lasko 114 Napisano Novembar 5, 2011 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd/Avala Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan http://sharp.direct.gov.uk/testsratings/nitro-aikido jel ovo kineska kaciga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10518 Napisano Novembar 5, 2011 Hronični Motociklopata, 7330 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan pa sta i da jeste kineska, ako ima potrebnu homologizaciju onda je ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 463 Napisano Novembar 5, 2011 Zainteresovan, 635 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan ne bih se ja odlucio na to.... cak iako je prosla sve testove, mozda materijal nema vremensku izdryljivost pa kompaknost kacige traje upola krace od predvidjene... tj posle kratkog roka pocne da ti trci oko glave jer se materijal unutra ispresovao i ostao takav, ili zupci vizira se izlizu i ne mogu ga drzati vise i te stvari..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Charuga 769 Napisano Novembar 5, 2011 Drug član, 1342 postova Lokacija: Beograd-Srbija Motocikl: ZX10-R Prijavi odgovor kao problematičan NITRO nije Kineska vec Engleska firma.... http://aikido.nitrorider.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Student 763 Napisano Novembar 5, 2011 Security Consultant, 342 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilja Pegaso Prijavi odgovor kao problematičan Nitro je ozbiljna firma. Ne salim se imaju uvek dobre ocene na SHARP testu. Imao ja jednu i dugoooo je nosio u zdravlju i veselju. Daleko daje top kvalitet ali ja ne mogu ni da joj nadjem neku sad ogromnu manu. Po mom misljenju srednja klasa i to gornja polovina blize ka visoj klasi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Goblin 238 Napisano Novembar 5, 2011 Svrati ponekad, 425 postova Lokacija: Beograd - Borca Motocikl: Futong 250 Prijavi odgovor kao problematičan A gde ima da se kupe ove kacige? Mislim, nije da sada planiram da je kupim, ali u nekoj daljoj buducnosti...zasto da ne! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano Novembar 5, 2011 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj kako bre nitro moze da bude blize visoj klasi majke ti? Ok ima dobre ocene na sharp testu, ali tu se cini mi se ocenjuje samo zastita od udarca. A gde je kvalitet unutrasnjosti, vizira i ostalog na njoj? Imam Nolan kacigu,a imao sam pre toga marusin 888rs. Jeste da je Marushin dobra kaciga, ali ne mogu da se porede nolan i ona. Dovoljno je kad sam skinuo vizir sa jedne i sa druge i pogledao unutrasnjost. Tako da nemojte da pisete neke dezinformacije, za te pare je kaciga dobra, bolja je nego neko kinesko sranje ili da je nema uopste. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano Novembar 5, 2011 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan 3T racing iz Balosave je generalni uvoznik za NITRO koliko znam. http://www.3t-racing.com/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lasko 114 Napisano Novembar 6, 2011 Svrati ponekad, 427 postova Lokacija: Beograd/Avala Motocikl: U potrazi Prijavi odgovor kao problematičan hvala ljudi....pozzzz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Novembar 6, 2011 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da je Marushin dobra kaciga, ali ne mogu da se porede nolan i ona. Dovoljno je kad sam skinuo vizir sa jedne i sa druge i pogledao unutrasnjost. I kada si skinuo vizir sa Marushina sta si na njemu video? 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Student 763 Napisano Novembar 6, 2011 Security Consultant, 342 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilja Pegaso Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj kako bre nitro moze da bude blize visoj klasi majke ti? Ok ima dobre ocene na sharp testu, ali tu se cini mi se ocenjuje samo zastita od udarca. A gde je kvalitet unutrasnjosti, vizira i ostalog na njoj? Imam Nolan kacigu,a imao sam pre toga marusin 888rs. Jeste da je Marushin dobra kaciga, ali ne mogu da se porede nolan i ona. Dovoljno je kad sam skinuo vizir sa jedne i sa druge i pogledao unutrasnjost. Tako da nemojte da pisete neke dezinformacije, za te pare je kaciga dobra, bolja je nego neko kinesko sranje ili da je nema uopste. Evo ovako. Od mana ima veliki hod prvog zuba vizira koji je stvarno Veeliki. a pod visom-srednjom klasom sam mislio, dacu ti plastican primer, na skali od 0 do 100 gde je 50 sredina Nitro kacige zasluzuju ocenu negde od npr 65-75. Nolan,agv, Shark i ostale kacige zasluzuju ocene od 75-85 i u sam vrh ponude spada Subert, arai i shoei. Po mom misljenje Nolan je bolji od nitra a stvarno me interesuje sto si uzeo da poredis Nolan i Marusin sa Nitrom. Ja sam 4 godine koristio nitro kacigu i tek posle 15-20 pranja se postava na nekim mestima odvojila od unutrasnjosti. i to je moglo da se sredi sa malo lepka i strpljenja. Uopste ne znam cemu ovakva reakcija pogotovo sto nisi nikad koristio Nitro kacigu Nit prodajem ove kacige nit imam ikakve vajde od ovoga al lepo kazem, za novac koliko kosta cuvace glavu extra bar 2 sezone. Ako gledamo koliko pruza za svoju cenu videcemo da u slucaju Nitro kacige ne vazi poslovica "koliko para toliko muzike" Ovde se dobija malcice vise 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10518 Napisano Novembar 6, 2011 Hronični Motociklopata, 7330 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan a kakve su tek bile one kacige koje su nosili pre 20-30 godina?? te nebi prosle nijedan test danas, al opet im nista nije falilo, ljudi su ih nosili, vozilo se, padalo se i tako u krug, bolje ista nego nista na glavi.. u svakom slucaju, od prevelike brzine nece vas spasiti ni jedna kaciga, ni ova od 70eur ni ona od 570eur 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano Novembar 8, 2011 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da je Marushin dobra kaciga, ali ne mogu da se porede nolan i ona. Dovoljno je kad sam skinuo vizir sa jedne i sa druge i pogledao unutrasnjost. I kada si skinuo vizir sa Marushina sta si na njemu video? Ne znam sta da ti odgovorim na ovako pametno pitanje. @student reakcija je ovakva jer je svrstavas u visu srednju klasu U tu klasu bi ja strpao recimo marusin, airoh i slicni proizvodjaci. Nolan neki skuplji modeli idu u visu klasu i mogu da se porede i sa arai i shoei. Susretao sam se sa nitro kacigama i deluje mi kao bolja kineska kaciga. Ali kao sto rekoh, bolje i nju da ima nego bez nje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Novembar 8, 2011 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Jeste da je Marushin dobra kaciga, ali ne mogu da se porede nolan i ona. Dovoljno je kad sam skinuo vizir sa jedne i sa druge i pogledao unutrasnjost. I kada si skinuo vizir sa Marushina sta si na njemu video? Ne znam sta da ti odgovorim na ovako pametno pitanje. Pa kazes da je dovoljno da skines vizir sa Maruhina i sa Nolana i da pogledas unutrasnjost. Cini mi se da si hteo da kazes je da viziru Marushina nesto falilo. Mene stvarno interesuje sta si video na unutrasnjosti vizira. Nosim Marushin 999 RS vec godinu i po dana i do sada je vizir onakav kakav je bio. Sada me interesuje sta mogu da ocekujem u narednom periodu. Eto kazi cisto iz tvog iskustva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Novembar 8, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta je mogao da vidi. I ne znam šta je tu jeftino parče plastike, stiropora i krpe, nema dva evra materijala a tehnoligija sofisticirana do mojega znači najveći deo cene kacige je reklama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasafilipovic 290 Napisano Novembar 8, 2011 Uploader, 419 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: GSXR 600 Prijavi odgovor kao problematičan pa za 70€ jeste jeftina. Na ebay.co.uk ne može da se nađe ispod 79 GBP, a obično su jeftiniji 20-30% od istih u evropi - louisu. NITRO AIKIDO HELMET : Aerodynamic fiberglass composite; ECE 22.05 standard; Weave constructed shell; Adjustabel chin ventilation; Fully adjustable visor and face ventilation; Dual air filtration system at brow; Dual exhaust vent heat dissipation; Injection moulded anti-scratch 3D visor; Ultra comfort fit removable and washable coolmax linner; Doubled retention sharp; SHARP 5 star; Color: Black/Gold (03); Black/gun/white (11); White/Gold (15); White/gun/black (20); Size: XS(53-54CM); S(55-56CM); M(57-58CM); L(59-60CM); XL(61-62CM);XXL(63-64CM); Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Novembar 8, 2011 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Sta je mogao da vidi. Pa ne znam. I mene interesuje. I ne znam šta je tu jeftino parče plastike, stiropora i krpe, nema dva evra materijala a tehnoligija sofisticirana do mojega znači najveći deo cene kacige je reklama. Sto ranije ne rece covece!? Mene zajebase te dadoh silne pare za moju kacigu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano Novembar 8, 2011 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Evo donecu ti moju kacigu ili samo vizir pa uporedi. Uvija se i uopste ne naleze kako bi trebalo. Naravno ne poredim