Igoritza 11 Napisano Octobar 6, 2011 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan dakle, dosao sam u posed nekog kineza (preprodaja) i u saobracajnoj pise: RIYA RY50QT-12D ovako izgleda: e sad - RIYA je do jaja anonimna firma, bar u ovom delu sveta gde se ne prica kineski. ali sobzirom da je to preko nekog broda ipak doslo do srbije, kapiram da sama RIYA stancuje skutere ko blesav. na motoru je deklo, i jos par stvari potpisano sa HONLING. oni su takodje odvojeni chinese scooter manufacturer, na samom suteru pise - racing sport motor je cetvorotaktni, i sa svim komplet blokadama (proverio) vuce ko nezdrav - 70 na sat. mene zanima sledece: 1. jel mozete da mi iskopate jos neki kinez, da se isto zove, posto sam ubedjen da ima jedno 7-8 klonova ovog modela ? 2. GDE SE OVDE SIPA ULJE ? ? ? ? znam da je glupo pitanje, ali ne znam na ovim motorima, kako to ide. na svim brendiranim motorima, ulje je pored shteka za benzin, a ovde imam neku kanticu pasticnu sa leve strane iza kurble (konkretno na slici gore e vidi ispod zelenog priveska za kljuc) , kapiram dad je to to - al ne vidim ni gde bi moglo da se otvori, nit za sta sluzi ta plasticna kantica .. ? hvala u napred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidik 246 Napisano Octobar 6, 2011 Svrati ponekad, 313 postova Lokacija: Bgd-Žarkovo Prijavi odgovor kao problematičan http://cn.riyamotorc...com/product.asp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Octobar 6, 2011 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Meni to lici na kopiju sprint max-a...ako je motor cetvorotaktni ulje se ne sipa u posebnu posudicu kao kod dvotaktnih...vec se ulje nalazi u karteru...i sipa se ovde http://cdn.bjbikers.com/images/imported/Hd/OD1R1_35412701.jpg to je sa desne strane masine...a ovo gore iznad kurble je plasticno kuciste filtera za vazduh,ili ti "air box" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zodini 1300 Napisano Octobar 6, 2011 Drug član, 1043 postova Lokacija: Niš-Donji Dušnik Motocikl: Honda NT650V deauville Prijavi odgovor kao problematičan Sprint max oridjinale, a 50QT je oznaka agregata, ako ti ne daj Boze nesto crkne trazis pod ovom oznakom i izacice ti jedno xy komada skutera koji nose isti agregat, pa ako nema u sprintu ima u quinqiu ili kyumcou ili keewayu ili hyosungu itd itd By the way ulje ako nije sa desne strane sa gornje slike kako je kolega reko onda ide ssa leve iznad kurble a unutar samog kucista ima jedan cep gde se sipa i mislim da ide 700ml Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Octobar 6, 2011 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan zuna89 jeste, tu je ulje, hvala ti. a sad jos samo da mi kazete KOJU gustinu sipam .. ? elem, imam jos jedno pitanje - morao sam da otvorim deklo i da zavarim jer je aluminijum prso, i sad neam blage kako da vratim mehanizam kurble. ima li negde nekakva slika za pretpostavljam vecinu kineskih skutera kako izgleda mehanizam kurble ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Octobar 6, 2011 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Mehanizam kurble trebalo bi da je ovakav... http://scooter.zippo-friends-croatia.com/albums/prodaja/k-IMG_3250_edited.JPG A sto se ulja tice,nisam bas kompetentan ali evo sta sam nasao na netu..."...on most chinese 4 stroke scooters, regular 10-30W or 15-40W engine oil is used." Valjda ce se javiti jos neko ko zna koje je se najbolje pokazalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igoritza 11 Napisano Octobar 6, 2011 U prolazu, 92 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uh, kapiram da opruga treba da se zavrne, odnosno zategne. sutra cu da svratim do ADJ-a na adi samo da mi nameste to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoqovi 0 Napisano April 2, 2013 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi jel ima jos neko ovaj skuter,....dajte neke komentare...sta,...kako... Imam neku varijantu da kupim ovaj skuter na rate 2010 pa me zanimaju utisci,realna potrosnja,...maximalna brzina bez blokada i ima li mana nekih? Veliki pozzzz od Milosha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...