Jump to content

Moto Zajednica

Pucanje u auspuhu, kad se koci motorom...

Recommended Posts

• Aktivirao se na času, 3281 postova
  • Motocikl: Tamić XL-1000V

2 cilindra, 2 auspuha ne spojena, samo desni puca... Zasto?

Kad provališ šta je, uradi isto to i na drugom cilindru, da puca iz oba!!! ;D ;D ;D Ništa lepše od ''pucketanja'' na oduzimanju gasa... 8)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 208 postova

2 cilindra, 2 auspuha ne spojena, samo desni puca... Zasto?

Kad provališ šta je, uradi isto to i na drugom cilindru, da puca iz oba!!! ;D ;D ;D Ništa lepše od ''pucketanja'' na oduzimanju gasa... 8)

Da, da... Nego mislim da je u pitanju povecana kolicina goriva u smesi, pa ako je to slucaj onda se sagorevanje vrsi u auspuhu, tj preko izduvnog ventila i onda kad izgori ventil nema nista lepse od pucketanja pri oduzimanju gasa...  8)

Neko mora da zna tacno zasto se desava pucketanje... Ako smanjim, imam siromasnu smesu, ako povecam pucketa... nema sredine...

Svećica, to ti je najlakše da proveriš... a može biti i karburator na tom cilindru

Zasto mislis da je svecica, inace normalno radi...

• Svrati ponekad, 116 postova

Hoce to i zbog svecice... bar ti je lako da im zamenis mesa pa da vidis kako ce da se ponasa, pre nego sto se poigras sa karburatorima

• Drug član, 1334 postova
  • Motocikl: GSA

Jes lepo kad pucketa al to je ipak znak da motor nije skroz ispravan a to ne volem  :) Mislim da si dobio dovoljno saveta...Svecica ili karb. (sad sam ja kao pametan  :D )

• Svrati ponekad, 208 postova

Neka ti neko pregleda paljenje

Ja pregledao i podesio, platinska dugmad nisu naj naj ali su dobra, i apsolutno nemam nikakvih problema, da trokira ili nesto drugo na ostalim rezimima voznje, tako da sam siguran da je nije struja...

• Svrati ponekad, 112 postova

Ako motor ide kako treba i ne trokira onda nisu ni karburatori ni svecice, a ni paljenje. Kod motora se desava ako auspuh ne dihtuje ili ako je negde satruo da uvlaci svez vazduh i onda pocne da puca. Ne mora da bude velika rupa cak je dovoljno da bude rupa od 0,5mm i on ce da puca. Upali motor, zatvori rupu sa rukom na izdubu i cuces gde ti pusta.

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

plovak ne radi preljeva ti karb od tog izduva. smijesu ne diraj ona je ok a da ti je sveca motor nebi radio dobro a tebi je rad ok samo sto puca na oduzimanju gasa . sretno

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja