Jump to content

Moto Zajednica

Skršila me žena u Novoj Pazovi, i još ću da ispadnem kriv

Recommended Posts

• Kontraš!, 1271 postova
  • Motocikl: KLX 650 sm/enduro

pa po onome sa skice sto su panduri nacrtali ako je to ova 3. slika, ti si kriv, jer je nacrtano kao da se zena sa kolima kretala ispred tebe u istoj traci, a ne u traci pored tebe... to je moje neko vidjenje stvari... prema prve dve slike ne mozes da budes kriv nikako!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 219 postova
  • Motocikl: GSX-R 1000 K4

Pa, pandur je to nacrtao po sopstvenom shvatanju, on nije video šta se desilo već je na osnovu izjava to rekonstruisao, a rekao bih, i na osnovu sopstvenih predrasuda. Čak mi je u razgovoru, kada sam sutradan išao da ga pričam sa njim, rekao kako žene obično ne prave takve nagle pokrete i da su često preterano oprezne. Znači, bio je ubeđen da sam ja kriv na osnovu predrasuda.

Bane

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

Pa, pandur je to nacrtao po sopstvenom shvatanju, on nije video šta se desilo već je na osnovu izjava to rekonstruisao, a rekao bih, i na osnovu sopstvenih predrasuda. Čak mi je u razgovoru, kada sam sutradan išao da ga pričam sa njim, rekao kako žene obično ne prave takve nagle pokrete i da su često preterano oprezne. Znači, bio je ubeđen da sam ja kriv na osnovu predrasuda.

Bane

daklem policajac zna da su žene preterano oprezne?, pa je procenio da je i u tvom slučaju gospođa u autu preterano oprezna jer su žene inač preterano oprezne!? kakav stereotip! :staa:. i na osnovu toga žene ne prave nagle pokrete kao u tvom slučaju,jer se to od njih ni ne očekuje jer su preterano oprezne? oću da kažem da čovek, plicajac, ko god bio, sa tako izgrađenim stavom, ne sme nikada da obavlja posao kod koga svojom stereotipnom procenom od ni krivog ni dužnog može da napravi krivca. takve osobe svedoče, podešavaju izveštaje, ulkapajući ih u svoju teoriju. i da, verovatno nije ni bila svesna da joj radi desni migavac. :hej:

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Ako je ovako kako si napisao,a pretpostavka je da sudija zna pravila saobracaja,trbalo bi da ovo ide u tvoju korist. Zapisnik je merilo broj jedan,pa ako nema nekih vecih zamerki obicno ide po njemu. Ako nema govora o tome da si gazio punu,nema razloga za brigu. Ako u zapisniku stoji drugacije,onda...

• motoras, 2461 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

mimi vinca

Gos'm Koco, preko neisprekidane linije dozvoljeno je preticanje motornih vozila i vozila na motorni pogon, kao i drugih ucesnika u saobracaju, i to svih onih kojima je maximalna dozvolojena brzina kretanja propisana do 40 km/h ali da se tom prilikom uveris da to mozes uciniti na bezbedan nacin, bez ugrozavanja drugih ucesnika u saobracaju, ukoliko uslovi i stanje kolovoza i uslovi saobracaja to dozvoljavaju. Ovo se odnosi na radne masine, traktore, zaprezna vozila, bicikliste, bicikli sa motorom, organizovane kolone pesaka itd. U tom slucaju, moras da se uveris da je na toj lokaciji dozvoljena brzina kretanja od preko 40 km/h. I ne daj Boze, da se bilo sta desi, kriv si. Ova vrsta preticanja nije dozvoljena u tunelima, mostovima, prevojima, nadvoznjacima, podvoznjacima, u raskrsnici itd.

Uz duzno postovanje,gde ovo pise?

Kod nas u zakonu,i starom i novom,jos uvek je pravilo "sve ili nista". Znaci da se preko pune ne sme preticati bez obzira kakvo se vozilo nalazi ispred.

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3645 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

stari roker user_popup.png

Postavljeno Danas, 19:07 PM

mimi vinca

Gos'm Koco, preko neisprekidane linije dozvoljeno je preticanje motornih vozila i vozila na motorni pogon, kao i drugih ucesnika u saobracaju, i to svih onih kojima je maximalna dozvolojena brzina kretanja propisana do 40 km/h ali da se tom prilikom uveris da to mozes uciniti na bezbedan nacin, bez ugrozavanja drugih ucesnika u saobracaju, ukoliko uslovi i stanje kolovoza i uslovi saobracaja to dozvoljavaju. Ovo se odnosi na radne masine, traktore, zaprezna vozila, bicikliste, bicikli sa motorom, organizovane kolone pesaka itd. U tom slucaju, moras da se uveris da je na toj lokaciji dozvoljena brzina kretanja od preko 40 km/h. I ne daj Boze, da se bilo sta desi, kriv si. Ova vrsta preticanja nije dozvoljena u tunelima, mostovima, prevojima, nadvoznjacima, podvoznjacima, u raskrsnici itd.

Uz duzno postovanje,gde ovo pise?

Kod nas u zakonu,i starom i novom,jos uvek je pravilo "sve ili nista". Znaci da se preko pune ne sme preticati bez obzira kakvo se vozilo nalazi ispred.

Po "starom" zakonu nije se smatralo preticanjem ako se radi o vozilu koje se kreće brzinom manjom od (čini mi se) 30km/h. Pre dvadesetak godina imao sam prijavu zbog "preticanja" traktora "fergusona", (u blizini mesta Sumrakovac kod Bora). Sudija za prekršaj me kaznio novčano i oduzimanjem dozvole. U žalbi sam se pozvao na ovu odredbu u zakonu i presuda je preinačena u kaznu "opomenom" (da ne bi baš ispalo da je milicioner bio glup).

Po "starom" zakonu nije se smatralo preticanjem ako se radi o vozilu koje se kreće brzinom manjom od (čini mi se) 30km/h. Pre dvadesetak godina imao sam prijavu zbog "preticanja" traktora "fergusona", (u blizini mesta Sumrakovac kod Bora). Sudija za prekršaj me kaznio novčano i oduzimanjem dozvole. U žalbi sam se pozvao na ovu odredbu u zakonu i presuda je preinačena u kaznu "opomenom" (da ne bi baš ispalo da je milicioner bio glup).

Nema razlike između starog i novog zakona po pitanju pravila vožnje. Ako je postojalo nešto u sudskoj praksi oko tih vozila brzine puža, onda je to bilo to - sudska praksa. Ali u zakonu, i sada i pre, preticanje je kad pretičeš vozilo ili objekat koji se kreće, obilaženje je kad obilaziš nešto što se ne kreće. Preko pune linije je dozvoljeno isključivo obilaženje, uz prethodno uveravanje da je to bezbedno.

• Drug član, 1869 postova

Ti ces platiti kaznu za preticanje po punoj liniji, a ona je kriva, sto je naglo promjenula pravac kretanja vozila bez prethodnog uvjeravanja da li je neko pretice, u ovom slucaju. Ovo nema veze sa obilazenjem, ovo je preticanje. Samo si trebao naci(nije ni sad kasno) nekog prolaznika za svjedoka, da je ona naglo skrenula. 1zdravo.gif

• Lord Sidious Tamni, 4841 postova

Auto mili, lijevo prazan parking, a ti u preticanje... tztztz :tras1:*

E sad, kad smo rjesili vise nego ociglednu zdravorazumnu krivicu, ostaje zobs.

Da si u Holandiji, nebi osjetio ni "cent bola" (kako kazu ovi nasi materijalisti ovdje :D )

Ko skrece lijevo je najugrozeniji po pitanju prava na bilo sta, a u jednoj traci smije i 10 vozila da se voze paralelno jedno uz drugo ( ako stanu naravno ;) ), ali da li to vazi i u Srpskom ZLOBS-u?.

Ovo sad otkriva jos jedan tvoj propust kao vozaca motora: Ne znas propis po ovom vitalnom pitanju...tztztz :tras1:*.

Jer da znas, onda odmah znas sta da kazes policiji kad ti se ovako nesto desi. I ja sam platio 1000 eura skolu da se policajcu ne daje visak informacija i da svaka bezazlena rijec moze da bude teska milion tona na sudu.

(pitao me sto sam brzo vozio, a ja rekao da sam zurio... = priznao sam djelo. :sampion:. A jos je fino rekao "Ne moras da odgovoris" :tras2:)

LM, drzh se sad te tvoje 2 slike, a pandura opleti po tim predrasudama i pretpostavkama. To je ozbiljan propust (njegov, kao policajca). Udri ga gdje je najtanji. :D

(a i nije da nije zasluzio :) )

Sretno

*) ovo mlacenje smatram da moze, jer ste oboje ipak relativno super prosli ;)

Mozda te zaboli malo "centovski" ovaj put, ali za neko vrijeme sve ce prekriti prasina.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Kolko ja tu vidim - nema tvoje krivice nigde . Ajd ovako po secanju : Kad ides iz Batajnice, udjes u Novu Pazovu i dodjes na semafor. Tu imas tri trake - za pravo, za desno i za levo. Kad predjes semafor ( u Pravcu stare Pazove ) od same raskrsnice pocinju dve trake, jedna ova kojom si dosao, i jos jedna a desne strane u koju se ukljucuju vozila koja su na raskrsnici usla sa desne strane ( od pijace valjda ). Te dve trake idu paralelno nekih 50 - tak metara, a onda se sdtapaju u jednu i dalje nastavlja put sa dve trake. Po ovim slikama i po mom poznavanju samog mesta nezgode ( cesto sam prolazio tuda ), ja dolazim do zakljucka da si ti vozio svojom trakom, a ta zena je ( kad je dosla do suzenja puta ) nesmotreno krenula u tvoju traku a da se prethodno nije uverila da taj manevar moze da izvede bez ugrozavanja drugih ucesnika u saobracaju ( tebe ). Time je naglo usla u tvoju putanju kretanja, isekla te io doslo je do saobracajnog udesa za koji je iskljucivo ona kriva !

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Vrlo čest manevar po vojvođanskim naseljenim ravnicama i pravcima, još se zavuku prvo desno da mogu bolji ugao da uvate, a motorciklista pomisli da će automobil da se parkira i da može bezbedno da ga obiđe, ali onda automobil munjevito smota u levo bez migavca i gledanja, i eto belaja...

Čudi me, obično su po Vojvodini vozači automobila navikli da ima podosta motorciklista u mrtvim uglovima, pa vode računa u ovakvim situacijama...

Nažalost, krivi ste oboje, policija će verovatno dve prijave da presavije, tako biva u 100% slučajeva... :(

Jedino vađenje iz ovog problema jeste ako možeš da dokažeš činjenicu da je automobil stajao - odnosno bio na trenutak zaustavljen uz desnu ivicu kolovoza, a potom iznenada i bez signalizacije učinio ovaj ubilački manevar. Ostani pri tome da si nameravao da obiđeš auto u prvom sledećem bezbednom trenutku.

Ako je bila puna linija, niko nije smeo u levo, tako da je vrlo sumnjiva cela situacija.

Nek je sa srećom, drž se prijatelju, i fala bogu da je glava na ramenima, ostalo je manje važno...

Jedan off: Moj komšija iz sela vozi stari Tomos APN4, naravno neregistrovan, pošto kod njega lisica donosi poštu, a ima tablice još sa petokrakom. I jedan dan on popio na nekoj slavi i vraća se kući. U jednom trenu ulete mu stršljen nekako u majicu i počne da ga ujeda, on se trgne, i naravno padne sa motora i slomi vilicu i nekoliko zuba pošto je kacigu video samo na TV-u ako je gledao prenos GP-a. Odvedu ga komšije u bolnicu, daju izjavu, dobije serum da ne bi umro, jer ga je stršljen dobrano izujedao, kad eto ti policije. Šta je bilo? Saobraćajna nezgoda, aha, idemo - alko test više od 0,3 naravno, Šumadijska šljivocica, pa onda neregistrovan motor, pa ugrožavanje bezbednosti saobraćaja sa teškim telesnim povredama opasnim po život, i pljas - krivična prijava protiv dotičnog. Čovek stao ne može da veruje, gleda da li je u pitanju skrivena kamera, ili šta?!? Jedva priča, slomljena mu vilica i zubi, kad nije počeo da plače... Dakle useravanje u život u roku od jedne sekunde...

Druga situacija - moj prijatelj se vraća sa posla skuterom, pao mrak, i nije video da su u međuvremenu preko dana, radnici iskopali kanal za gasovod tik ispred njegove kapije. Ne radi ulična rasveta - mrkli mrak. Krene on da uđe u dvorište, prednji točak mu upadne u kanal, on izgubi oslonac pod nogama pošto je naravno bila rupa, on pokušavajući da zadrži motor, nekako nezgodno padne u stranu sa sve motorom, i slomi ključnu kost sa 0 km/h.

Ista priča - urgentni, policija, izjava, i nekako se seti ludak da slaže da je pao dok je išao peške, i za milimetar izbegne krivično gonjenje.

Apsurdi, totalni !!!

• Podržavam 1

Vrlo čest manevar po vojvođanskim naseljenim ravnicama i pravcima, još se zavuku prvo desno da mogu bolji ugao da uvate, a motorciklista pomisli da će automobil da se parkira i da može bezbedno da ga obiđe, ali onda automobil munjevito smota u levo bez migavca i gledanja, i eto belaja...

Čudi me, obično su po Vojvodini vozači automobila navikli da ima podosta motorciklista u mrtvim uglovima, pa vode računa u ovakvim situacijama...

Nažalost, krivi ste oboje, policija će verovatno dve prijave da presavije, tako biva u 100% slučajeva... :(

Ma, policija tj. tužilac već odavno pokrenuo postupak protiv mene, ali kako vreme više odmiče, sve sam ubeđeniji da ću dokazati da nisam kriv (kao što sam ubeđen da nisam). Puna linija ne igra više ulogu, s obizrom na to da je nisam prešao, da nije bilo ni razloga da je pređem s obzirom na to koliko je široka kolovozna traka na tom delu. Pogledaj slike, ja sam se upustio u jedno potpuno komotno i benigno preticanje, sekundu pre toga je izlgedalo kao rutinsko da rutinskije ne može da bude. Trenutno ni ne znam koji prekršaj hoće da mi pripišu, na kraju ispada da ama baš ni jedan prekršaj nisam napravio, ali sam iz razgovora sa tim policajcem shvatio da hoće da me terete po pravilu "onaj pozadi je uvek kriv". Ako je samo to u pitanju, treba da ih ubedim da u momentu mog preticanja ja nisam onaj "pozadi" već, onaj pored, onaj što pretiče, ili čak onaj u susednoj traci.

Jedino vađenje iz ovog problema jeste ako možeš da dokažeš činjenicu da je automobil stajao - odnosno bio na trenutak zaustavljen uz desnu ivicu kolovoza, a potom iznenada i bez signalizacije učinio ovaj ubilački manevar. Ostani pri tome da si nameravao da obiđeš auto u prvom sledećem bezbednom trenutku.

Ako je bila puna linija, niko nije smeo u levo, tako da je vrlo sumnjiva cela situacija.

Pa, neko mi je ovde skrenuo pažnju na najbitniju stavku moje odbrane, a koju je već trebalo da znam iako nisam bio siguran, a to je da je preticanje dozvoljeno u okviru svoje trake ukoliko postoji dovoljno širine. I zaista, ne da je bilo širine, nego je bilo širine da se Damper pretekne. Zato sam i slikao raskrsnicu i obeležio putanje.

Jedan off: Moj komšija iz sela vozi stari Tomos APN4, naravno neregistrovan, pošto kod njega lisica donosi poštu, a ima tablice još sa petokrakom. I jedan dan on popio na nekoj slavi i vraća se kući. U jednom trenu ulete mu stršljen nekako u majicu i počne da ga ujeda, on se trgne, i naravno padne sa motora i slomi vilicu i nekoliko zuba pošto je kacigu video samo na TV-u ako je gledao prenos GP-a. Odvedu ga komšije u bolnicu, daju izjavu, dobije serum da ne bi umro, jer ga je stršljen dobrano izujedao, kad eto ti policije. Šta je bilo? Saobraćajna nezgoda, aha, idemo - alko test više od 0,3 naravno, Šumadijska šljivocica, pa onda neregistrovan motor, pa ugrožavanje bezbednosti saobraćaja sa teškim telesnim povredama opasnim po život, i pljas - krivična prijava protiv dotičnog. Čovek stao ne može da veruje, gleda da li je u pitanju skrivena kamera, ili šta?!? Jedva priča, slomljena mu vilica i zubi, kad nije počeo da plače... Dakle useravanje u život u roku od jedne sekunde...

Druga situacija - moj prijatelj se vraća sa posla skuterom, pao mrak, i nije video da su u međuvremenu preko dana, radnici iskopali kanal za gasovod tik ispred njegove kapije. Ne radi ulična rasveta - mrkli mrak. Krene on da uđe u dvorište, prednji točak mu upadne u kanal, on izgubi oslonac pod nogama pošto je naravno bila rupa, on pokušavajući da zadrži motor, nekako nezgodno padne u stranu sa sve motorom, i slomi ključnu kost sa 0 km/h.

Ista priča - urgentni, policija, izjava, i nekako se seti ludak da slaže da je pao dok je išao peške, i za milimetar izbegne krivično gonjenje.

Apsurdi, totalni !!!

Kako prekršajni, tako i krivični zakon poznaju tzv. višu silu kao oslobađajuću stavku. Na primer, voziš se i strefi te, nedajbože, infarkt, i ti se zakucaš u banderu ili neki drugi auto. Mislim da je ovo oslobađajuće po onoga ko se skršio.

B.

• Prošao, 184 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja 250R

To je jos jedan od vozaca koji "neznaju" za sta sluzi retrovizor..... pa gledaj u njega ako ga ima nece ti glava otpasti, jbt to su stvarno cesti prekrsaji bar kod nas ovde.... 0ljut2.gif

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja