozda ti je spaner spreman da "preskoci" jedan zub, onda hoce jedno vreme da se cuje, pogotoo na hladno, a da je lanac jos ispravan...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja