Jump to content

Moto Zajednica

Chrysler Sebring Cabrio

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 495 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 750 Spirit, Yamasaki Sky 50, TMZ 50 LS

Nije mozda pravo mesto za ovakav oglas, ali motoristi vole kabriolete, mozda bude nekom inetresantno: dakle, prodajem Chrysler Sebring Cabrio, 1999, V6 2500 ccm, 167ks, automatik T42E, auto je moje zene, uvezen 2004/5 sa 46.000 milja, sada ima 69.000 milja (110.000km) jer ga zena stvarno malo vozila. Ima nove (pardon, proslogdisnje) gume, 4 kom, Michelin Primacy 225/50x17 (880eur), aluminijumske felne MiM 17", imam nov krov - neraspakovan i nemontiran - ovaj na automobilu je jos dobar ali su ivice iskrzana pa nije bas lep na oko (uvoz iz usa 400$), odradjeni servisi letos, zamenjena ulja, filteri, kajsevi, nekoliko creva, plocice diskova, servisirana klima (oko 400 eur), ne pusi se u njemu, generalno - mazen i pazen. Regostrovan do juna 2012. godine.

XbLNd_seb2k.jpg

evo jos jedne:

HcNPx_seb1.jpg

HITNO mi je, uplatio sam kaparu za novi Sebring 2006 - a ovaj prodajem za 4.250 EUR. Ili menjam za neki manji putnicki auto, ali novije godiste, moze moja doplata do 2.500 eur.

Dakle, kada od cene odbijem gume, krov, servis, 1/2 registracije (koja kosta 46.000 din), dodjem na to da ga prodajem za 2.500 sto za njegovih 1.650 kg dodje oko 1,5 EUR/kg - NAVALI NARODE, jeftinije nego gvozdena kapija cetkom farbana kod seoskog majstora.

• Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

E sad ovako, posto mi je ovo najdrazi auto koji za svojih 50 godina zivota imao, nije cudo da sem zbunjen dok lupam u dobos da ga prodajem. Zaboravio sam i telefon i E-mail, i svata... evo ispravljam:

TEL: 064 640 4319

E-mail: slobodanrad@sbb.rs

Iz Novog Sada sam, a posto je auto zenin, stoji parkiran pred kucom i pre i poslepodne - na raspolaganju je za razgledanje u svako doba.

Evo, Mladjo, ispunjavamo muzicke zelje:

6wggc_honda640480.jpg

Prelep Shadow 750 2003 mog drugara, koju sam meracio godinu dana, ali nisam nazalost nakupio para za nju, trebalo je za nju dobrih 4.500 jevreja. Prodana u medjuvremenu.

Dakle 6kg Chryslera za 1kg Honde.

• Podržavam 1

Ustvari, kad sam proletos imao prilike da prodam Chryslera i uzmem Hondu, delovalo mi je nekako nesrazmerno da dam ozbiljan auto u dobrom stanju za motorce. Jeste Honda jako lepa, po meni najbolji motor u klasi, sve ok, ali ipak je to samo igracka, a Chrysler je ozbiljna porodicna limuzina sa 5 mesta za sedenje i gepekom u koja stanu dva rvaca (ja sam porodican covek, meni kabriolet tipa 206 ne igra), i jos krovom na "dugme". Da ne pominjem bezbednost: moze Sparc da ima 5+5 zvezdica na NCAP-u, Chryslera bi proterao kroz njega po celoj duzini...

3h1TB_seb6.jpg

kao sto se iz prilozenog vidi, americki pojam kabrioleta sa 4 sedista se podosta razlikuje od evropskih shvatanja...

HWevZ_seb7.jpg

Taj auto je 2000 na sajmu u BGD kostao 56.000 maraka, secam se dobro srebrnog, sa koznim sedistima. Sajamski primerak kupio neki nas politicar, aktuelan u to vreme. Nisam siguran da cu ikada vise sebi moci dopustiti auto te klase...

• Zainteresovan, 857 postova
  • Motocikl: KTM 1190 ADV R ROTTWEILER

Druže kabriolet i porodičan ne ide u istu rečenicu bez uvrede.

Takođe bez uvrede ne vidim gde ovde može da stane 5oro ljudi osim ako nije u pitanju neka optička varka pa su uživo 5 sedišta umesto 4.

I opet bez uvrede, proterao bi ti Chryslera a šta bi se desilo da ga proteraš kroz zid ili banderu?

I vidim u oglasu da piše prvi vlasnik?

Nisam kupac.

• Drug član, 1429 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300, Ktm exc300

@Milosmtt: Najcesce "Prvi vlasnik" se stavlja u oglasu prvi vlasnik u Srbiji, tj. onaj ko je uvezao auto u Srbiju. Pogresno ali tako je.

@Milosmtt

Nema potrebe za tim "... bez uvrede...", Milose, mene drugacije misljenje ne vredja, naprotiv, shvatam to kao priliku da naucim nesto novo. Od sebe i od onih sto misle isto, nikada nisam naucio nista novo.

Meni ovo nije prvi kabriolet, a nece biti ni zadnji, nadam se. I ja i zena volimo voznju "sa vetrom u kosi". Kazem "porodicni" zato sto je automobil veoma prostran, velika kabina, veliki gepek, mekog vesanje i veoma udoban u voznji, veoma tih (za kabriolet), kultivisanih i mirnih reakcija. Iako ima 167ks, nema nikakve sportske pretenzije ni osobine. Termin family convertible veoma ceto koriste ameri u casopisima za klasu automobila u kojoj su Chrysler, Volvo C70 - moj omiljeni, Saab (donekle), mecka E-cabrio, BMW 6, VW EOS od skora i jos poneki. Od svih ovih, jedino mi je Sebring bio finansijski dostupan, da se ne lazemo, kupio sam ga zbog toga, a ne zato sto obozavam americke automobile. Kod nas (mislim u Evropi) je termin "porodicnog" kabrioleta neuobicajen, ovde se nekako podrazumeva da kabrio treba da ima dva sedista, da mu klima ne treba, da je gepek suvisan, da se sa njim prvenstveno jurca po drumu i da mora da istresa bubrege vozacu...

Ja volim oba koncepta, i ovaj levo family convertible i ovaj desno cabrio / raodster su moji....

miATN_tempuo.jpg

Chrysler je sirok 180cm, zadnja klupa je opticki podeljena na dva sedista, ali, veruj mi, dovoljno mesta ima i u sirinu i u duzinu (vidi se na slici) da se smeste komotno tri odrasle osobe. Ono uzvisenje po sredini sto opticki deli klupu na levu/desnu stranu je mekano i ne smeta uopste da se sedi na sredini. Do svoje 14-te godine, moja cerka je ispruzeno spavala na zadnjoj klupi kada smo isli na dalja putovanja.

A za ono "prvi vlasnik" si u pravu. I meni je bilo jako neobicno kada sam shvatio da je u Srbiji to termin za "prvog vlasnika u Srbiji", ali tako je to uobicajeno po oglasima. Bilo bi pravilnije da sam napisao "... jedini vlasnik u Srbiji..."

Pozz

• Podržavam 8

• Svrati ponekad, 295 postova

Vidim da Lotus nije prodat, Honda Hornet 600 u perfektnom stanju 2004 godiste i neka doplatica za njega?

Pod uslovom da neko visok 184 moze da udje i izadje iz njega bez vecih problema.

• SuperStar, 1098 postova
  • Motocikl: MonsteR

bez uvrede.........ali.........

ako je ovo porodičan auto, ja sam marija tereza..........+.............cena je astronomska za ovaj stariji model..........+............retko se vidja amer kabrio bez kože, kvalitet enterijera je ravan jugu......mnogi se žale na potrošnju, kvalitet produkta, na menjač, visoku cenu održavanja..........izmedju ostalog u svojoj klasi je jedan od najgorih..........i to noviji model..........

http://autokatalog.autoscout24.de/chrysler/sebring-cabriolet-2001-2006/?activetab=review-tab

@Spale92 - slike su od proletos (stare tablice), Lotus prodat, nazalost...

@Marko011 - razlika izmedju modela 2001-2006 i vog starog je samo u masci, farovima i stop svetlima, veoma blagi facelift, sto bi rekli...

Razlika izmedju inkriminisanog Chryslerovog V6 2,7L i Micubishi-evog V6 2,5L koji je u mom autu u potrosnji goriva je drasticna. Ruku na srce, 2,7 koji ima samo 30ks vise, ide kao da ima bar 60ks vise...

Ulje u menjacu T41E radi na 25 bara i 130 stepeni celziuca, a posto ima ventile sa PWM upravljanjem i veoma uzanim kanalima, mora da se menja (zajedno sa filterom) najkasnije na 20.000 milja ili dve godine, bez obzira na kilometrazu, posto se zbog teskih radnih uslova brzo degradira. U menjac se sipa ATF4 koji je Chrysler razvio posebno za ovaj "kriticni" menjac. Sve pise u uputstvu ali ga niko ne cita. Ne znam da se taj menjac pokvario nekome ko zna kada je zadnji put menjao ulje...

Kvalitet zavrsne obrade je na Sebringu (uopste na Amerima) daleko ispod onoga sto se u evropi ocekuje od automobila te klase, to je opste poznata stvar. S druge strane, nisam cuo da je neko na Chrysleru menjao vesanje, servo, elektroniku, pumpu ili elektromotore, imao problema sa rdjom, sto na evropskim automobilima nije tako retka stvar...

Ovog sam vozio (tj. moja zena) skoro sedam godina samo sa redovnim odrzavanjem, a imao sam (samo dve ipo godine) Dodge Neon 2003 na kojem takodje nisam imao niti jedan jedini kvar za to vreme. I ponovo meracim Chryslera - ili sam jako glup, ili se moja iskustva sa dva Chryslera bas ne poklapaju sa onim sto si ti cuo...

A koza na sedistima, ne znam brate, to je meni veoma, veoma neprijatno. Hladno zimi, toplo leti... Neka hvala.

Uh, zaboravio sam na ovu temu. Chrysler je prodan pre mesec dana, moze LOCK

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja