Jump to content

Moto Zajednica

Ulica Milentija Popovica (kod sava centra) i "genijalci" iz hitne pomoci

Recommended Posts

• Друг члан, 636 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Meni se pre par nedelja umalo desila nesreca, uvece oko ponoci idem kolima svetogorskom kad Tashu, normalnom brzinom, na zeleno svetolo prolazim kada odjednom ispred mene se stvara kombi hitne pomoci sa svetlosnom signalizacijom, on krece da koci, ja isto...nove gume, abs...nista...klizam ka kombiju i u poslednjem trenutku pustam kocnicu, druga, volan u levo i gas...auto ide levo, pa desno i zaustavljam se na pesackom prelazu u drugoj traci okrenut za 180 stepeni. Hvala Bogu da nije bilo nikoga!

Spustam se u Cvijicevu i vidim taj isti kombi koji se parkira ispred baze hitne.

Prvo nije smeo da prodje na crveno tek tako, a pogotovo ne ako nije imao ni zvucnu signalizaciju, a tek nije smeo to da radi ako ne ide na intervenciju.

Koliko kreten moras da budes da se tako ponasas, a da svakodnevno gledas nesece i da znas sta mozes da napravis :zbunjen:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 425 postova
  • Motocikl: Futong 250

Za malo da prodjem ko decko u Milentija Popvica... Pre sat vremena... Idem zrenjaninskim putem do grada da se nadjem s ortakom. Lepo vreme, vidljivost odlicna, sve kul. Devojka prelazi zrenjaninac, na pesackom, polako, sve uredno,vozim oko 60km/h, bacim brz pogled u retrovizor, Lada Niva je stotinak metara iza mnene i krecem da kocim, da propustim devojku, ipak je stigla do pola zrenjaninca, koja bojazljivo dolazi do moje trake. Gotovo sam stao, vec spustam nogu.

Kad mi tamo, a ono medjutim... Cujem skripu kocnica, guzica mi se skuplja i osecam jezu niz kicmu, refleksno dajem gas i u tom momentu vidim u retrovizoru Nivu kako ide ka meni. Nisam ni bio svestan sta mi se desilo, samo sam pobegao. Sreca, pa je devojka bila svesna da je u pitanju zrenjaninac,a ne seoski put, pa je polako prelazila inace bih je provozao na volanu.

Nisam se ni okrenuo, ni zaustavio, da vidim koji je covekov problem, bio sam srecan sto sam preteko. Sa sve devizom "Bez' te noge, usrala vas guzica!"

Tek posto sam stigao na odrediste sam shvatio sta je moglo da mi se desi i tek tada je poceo da me stize bedak.

Sad, jesam li ja lose procenio, pa sam, ipak trebao da iskuliram cicu i prodjem, ili je onaj u kolima spavao za volanom, pa nije video ni mene ni devojku na sred puta, ko ce ga znati...

Pazite se ljudi.

• Podržavam 1

• Drug član, 1665 postova
  • Motocikl: XF650 Zrakoprc :)

zbog ovakvih situacija se zaustavljam na beloj liniji izmedju traka ili skroz desno ili levo. posebno sto imam kofer i sto motor pri nedaj boze udaru od pozadi nema sanse da se provuce ispod mene, vec bi me kofer pokupio i.... uff, ne smem ni da zamisljam, pu-pu-pu, da ne cuje rogati

milose, nadam se da cete se i ti i motor oporaviti sto brze

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000

Nemojte dizati dzevu tamo gde je nema.Zena je pogresila kao i svi mi sto gresimo,samo sto smo mi motoristi, pa se te greske lome samo na nama.Zbog toga mi treba da znamo u sta smo se upleli kada smo seli za volan motora.Prosao sam minut nakon tog udesa i zatekao momka na nogama i uvideo da je sa njim sve ok....zena je naravno bila potresena i kao sto neko rece i ona je ,mozda ,nekom majka,sestra itd...Siguran sam da ce papirologija oko odsetete brzo nadoknaditi stetu nasem clanu i da ce uskoro biti na drumu,pozdrav kolegi..

..evo kako je to bilo iz mog ugla....

jYan7_dsc02720800x600.jpg

• Podržavam 3

• Drug član, 1604 postova
  • Motocikl: SUZUKATI SV650N

sreća da je prošlo bez nekih većih povreda, samo nije mi jasno šta ovde popravljati? velika verovatnoća da je ram dobro iskrivljen, jel pokriva osiguranje novi ram?

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 396 postova

Policija je pesacima nametnula osecaj nedodirljivosti, vozim decenijama i vidim da zadnjih godina idu preko puta kao ovnovi, to ponasanje je ranije bilo rezervisano za nagluve i senilne. Ne okrecu glave kao da je tudji zivot na kocki. Ne znam sta kaze statistika ali verujem da ih vise strada nego pre. Ja se i dalje kao pesak drzim onoga sto sam naucio na polaganju, zebra je mesto na kojem smem da predjem put ali tek kad se uverim da nema vozila.

Jeste, baš tako.

Garantujem da je retko ko od njih svestan činjenice da je i on, kao pešak učesnik u saobraćaju i da je dužan da prvo stane, pogleda da li idu kola i uveri se da ga je vozač video. Kada vozač stane tek onda može da pređe ulicu.I baš tako, kao ovnovi prelaze ulicu ili još gore: vidi me da idem i namerno se zaleće na pešački da bi me zajebao da oštro kočim.

A pretpostavljam da se u ovom slučaju taj pešak izvukao nekažnjeno.

Najvažnije da je momak dobro ali jebote koja grehota za onako lep motor.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: Prodat, do daljeg cetiri tocka :(

Sad sam tek video temu i moram da priznam da je Milos imao mnogo srece, obzirom ko ga je udario od pozadi.... Doticna je moja komsinica, stanuje ulaz do mog i niko je ne smatra za normalnu, a voznja joj nikako nije jaca strana... Auto joj je bio sav izlupan i pre ove nesrece. Jedno vreme joj se branik drzao na lepljivim trakama i svi iz komsiluka smo se smejali kako ne otpadne i kako "pametnica" moze sa takvim kolima u saobracaj. Milose ekstra si prosao, da ti sto pre zarastu rane junacke i da se oporavis.

post-1776-0-15373900-1317144359_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 407 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Prvo nije smeo da prodje na crveno tek tako, a pogotovo ne ako nije imao ni zvucnu signalizaciju, a tek nije smeo to da radi ako ne ide na intervenciju.

Koliko kreten moras da budes da se tako ponasas, a da svakodnevno gledas nesece i da znas sta mozes da napravis :zbunjen:

Prije neki dan na bogosloviji stoji vatrogasni hilux,ulaze njih 4 sa pljeskama u kesama pale rotaciju i od kruznog toka do vatrogasnog doma pod rotacijom i sirenama idu lijevom stranom obilazeci kolonu... Vjerovatno je neko od njih bio mnogo gladan pa nije mogao da ceka da se tih 200-300 metara prevezu kao sav normalan svijet...

• Svrati ponekad, 230 postova
  • Motocikl: CB 600 F

Гледам ове слике и размишљам. Да је исто овако ударила ауто испред себе, то би било сврстано у лагано чукање без икаквих последица (сем мало огуљене фарбе на браницима и поновног монтирања таблица) Овако изгледа стравично. То само показује колико смо рањиви у саобраћају! Нек нас срећа прати, памет није довољна на улицама Србије.

• Podržavam 3

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja