Mito_Maniac 80 Napisano Avgust 31, 2007 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Imam Suzuki Gsxr600 1998god,trebalo bi da promenim zadnju gumu pa me interesuje da li bi na moju felnu mogla da se namesti guma 190,posto je trenutno 180 i koju bi mi marku i model gume preporucili?pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 31, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan šira guma ne mora nužno biti i bolja. osim naravno izgleda. ako staviš širu gumu na felnu koja ne podržava tu dimenziju guma će se preterano saviti tako da u vožnji nećeš moći da dođeš do ivice gume ma koliko obarao motor, šire gume su i teže i to je još jedan minus pogotovu na 600ccm, a moguće i da ti motor postane tromiji prilikom prebacivanja iz jedne u drugu krivinu. ja bih stavio fabričku dimenziju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Avgust 31, 2007 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan A kako da znam da li moja felna podrzava siru gumu,jel ima na njoj neka oznaka ili slicno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Septembar 1, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan Mora pisati na felni njena sirina. 5,5 ili 6J, ja ipak mislim da je 190 mnogo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojan.p 164 Napisano Septembar 1, 2007 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: New York Motocikl: 2018 BMW C650 Sport Prijavi odgovor kao problematičan Imam Suzuki Gsxr600 1998god,trebalo bi da promenim zadnju gumu pa me interesuje da li bi na moju felnu mogla da se namesti guma 190,posto je trenutno 180 i koju bi mi marku i model gume preporucili?pozdrav ja sam pre 2-3 nedelje menjao gume, i ista muka me je mučila.. hteo sam da stavim 190 zbog izgleda, pa sam se malo raspitao.. guma 180 ide na felnu od 5 J, a guma 190 na 5.5 J!! ukoliko staviš 190 na felnu od 5 J, guma se izdeformiše i dobije drugačiju krivinu, samim tim menja se ponašanje motora u vožnji. koliko skok sa 180 na 190, na istoj felni menja stvar, ne znam da ti kažem.. ukoliko promeniš i felnu, dobićeš istu krivinu, i teoretski, vozne karakteristike ostaju iste.. skupa varijanta, ako je jedini razlog malo estetike ja sam se odlučio da opet stavim istu dimenziju, tj 180, i da ne čačkam ono što je mali vredni japanac mesecima proračunavao, pre nego što je namontirao i dao nama da se vozamo ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Septembar 1, 2007 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan Malo ispravke: Na felnu od 5.5 coli ide 180 guma. 190 ide na sirinu od 6coli. Cuo sam da neki trkaci cak na krivudavim stazama montiraju 180 na 6 coli felnu radi bolje upravljivosti. Uglavnom poenta: Nemojte stavljati shiru gumu od propisane! Nije preporucljivo i gotovo! Utice (negativno) na bezbroj stvari, od stabilnosti do okretnosti, itd,itd... Imao sam jedan test gde su Ameri to uradili na CBR 600 i preneli utiske, ako nadjem okacicu pa procitajte... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Septembar 1, 2007 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Ok,moja felna je 5,5 J,tako da cu po vasim savetima staviti gumu 180(iako patim za sto sirom gumom),e jos samo kad bi mogli da mi pomognete koju marku i model da stavim,vase misljenje i kako su se koje pokazale?pozdrav svima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Septembar 1, 2007 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan E da i bilo bi super kad bi nasao taj test hteo bih da procitam.pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Septembar 1, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Uglavnom poenta: Nemojte stavljati shiru gumu od propisane! Nije preporucljivo i gotovo! Svaka cast za ovo!I nije mi jasno sto su ljudi spremni da žrtvuju sve zarad estetike!Nisu ludi oni u Suzukiju sto su stavili 180, sigurno ima neki razlog za to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Septembar 1, 2007 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Uopste od tebe nije trazeno da mislis sta ja zrtvujem ili ne,nego samo da me posavetujes.A ako nemas nista pametno da kazes,pa lupas da bi skupio postove onda bolje cuti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa 31 Napisano Septembar 1, 2007 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Kovin Motocikl: Puch Prijavi odgovor kao problematičan Uopste od tebe nije trazeno da mislis sta ja zrtvujem ili ne,nego samo da me posavetujes.A ako nemas nista pametno da kazes,pa lupas da bi skupio postove onda bolje cuti. Ma samar mu lupi! Sta on tu tebi dva zeca tri zeca! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Maki 287 Napisano Septembar 2, 2007 Drug član, 2110 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N Prijavi odgovor kao problematičan E da i bilo bi super kad bi nasao taj test hteo bih da procitam.pozdrav http://www.sportrider.com/tech/tires/146_0206_tire_size/index.html "...Tire engineers work hard to design and match front and rear profiles for characteristics that we sometimes take for granted. Upsetting that balance is surprisingly easy and you should think twice before sacrificing your tire's performance for appearance's sake...." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mito_Maniac 80 Napisano Septembar 2, 2007 Svrati ponekad, 497 postova Lokacija: OBRENOVAC Motocikl: Bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno na testu.Ok odlucio sam stavicu gumu 180(zbog milion razloga koje ste mi napisali ovde)jos samo da odlucim koji model da stavim,bio bih vam zahvalan kad bi mi dali neke predloge? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
patak 108 Napisano Septembar 2, 2007 Svrati ponekad, 318 postova Lokacija: Obrenovac Prijavi odgovor kao problematičan test guma: http://www.motoplus-web.com/index.php?option=com_content&task=view&id=43&Itemid=13 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...