Jump to content

Moto Zajednica

Pomozite mi da identifikujem skuter

Recommended Posts

• U prolazu, 92 postova

dakle, dosao sam u posed nekog kineza (preprodaja) i u saobracajnoj pise:

RIYA RY50QT-12D

ovako izgleda:

qZF6K.jpg

e sad -

RIYA je do jaja anonimna firma, bar u ovom delu sveta gde se ne prica kineski. ali sobzirom da je to preko nekog broda ipak doslo do srbije, kapiram da sama RIYA stancuje skutere ko blesav.

na motoru je deklo, i jos par stvari potpisano sa HONLING. oni su takodje odvojeni chinese scooter manufacturer, na samom suteru pise - racing sport

motor je cetvorotaktni, i sa svim komplet blokadama (proverio) vuce ko nezdrav - 70 na sat.

mene zanima sledece:

1. jel mozete da mi iskopate jos neki kinez, da se isto zove, posto sam ubedjen da ima jedno 7-8 klonova ovog modela ?

2. GDE SE OVDE SIPA ULJE ? ? ? ? :D znam da je glupo pitanje, ali ne znam na ovim motorima, kako to ide. na svim brendiranim motorima, ulje je pored shteka za benzin, a ovde imam neku kanticu pasticnu sa leve strane iza kurble (konkretno na slici gore e vidi ispod zelenog priveska za kljuc) , kapiram dad je to to - al ne vidim ni gde bi moglo da se otvori, nit za sta sluzi ta plasticna kantica .. ?

hvala u napred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8

Meni to lici na kopiju sprint max-a...ako je motor cetvorotaktni ulje se ne sipa u posebnu posudicu kao kod dvotaktnih...vec se ulje nalazi u karteru...i sipa se ovde http://cdn.bjbikers.com/images/imported/Hd/OD1R1_35412701.jpg to je sa desne strane masine...a ovo gore iznad kurble je plasticno kuciste filtera za vazduh,ili ti "air box"

• Drug član, 1043 postova
  • Motocikl: Honda NT650V deauville

Sprint max oridjinale, a 50QT je oznaka agregata, ako ti ne daj Boze nesto crkne trazis pod ovom oznakom i izacice ti jedno xy komada skutera koji nose isti agregat, pa ako nema u sprintu ima u quinqiu ili kyumcou ili keewayu ili hyosungu itd itd

By the way ulje ako nije sa desne strane sa gornje slike kako je kolega reko onda ide ssa leve iznad kurble a unutar samog kucista ima jedan cep gde se sipa i mislim da ide 700ml

• U prolazu, 92 postova

zuna89 jeste, tu je ulje, hvala ti. a sad jos samo da mi kazete KOJU gustinu sipam .. ?

elem, imam jos jedno pitanje -

morao sam da otvorim deklo i da zavarim jer je aluminijum prso, i sad neam blage kako da vratim mehanizam kurble. ima li negde nekakva slika za pretpostavljam vecinu kineskih skutera kako izgleda mehanizam kurble ?

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8

Mehanizam kurble trebalo bi da je ovakav... http://scooter.zippo-friends-croatia.com/albums/prodaja/k-IMG_3250_edited.JPG A sto se ulja tice,nisam bas kompetentan ali evo sta sam nasao na netu..."...on most chinese 4 stroke scooters, regular 10-30W or 15-40W engine oil is used."

Valjda ce se javiti jos neko ko zna koje je se najbolje pokazalo.

• U prolazu, 6 postova

Ljudi jel ima jos neko ovaj skuter,....dajte neke komentare...sta,...kako...

Imam neku varijantu da kupim ovaj skuter na rate 2010 pa me zanimaju utisci,realna potrosnja,...maximalna brzina bez blokada i ima li mana nekih?

Veliki pozzzz od Milosha

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja