plink 0 Napisano Octobar 30, 2011 U prolazu, 35 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Kupio sam Yamahu Xj600s (1993) i ubrzo sam ustanovio da su membrane na krburatorima pukle i istopile se. Da bi ih zamijenio morao bih da platim preko 500 eura (kod zvaničnog Yamaha-dilera). Tako pribjegao sam tada za mene jedinom rešenju i kupio komplet polovnih karburatora za koje se prodavac kleo da su u savršenom stanju. Poslao sam ih na čišćenje i majstor je rekao da su odlični. Ipak ispostavilo se da nije tako jer su nakon ugradnje brzo poćeli da cure (prelivaju). Ispostavilo se da su mehanički djelovi ispravni ali da gumice i dihtunzi treba da se zamijene. Sada se nalazim tamo gdje sam počeo i kada sam nazvao u Yamahu i pitao za cijenu rekli su mi da će me ti djelovi koštati 500 i + eura. Da li iko zna kako da riješim ovaj problem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FJCharlie 2324 Napisano Octobar 30, 2011 Elbow dragger, 2405 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1KRR Luna Nera / BMW S1KRR Lexa Prijavi odgovor kao problematičan ima da se kupe setovi za reparaciju karburatora na Louisu, chlan Bera mozhe da ti ih donese. a vakum membrane je valjda neko sa foruma pravio, ali ne mogu da se setim ko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bodymorph 181 Napisano Octobar 30, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FJ 1100 Yamaha Prijavi odgovor kao problematičan Dodji do moto laboratorije..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 30, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/66166-bokilic-servis-prodaja-delova/page__st__160 inace imam skoro pa sve od delova ......koji ti fale... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Octobar 30, 2011 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan p.s specificni karburatori, nisu za svakog da ih servisira pogodni,ipak tu treba malo vise iskustva... membrane su ti 10take komad,iglice plovka od 5 do 12e,sa sve kucistem 12 e su nove,itd itd... ceo servis ti je 50e,mislim na karbove plus ako ako nesto zafali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Octobar 30, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kriticne su gumice na plasticnim nosacima plovaka, ja sam ih pravio od parceta creva koje sam tu negde na motoru nasao. Interesantno gumeni delovi koji su na motorima iz '70. i '80. dobri na ovima iz '90. su truli plus mnogo ih vise ima, umesto papirnog dihtunga na lonce ide gumica koja propadne a garnitura je 500e, da su od zlata opet nema logike. Slika i prilika napretka, 10% brze 10x bednije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pera-s 434 Napisano Octobar 30, 2011 Kontraš!, 1271 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: KLX 650 sm/enduro Prijavi odgovor kao problematičan prvo, zasto ne bi membrane sa novog(polovnog koji curi) karburatora prepakovao na stari? drugo, postoji silikon(dihtug masa) bas za te gumice to se namaze po obodu gde nalezu gumice i trebalo bi da dihtuje. A ako ti trebaju membrane probaj u Laboratoriji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6424 Napisano Octobar 30, 2011 Enduraš, 6391 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Idi kod dr bokilica i resi problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukac 1385 Napisano Octobar 30, 2011 onaj koji oblikuje, 357 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Samo menjam ko ciga konja Prijavi odgovor kao problematičan Pravili smo membrane za shadow 700 od plinskih membrana za auto rade bez problema vec tri sezone! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CIPURA 215 Napisano Octobar 30, 2011 Moto servis Lion-s, 126 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Suzuki dr 600,Kawasaki klr 600,Bmw r 1100 rt,Suzuki dr 750 big,Suzuki epikuro Prijavi odgovor kao problematičan Posalji membrane da ti se naprave.Kostace te oko 40 e sve 4.Meni je pravio covek ne znam koliko kom do sad i extra ispadnu.Evo ti njegov broj.0638968694 Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plink 0 Napisano Mart 25, 2012 U prolazu, 35 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima, stiglo je više odgovora nego što sam i zamišljao da može. U međuvremenu sam popravio karburatore kod Neše Zarića i rade kao sat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...