Jump to content

Moto Zajednica

ktm lc4 ili ne?

Recommended Posts

• U prolazu, 11 postova

ktm lc4 ili ne? vozim motor 2 sezone, nisam amater ali ne i i ozbiljan vozac..razmisljao sam i o suzukiju drz 400 ali mi se lc4 mnogo vise svidja..moje pitanje je da li je to motor za mene jer kazu da ispucava snagu i da kao treba da sacekam sa nekim slabijim motorima, a kao sto znate nema se para za stalno menjanje motora pa bih da kupim odmah motor za par sezona..pomagajte :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1083 postova
  • Motocikl: zx6r

Goshke je verovatno mislio da se KTM cesto kvari...

Ali mislim da o tome treba govoriti tek kad par sezona vozis nekog KTM-a,znam ljude koji voze KTM kao svaki normalna motor i nemaju nikakve kvarove ;)

nikad nisam vozio LC4,kazu da je zivotinja...

Ako ga kupis javi utiske :)

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

KTM-ovi su dobri, ali za ljude koji znaju sta voze ;) A kod nas se slabo odrzavaju a nenormalno voze, svi to vec znaju, da je mala mogucnost da nadjes solidno odrzavan motor ;)

@Bane - Nisam mislio nista lose za KTM-ove, i moja zivotna zelja je Lc4 adventure, ali krizaaa :)

• Svrati ponekad, 306 postova
  • Motocikl: KTM 525exc

zato hocu i ktm jer svi kazu da pruza veliko zadovoljstvo u voznji, ali me zanima da li je istina da treba neka zelika vestina da se to ukroti?

Najbolje bi bilo da probas,uz uslov da imas koncepciju za sta bi ga pretezno koristio. Motor je kao i svaki drugi, sve dobro i lose radis ti. Vrlo je upravljiv, relativno lak (kao kompromis za ove nase enduro provode), ostar na gasu i kocnici..Sediste malo tvrdo, vibracije smetaju dok si na asvaltu. Odlicno ogibljenje, prelazi prepreke sa lakocom. Ako nisi sklon kurblanju, uzmi sa anlaserom, narocito zbog terena jer se obicno ugasi u nekom blatu i strmeku. Zahteva kondiciju i respekt i kazu da su stariji modeli solidniji (od 95. odnosno 97./anlaser na ovamo). A kad probas - znaces.

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

KTM-ovi su dobri, ali za ljude koji znaju sta voze ;) A kod nas se slabo odrzavaju a nenormalno voze, svi to vec znaju, da je mala mogucnost da nadjes solidno odrzavan motor ;)

@Bane - Nisam mislio nista lose za KTM-ove, i moja zivotna zelja je Lc4 adventure, ali krizaaa :)

Nisam ni mislio, nego nikad nisam čuo za taj izraz ;)

A da misle loše, misle :moto3:

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Kratak komentar za SM690 mislim da sam to ranije negde napisao (valjda je i on neki LC4 mada vidim da se ovde misli verovatno na 640 ??)

Motor je kupljen nov u radnji i za 13000km nikakav problem sa motorom, redovna zamena ulja i filtera i to je to.

Ono što je pomalo smešno ali tako je gumeni elementi su veoma loši pa pucaju kao rebrasta guma na retrovizorima, zna ulje da vlaži iz kako neki kažu vrhunskih Magura rezervoara za ulje (kočnica i kvačilo), poneki šraf ispod sedišta koji drži kutiju filtera vazduha može da se odvrne i ispadne to je sve.

Ali sve ove "velike" :) mane se totalno zanemaruju barem iz moje perspektive jer motorče od 654ccm, sa onim vešanjem i kočnicama nudi veoma interesantnu zabavu ako si prepoznao gde se taj motor vozi jer on je totalno bezličan na nekom ravnom, širokom putu kao Ibarska magistrala i slično.

Meni lično fali malo snage ali nikako ne bih žrtvovao okretnost SM690 i njegovu kilažu za dvocilindrični nešto jači i teži KTM.

Uostalom opšte je poznato da u jednom motoru ne možeš imati sve pa je poželjno posedovati ih dva, tri ...

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Velika vecina jednocilindrasa dosadi ako se vozi samo po asfaltu ili ide na neki dalji put. Jedino da uzmes 640 (ili koji god) supermoto...

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

ja bih ga pretezno vozio po asfaltu, jel onda bez veze da uzimam ktm?

Ja na SM690 vozim Sport Smart gume i isključivo po asfaltu ali da bi motorče od oko 65ks došlo do izražaja voziš ga tamo gde mu je mesto i gde je najsuperiorniji što je uzan krividav put pa ako je još brdovit ništa lepše

Motor je odličan za kratka ubrzanja i jako usporavanje, promenu pravca kretanja

To ne znači da sa njim ne možeš od kafića do kafića ili vožnja magistralnim putem ali je motor tu totalno bezličan

Ako znaš to da teraš uvek ćeš se vratiti kući sa kezom do ušiju ali izaberi da li ti sebe vidiš u tome ili ne

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: KTM Lc4 640sm

To sto pricaju da je KTM kratkotrajan nije tacno, sve zavisi kako je odrzavan. Ako je redovno radjen servis onda moze dooosta da traje i da te dobro sluzi. Takodje sa KTM-om lc4 supermoto moze i da se ide na dalje puteve :takoje:. Drugar je isao na more u CG. Ja iskreno nisam isao na puteve dalje od 300km u jednom pravcu ali se na toj relaciji pokazao kao odlicno prevozno sredstvo. Na ktm-u ti nikada nece biti dosadno,kao sto je i GixxerK6 rekao, ako znas to da teras nema sanse da ti dosadi i posle 2-3 sezone. Za grad je odlican motor. Ima dosta snage u poredjenju sa tezinom. Jedan cilindar pruza zadovoljstvo koje ne mozes doziveti sa motorom od vise cilindara.

A to sto ti pricaju da je puno jak motor za tebe su gluposti. Jeste on pun snage i ispucava kao lud :moto3: . Ali ako ti njega budes vozio lagano dok se malo ne uvozas veruj mi da neces imati problema. A i nece ti trebati puno vremena da naucis da ga vozis kako treba. A kad naucis tad krece prava zabava. Neces skidati osmeh sa lica garantovano :zdravo::ktm:

E da zaboravio sam, suzuki drz 400 dosta hvale. Iskreno ja ga nisam nikada ni vozio a ni video uzivo tako da ti je moja preporuka ktm u svakom slucaj :D

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: KTM 400

druze uzmi ktm i ne brini, odrzavaj, pametno vozi, a cime god da su te plasili nema veze sa mozgom...

za ktm svaki deo mozes da nadjes i ovde i u inostranstvu, takodje dosta delova odgovara na vise modela ktm-a, a sto se para tice nije uopste toliko skup za odrzavanje, cak sta vise ostali su dosta skuplji... ja sam uzeo motor u rashod stanju, upisan od ulja, tesko je palio, ofucan najstrasnije, ali..... popravka masine resena sa 50€, ugibljenje na njemu kao novo, mesao ulje i vodu posle toga reseno sa 30€.... seru za to da je skup brate samo moras malo da sunjas za delove posto hoce srbi da osisaju malo.... kupuj i vozi, pa javi utiske...0takoje.gif

• - enduro sector -, 2146 postova
  • Motocikl: adventure

Motor je kao i svaki drugi, sve dobro i lose radis ti.

Sve je objasnjeno u ovoj recenici 0takoje.gif

Takodje bi bilo korektno da ljudi koji nisu vozili ili ne voze KTM ne komentarishu napamet 1zdravo.gif

• U prolazu, 6 postova

vozijo sam dosta puta od frenda i i KTM lc4 640 i 620 jako velika zabava sam zvuk je meni melem za uši ja bi ga rado sebi kupio i namjeravam to vrlo dobro održavat ali mi je uvjek ta neka sugestija u glavi da se to kvari meni treba enduro motor ne supermoto. istina je što kaže da ne možeš znat kako ga je neko prije održavo i vozio!!! treba mi vaš savjet!!!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja