tindirbp 289 Napisano Octobar 12, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan imam problem na mazestiju 250,stari regler je izgoreo ceo i kupio sam drugi,medjutim kad prikljucim i taj novi fino puni ali pocne da se topi i dimi,neznam sta raditi,proverio sam iz namotaja struju i daje na jednoj fazi oko 40 volti,na drugoj oko 80 a na trecoj oko 30 to sve kad dam gas znaci direkt iz namotaja,a kad stavim regler na leruu puni 12v,dal zna neko koliko volti mora da daju namotaji??? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Octobar 14, 2011 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan i ja imam slican problem, al meni ne topi regler vec samo, prvih par minuta rada motora puni od nekih 16v pa do 18v sa ukljucenim svetlima i onda spadne na normalno punjenje, oko 13v sa ukljucenim svetlima. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6128 Napisano Octobar 14, 2011 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan imam problem na mazestiju 250,stari regler je izgoreo ceo i kupio sam drugi,medjutim kad prikljucim i taj novi fino puni ali pocne da se topi i dimi,neznam sta raditi,proverio sam iz namotaja struju i daje na jednoj fazi oko 40 volti,na drugoj oko 80 a na trecoj oko 30 to sve kad dam gas znaci direkt iz namotaja,a kad stavim regler na leruu puni 12v,dal zna neko koliko volti mora da daju namotaji??? Napon (naizmenicni) meris na konektoru alternatora u odspojenom stanju - raskacis vezu sa reglerom. Na leru izmedju sve tri faze trebalo bi biti oko 14VAC, sa povecavanjem broja obrtaja ide i do 80VAC. Ako si merio naizmenicni napon po fazama sa prikljucenim reglerom ocigledno je da je regler "kaputt" @Majesty 250 I kod tebe nesto nije u redu sa reglerom. Dok je hladan propusti previse veliki napon (koji moze da spali CDI, sijalice....) a kad se malo zagreje onda opet ne stabilise napon koji treba biti oko 14V u instalaciji a ne 13V kako je kod tebe. Savet za obojicu - menjajte reglere sto pre da ne bi spalili nesto mnogo skuplje od elektronike Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tindirbp 289 Napisano Octobar 21, 2011 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Backa Palanka Motocikl: ktm 990 Prijavi odgovor kao problematičan nasao sam uzrok,namotaji su sprzeni,reseno,hvala Arakis na info. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...