mijalko85 5 Napisano Octobar 14, 2011 U prolazu, 36 postova Lokacija: Niš Prijavi odgovor kao problematičan Razmisljam o kupovini TDM900 ali posto volim da pecam zanima me sta on moze van asfalta i kako se ponasa van njega posto je putni motor ?? Ako neko ima iskustva sa tim molim neka napise nesto o tome.. Unapred HVALA ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 14, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Od TDM-a nemoj očekivati neke značajne offroad sposobnosti. To je izvrstan, ali pre svega putni motor koji najviše daje na asfaltu. Naravno, niko ne kaže da ne može da se prođe nekim suvim makadamom, ali definitivno nije za blato i kamenje. A za pecanje, APN4 je zakon! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mijalko85 5 Napisano Octobar 14, 2011 U prolazu, 36 postova Lokacija: Niš Prijavi odgovor kao problematičan Pa to me zanima kako se ponasa po makadamu? i ne ocekujem da moze neki jaci ofroad jer nije enduro... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuk HM 178 Napisano Octobar 14, 2011 nezavisan, 348 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan pa može malo, teški su, ja ga vozim kad idem kod mojih u Slankamen, uz Dunav nekih 2 km makadama... ukucaj na Youtube-u tdm offroad pa vidi šta neki rade s njima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuglica14 136 Napisano Octobar 14, 2011 Svrati ponekad, 198 postova Lokacija: Zvezdara Motocikl: Yamaha Super Tenere xtz 750, Honda VFR 800 Fi Prijavi odgovor kao problematičan Pitaj Almighty-ja on je zaljubljenik i TDM-a, pokretna enciklopedija 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NOTORIOUS 487 Napisano Octobar 14, 2011 Svrati ponekad, 461 postova Lokacija: Beograd-jug Motocikl: Yasmina TDM '97 Prijavi odgovor kao problematičan Tezak je lako pada u stranu.....probao.....moze suvo i utabano....ako je krupniji kamen ko ovi paprikaneri i tenerasi sto delju(po golijama i rtnjevima ) i na Boga ne misle , tu mozda ali bas bas da se pazi i polako iskreno valja izbegavati offroad......sta znam verovatno ce preziveti to pecanje ...ako nije blato 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Almighty 445 Napisano Octobar 15, 2011 Banda Opasnih, 396 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Yamaha TDM 850 4TX Prijavi odgovor kao problematičan Pazi, akoo neces da jurcas sa njim kao sto nasi endurasi teraju po blatu i kamenu, onda za tu varijantu sto tebi treba lepo pazaris i michelin anaki gume, prestelujes vesanje na mekano i bog da te vidi Mene je moj 850 bez ikakvih problema preveo preko silnih rupaca, peska, sljunka i blata na reliju ove godine, ne vidim razlog zasto tebe ne bi posluzio 900, a nije da sam vozio polako sa sve turing gumama, koferima i devojkom pozadi Zato je na asfaltu bog i batina za putovanje sto se tice udobnosti i potrosnje, a i moze da se tera, onako muski (samo ne zaboravi da vratis vesanje u normalu ako ces da jurcas po asfaltu) Pitaj Almighty-ja on je zaljubljenik i TDM-a, pokretna enciklopedija Hvala na komplimentu eve ti pljus 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mijalko85 5 Napisano Octobar 15, 2011 U prolazu, 36 postova Lokacija: Niš Prijavi odgovor kao problematičan E sad jedan kaze da se lako pada u stranu a drugi da moze bez problema snjim... kome verovati,mozda je najbolje svom instiktu? (sto kaze žika - MOJ ME INSEKT NIKAD NE VARA ) Verovatno vecina motora moze da se vozi po makadamu i blagom ofroadu kao i sto svaki auto moze da se tera po rupama i svakakvim putevima ali je pitanje koliko se brzo razdrnda... i to me takodje zanima,da ne moram da mu menjam amortizere svako leto? zbog svoje visine bas biram izmedju Transalp XL700 i TDM,znam da je TA bolji za taj blazi ofroad ali mi je TDM dosta lepsi,i verujem da ce ovih 60 konja na TA brze da mi dosade nego 85 na TDM-u Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 15, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Između ova dva, ja bih se odlučio za TDM-a A na eventualnom makadamu... paaa, POLAKO i to je to... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Octobar 15, 2011 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan E sad jedan kaze da se lako pada u stranu a drugi da moze bez problema snjim... kome verovati,mozda je najbolje svom instiktu? (sto kaze žika - MOJ ME INSEKT NIKAD NE VARA ) Verovatno vecina motora moze da se vozi po makadamu i blagom ofroadu kao i sto svaki auto moze da se tera po rupama i svakakvim putevima ali je pitanje koliko se brzo razdrnda... i to me takodje zanima,da ne moram da mu menjam amortizere svako leto? zbog svoje visine bas biram izmedju Transalp XL700 i TDM,znam da je TA bolji za taj blazi ofroad ali mi je TDM dosta lepsi,i verujem da ce ovih 60 konja na TA brze da mi dosade nego 85 na TDM-u Ako vec uzimas motor...onda kupi MOTOR a ne igracku +1 TDM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brm-brm 846 Napisano Octobar 15, 2011 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Yamaha SR250 Honda NTV650 Prijavi odgovor kao problematičan Za off u kategoriji 'na pecanje', ide i moja matora yamaha koja lici na choperche. Ide i preko makadama, nasipa, blata, kamenja i betonskih blokova. Istina, nisam vozio preko stepenica a i ne treba mi. Ako ces da putujes, uzmi tdm-a, a za pecanje moze bilo sta. +1 za TDM (i apn4 u rezervi ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmw 1750 Napisano Octobar 15, 2011 Drug član, 1693 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW R1200C , BMW R1200GS, Yamaha TDM900,Kove 500X, KYMCO S200 People, Suzuki Burgman 650 executive, Tomos Automatic Prijavi odgovor kao problematičan zbog svoje visine bas biram izmedju Transalp XL700 i TDM,znam da je TA bolji za taj blazi ofroad ali mi je TDM dosta lepsi,i verujem da ce ovih 60 konja na TA brze da mi dosade nego 85 na TDM-u uporedi širinu kormana i hod ogibljenja izheđu ta dva motora i odmah če ti biti jasnije koji je bolji van asfalta..... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1930 Napisano Octobar 15, 2011 Skuteras, 3695 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Kad mogu afika i tenera na off moze i TDM Stevo je stavio valjda neke enduro gume na njegov TDM i tera svuda. On ce ti reci mozda najbolje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mijalko85 5 Napisano Octobar 15, 2011 U prolazu, 36 postova Lokacija: Niš Prijavi odgovor kao problematičan Ubediste me na brzinu ! Kad mogu afika i tenera na off moze i TDM Stevo je stavio valjda neke enduro gume na njegov TDM i tera svuda. On ce ti reci mozda najbolje STEVO JAVLJAJ SEEE ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urosAT 312 Napisano Octobar 15, 2011 Predstavnik za Alfa Romeo i Smudja, 402 postova Lokacija: Beograd,Dorcol Motocikl: rd07 oca mu jebem Prijavi odgovor kao problematičan Verujem da TDM moze da se tera po nekom blagom off-u, ali zar to ne moze svaki motor ako tako gledamo...Mislim da ti je bolje da uzmes neki putni enduro, ako vec imas u planu i neki off, jer ces se mnogo bolje osecati van asfalta, a lepo ces se voziti i po njemu..Africa, Transalp, mala i velika Tenera, nesto od toga ako mene pitas.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6388 Napisano Octobar 16, 2011 Enduraš, 6381 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Svaki motor moze na offroad kad se mora. Moj drug je sa R1 posao nekom precicom koja se na kraju pretvorila u izrovan sumski put (zemlja, ne makadam). Uspeo je da prodje uz dosta muka bez posledica po motor i sebe. Znaci kad moze R1, TDM moze jos bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mc SREMac 1142 Napisano Octobar 16, 2011 Zainteresovan, 575 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Motocikl: MS 1000DS, Apeninac Prijavi odgovor kao problematičan Svaki motor moze na offroad kad se mora. Moj drug je sa R1 posao nekom precicom koja se na kraju pretvorila u izrovan sumski put (zemlja, ne makadam). Uspeo je da prodje uz dosta muka bez posledica po motor i sebe. Znaci kad moze R1, TDM moze jos bolje. Sto jes' jes'..i ja sam par puta sa zxr-om naleteo na rizlu,pesak,sljunak pa kad mora mora..polako! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mijalko85 5 Napisano Octobar 16, 2011 U prolazu, 36 postova Lokacija: Niš Prijavi odgovor kao problematičan Znaci vecina je za Tako Dobar Motor,hvala na savetima onda... jer i meni je nekako blizi srcu zbog svog izgleda a pritom moze da posluzi i za pecanje (ako snjim prodjem tamo gde sam isao Twingom onda mi bolji motor ne treba za ofroad ) TA je verovatno bolji za ofroad ali je isto tako i dosta dosadniji na asfaltu jer je slabiji pa bih se zbog toga i odlucio pre za TDM... Ako neko jos nesto ima da napise o voznji TDM-a van asfalta neka napise,nece biti visak informacija... Zanima me i u koje doba godine je najbolje kupiti motor,zbog pada i rasta cene istih?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jager 3445 Napisano Octobar 16, 2011 Ne silazi, 6281 postova Lokacija: Hameln, Germany Motocikl: Africa Twin CRF1000 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ti je ovakav offroad sasvim zadovoljavajući 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mijalko85 5 Napisano Octobar 16, 2011 U prolazu, 36 postova Lokacija: Niš Prijavi odgovor kao problematičan Nije jer ako vozim kao ovaj sve ce ribe da pobegnu i posle nema sta da pecam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor-gs 162 Napisano Octobar 16, 2011 BMW GS is waiting for You...what are You waiting for????, 822 postova Lokacija: YU jos uvjek u 36-oj... Motocikl: Wee 650 Prijavi odgovor kao problematičan imas seriju snimaka off=2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 772 Napisano Octobar 16, 2011 Xtreme, 391 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Blagi off-road? Pa nece se po nekom kamenolomu zavlaciti da peca.. Ortak (onaj koji zna da peca) i ja (onaj koji se trudi) redovno idemo sa mojom Suzanom na pecanje. Uglavnom pecamo na Tamisu i vrlo lako se dovlacimo do raznih "strateskih" pozicija. Jednostavno skinem ralicu sa motora da je ne bih izlomio ako uletimo u vagase (ili kako se vec zovu kanali koji ostaju posle traktora) i krecemo. Motor sa ~10KS,dve mazge od ukupno 160kg,oprema za pecanje uz obaveznu gajnu piva na rezervoaru i stizemo gde god zapeli. Jeste da je svako "putovanje" do zeljenog mesta avantura za sebe,ali iskreno nama to nije ni bitno,bitno je da smo u prirodi i da zabacimo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mijalko85 5 Napisano Octobar 16, 2011 U prolazu, 36 postova Lokacija: Niš Prijavi odgovor kao problematičan Pa posteno,necu da idem na alpe da pecam ali me je zanimalo kako se ponasa van asfalta samo po seoskim zemljanim putevima i makadamu,da nije nestabilan i da se ne razdrnda brzo po tim putevima.. I ovo sto sam video na ovim klipovima mi je sasvim dovoljno,hvala drugari na savetima i preporukama. Zivi bili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tdm 72 Napisano Octobar 17, 2011 Svrati ponekad, 210 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: YAMAHA TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam tdm 850 4 sezone, a sad 1sezonu tdm 900. Sa njma sam prosao svuda. Po vrlo losim kaldrmama, kamencugama, makadamu, krupnom sljunku,... Ove sezone sam opet bio na fagarasu i alpini (Rumunija). Vozio sam delove od 10km vrlo loseg puta. Sve to prodje TDM, ali sporije nego drugari sa transalpom. Kad nadjem sliku tog loseg nazovi puta, okaci cu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mijalko85 5 Napisano Octobar 17, 2011 U prolazu, 36 postova Lokacija: Niš Prijavi odgovor kao problematičan Koje si gume koristio?? kakva je razlika izmedju 850 i 900 ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...