Jera 1000f 1 Napisano Novembar 12, 2011 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Cao svima od skoro imam Hondu cbr 1000f 88 god i nema dovoljno snage kupio sam je bez pumpe za gorivo , pa sam stavio od 900 rr medjutim ima malih promena tj opet nema snege pa sam ocistio karbratore promenio ulje i sve filtere zatim svecice i malterne nista sve isto , motor je stajao dugo godina , vec mesecima radim isprobavam brojne pokusaje da to resim trosi izmedju 7 i 8 l sa nekom normalnom voznjom i mnogo oseca razlika kada idem sam ili kada nekog vozim ide dosta slabije , pali ko mina ne trosi ulje ali stvarno neznam koj prob ima ima jos takvih motora u kraju i dosta bolje idu og mog zato molim za vasu pomoc... Hvala unapred.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 13, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan jesi li krenuo od pocetka sa trazenjem kvara,merenjem kompresije, proverom delova dali su originalni karbovi dizne cdi, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 13, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan ah da,i najvaznija stvar koja se obicno desi,jesi li proverio prenos,,,3 zuba manje su dovoljna da se desi bas ovo o cemu sad pricamo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jera 1000f 1 Napisano Novembar 13, 2011 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan ima ona malo snage u niskim obrtajima u vecim hoce da secka i desava mi se kada je pustim da radi u mesto i kada krenem ide dosta bolje ili kada u voznji prebacim na ler i posle opet krenem ide dok ne istrosi to malo goriva ili sta vec stvarno neznam i recimo kada je ujtruupalim ne prima gas uopste osmah se gasi i tako moram da je lazem na gas nekoliko minuta....hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jera 1000f 1 Napisano Novembar 13, 2011 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan sam kada idem ide tu 200 , 210 a kada vozim nekog maximalno 170 kmh i to cekam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 13, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan aha,,,pa ti nemas dovoljno goriva,ili ti ,,imas ili posnu smesu ili nizak nivo goriva u loncicima karbova... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jera 1000f 1 Napisano Novembar 13, 2011 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Malo pre sam poslusao Zikin savet skino sve 4 svecice stavio im zazor na 0,5 i stavio krpe na filteru medjutim kada sam je upalio primala je fino gas u mestu kada sam krenuo sa njom nije htela pa primi vise od 4 000 obrtaja i gusila se skinuo sam ubrzo krpe i probao je mnogo bolje ide sa ovim zazorom i lepse radi motor medjutim hoce kada radi u mestu i kada joj vratim gas da malo ali vrlo malo pukne iz auspuha , tokom probe ide dosta bolje aki i dalje ima onu knedlu izmedju 4-5 hiljada obrtaja a kada to probije sama po sebi opet na izmedju 7 i 8 hiljada ta knedla u prvoj brzini traje neku sekundu a u vecim brzinama sve duzei duze.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phenom 168 Napisano Novembar 13, 2011 suzuki rider, 365 postova Lokacija: Bogatić Prijavi odgovor kao problematičan Ma tu karbovi nisu nastelovani... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22214 Napisano Novembar 14, 2011 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ide li bolje hladna ili vruca? Tu pumpu goriva izbaci, na prirodan pad kao sto rece kolega radi normalno, (Moguce da je ta pumpa felericna). Ako ima rdje/trunja u rezervoaru vrlo brzo zapuse filter goriva i tako smanje dotok goriva u karburatore. Ispusti gorivo iz loncica u iseceno dno plasticne flase i vidi ima li rdje ili prljavstine. Probaj da je vozis sa pola sauga/coka pa javi sta se desava. los dotok goriva u kombinaciji sa malo istrosenim lamelama i eto problema... Posle voznje slikaj svecice pa okaci ovde na forum da vidimo sta kazu... Jesu li izduvi originalni ili neki zamenski? Skini topove/top pa ga provozaj. Greju li se grane ravnomerno? Zapusen odusak rezervoara stvara vakuum u rezervoaru i gorivo ne silazi u karburatore, provozaj je bez cepa... Dosta pitanja sam ti postavio kolega ali ovako na daljinu ne moze drugacije. Pozdrav Nenad. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jera 1000f 1 Napisano Novembar 15, 2011 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hladna ne ide uopste slabo me prima gas kada je ujtruuoalim 5 minuta je lazem na gas sa saukuom izduvi su mu orginalni karburatoti mu vakumirani sa org hondinim vakumetrom , pre neki dan drug je vozio iza mene i kaze da levi auspuh mnogo vise dimi od suprotnog a kada sam je parkirao i turirao oba su istovremeno dali postoji sansa da kada ima tu knedlu dimi samo na taj izduv provereni mu loncici , cisti su , kada sam kupovao svecice ove nove sto ih imam prodavac nije imao bas skroz tacne na njoj idu Dpr9ea9 a prodao mi je Dpr8ea9 kaze da su skroz iste i da nema razlike , opet kazem kada sam ih namontirao mnogo je bolje isla nego sa starim kada sam im zazror smanji jos je malo dobila na brzini sad cu da probam sa otv. cemo i saukom pa vam se kasnije javljam ako nista tamo sutra skidam svecice slikam ih pa cu postaviti slike...HVala svima Najbolji se.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jera 1000f 1 Napisano Novembar 15, 2011 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Probao bez cepa isto ponasanje , a sa saukom ovako : povecem sauk na leru i krenem gusi se, vratim sauk ide dosta bolje nego ranije e u voznji kada opet krene da slabije ide i dobija knedle povucem sauk do pola i ide dosta bolje dok ne stanem kada padnu obrtaji ona se gusi i hoce da se ugasi.... mislim da napredujemo hvala.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 15, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dobre su svećice, još bolje što su malo toplije. Ako si poverio dovod goriva onda nadji nekog ko se razume da pogleda karburatore, na jednoj hondi recimo smo našli izgužvane opruge šibera, ko zna ko se tu igrao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jera 1000f 1 Napisano Novembar 16, 2011 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan A da skidam svecice i slikam pa da postavim ili ne ,znate li nekog dobrog majstora da skinem karburatore i posaljem ih da mi izmeni sve u njima i koliko to kosta otprilike...hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22214 Napisano Novembar 17, 2011 Integrisan, 9567 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Bokilica nisam imao prilike da upoznam ali posle par godina na ovom forumu stekao sam utisak da je on najpouzdaniji sto se popravki tice. Pozdrav Nenad. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jera 1000f 1 Napisano Januar 5, 2012 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Srecna svima nova godina puno srece zdravlja para i puno dobrih motora. E ovako krenuo dalje sa trazenjem kvara i reko daj da probam sa smesom bio kod majstora i on mi kaze da zavrnem one mesingane srafove do kraja i otvorim ih 2 ,5 navodno ta smesajoj najvise odgovara medjutim takva je i bila nastelovana pa sad postavljam vama pitanje jer je ta smesa ok ili neznam molim za pomoc i jos jedna stvar dok sam skidao karburatore video sam na kucistu od filtera na mestima gde ulaze gume od karburatora male pukotine na spoju gume i plastike u celom krugu na svim 4 mestima naravno to sam odmah dobro zasilikonirao dali i to ima veliku ulogo posto je verovatno vukla fals vazduh , kada sam je probao bez filtera nije htela da primi gas vise od 3000 obrtaja.........Hvala........... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 5, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan druze,,nemoj cackati vise,,ide bre lepo kod majstora,50e ti servis i popravis motor da ide i radi kako treba.... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jera 1000f 1 Napisano Januar 5, 2012 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bio par puta kod majstora nezna se sta je zato i ja cackam sam znam da me to vise kosta platio bi ne 50 nego 250 ako treba zato molim za pomoc....hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alex r6 193 Napisano Januar 5, 2012 Drug član, 1192 postova Lokacija: Beograd Motocikl: R6 Prijavi odgovor kao problematičan Bio par puta kod majstora nezna se sta je zato i ja cackam sam znam da me to vise kosta platio bi ne 50 nego 250 ako treba zato molim za pomoc....hvala ali kod kojeg majstora ,razlike su drasticne,samo Milan Marinkovic,Cacak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Januar 5, 2012 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan Bio par puta kod majstora nezna se sta je zato i ja cackam sam znam da me to vise kosta platio bi ne 50 nego 250 ako treba zato molim za pomoc....hvala druze ako majstor nije to znao da popravi,,,,nebih da komentarisem,,kako li ces tek ti.. ostavi nekog ko zna,,, evo doteraj ja cu ti to odraditi, nesekiraj se za placanje,,i da neplatis nije strasno, samo nemoj cackati gore dole jer nesto mozes i naopako da odradis,,, mozes da joj ukines smesu pa da se od nedostatka goriva pregreva itd... nepipaj,otr=eraj kod nekog majstora koji ne popravlja kultivatore vec normalne japanske motorcikle,,,,,,,i koji zna svoj posao,, jebem ga,karburatori su bar prosti,,odradio sam ih na stotine,,nema tu neka velika nauka sem ako nisu rascvakani u polugama,to kod tebe nije slucaj jer bi se drugacije ponasao,,...a i njeni karbovi su manje vise prosti ko pasulj... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Januar 5, 2012 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan Srecna svima nova godina puno srece zdravlja para i puno dobrih motora. E ovako krenuo dalje sa trazenjem kvara i reko daj da probam sa smesom bio kod majstora i on mi kaze da zavrnem one mesingane srafove do kraja i otvorim ih 2 ,5 navodno ta smesajoj najvise odgovara medjutim takva je i bila nastelovana pa sad postavljam vama pitanje jer je ta smesa ok ili neznam molim za pomoc i jos jedna stvar dok sam skidao karburatore video sam na kucistu od filtera na mestima gde ulaze gume od karburatora male pukotine na spoju gume i plastike u celom krugu na svim 4 mestima naravno to sam odmah dobro zasilikonirao dali i to ima veliku ulogo posto je verovatno vukla fals vazduh , kada sam je probao bez filtera nije htela da primi gas vise od 3000 obrtaja.........Hvala........... Prvo bi trebao da vidiš kakve su svečice, pa da možeš približno da lociraš kvar.... više o tome... http://www.4secondsflat.com/Spark_plug_reading.html još malo više o "čitanju " svečica.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...