Jump to content

Moto Zajednica

temperatura motora ovih dana

Recommended Posts

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

imam malih nejasnoca pa sam hteo da cujem vasa iskustva.kakva vam je temperatura motora ovih dana,mislim na uljno i vazdusno hladjene motore....posto se brinem da nije mozda do ulja,juce pred polazak u resavu sam zamenio ulje i filte,sipao sam motul 5100 i temperatura mi ide do 110 stepeni,kada ga poteram 140-150 na kracim relacijama tipa 1km ona se dogne do crvenog znaci na 120,e sad,pre sam koristio ulje Q8 i temperatura je isla max do 105 stepeni ili u kratkim navratima do 110 kada smo isli na frusku goru,ali i tada je bilo toplo....inace da napomenem da je uvece temperatura ok,znaci do 100 stepeni ,sad neznam sta da radim ,dali se tripujem da je problem do ulja,ili je u pitanju tesko vreme ovih dana....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Guest Cubric

ne znam sta da kazem, ali temperature preko 100C su zabrinjavajuce

Ma jok bre, na mom motoru se pali ventilator na 105, a tolerise se do 117 stepeni.

Vrlo verovatno da je zbog ovog vremena, meni cim "ugleda" grad dize temperaturu preko 100.

• Svrati ponekad, 116 postova

da, ali ti vozis R'00 sa vodenim hladjenjem, a decko gsx 550ef '85 sa uljnim i vazdusnim hladjenjem tako da temperature ulja iznad 100C i nisu preporucljive jer moze doci do tzv. koksovanja ulja

sto sledeci put pre zamene ulja ne sipas motulov engine cleaner

• Drug član, 1838 postova
  • Motocikl: cbr 600f

neznam sta da radim...pukao sam oko 4000 za ulje i filter,pa mi se ni ispusta ponovo...izgleda da cu ga morati manje forsirati...do sledece zamene ulja,inace mislio sam da vazdusari imaju vecu radnu temperaturu od vodenjara....

nego razmislam dali je moguce ugraditi malo veci hladnjak za ulje?na njemu je bas mali recimo 8cm x 15cm,mislio sam ako ugradima malo veci mozda bi mu malo pomoglo?inace dok su bile manje vrucine nisam imao problema sa temp,pa se sada cimam dali je zbog ilja ili vrucine....

eh da zaboravih da kazem,kada sam menjao ulje ispustio sam i ulje iz hladnjaka,posto mi je pre bilo mineralno a seda polusintetika,pa nisam hteo da se mesa u u hladnjaku ostaje ulje.e sad dali kada se motor zagreje,ventil za regulaciju otvori i ispuni hladnjak uljem?nadam se da je tako i da mu ne smeta sto sam ga istocio....

kako se koristi taj cleaner i koja mu je cena?

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Ja sam siguran da neke vazdušare mogu da rade i na 250 stepeni, ako je ulje dobro i ima ga dovoljno.

• Svrati ponekad, 254 postova

ligicno je da pri visokim temperaturama masine slabije odvode toplotu, da mjerimo na suncu iznad asfalta bilo bi tu svasta, mislim da mena razloga za brigu jer svim nasim masinama ovo nije prvo ljeto sem ako je neko kupio novi motor. vodenjacima treba slusat ventilator a ovi drugi rade dok se ne ugase a ne znam kome se ugasio. istina da se ventilator ne zna ugasiti ali to je jos koji dan ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja