bgdteam 0 Napisano Avgust 31, 2007 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima Imam skuter SPRINT SPORT i za 4 meseca promenio sam 3 CDI-a Vozim se normalno i cim se zagreje CDI pocne da trokira sacekam par min da se malo ohladi ili izvadim kutijicu napolje i onda normalno ide Zvao sam firmu u NS-u kazu da su im jako lose te elektronike kazu da stize nova tura dosta kvalitetnijih Da li je jos neko ima ovakvih problema sa CDI-em Zanima me da li moze da se nabavi od nekog drugog proizvodjaca neki kvalitetniji CDI koji moze da pase na ovaj skuter Unapred hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1517 Napisano Avgust 31, 2007 Drug član, 589 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako mozes,izvuci ga na neko mesto gde ce moci da bolje cirkulise vazduh,ili da je barem malo hladnije,zakacis na njega dobar aluminijumski hladnjak,izmaedju stavis silikonsku pastu,ali ne previse (za bolji prenos toplote),probaj preko neke gume,ili sundjera da ga izolujes od vibracija,i to bi uglavnom trebalo da ucini posao!Ako taj CDI moze da se otvori,daj nekome ko se razume,i hoce da se zeza sa time da pogleda iznutra,mozda moze da da neki dodatni predlog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bgdteam 0 Napisano Avgust 31, 2007 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na odgovoru probacu tako nesto da uradim probali smo jedan pokvareni sa koojim nije hteo uopste da upali da otvorimo ali je tesko otvoriti bez ostecenja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bgdteam 0 Napisano Avgust 31, 2007 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moze li neki kvalitetniji CDI da se stavi i gde to ima da se kupi zna li neko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 14, 2007 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Moze i da se napravi drugi.Koliko ima izvoda?I da li ima pickup u paljenju,ili nema?Posto sam dosad vidjao 3 resenja: 1.Ima pickup,i ima visokonaposnki generator. 2.Nema pickup,ima visokonaponski generator(namotaj),koji je ujedno i pickup. 3.Ima pickup.nema visokonaponski generator,paljenje je ili tranzistorsko(TCI),ili tiristorsko(CDI),sa sopstvenim vn.pretvaracem. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Septembar 14, 2007 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan Imas u SM te kvalitetnije ako ti nije daleko cena je 3000din... Javi ako budes hteo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gaja011 10 Napisano Septembar 17, 2007 U prolazu, 53 postova Lokacija: Beograd- Dorcol Motocikl: XJR 1300 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi sve CDI kutije se u principu za te skutere izradjuju u Kini tako da je ucestao problem. Servisiram Sprint pa znam . Glava me boli od njihovih obecanja da stizu bolji. Jedino obecanje koje ispunise je da je stigao KIT za sprinta na 70 i nesto cmm i lepo se pokazao ali struja ih sve drnda.Zamenim 30 reglera nedeljno.Pozzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boole 0 Napisano Septembar 18, 2007 U prolazu, 37 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Mom drugaru je motor bio u servisu 45 dana zbog cdi-a i nije popravljen jer su delovi navodno zalutali u Austriju,a serviser kaze da je stiglo jos 500 novih motora sa fabrickom greskom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Stronser Napisano Septembar 18, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Ako mozes,izvuci ga na neko mesto gde ce moci da bolje cirkulise vazduh,ili da je barem malo hladnije,zakacis na njega dobar aluminijumski hladnjak,izmaedju stavis silikonsku pastu,ali ne previse (za bolji prenos toplote),probaj preko neke gume,ili sundjera da ga izolujes od vibracija,i to bi uglavnom trebalo da ucini posao!Ako taj CDI moze da se otvori,daj nekome ko se razume,i hoce da se zeza sa time da pogleda iznutra,mozda moze da da neki dodatni predlog. ZABORAVIO SI FREONSKO HLADJENJE ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maza1 1517 Napisano Septembar 19, 2007 Drug član, 589 postova Lokacija: Stara Pazova Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma mislio sam da predlozim sa tecnim AZOTOM da ga hladi,ali ni freon nije losa ideja,bar je lakse nabavljiv,i manje opasan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 20, 2007 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Pa dajte neke podatke,pa da napravimo bolji cdi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miki_954 78 Napisano Septembar 20, 2007 Zainteresovan, 642 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: Honda CBR 954 Prijavi odgovor kao problematičan CDI za skutera nije tesko napraviti, moj brat hoce da napravi CDI za automatika..... ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 21, 2007 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Nesto slicno sam vec pravio,pa ako treba pomoc,pitaj... Radi se o MZ-u,na koji je montirano paljenje od CTX-a(magnetno),ali mehanicari se bas nisu razumeli u rad magnetnog paljenja,i naravno da im je uspelo da pogode,da krajevi namotaja budu na polovini magnetnih polova u trenutku otvaranja platina.Posto je u tom trenutku magnetni flux u namotaju nula,nema ni varnice Da se ne bi moralo ponovo sve prepravljati,napravio sam cdi,ali sam ostavio platine,da ne bi morali jos dodavati i pickup.To je bilo jos u martu ove godine,i do sada nije bilo nikakvih problema. Ne znam kako ce napraviti za automatik,ali ce morati da nabavi jedan namotaj za svetlo,i da ga premota,da dobije bar 200volti u kondenzatoru cdi-a,prilikom kurblanja.Ako je napon ispod toga,nece imati dovoljno energije da upali smesu u cilindru. U svakom slucaju,ja mu zelim puno uspeha. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Septembar 21, 2007 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Btw..U maju ove godine sam pravio cdi,i za Hondu NSR Crkao namotaj u generatoru,prmotali su,ali nije uspelo.Sada ima cdi kojem ne treba visokonaponski generator,jer ima svoj pretvarac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...