Jump to content

Moto Zajednica

Kupujem CZ 175- Savet

Recommended Posts

• Drug član, 1030 postova
  • Motocikl: APRILIA Caponord & Transalp 1999

Da mu nisi reko nebi znao . Stvarno si mu pomogo !!!!!!!

Obrati se ti tamo druze u MZ svet i pitaj licno nekog od administratora ili slicno jer od ovih ovde nema vajde . Nadam se da ces tamo naci odgovor .

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

CZ 175 sport iz 1976 je bio moj prvi veci motor. Slatko sam se navozio sa njim, naucio dosta o mehanici i voznji, isao na duze puteve, inostranstvo. . . .

Jedino sto kad sam ga ja kupio - bio je star 6 godina, a ovaj sto ti hoces da kupis sad ima oko 50 . Jawe i CZ danas nisu na nekoj ceni. Ponuda je raznolika, moj prijatelj je letos kupio jedan iz 1965 god i platio ga 4.000 dinara. Malo smo ga utegli, lepo radi, lepo ide. Opet, neki traze i po 200 - 300 evra ( tolko neki traze i za Tomos APN ili Automatik ), po toj logici i CZ vredi toliko. Koliko god da ga platis - moraces jos nesto da ulozis u njega ( sajle, akumulator ), tako da mozes racunati na trosak od bar jos 50 - tak evra .

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: Honda NSR 125 r

ne znam zasto, ali ja sam zavoleo starije motore i ja bih to sredio za sebe... da imam...

CZ 175 sport iz 1976 je bio moj prvi veci motor. Slatko sam se navozio sa njim, naucio dosta o mehanici i voznji, isao na duze puteve, inostranstvo. . . .

Jedino sto kad sam ga ja kupio - bio je star 6 godina, a ovaj sto ti hoces da kupis sad ima oko 50 . Jawe i CZ danas nisu na nekoj ceni. Ponuda je raznolika, moj prijatelj je letos kupio jedan iz 1965 god i platio ga 4.000 dinara. Malo smo ga utegli, lepo radi, lepo ide. Opet, neki traze i po 200 - 300 evra ( tolko neki traze i za Tomos APN ili Automatik ), po toj logici i CZ vredi toliko. Koliko god da ga platis - moraces jos nesto da ulozis u njega ( sajle, akumulator ), tako da mozes racunati na trosak od bar jos 50 - tak evra .

• U prolazu, 26 postova

HVALA...

Da mu nisi reko nebi znao . Stvarno si mu pomogo !!!!!!!

Obrati se ti tamo druze u MZ svet i pitaj licno nekog od administratora ili slicno jer od ovih ovde nema vajde . Nadam se da ces tamo naci odgovor .

Eto gore mu covek lepo reko sta i koliko vredi .

Ja mu iskreno ne bi nista ni reko jer i neznam koliko se krecu niti bilo sta . A mislim da ni ti nemas pojma nego si hteo samo da napises nesto .

• U prolazu, 26 postova

Nasao sam jedan za 300 evropskih, u Fabrickom stanju, prva boja (malo oronula na nekim mestima), ne znam tacno godiste. Da li je to puno para?

• U prolazu, 26 postova

ahahaha... ajde bez prepirke, pomozite ako mozete... Ako ne idite u Opste Teme pa se prepirite, ili jos bolje u Privatne...

Ja mu iskreno ne bi nista ni reko jer i neznam koliko se krecu niti bilo sta . A mislim da ni ti nemas pojma nego si hteo samo da napises nesto .

Ma u pravu si sinko,nek si mi reko... :lol: :lol: :lol: naravno da nemam pojma s obzirom da sam ČZ 175 vozio prvi put 1973-e,možda sam i zaboravio...

• Svrati ponekad, 240 postova
  • Motocikl: honda CBX 550,Yamaha RD 350 ypvs,MZ TS 250-1,Danuvia 125.

Ja ti preporucujem da ne diras stampara.On je jedan od najpametnijih ljudi na forumu,samo nazalost,ti jos nisi citao njegove ranije odgovore,pa ne znas.undecided.gif

• Podržavam 2

Ma niko ga ne dira . Ako je najpametniji moze lepo coveku da napise koliko se kre sta i kako . Na sta da obrati paznju i ostalo . Koliko se krecu posle generalne , popravke i slicno a ne odgovor VREDI KOLIKO SE DOGOVORIS SA VLASNIKOM .

Pa to bi i ja kao najgluplji na forumu mogo da mu kazem .

• Podržavam 2

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Nasao sam jedan za 300 evropskih, u Fabrickom stanju, prva boja (malo oronula na nekim mestima), ne znam tacno godiste. Da li je to puno para?

Nekom je puno, nekom to nije nista. Kod starih motora postoji opasnost :

Nadjes stasr motor u fabrickom stanju, lepo ocuvan, malo presao - nije vozen zadnjih 10 - 20 godina. . . . Kupis ga, provozas ga nedelju dana i on crkne. Sta se desilo ? Od stajanja se ukrutili semerinzi na radilici, i sad kad si ti poceo da se vozis - nakon kratkog vremena popucaju i pocnu da se raspadaju. Pocne da pusta ulje na sve strane, nece da pali jer vuce ulje iz menjaca ( kod Ja we, CZ MZ ) , a u isto vreme benzin ulazi u menjac, razblazuje ulje, pa i menjac moze da strada . Sta da ti kazem ? Polako i oprezno. Ako pazaris taj motor, obrati paznju na ulje u menjacu, kontrolisi ga jednom nedeljno ( Da nije povecao nivo ulja i da ulje ne smrdi na benzin ) ako se to desava , zna se - masina dole pa rasklapanje i zamena semeringa . Tako ti stoje stvari sa tim .

• ,, 1032 postova

Ja sam se slatko navozao na Jawi iz 60-te. Nije da nisam imao problema, ali sam je posle sredjivanja vozio 5 godina. Ja sam imao probleme sa namestanjem paljenja (ploca je bila kriva i morao sam je zamenuti), sa reglerom, pa sa dinamom, karburator sam uzeo drugi, menjao lamele... Opet bitno je naglasiti da sam ja uzeo motor i na naizgled katastrofalnom stanju. Tada mi je bilo bitno samo da uzmem sto jeftiniji motor. Imao sam dosta vremena i volje, malo para. Ulozio sam dosta svog rada i vremena, ali sam dobio zahvalno motorce.

Slazem se sa Laletom, da kod starih masina koje su dugo stajale postoji puno toga sto te moze iznenaditi. Na primer ako se pojavila rdja u lezajevima na radilici, posle paljenja i voznje motora ti lezajevi brzo dobiju lufta. Racunaj da ces morati raditi i instalaciju. Te masine uglavnom stoje u supama pa misevi i pacovi odrade svoj posao, neretko ispucaju buziri... Neko je vec napisao zamenu sajli. Ja bih dodao sredjivanje sedista, niklovanih delova, ciscenje auspuha. Rdja u rezervoaru ce ti takodje zagorcati zivot: zapusice slavinu, karburator ce ti nonstop biti prljav, motor nece dobijati dovoljno goriva.

Za semeringe ne brigaj kod Jawe iz pedesetih. Na radilici sa strane menjaca je aluminijumski (podeblji prsten), a onaj sa desne strane ispod paljenja menjas lako. Taj semering ima svoje kuciste koje je pricvrsceno sa tri srafa na blok. Moras da skines stator i rotor da bi dosao do njega. Kasnije odvrnes ta tri srafa i skines kuciste zajedno sa semeringom. Semering stima od krunjaca. :aha: Ja sam trazio po dimenzijama, posto za Jawu jelte nisu imali.

Imaj u vidu da ta Jawa ima samo 10 konja. U odnosu na tvoj NSR 125 to je biciklo. :moto3:

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja