wice 85 Napisano Avgust 25, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan imam malih nejasnoca pa sam hteo da cujem vasa iskustva.kakva vam je temperatura motora ovih dana,mislim na uljno i vazdusno hladjene motore....posto se brinem da nije mozda do ulja,juce pred polazak u resavu sam zamenio ulje i filte,sipao sam motul 5100 i temperatura mi ide do 110 stepeni,kada ga poteram 140-150 na kracim relacijama tipa 1km ona se dogne do crvenog znaci na 120,e sad,pre sam koristio ulje Q8 i temperatura je isla max do 105 stepeni ili u kratkim navratima do 110 kada smo isli na frusku goru,ali i tada je bilo toplo....inace da napomenem da je uvece temperatura ok,znaci do 100 stepeni ,sad neznam sta da radim ,dali se tripujem da je problem do ulja,ili je u pitanju tesko vreme ovih dana.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gasa Napisano Avgust 25, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Tesko vreme ovih dana, znaci i meni temperatura strasno raste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan82 1 Napisano Avgust 25, 2007 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ne znam sta da kazem, ali temperature preko 100C su zabrinjavajuce Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Avgust 25, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan ne znam sta da kazem, ali temperature preko 100C su zabrinjavajuce Ma jok bre, na mom motoru se pali ventilator na 105, a tolerise se do 117 stepeni. Vrlo verovatno da je zbog ovog vremena, meni cim "ugleda" grad dize temperaturu preko 100. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivan82 1 Napisano Avgust 25, 2007 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan da, ali ti vozis R'00 sa vodenim hladjenjem, a decko gsx 550ef '85 sa uljnim i vazdusnim hladjenjem tako da temperature ulja iznad 100C i nisu preporucljive jer moze doci do tzv. koksovanja ulja sto sledeci put pre zamene ulja ne sipas motulov engine cleaner Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 85 Napisano Avgust 26, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan neznam sta da radim...pukao sam oko 4000 za ulje i filter,pa mi se ni ispusta ponovo...izgleda da cu ga morati manje forsirati...do sledece zamene ulja,inace mislio sam da vazdusari imaju vecu radnu temperaturu od vodenjara.... nego razmislam dali je moguce ugraditi malo veci hladnjak za ulje?na njemu je bas mali recimo 8cm x 15cm,mislio sam ako ugradima malo veci mozda bi mu malo pomoglo?inace dok su bile manje vrucine nisam imao problema sa temp,pa se sada cimam dali je zbog ilja ili vrucine.... eh da zaboravih da kazem,kada sam menjao ulje ispustio sam i ulje iz hladnjaka,posto mi je pre bilo mineralno a seda polusintetika,pa nisam hteo da se mesa u u hladnjaku ostaje ulje.e sad dali kada se motor zagreje,ventil za regulaciju otvori i ispuni hladnjak uljem?nadam se da je tako i da mu ne smeta sto sam ga istocio.... kako se koristi taj cleaner i koja mu je cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
idanijel 1979 Napisano Avgust 28, 2007 Drug član, 902 postova Lokacija: Srem Motocikl: V-Strom k8 Prijavi odgovor kao problematičan do 160 moze ici kod vazdusara ljudi nismo deca :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Avgust 30, 2007 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan do 160 moze ici kod vazdusara ljudi nismo deca :o temperatura ulja da bude 160 stepeni? jel nije to mnogo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Avgust 30, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam siguran da neke vazdušare mogu da rade i na 250 stepeni, ako je ulje dobro i ima ga dovoljno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bukovski 36 Napisano Avgust 31, 2007 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: kawa er5 Prijavi odgovor kao problematičan si siguran >? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmandic 8 Napisano Septembar 2, 2007 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: bijela,montenegro Prijavi odgovor kao problematičan ligicno je da pri visokim temperaturama masine slabije odvode toplotu, da mjerimo na suncu iznad asfalta bilo bi tu svasta, mislim da mena razloga za brigu jer svim nasim masinama ovo nije prvo ljeto sem ako je neko kupio novi motor. vodenjacima treba slusat ventilator a ovi drugi rade dok se ne ugase a ne znam kome se ugasio. istina da se ventilator ne zna ugasiti ali to je jos koji dan ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...