najskuplji model nolana i najjeftinji marushina nego otprilike su u slicnoj klasi.' Sad ces ti da kazes kako godinu dana koristis tu kacigu i kako nema buke i vizir nista ne pusta, jel tako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Novembar 8, 2011 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ne jbte. Ja te lepo pitam jer kada sam kupovao kacigu i NOLAN je bio u opticaju. Ne znam zasto smatras da imam neke lose namere Sto se moje kacige tice,ima buke a vizir ne pusta. Vetar ulazi odozdo...tj kod brade. Kada to zatvorim onda je super. To doduse smeta leti tako da za sledecu sezonu planiram poviseni vizir pa se nadam da ce to da resi problem(racunam da ce onda vetar da udara u vrh kacige a ne odozdo...mozda i gresim...videcu). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano Novembar 8, 2011 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Delovalo mi da me podjebavas, posto mislis da namerno pljujem marushin )) Hocu da kazem, da ta Nitro kaciga nikako ne spada u u gornji deo srednje klase Posto su tu daleko kvalitetnije i ozbilnije marke, a nitro to nikako nije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Novembar 8, 2011 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ne,ne podjebavam. Daleko sam od nekog ko zna puno o kacigama i svim njihovim kvalitetima/manama. Stvarno me interesuje da li,iz licnog iskustva,smatras da Nolan ima bolja resenja od Marushina. Kazem,ja nosim 999 RS. Da li neki Nolan prevazilazi kvalitet ove kacige? Meni je konkretno ovaj Marushin bio prvi izbor zbog lakoce. Dakle pricam o konkrenom modelu...ne uopsteno. A ako taj Nitro pravi kacige podjednakog kvaliteta kao ove dve marke i to za te pare,onda smo mi koji nosimo Marushin ili Nolan,boodale(opet pricam o segmentu u koji spada 999 RS). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano Novembar 8, 2011 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Pa evo posto imam nolan n94, u isto vreme sam uzeo i 888rs, samo kad uzmes u ruku obe kacige vidis da je nolan mnogo bolje odradjena. Prvenstveno vizir, koji je cvrsci, ima i neke silne uv zastite i blago je zatamnjen, skoro neprimetno. onda unutrasnjost kacige mi je mnogo prijatnija od marushina. Jednostavno zavrsna obrada je daleko bolje kod Nolana. E sad jedna druga stvar, Marusin kacige imaju mnogo lepsi oblik, dok Nolan fua neki klasicniji fazon. Jos jedna bitna stvar, ja sam moju kacigu kupio dosta povoljno, bila je malo skuplja od 888rs ili 999rs, pa sam je zato uzeo, inace joj je cena ranije bila oko 400 evra, iako spada u klasu kao 999. Da nisam imao po ovoj ceni Nolan, ne bih ni uzeo u razmatranje Hocu da kazem da koliko para toliko muzike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aco.paun 60 Napisano Novembar 9, 2011 U prolazu, 45 postova Lokacija: Teočin, Gornji Milanovac Motocikl: Yamaha yz125 2003 Prijavi odgovor kao problematičan Pa evo posto imam nolan n94, u isto vreme sam uzeo i 888rs, samo kad uzmes u ruku obe kacige vidis da je nolan mnogo bolje odradjena. Prvenstveno vizir, koji je cvrsci, ima i neke silne uv zastite i blago je zatamnjen, skoro neprimetno. onda unutrasnjost kacige mi je mnogo prijatnija od marushina. Jednostavno zavrsna obrada je daleko bolje kod Nolana. Ja koliko se razumem, valjda i jeste fora da bude vizir malo elastičan, jer ne daj Bože prilikom sudara taj vizir neće da prsne, ili može da amortizuje udarac nekog predmeta u vizir, a ako je mnogo krut veća je verovatnoća da ti se rasprska po faci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kanarinac 334 Napisano Novembar 10, 2011 Svrati ponekad, 333 postova Lokacija: BG Motocikl: Suzana GSXR 750 K8 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam mislio da je potpuno krut. Procitaj ponovo, da ne pisem opet sve isto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 996 Napisano Novembar 10, 2011 Drug član, 1090 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Pa evo posto imam nolan n94, u isto vreme sam uzeo i 888rs, samo kad uzmes u ruku obe kacige vidis da je nolan mnogo bolje odradjena. Xm...pa dobro ako tako kazes. Mada,iako nisam video N94 moram nesto da primetim. N94 je top ponuda Nolana. 999RS jeste visa klasa Marushina ali mislim da bi poredjenje ipak trebalo praviti izmedju Marushina RS1 ili RS2 i Nolana N94. RS je najbolje sto Marushin nudi kao sto je i N94 najbolje od Nolana tako da bi to poredjenje bilo pravilnije. Ponavljam,N94 nisam drzao u ruci ali ne verujem da je nesto posebno bolji od RS-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...