x9-250 4 Napisano Octobar 28, 2011 U prolazu, 60 postova Lokacija: beograd Motocikl: piaggio x9 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ja vozim x9-250 vec petu sezonu i prezadovoljan sam (da kucnem u drvo da ga ne ureknem).Presao je 36000km.Obuven je u nove gunme.Tokom zime se spremam da ga malo doteram tj hocu da ispoliram felne i deklu da zamenim kais rolnice sredim kvacilo itd. Sve ovo napisah da bi se predstavio i pozvao ostale vlasnike i postovaoce x9ke da se jave u ovu temu da razmenjujemo iskustva. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
x9-250 4 Napisano Octobar 28, 2011 U prolazu, 60 postova Lokacija: beograd Motocikl: piaggio x9 250 Prijavi odgovor kao problematičan P.S.samo da dodam da sam postavio ovu temu jer sam za to dobio ideju citajuci temu ljubitelja burgmana pa mi krivo sto mi nismo okupljeni kao oni a i nasi gvozdeni konji nisu nista losiji od njihovih burgmana ;) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Octobar 28, 2011 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan pa evo da bude +1. Posedujem dve x9-tke 250 i 500 evolution oba 2004 god, prezadovoljan sa oba motora, ako treba neka pomoc u vezi tih motora mozda mogu da pomognem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tuner 165 Napisano Octobar 30, 2011 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Bajina Bašta - Tara Motocikl: Bev 2oo Prijavi odgovor kao problematičan hocu da ispoliram felne i deklu Jel poliraš u hrom ili...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
x9-250 4 Napisano Octobar 30, 2011 U prolazu, 60 postova Lokacija: beograd Motocikl: piaggio x9 250 Prijavi odgovor kao problematičan pozdrav dzony9933 svaka cast za 2 x9 zavidim pogotovo na 500 pozdrav i za tunera poliracu u hrom mislim da ce biti ok izgulile su mi se felne pa bi pre to uradio nego da ih farbam jer sam zadnju vec jednom farbao i opet se ljusti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Octobar 30, 2011 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan hmm ako mi se posvidja poliranje mozda i ja isto uradim . Nego ja problem sa ljustenjem jedino imam kod prednjih amortizera ili kako se vc zovu farba mi se ljusti, to sam resio nalepnicom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
x9-250 4 Napisano Octobar 31, 2011 U prolazu, 60 postova Lokacija: beograd Motocikl: piaggio x9 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ni meni se ne svidjaju felne sa x9,tj ne svidja mi se boja pa zato i resih da ih poliram ovaj tip sto sam pricao sa njim za poliranje kaze da ce ispasti ok. A ova x9 mi izgleda ok i ok cena cini mi se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Novembar 1, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo momci, evo i ja da se zapljunem. Kada sam pre dve godine sebi tražio maxi skuter, detaljno sam se raspitivao i moj stav je i dalje: X9 je najbolja kupovina za taj novac. Povoljniji su od većine valjanih maxi-skutera u klasi i godištu, a od ono malo jeftinijih su mnogo bolji. Moj primerak je izašao oko 1800e (kasnije su im cene pale, sada moj model može da se nađe za 1500e). Dodao sam mu nosač i kofer (SHAD nosač i KAPPA 35L kofer, tačno 100e), i to je sve. Imao sam dva kvara, anlaser (120e) i napuknut nosač karburatora (80e) što je razumljivo za mašinu staru 10 godina koja je prešla dosta (na cajgeru, kao, oko 28.000, ali realno je par puta više). Cene delova za moj model su malo jače, kao i za sve "japance", pa se razmišljam da pređem na pjađov agregat. Vozim ga, nažalost, uglavnom po gradskoj gužvi (kuća-posao), i to obavlja sasvim fino, a nadam se da ću se uskoro opet pridružiti drugarima na vožnjama po Srbiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tuner 165 Napisano Novembar 1, 2011 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Bajina Bašta - Tara Motocikl: Bev 2oo Prijavi odgovor kao problematičan Povoljniji su od većine valjanih maxi-skutera u klasi i godištu, a od ono malo jeftinijih su mnogo bolji. Mene je isto to privuklo i još bih dodao dizajn koji mi se mnogo više sviđa od ostalih u tom cenovnom rangu. A ovaj http://www.polovniau...118/piaggio_x9/ od 180cc i još jedan od 200cc http://www.polovniau...756/piaggio_x9/ bi trebalo da imaju pjađov agregat i jeftinije delove kako ti kažeš??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4715 Napisano Novembar 1, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Oba ova modela iz oglasa imaju Piaggio agregat LEADER. 180 je tkzv Amalfi a 200 je Evolution sa agregatom koji je veoma rasprostranjen u Piaggio grupaciji i ugrađuje se u "majko mila" modela (Beverly, X8, Scarabeo, Sportcity, Carnaby, Atlantic, Vespa GT, Runner...) Kod konkretnih modela mislim da je mnogo bolja kupovina 200-tke jer je noviji i EVO a razlika u ceni nije velika u odnosu na Amalfija. Jedino mi nije jasan komentar prodavca da "ima sve blokade" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tuner 165 Napisano Novembar 1, 2011 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Bajina Bašta - Tara Motocikl: Bev 2oo Prijavi odgovor kao problematičan Možda je bakica vozila do pijaca pa nisu skidali blokade... A zaboravio sam model sa 125 i 150cc, jel u njemu yamahina mašina kao u malaguti madisonu? http://www.polovniautomobili.com/oglas1331677/piaggio_x9/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Novembar 1, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Alexanto je sve tačno rekao, dodao bi samo da nagađam da je prodavac pod "ima sve blokade" možda mislio na to da ima original delove u prenosu (kaiš, rolnice, opruge, itd...), ti pjađovi agregati su popularni za budženje i u Italiji je čest slučaj da se stavljaju Malossi proizvodi ne bi li se dobilo još malo na ubrzanju. Opet, možda prodavac samo lupeta Taj 200cc Evolution sam imao prilike da probam i dopao mi se, ali bi u slučaju apgrejda radije išao na 250cc Evolution model, malo je skuplji ali i univerzalniji - kada je putovanje u pitanju. Jedino je problem što su retki kod nas... :'( Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tuner 165 Napisano Novembar 1, 2011 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Bajina Bašta - Tara Motocikl: Bev 2oo Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam razgovarao sa čovekom koji prodaje Beverly 250 koji pretpostavljam ima isti motor kao i X9 250. Jedino mu je mana što je kao trajno registrovan, kaže ima papire sa saobraćajnog fakulteta (možda WC papir u pitanju). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nolezmaj 177 Napisano Novembar 1, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 743 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, zaobiđi ga - mogući problemi daleko prevazilaze dobitak. Znam pouzdano preko prijatelja advokata za slučajeve ljudi koje je branio, nije ovo običan saobraćajni prekršaj, već su tu i falsifikovani dokumenti, pa tužba ulazi u krivično pravo - dakle dosta problema. Postoje šanse da se ti na njemu navozaš sledećih X godina, ali ni policajci nisu glupi, znaju da skuter te veličine nikada nije pravljen u verziji 49cc, i pre ili kasnije će te neko pitati za to. Sledi veštačenje, pa krivična prijava... Redom, ako nemaš A kategoriju, prvo to polaži, pa natenane kupovina ispravne i legalne makine, a jednog dana kada se navozaš treba ga prodati i uzeti nešto novije ili jače. Taj što prodaje Beverly, daje ga ispod cene, jel da? Ima razloga za to, niko pametan neće da ga kupi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tuner 165 Napisano Novembar 1, 2011 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Bajina Bašta - Tara Motocikl: Bev 2oo Prijavi odgovor kao problematičan Cena je 900 jura http://www.polovniautomobili.com/oglas1583580/piaggio_beverly/ Trenutno je na farbanju, obišao sam ga nego sam kasnije video ovo da je trajno reg. pošto mi je sam vlasnik rekao. Mislio sam da je hitno i da je to jedini razlog ovako niskoj ceni. Nego motor je isti kao u X9??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4715 Napisano Novembar 1, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Evo par osvrta... 1. 250 ccm na potvrdu - beži k'o đavo od krsta. Sad se i ti "mali" registruju svake godine i kontrole su sve rigoroznije. Ako te kljunovi navataju sa tim - proće te volja za motorom na duže vreme. 2. Beverly 250 nosi Piaggio Quassar agregat kao i X9 EVO model. Piaggio ne ugrađuje Minerali agregate (dakle nisu Yamaha, ona ih koristi za par modela). Neki modeli Aprilia nose rotax agregate i mislim da je bio Leonardo 250 sa Minareli agregatom ali to je pre "braka" sa Piaggio-m. 3. Model X9 se nije pravio sa agregatom 150 ccm - pravio se X8 i imao je vazdušno hlađeni Piaggio agregat. Model od 125 ccm je takođe Piaggio Leader sa vodenim hlađenjem. 4. Što reče nolezmaj, taj prodavac te samo "pali" za blokade. Ono kao - kad njih skineš onda ide 200 uzbrdo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4715 Napisano Novembar 1, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Evo sad pogledah i taj oglas za "trajno registrovani" -Beverly. Beverly 2000 godište ne postoji a Beverly 250 se pravi tek od 2005. godine. Dalje model 250 ima 22 KS a ne 27 kako stoji u oglasu i elektropokretač mu nije dodatna oprema. Ja bih to zaobišao u širokom luku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tuner 165 Napisano Novembar 1, 2011 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Bajina Bašta - Tara Motocikl: Bev 2oo Prijavi odgovor kao problematičan Naravno, ovaj "trajno" reg. je otpao u pola tel. razgovora sa vlasnikom istog. Hvala 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4715 Napisano Novembar 1, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Pametno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
x9-250 4 Napisano Novembar 1, 2011 U prolazu, 60 postova Lokacija: beograd Motocikl: piaggio x9 250 Prijavi odgovor kao problematičan Znate kako njegovo je da proba da nadje ovcu za sisanje tj da mu uvali "skuter od 200 ccm sa svim blokadama"a nase je da pazimo da ne popijemo glupu pricu.ne bojim se da nece naci negog da mu uvali skuter jer svaka roba ima svog kupca sto je najcrnje. Zato mi i treba ovde da razmenjujemo iskustva i savetujemo jedni druge. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tuner 165 Napisano Novembar 1, 2011 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Bajina Bašta - Tara Motocikl: Bev 2oo Prijavi odgovor kao problematičan Gde mu se nalaze blokade, ako bih otišao da ga vidim iako je to 99% priča za malu decu? Pretpostavljam da su el. blokade u pitanju ili možda ima neku na izduvu??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4715 Napisano Novembar 1, 2011 BJB Maxi Scooter Club, 5999 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Lepi moj, ne postoje blokade na tom motoru... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Novembar 1, 2011 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam merkao jedna 200cc kada sma hteo jos jedan x9 da kupim . Posto sam imao 250 i kada sam testirao to cudo od 200 cc nije nista bolje islo u odnosu na madisona 150 kojeg sam imao , pa zavrsio sa 500cc . Po meni bolje je da kupis 250 cc registracija je odprilike ista a bolji motor manje se muci i to servis im je odprilike isti (misim na cenu servisa). Samo da se pazi u kakvom je stanju motor i toliko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tuner 165 Napisano Novembar 1, 2011 Svrati ponekad, 220 postova Lokacija: Bajina Bašta - Tara Motocikl: Bev 2oo Prijavi odgovor kao problematičan Lepi moj, ne postoje blokade na tom motoru... Jako korisna informacija za ubuduće @Dzony, Reci mi koja je razlika u potrošnji kod tvojih 250 i 500cc? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzony93 368 Napisano Novembar 1, 2011 Drug član, 1489 postova Lokacija: Nis Motocikl: Yamaha FZ1-SA Prijavi odgovor kao problematičan pa ovako, kada vozim 250 nekih 20ak km ne vidim mng da mi se spusta strelica za gorivo, dok kod 500-tke gledam kako pada i placem, salu na stranu 250 trosi oko 3l na 100, dok 500-tka od 4.5 do 5.5-6 zavisi kako ga kad vozim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...