Nucleus 101 Napisano Avgust 23, 2007 Zainteresovan, 788 postova Lokacija: Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Burazer je nasledio od pradede tomos automatik iz '79, bese to negde '93-'94 bas u vreme kada je napunio 14 godina i polozio psp, uglavnom ganjao ga je dugo, posle dobio kola a na motor zaboravio, negde '99 namolim moje da prodamo automatika i kupimo atx-a, sto se i desilo. Naravno imao sam 14 godina, polozen psp i svoj prvi motocikl... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 196 Napisano Avgust 24, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan ja sam do mog prvog motora dosao uz pomoc najstarije valute na Balkanu - Kompezacijom Sada sam porastao i imam KLE 500 ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest gasa Napisano Avgust 24, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Kupio mi tata Tomos Coliri ;D pa Aeroxa, pa TDR-a... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Avgust 24, 2007 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Davna '91. godina , jun mesec ,ja zavrshavam prvu godinu srednje vrlo dobrim uspehom posle velikih napora i popravljenih 5 kecheva i mama i tata ispunjavaju obeccanje sa tromesechja i kupuju mi prvi motor u "Tomosu",novi tomos automatik a35l, metalik bordo sa belim felnama, nakon prve godine vozznje i predjenih 15000 km motor crkava i tata ga prodaje jer "ja ne znam da chuvam stvari", ostale motore sam uglavnom kupovao sam i do sada promenio 9 kom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
castor 383 Napisano Avgust 24, 2007 Drug član, 1163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam imao love, malo sam posudio i malo sam uzeo kredit. I od svih ovih varijanti mi je najgora ova sa posuđivanjem love, jer te onda stalno neko priupita dokle si stigao sa vraćanjem. Kredit je najbolja opcija, jer te niko nikad neće ništa pitati pod uslovom da ispunjavaš svoje obaveze prema bankarskim lihvarima... U mom slučaju, motor je bio davnašnja želja još iz doba predškolskih dana (mislim na osnovnu školu), kao da sam oduvijek znao. Čiča je jedno vrijeme (1992-1994) derao Hondu CB400, sa 80ak konja (bila je spremana kao za superbajk, uradilo se sve što je moglo). Išla je 215. Istina, poslije nekoliko km pravca, ali je išla kao sumanuta. Zagrepčani bi možda mogli da znaju kako se čuje Shakal izduv. Majko mila, pa i sad mi to reži u ušima. Mislim da je to zvuk koji nikad neću zaboraviti. Koji Akrep ;D? Shakal je izduv... Ljudi, to izuva... Svašta sam čuo, ali mi je taj Shakal ipak bio najupečatljiviji... Ja sam tad imao 15-16 godina... Tada sam se natezao sa čičom da mi da Hondu da se vozam, sa njim ili solo. Ma, nije bilo šanse. Ne da pa to ti je... Koju godinu prije toga, ćale obećao motor za završetak 7og razreda osnovne škole. Oči kao dvije lubenice, upiljile se u APN6, a dobijem rusku Mini Rigu... 49 kubika, tri brzine - prva, ler i druga... Majko mila, oduševljenje nije bilo, ali sam se malo vozao. Plafon - 40 km/h... U najboljem slučaju... Bilo je i biciklista koji su me preticali.... I od tada, svaki put kad čujem neku mašinu kako se izdiže zvukom iz gradske vreve i krkljanca, kako "pokorava" sve ostale točkaše oko sebe, ja sam sebi (i svima oko mene) govorio: "Imaću ga i ja. Kad-tad. Pa makar na jedan dan. Makar se skršio u prvoj krivini, ali ću ga imati.". Od svega toga je prošlo dosta vremena. Vrijeme je neumitno teklo. Život je prolazio onako kako je morao... Morale su druge stvari da se rješavaju - škola, posao, fakultet, viša škola, vojska... Kuća i ostalo... Bilo kakva podrška okoline je izostajala. na svaki spomen motora je bila ista reakcija: "Ti nisi normalan! 