Jump to content

Moto Zajednica

pomozite jinx-u

Recommended Posts

• U prolazu, 5 postova

gledao sam neke makine,

kawasaki gpz550

yamaha xj 600

suzuki gsx 400f

e sad pitanja posto sam totalni pocetnik u voznji motora a probao sam i odusevio se. i kapiram da je sad kraj sezone i da ako bi sad nesto pazario da bi makina stajala a ja kakav sam nebih mogao da gledam a da ne vozim.

pitanje br 1. jesu li motori jeftiniji van sezone?

pitanje br 2.ako visok sam 190 ima li to neke veze sa izborom makine?

pitanje br 3.na sta bi trebao da obratim paznju prilikom kupovine?

pitanje br 4.od ovih makina sto sam nabrojao sta je dobro ?

pitanje br 5.na kupovinu bi potrosio 2000-2500 ajvara preporucite mi nesto?

hvala unapred ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 129 postova

SALE jel nije moglo to krace da odgovoris da bi bili svi zainteresovani da procitaju ;D ;D ;D ;D ;D

inace ja se pridruzujem saletovim odgovorima a motor je najbolje da gledas oko Dec-Jan.

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

1.Jesu, pogotovo noviji (skuplji) modeli, ali ti je problem, sto ne mozes posteno da provozas motor da utvrdis u kakvom je stanju.

2.Ima ali sa tom visinom motor moze da ti bude sam mali, nikako preveliki, znam iz iskustva. (193cm)

3.Prvo i osnovno broj motora i sasije da uporedis sa onim u dozvoli.Onda krenes lepo od prednjeg kraja, ispravis prednji tocak i vidis da li je u ravni sa zadnjim, usput pogledas i guma kakva je, onda da li slini oko semeringa, OBAVEZNO gi isteras na sunce i pogledas da li je odsjaj na viljusci ravnomeran i predjes duz nje jagodicama prstiju (da vidis da li je peglana) pa onda pogledas da li su satovi osteceni (ako jesu vracana je kilometraza) pa vidis da li je ram negde ulupljen (okrenes korman skroz u stranu, ako na mestu gde dodiruje ram postoji udubljenje znaj da je padano...i to malo jace) pa pitas da ti skine oklope, da vidis jesu li vareni iznutra, pogledas jesu li izdrljani nogostupi i auspuh (mada to moze da se desi i prilikom malo jaceg obaranja u krivina), proveri nivo ulja i pitaj kad je menjano (ako kaze skoro a ulje blizu minimuma ili laze ili motor pije), vidi u kakvom je stanju hladnjak, da nema znakova krpljenja ili curenja, kad upalis motor malo ga pusti da se ugreje onda zategni na 6-7 hiljada pa pusti gas, ako dimi plavo-los motor ako dimi crno rastelovani karb ili opet los motor (cesce ovo drugo) ako puca onda mu treba stelovanje karburatora...Ako uzimas nekog starijeg GPZ-a upali svetla i vidi da li se menja jacina svetlosti kada dodajes gas.Ako ne sigurno je losa elektronika a akumulator je napunjen da se to zamaskira...I ima jos dosta dosta fazona i fora...

4.Sto se tice GPZ-a bolje umi 500, ne znam kakav je 550 sa delovima.U svakom slucaju, za sva tri sam slusao samo reci hvale, moja preporuka mali bandit (GSF400) jer je cetvorocilindricni (i XJ je ali ja vise volim Suzukija :) ).4 cilindra usput znaci i skuplji servis.

5.Bandit ti se uklapa i cenu, 1994 god mozes naci izmedju 2000 i 2500, GPZ jos mladjeg za te pare, za Yamahu ne bi znao.

6.Hmmm...Sta bese pod 6...A, da!Nadam se da nisam smorio.;)

• , 1322 postova

SALE jel nije moglo to krace da odgovoris da bi bili svi zainteresovani da procitaju ;D ;D ;D ;D ;D

inace ja se pridruzujem saletovim odgovorima a motor je najbolje da gledas oko Dec-Jan.

danas bas imam inspiraciju za pisanje :)

• U prolazu, 5 postova

hvala cekam decembar - januar za kupovinu.znaci ima vremena da dobro razmislim.

pitanje br 6. ustvari nije pitanje ako ima neko neku makinu od ovih koje sam naveo voleo bi da cujem sta ima da kaze.

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA
link=topic=10147.msg133417#msg133417 date=1188153425]

sa 190cm gsf-a 400 zaboravi

A ja imam 193, a vec poceo da skupljam pare za njega.  >:( Spakovacu se valjda nekako. :)

• U prolazu, 5 postova

trebalo bi da pogledam kawasaki gpz500 iz 1989 a nemam pojma koja je realna cena nebi da me mangupi oderu.

recimo da je motor skroz o.k. od prednjeg svetla do tablice pozadi koliko bi onda vredeo.

sta je najskuplje od delova za kawasaki.

da li da povedem sa sobom elektricara i automehanicara?

svaki savet je dobro dosao hvala

• Zainteresovan, 528 postova

trebalo bi da pogledam kawasaki gpz500 iz 1989 a nemam pojma koja je realna cena nebi da me mangupi oderu.

recimo da je motor skroz o.k. od prednjeg svetla do tablice pozadi koliko bi onda vredeo.

sta je najskuplje od delova za kawasaki.

da li da povedem sa sobom elektricara i automehanicara?

svaki savet je dobro dosao hvala

Elektricar ti netreba motor ili radi il neradi sto se struje tice a automehanicar moze samo da se zbuni ako ga npr. odvedes da pogledate jednocilindras ili neku v2 masinu, najbolje da povedes nekog ko radi motore ili nekog po tebi iskusnog bajkera, jer automehanicar nema pojma sta treba da pogleda na motoru osim da meri kompresiju  ;D .

• Ne silazi, 5460 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Yo ce ti pomoci 100%,ali ceka avans makar jedna "drugarica" unaprijed. ;D

Mina je vozila GPZ,pa pitaj nju na sta treba da obratis paznju.

• U prolazu, 81 postova

Iako nisi Hondu Varadero stavio u svoj izbor, a i ne ulazi u klasu f, ili naked, mislim da bi ti ona odgovarala. A posto si pocetnik, najbolje bi bilo da uzmes taj motor, i to od 125 ccm.

Jeftin je za odrzavanje, dovoljno veliki za tvoju visinu, a sasvim lepo ide sa svojih 15 konjica... Proizvodi se od 2000, i mislim da ti se cak uklapa u budzet.

Doduse, krajnje sam subjektivan, jer je po meni to najlepsi motor, koji nije custom.

• jedan od DDMZ, 807 postova
  • Motocikl: R, gsx R

...Mina je vozila GPZ,pa pitaj nju na sta treba da obratis paznju.

Posebno obrati pažnju na klocne na putu.  ;D ;D

A sad malo ozbiljno: kiro je detaljno opisao na šta da obratiš pažnju pri gledanju/kupovini motora.

Ja bih samo rekao da ne shvataš bukvalno onaj deo o razlikama u vrednosti motora (leto/zima), nego da motor kupiš kad skupiš dovoljno novca. (I opremu na sebe, obavezno).

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja