Pablo87 85 Napisano Septembar 15, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Zanima me procedura odjave motora, shta mi treba i koliko se placa ? Ove sezone vise necu registrovati a ni voziti motor pa da ga odjavim. I shta ce mi trebati sledece sezone da ga opet registrujem ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Septembar 15, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan ćutiš i praviš se lud. momu kumu istekle tablice pre par meseci, sad je registrovo i niko ga nije smarao što nije odjavljivo vozilo u međuvremenu. dva motora su u pitanju od čega je jeda stajao oko osam meseci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo87 85 Napisano Septembar 15, 2011 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Backi Petrovac, Vojvodina Motocikl: Tomos Automatic A35-S / Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ali ja sad imam stare tablice, pa shta ce mi reci kad sledece godine u martu dodjem da registrujem ? Registracija mi je istekla krajem augusta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Septembar 15, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Kažeš bio si u inostranstvu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Srki Coyote 136 Napisano Septembar 15, 2011 MC Coyote, 273 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Honda CBR1000 F Prijavi odgovor kao problematičan U slicnoj sam situaciji,pre dva meseca mi istekla reg. sada hocu da ga registrujem.Zna li neko koliki su penali ako ga ne odjavim na vreme? Ali probacu sa forom za inostranstvo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Falcon 0 Napisano Septembar 15, 2011 U prolazu, 2 postova Motocikl: Piaggio Carnaby 300ie Prijavi odgovor kao problematičan Meni je motor stajao neregistrovan oko 7 meseci i niko mi nista nije rekao kad sam dosao da ga registrujem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pile 1006 Napisano Septembar 16, 2011 Svrati ponekad, 295 postova Lokacija: reci dje si i eto me tu sam Motocikl: s1000xr Prijavi odgovor kao problematičan poneses tablicu i saobracajnu popunis neki papiric uplatis 600din oni ti vrate saobracajnu sa pecatom da je odjavljeno vozilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 772 Napisano Septembar 17, 2011 Xtreme, 391 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Imam jednu dilemu na ovu temu. Naime naleteo sam na Suzuki RG125 GAMMA,prvi model za neke smesne pare,ali uz mali problem. Motor nije registrovan vec dve godine (istekla sredinom 2009.),a vlasnik je tablicu izgubio u medjuvremenu. Iskoristio sam neko prijateljstvo da proverim motor da li je legalan i ispostavilo se da je cist tj da nije kraden,a nema ni neku prijavu. Problem je sto vlasnik nije prijavio nestanak tablice,a nije ni pokusao da ga odjavi na "kvarno". Dakle neregistrovan motor bez tablice za male pare,a pritom cist. Posto mi motor odgovara u potpunosti (isti kao moj trenutni RG80 GAMMA) i uz smesnu cenu predstavlja vrlo dobru kupovinu. Tehnicki je ispravan i potrebne su sitne kozmeticke korekcije te bih prodajom svog motora,kupovinom ovog,"legalizacijom",dovodjenja u mint stanje jos bio u nekom plusu. Neki hint/help? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bandolero 1266 Napisano Septembar 17, 2011 Bandolerosi, 635 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Honda ST 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Pa neka prijavi da je izgubio tablicu i proglasi je nevažećom, kao i svaki drugi dokument. Sa tom potvrdom neka traži novu i registruje motor. Naravno, na kraju neka ga proda tebi. Mislim da je ovo postupak kojim može da se reši problem. Možda grešim, neka me neko ispravi. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Thaedass 772 Napisano Septembar 18, 2011 Xtreme, 391 postova Lokacija: Zrenjanin/Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Da,ali motor nije registrovan od 2009. Lik je totalno nezainteresovan za bilo kakvo ulaganje u taj motor,a ako bi se i odradjivalo to ja bih placao u sklopu cene motora. Zato i hocu da se detaljno raspitam da ne bih uleteo u vrzino kolo sa papirologijom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa978 104 Napisano Septembar 18, 2011 дипл.инж.саобраћаја, 157 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: R 1150 GS Prijavi odgovor kao problematičan дакле, без обзира на то колико је возилу (мотоциклу) истекла регистрација, он је власников и ничији друго, сходно томе према закону, он је дужан да у року од 30 дана од дана истицања регистрације исти региструје или одјави, у противном се против њега покреће прекршајни поступак, који у пракси ја никада у животу нисам видео, а бавим се саобраћајем 15 година, дакле написаћеш једну изјаву да образложиш зашто ниси продужавао регистрацију или одјавио возило и уз одјавни лист, таксу и саобраћајну то ћеш предати надлежном органу, он ће ти поништити саобраћајну, исту ти вратити, као доказ о дањем власништву над возилом и крај. што се тиче изгубљене таблице и дужег истека саобраћајне, процедура је следећа, пријави се губитак таблице, када се заврши поступак, следи иста процедура као горе. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phenom 168 Napisano Octobar 28, 2011 suzuki rider, 365 postova Lokacija: Bogatić Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi treba mi pomoc. Drugar nasao povoljan motor ali je problem sto je registracija istekla prosle godine... Tablica nije vracena i motor nije odjavljen. Da li bi sada pri prenosu vlasnistva bila neka kazna da se plati ili isto vazi ovo iznad napisno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Octobar 28, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Imam jednu dilemu na ovu temu. Naime naleteo sam na Suzuki RG125 GAMMA,prvi model za neke smesne pare,ali uz mali problem. Motor nije registrovan vec dve godine (istekla sredinom 2009.),a vlasnik je tablicu izgubio u medjuvremenu. Iskoristio sam neko prijateljstvo da proverim motor da li je legalan i ispostavilo se da je cist tj da nije kraden,a nema ni neku prijavu. Problem je sto vlasnik nije prijavio nestanak tablice,a nije ni pokusao da ga odjavi na "kvarno". Dakle neregistrovan motor bez tablice za male pare,a pritom cist. Posto mi motor odgovara u potpunosti (isti kao moj trenutni RG80 GAMMA) i uz smesnu cenu predstavlja vrlo dobru kupovinu. Tehnicki je ispravan i potrebne su sitne kozmeticke korekcije te bih prodajom svog motora,kupovinom ovog,"legalizacijom",dovodjenja u mint stanje jos bio u nekom plusu. Neki hint/help? Pre desetak godina sam naleteo na NSU 250 OSL i kupio ga. Deda od koga sam ga uzeo je bio izgubio saobracajnu, imao je samo tablicu. Po njegovim recima ( a i po stanju motora ), motor je stajao 18 godina. Ladno sam otisao u SUP, sa kupoprodajnim ugovorom, vratio tablicu i registrovao motor . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Octobar 29, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi treba mi pomoc. Drugar nasao povoljan motor ali je problem sto je registracija istekla prosle godine... Tablica nije vracena i motor nije odjavljen. Da li bi sada pri prenosu vlasnistva bila neka kazna da se plati ili isto vazi ovo iznad napisno? registracija za moj mz je istekla 1992 godine, tada je vlasnik motora otisao u svajcarsku. ja kupio motor 2006god, otisao sa vlasnikom da ga odjavi, napravili kupo-prodajni ugovor i registrovao ga na moje ime. nikakve kazne nismo platili, niti nas je neko pitao zasto nismo odjavili motor 14godina... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phenom 168 Napisano Octobar 29, 2011 suzuki rider, 365 postova Lokacija: Bogatić Prijavi odgovor kao problematičan Ali to je bilo pre 5 god. Mene zanima da li je i dan danas tako ili su menjali nesto u novom zakonu? Jer opste je poznato da samo traze nacin kako ce da napune budzet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zille-nbg 1117 Napisano Octobar 29, 2011 Drug član, 1245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam se raspitivao kod vise ljudi koji su upoznati sa tim u detalje. Placa se odjava oko 600din i nikakva kazna. Meni je u aprilu istekla registracija i ovih dana moram ici da odjavim tablicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TroxX 65 Napisano Octobar 29, 2011 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Sabac-Debeljaca(Banat) Motocikl: kawa zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Ali to je bilo pre 5 god. Mene zanima da li je i dan danas tako ili su menjali nesto u novom zakonu? Jer opste je poznato da samo traze nacin kako ce da napune budzet. Nema nikakve kazne,ja sam prodao 900 rr pre 4 godine coveku iz okoline Bg-a,ostao motor na moje ime Sabacke table on ga je vozio na punomoc kad je istegla registracija nije se javljao,pre 6 meseci me zvao da konacno uradi prenos vlasnistva na njegovo ime ,motoru nije bila produzavana registracija 3 godine,nit tablice vracane i odjavljene.Otisli platili porez,napravili kupoprodjani ugovor overili u sudu,otisao u sup platio takse izvrsio odjavu saobracajne i vratio tablice bez ikakvih cimanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4116 Napisano Octobar 29, 2011 Nemanja Stojanović, 1389 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio motor pre mesec dana, registracija istekla pre dve godine, nikakvi problemi, takse ili tako nešto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ratboy 1389 Napisano Octobar 30, 2011 Zainteresovan, 952 postova Prijavi odgovor kao problematičan Izjava se daje za izgubljenu ili unistenu tablicu, za odjavu samo se vrati i plati taksa. Ukoliko je tablica oduzeta od strane policije zbog isteka registracije moguca je neka dodatna kazna vlasniku koja se mora platiti pre odjave sto takodje nisam video ali sam cuo da se desava. Ne sumnjam da bi gramzivci voleli da naplate sve propustene registracije plus penale no i ovako vecina ne registruje i ne vozi pa bi ih dodatno opterecenje ostavilo i bez sadasnjih prihoda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Phenom 168 Napisano Octobar 30, 2011 suzuki rider, 365 postova Lokacija: Bogatić Prijavi odgovor kao problematičan Ok hvala svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dezonbk 0 Napisano Decembar 7, 2013 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Pozz svima treba mi pomoc hitna,kupujem enduro motor,ng ima mali problem vlasnik nema nikakav dokument od motora,kaze da ga je kupio bez dokumenata ali da mu je vlasnik rekao da je motor bio registrovan i da su tablice vracene ali je saobracajna izgubljena..kako ja sad da izvadim saobracajnu ako zelim da registrujem motor.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shaft021 388 Napisano Decembar 7, 2013 Svaki Totalitarizam Ubija U Ime Optimizma!, 365 postova Lokacija: Neoplanta Motocikl: BMW R 1150 GS ADV Los i F 650 Dakar besni oro Prijavi odgovor kao problematičan Prvo proveri u SUP-ovima da li ima nesto u arhivi,pa tek onda kupuj tako nesto bez saobracajne... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Wolf 79 59 Napisano Decembar 23, 2013 Svrati ponekad, 136 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Kymco Downtown 300 Prijavi odgovor kao problematičan Bez provere vise ni hleb ne kupujem salu na stranu, bolje proveri i to 3x, moze biti da je 100% istina ali isto tako mozes da natovaris bedu na vrat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
CrashSm 179 Napisano Decembar 23, 2013 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: Sremska Mitrovica, Lacarak Motocikl: Honda Rebel CA125, u potrazi za VF750C Magna :) Prijavi odgovor kao problematičan Kao sto su kolege vec rekle OBAVEZNO proveri u supu da motor nije kraden ili da nema neki teret, ako nije sve ˝cisto˝ zaobilazi u sirokom luku bez obzira na cenu jer samo mozes da imas problema posle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Best 10317 Napisano Decembar 24, 2013 Drug član, 508 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Magna vf 750C Prijavi odgovor kao problematičan Nadjes vlasnika koji je odjavio motor, on od MUP-a uzme papire o poreklu motocikla i na osnovu toga napravite kupoprodajni ugovor. Sa svim tim papirima, potvrda iz MUP i ugovor, ides da registrujes motor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...