'Oćeš ti da izgineš? Ne dolazi u obzir! Nemoj da te đavo nanese da mi dovezeš motor kući! Jasno!?". Onda ove godine mi se svidi Aprilia Sportcity 250ie. Skuter k'o bombona... I ono što mi je bilo važno - dupli disk napred... Spremio lovu (moju i ono što sam posudio), otišao kod Ivana u Skuter Centar i uplatio. Dolazi za 10 dana. Pa za 10 dana. Pa dok ga nađu... Popizdim, uzmem lovu i pričekam Ernesta (tj. Cveleta) sa mora, odem, vidim i uzmem Yamaha-u FZ6n. Kad sam došao kući, bilo je raznoraznih komentara koji su vremenom prerastali iz pokuda u pohvale. Ne dam je nizašta. Jedino za šta bi pristao da je mijenjam jeste nova i crna. Ništa drugo ne dolazi u obzir. Dugo vremena omiljeni motor mi je bila Honda CBR900RR i to ona zadnja serija prije povećavanja kubikaže na 929, pa na 954 ccm. Crna kao noć, sa sivim aplikacijama... To je meni bio vrh motor. A onda isto Honda CBR 1000 RR Fireblade, naravno... Na Repsol sam dušu puštao... Sad pomalo i zavidim npr. Charugi na tom motoru... ;( Ali, bolje je ovako... Ne bi ja mogao da izdržim torturu na ručnim zglobovima... Ostalo je istorija... Vozim se i uživam... Što želim i svima koji već imaju ili će tek da imaju motor. Pozdrav. PS: Isti treba imati radi sebe, radi uživanja u putovanju, a ne prevozu, radi pokazivanja, društva ili ribica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
My_Life_Are_Motors 0 Napisano Avgust 24, 2007 U prolazu, 13 postova Prijavi odgovor kao problematičan Posto tek imam 15 godina,i tek imam prvi motor prvo ubedjivanje roditelja godinu dana,i nisu hteli ni posto da cuju,jer je moj tata imao udes s motorom i onda mi nisu dali...Napunim 15 godina,polozim PSP,skupim 800e i kupim prvi skuter sad cu jos malo 16 god,i ponovo skuplljam pare za nesto ozbiljnije vece kubikaze,zato sam i na ovom forumu,citam savete i tako to,pa se nadam da ce sledece ssezone pasti neki sportak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darkes 0 Napisano Avgust 26, 2007 U prolazu, 42 postova Lokacija: Sremska Mitrovica Prijavi odgovor kao problematičan Bas do prvog?Pa burazer mladji kupi automatika.Mada sam ja pizdio za motorima od malih nogu, rodjen u nesretno vreme, taman stasao para nema.Tako burazer pazari, meni to nije to.Posle ga proda uzme ATX, e saltanje-zajebavanje o tome ja pricam.Dodje vojska ja ostavi pare i kad se vratim pazarim MZ ETZ125.Mada vec kasno sa vec 24 godine to je bio moj prvi motor.Uh, tek onda poludim, bila je to ljubav na prvi pogled Kawa ZZR.Eno je u garazi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
parezan 0 Napisano Avgust 29, 2007 U prolazu, 38 postova Lokacija: Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan prvi motor, pardon moped, PUCH sa sve pedala, caletov, mislim '78god. Sipas i vozis. Taj se nije kvario (ne znam ni sta ima da se pokvari na njemu). Naravno najsrecniji Svuda motorom. Nista mi vise nije ni trebalo. I da sam ovde ziveo, verovatno ga ne bi ni menjao ravnica, sta ce mi... Ali brdovita sumadija, prelepa, al ajd, zaleti, leti, leti, leti, motaj (pedale), motaj, motaj, op, aj sad malo da guras Ali kuca - skola, ja i ortak na tomosu, najvece face u skoli Sa njega sam i imao prvi udes i let preko haube Lade samare. Boze, kad sam ustao prvo za motor, mani glavu, noge, ruke, samo da je malisa dobro. Sreca, ni meni ni njemu nista...No, brzo sam ga prerastao, o kinti za pravi motor nisam smeo ni da razmisljam (studije, gajba, zivot u drugom gradu..). Tako da su se strasti i zelje smirile i pritajile neko vreme.. Prvo bajk, pa motor.. Od svog kesa i rada. Bio sam svestan da drugacije nikad nece biti.. Uleteo dobar honorarni poslic i za mesec i po (verovali ili ne - u Srbiji), uzmem Yamahu XJ600N.. Nisam ga se navozao, ortak pao i nikad tuzniji :'( Opet sve u krug, ne prespavane noci, cimanje, koji sta gde, ono pusto KAD vise.. I sredinom leta zajasem svog sadasnjeg konja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Electrokid 1 Napisano Avgust 29, 2007 Svrati ponekad, 385 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan U brate i moj prvi motor je bio PUCH extra makina,vozili ga buraz i ja zajedno. Inace sam zaludjen za motore od kad znam za sebe. Soba mi je bila skroz izlepljena posterima i koje kavim slicicama raznih motora,to je izgleda nasledno bem li ga. Deda vozio BMW R25,cale Harley nemam pojma koje samo mi je rekao da ih je imao 3 dok je ziveo u egiptu. A moj motor koji sam sam kupio skoro CRNACKIM radom ;D ;D je HONDA CB900F BOLDOR. Inace sam sve od drugara vozio motore,al nije to to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peacemaker 0 Napisano Avgust 29, 2007 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Harley Davidson Prijavi odgovor kao problematičan Moj prvenac je Jawa babeta 1986 godine (dobio od dede na poklon), pa APN 4, pa T 14, pa T 15, pa opet T 14, pa NSU pretis, pa BMW R25, pa MZ 250, pa Moto Guzzi Falcone, pa Honda vf 750 c... Videcemo za dalje... L A G A N E Z E Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X3M 26 Napisano Avgust 29, 2007 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Honda CBR 900RR Prijavi odgovor kao problematičan Prvi motor sam dobio od cala za 13-i rodjendan,to je bio apn 6 u veoma losem stanju i odmah je opd mene isao kod majstora na full generalno sredjivanje,ali zato je posle te generalne bio prva liga,njega sam vozio 2 sezone i onda sam kupio ctx,tj. dao apn-a i 150 evra doplate,i ctx je kao i apn bio u losem stanju kada sam ga uzeo ali posle generalne smo ga preobratili kao i sesticu i sad ga prodajem da bi kupio nesto jace... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AArnold 80 Napisano Avgust 29, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Vojvodina-Novi Becej-Germany svuda po malo. Motocikl: Suzuki V-Strom 1050xt 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi motor Hmmm. Pa prvi motor mi je deda kupio 1981 godine kad sam se ja rodio i umro 82g godinu dana nakon mog rodjenja koju godinu ga terao cale i bio ostavljen u supi gde je cekao mene sa 13g ja ga vadim brisem dobija nove gume generalno itd.Znaci prvi moj motor sam nasledio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest mevdza Napisano Septembar 4, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan prvi motor mi kupili matorci kad sam zavrsio sesti razred osnovne- tomos automatik a 35l i njega sam lako iskukao, ali kad sam hteo nesto vece oni ni da cuju. Ali ja nebudem lenj pa skockam neku paricu i prodam auto ( koji su mi kupili kad sam poceo da radim da im dete neide autobusom na posao) i kupim prvi ozbiljniji motor , nismo pricali par dana ali posle se pomirili kada su videli kolika je ljubav prema motoru. Posle tog motora svaki sledeci su lakse svarili (s tim sto nisu ucestvovali materijalno) i tako ........ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srka 2 Napisano Septembar 17, 2007 In memoriam, 87 postova Lokacija: Novi Sad-Indjija Prijavi odgovor kao problematičan Verovali ili ne svoj prvi motor sam dobijo na bingu... ;D neki sunny bajaj vespu... a posto to nije pravi motor... Moj prvi motor sam nabavio tako sto sam zamenio svoj lupani skuter(suzuki burgman 400) za apriliju rs 250... Najsrecniji trenutak u mom zivotu... pamticu ga zauvek... jos se secam kako smo ja i burazer obavili tu trampu... bio sam glavni u gradu... za nas je tada 2003 aprilija rs 125 bila pojam pojmova, a ja preko noci doteram 250... uf al je bilo dobro... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bukovski 36 Napisano Septembar 17, 2007 Svrati ponekad, 364 postova Lokacija: Vlasotince Motocikl: kawa er5 Prijavi odgovor kao problematičan prvi hmm automatik dobih 15-16 g. al sam lepo posle celog dana pao izgoreo celu nogu iiii nista motor nisam ni video posle toga do faksa Tad beoh dobar student pa i dobih 81 god. crveni automatik posle toga 4-5 meseci dobih i 2002 plavi autoatik i tako na kraju uz milion i jedan nacin ubedih caleta da mi proslo leto kupi motor ( choper kinez virago illi sl. ) naravno pristade covek na novog kineza. NIje nesto al ce gura jos jednu sezonu valjda zavrsim faks i vojsku do tad, pa cu da skupim parice za shadow drag star ili sl... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gaya 5 Napisano Septembar 17, 2007 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Beograd, Cukaricka padina Prijavi odgovor kao problematičan Prvi motor bio mi je automatik 3m boje bele kafe. Dobio sam ga od caleta kad sam imao 12 godm ravno pre dve decenije, i navozao se sa njim nekoliko god. Posle sam vozio i ostalo od Tomosovog proizvodnog programa ATX, BT i CTX . Bila su to vremena. Sipam pun rezervoar i dvotaktol i ne silazim sa motora dok ga ne ispraznim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...