Igoritza 11 Napisano Octobar 12, 2011 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izvinjavam se sto se derem, ali pi*dim uzasno! uvek se oko svega sam ucim, i trudim se da sve ako ne mogu da popravim, pitam onog sa vise znanja, i onda sam nadjem resenje, a ako bas ne nadjem, vidim JEDNOM i skapiram. e, sad pokusavam da vratim deklo nazad na skuter u pitanju je 4T 50ccm skuter, i slomilo se deklo sto drzi kurblu. zavario sam to kod prijatelja sto ima aparat za Alu varenje, i sada sam SVE lepo sastavio i nece. evo slike: unutrasnjost (ne znam kako se zovu ova dva, levo ovaj zupcanik, i desno je valjda varijator, pomoc ?? ) isto to, odozgor: dajte mi objasnite, sta je ovo malo, iznad ovog zupcanika, sto se u opste ni ne hvata na zupcanik ? izvadio sam ga, video da se podize po potrebi, valjda ima mehanizam, al mi nije jasno kako se podize, sobzirom da kad se kais vrti u radu skutera, ovo malo sranjce se povlaci na unutra kurbla iz dekla: apsolutno sam ubedjen da sam ja ovde sve lepo namestio. kad stisnem prstom ovo malo sto treba da legne i da zavrti, i povucem kurblu, sve radi normalno. to sto je opruga ziljava, kapiram da nije problem, jer sam na netu nasao oko 100 slika kurble, i svima stoji tako ziljavo, poenta je da je zategnuta, a dal "leti" levo desno, nije problem e al evo ga problem - kad stavim deklo, sa sve kurblom, nazad - ono krchka. krchka u smislu da kurbla nece nazad, a nesto je sprecava. ujedno i kada se upali motor, krece da reze kao nenormalan (nesto se o nesto otire) sto sam nazalost shvatio na pogresan nacin, ali na svu srecu, svi zubi na svemu su ostali okej, odnosno neoblajznuli. nemam pojma sta je, i zasto sve radi dobro (kais se rola lepo bez dekla, kurbla radi lepo kad se ne stavi deklo) ali kad stavim, ono reze, i nece da radi normalno. jel mozete da mi kazete gde ja to gresim, i da li postoji opcija da je nesto sto nisam uzeo u razmatranje uzrok problema ? (unutar agregata, ili sta vec) hvala u napred, poludecu ako ne namestim ovo danas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Octobar 12, 2011 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan quote name='Igoritza' timestamp='1318416845' post='1166907'] Moze da bude do ovog malog sto se sklapa sa delom na zupcaniku! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Octobar 12, 2011 (promenjeno) MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan kod mene ima jedna ovakva opruga koja se nalazi izmedju dva zupcanika.. koja ih odvoji kad se motor upali... ako ne odvoji onda krcaaaaaaaa.... bas kao kod tebe.. Na ove sam zupcanike mislio... (mrzi me da ti obelezavam na slici, valjda znas na sta mislim) Promenio Octobar 12, 2011 član Šumi Zmajček Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aćimo 1144 Napisano Octobar 12, 2011 Drug član, 1531 postova Lokacija: Beograd-Čačak Motocikl: 1090R, XRV 750, TZR 125 Prijavi odgovor kao problematičan Dodiruju se zubi na pogonskom zupčaniku sa zubim na kurbli kada upali. To se dešava ako se kurbla ne vrati skroz u početni položaj, a uzrok tome može biti devijacija materijala usled varenja ili je nabačeno negde prilikom varenja materijal koji smeta kurbli. Uglavnom obrati pažnju na taj detalj pa se javi. Pozz i srećno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2278 Napisano Octobar 12, 2011 Skuteras, 3742 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Problem koji ti imas ovde se nalazi u ovom federu ispod velikog nazubljenog polukruga. Preskocio ti je za ceo jedan krug i zguvao oprugu sad to sve moras da izvadis i da namotas ponovo kako treba. Malo je teze za uraditi i objasniti ali kad skines videces vec i sam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Octobar 12, 2011 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Ptroblem je ovde.... To krca kad upalis.. Nesto nisi lepo namestio.. Uzgred meni ovaj feder uopste ne izgleda zdravo predlozio bi ti da ga promenis.. imao sam iste muke sa starom oprugom.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Octobar 12, 2011 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan jao covece, sasvim je moguce da je ovaj feder o kome prica Shumi Zmajchek, samo sto ja ne bi znao gde je taj feder sad. Ijaooooo necu ga naci nikad, kapiram da u bilo kojoj radnji (ADJ sport mi najblizi) ima da se kupi .. ? o.O U predgradju zivim, imam garazu, ali do sad bi sigurno primetio feder, jer uvek raspremim patos kad zavrsim posao u garazi. elem, Muljaz tebra, ja mislim da nikako nije do opruge, opruga radi lepo, rekoh kore da svima tako izgleda kad nameste kurblu, ako gresim ispravi me, kako si zakljucio da je do toga ? dosta slika sa stranih foruma o kineskim skuterima sam video, i uvek je tako budjavo iskocila, na funkcionalnoj kurbli. a i ima smisla ovo sto rece acimo i shumi, jer samo to i moze da reze. hajd' sacu da vidim da nadjem feder, a ako ga ne nadjem, pitam - jel bi bilo koja opruga odgovarajuce jacine koja moze da stane u ovo malo, odradila posao ? i, ako bi, to onda znaci da bi ja u sustini morao da oborim suter na stranu, ne bi li ga ushtelovao, jer teshko da cu da nadjem oprugu koja je u milimetar te sirine, da se "zaglavi" dok stavljam. ako moze alternativna opruga to jes, imam svacega po garazi EDIT: nadjo strucne izraze ovo malo srancje sto ga zovem - kandza kurble opruga ispod - opruga kurble polumesec - polumesec kurble opruga koje mi nema - centralna opruga kvacila (**** nije, ovo je nesto drugo***) ovo glavato skroz desno - kvacilo a kolko vidim, svi komplet delovi na mom skuteru su identicni kao na Sprint Max. sprint max je 4t, jel tako ? i dalje ne znam kako se tehnicki kaze feder izmedju kandze, i zupcanika. sestru mu spichim! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Octobar 12, 2011 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan On 12. 10. 2011. at 11:53, Igoritza je napisao: elem, Muljaz tebra, ja mislim da nikako nije do opruge, opruga radi lepo, rekoh kore da svima tako izgleda kad nameste kurblu, ako gresim ispravi me, kako si zakljucio da je do toga ? dosta slika sa stranih foruma o kineskim skuterima sam video, i uvek je tako budjavo iskocila, na funkcionalnoj kurbli. Moze da bude i do toga da je opruga od kurble deformisana pa ovaj polu mesec gura par mm unutra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Octobar 12, 2011 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 12. 10. 2011. at 12:18, Šumi Zmajček je napisao: Moze da bude i do toga da je opruga od kurble deformisana pa ovaj polu mesec gura par mm unutra... e sad ja malo da se busam znanjem, novostecenim - ne moze jer je kurbla zaglavljena spolja dekle na osigurach Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Octobar 12, 2011 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan On 12. 10. 2011. at 12:28, Igoritza je napisao: On 12. 10. 2011. at 12:18, Šumi Zmajček je napisao: Moze da bude i do toga da je opruga od kurble deformisana pa ovaj polu mesec gura par mm unutra... e sad ja malo da se busam znanjem, novostecenim - ne moze jer je kurbla zaglavljena spolja dekle na osigurach Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Octobar 12, 2011 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan hvala na podrsci, nego daj mi reci, dal mogu bilo koju oprugu, ili ta opruga konkretno ima odredjenu jacinu, da dozvoli zalet kurble (skupi se, na konto rada polumeseca kurble) i onda se vrati, da odvoji kandzu i bendiks .. ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2278 Napisano Octobar 12, 2011 Skuteras, 3742 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam ti rekao sta je u pitanju i tvrdim da je 100% to. Ako nije onda me kamenujte. Pre nokoliko dana sam to sredjivao na jednom skuteru, Sym Red Devil. Menjao rolnice i kad sam skidao deklo nesto sam pojebao pa se desilo isto to. Kad je skinuto deklo deluje da sve funkcionise kako treba, ali kad se stavi onda tako ne deluje. Kad zakurblas ono zvono ostane nakrivo i zaglavi zato sto ga opruga ne vraca kako treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Octobar 12, 2011 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan evo me nazad, iz garaze - ipak je Shumi bio u pravu Muljaze ali hvala na predlogu svakako. naime, oce sve da radi, kad stavim oprugu, ali sam stavio neku prejaku oprugu (sa nameshtaja, uzo pa sam je shirio sad kljestima da bi mogla da legne oko matice bendiksa) te kick mora da bude ekstremno jak da bi kandza uopste dosla do bendiksa. to naravno, nije reshenje, pa teram dalje, samo me zivo zanima gde cu, osim u prodavnici delova, da nadjem feder tih pribliznih dimenzija i snage .. izgleda, moram u radnju, ne gine mi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Octobar 12, 2011 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan http://www.tehnomerkur.rs/index.php?action=artikli&lng=&lev1=Opruge&prikaz=BLOK%204IN Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 2278 Napisano Octobar 12, 2011 Skuteras, 3742 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ovde imas sta god hoces i ne moras da ides u radnju. Donesu ti kuriri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Octobar 12, 2011 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan napravio odma da vam kazem - NIKAD TEZE rasiriti feder! znaci, dzaba mi i stega, i klesta, i papagajke, to je nemoguca misija. malo mi je falilo da jednu bocnu stranu federa fiksiram za stegu, a drugu stranu fiksiram za lock kljesta, i da povucem kolima. na kraju sam uspeo rucno, i vratio deklo, kresno kurblu, i polete e sad ostaje da zapushim rupu na filteru vadzuha .. glupi kinezi, shajbna od filtera zalemljena bez baze/potpore, i kad pukne - ostane ti rupa u filteru. pali se pistolj za plastiku! koji sam chnjakstru, eeeee 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1296 Napisano Octobar 12, 2011 MZ Rider, 4148 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Drago mi je da si to sredio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Octobar 12, 2011 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan Da li si stavio dihtung izmedju dekla i poklopca dekla, obično je debljine 1-2mm i ide celom površinom oko dekle? mogao si je kupiti u ADJ-u. Ako nisi kruna kurble je bliža kruni na varijatoru i zato "krcka", neko ti je već ukazao na to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Black Adder 223 Napisano Octobar 12, 2011 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Beograd Republika Miljakovac Motocikl: Kawasaki ZZR600E Prijavi odgovor kao problematičan levo na slici, ventilvar ili fiksna polutka varijatora desno kvačilo iznad ventilvara, bendiks Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Octobar 13, 2011 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Crna gujo - nazalost, resenje sa oprugom je izdrzalo dva tri paljenja. Dihtung - stari je ostao, kapirao sam da nije toliko neophodno da se taj dihtung zameni, nije valjda da je to resenje za moj problem ? nista onda, kupujem dihtung danas. jos cu da probam da prestelujem oprugu, jer je i to ostalo, MUljaz sto rece. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...