Jump to content

Moto Zajednica

problem ZX9r

Recommended Posts

• Stay safe and keep riding hard, 123 postova
  • Motocikl: ZX12R

imam opet problem sa kawasakijem zx9r 96 B model

ovako stoje stvari smesa na karburatorima je na 3,5 kruga i nikako da ga ustelujem da radi kako valja ,i jos jedan problem se javlja na obrtajima oko 1500 dp 3000 kao da secka nema onaj konstanatan zvuk nego ko da se gusi i hioce da stuca na tim obrtajima i nikako da preskoci 9000 obrtaja kad mu dam gas na leru ili u voznji ko da mu nesto fali a neznam sta

ako neko zna ili ima resenje za ovaj problem

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 290 postova
  • Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider

imam opet problem sa kawasakijem zx9r 96 B model

ovako stoje stvari smesa na karburatorima je na 3,5 kruga i nikako da ga ustelujem da radi kako valja ,i jos jedan problem se javlja na obrtajima oko 1500 dp 3000 kao da secka nema onaj konstanatan zvuk nego ko da se gusi i hioce da stuca na tim obrtajima i nikako da preskoci 9000 obrtaja kad mu dam gas na leru ili u voznji ko da mu nesto fali a neznam sta

ako neko zna ili ima resenje za ovaj problem

Meni to liči da negde falšira vazduh.Pogledaj prirubnice izmedju glave i karbova i one na filteru :zdravo:

• Svrati ponekad, 290 postova
  • Motocikl: Honda cb750k -- cbx 125 f -- yamaha xv 1900 star raider

To se dešava kad ima previše vazduha,kao da nemaš filter vazduha.Zapušen dovod goriva,glavna dizna,membrane loše...A može da probija neka svećica na višim obrtajima što se meni dogadjalo iako su bile nove :stabre:Ako imaš filter goriva moguće da je zapušio pa nema dovoljan dotok goriva to važi i za glavnu diznu ako je zapušila od kamenca ili prljavštine :zdravo:

sve otvarano najmanje 10 puta do sad cisceno sa onim carb cleaner sredstvom ceo karburator stavljene nove igle na siberima svecice nisam gledao ali stavljene nove pre 1 mesec , filter vazduha nov doduse onaj orginalan , filter goriva nemam imam onaj u rezervoaru al on je cist proveravao sam ,

• Svrati ponekad, 123 postova
  • Motocikl: kawasaki Zx6r, kawasaki Gpz 600r, suzuki Gsxr 750

meni se dasava ista stvar,ali je motor zx6r iz 96 izmedju 3-5 gubi snagu,kao da stuca i da se davi,kada predje 5 onda nabija vrlo brzo obrtaje

ali takodje nece u visoke do nekih 9-10 cak i u leru

ja mislim da je filter vazduha,mozda svecice,takodje proveri kablove svecica i na kraju mozda pumpu za gorivo,ovde kod mene ne mogu da nadjem iridijumske svecice

ja sam za sada proverio pumpu i nije to,cista kao suza,kupio sam nove orginalne kablove,jos samo da vidim za filter i svecice

nego znas li gde se kace creva za sinhronizaciju karbova,imas li neku sliku..???

ma nece pa nece a trosii ko tenk ,,, opet isti problem namestim da radi 1 dan pa opet ista prica i oce da puca na paljenju mislim kad ga palim i neznam sta da radim dal da kupujem nove karburatore ili da opravljam ove (kako i gde kod koga )

• U prolazu, 15 postova

ma nece pa nece a trosii ko tenk ,,, opet isti problem namestim da radi 1 dan pa opet ista prica i oce da puca na paljenju mislim kad ga palim i neznam sta da radim dal da kupujem nove karburatore ili da opravljam ove (kako i gde kod koga )

Bobina miljenko bobina :zvizduk:

nije bobina nego onaj vakumski ventil na poklopcu glave sto ide on treba da nepropusta u nekim momentima a on propusta i pod vakumom i bez njega pa sad nisam siguran jel nemam neki drugi da probam a kad bi znao da je 100 % pa da kupim

ma nece pa nece ima da ga zapalim >:( >:(>:( >:(>:( nemogu da nastelujem da radi kako treba i gotovo

jel neko moze da mi kaze kako i sta da radim ovo ko da nema resenja nikako da ga namestim da radi kako valja i da predje preko 7 K obrtaja ni na ler :zbunjen:

• Zainteresovan, 767 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2006, Yamaha R1 2008, Honda 600RR 2006, Kawasaki ZZR 600 1995

Meni sve to lici na fals vazduh, bar sto se tice tog posednjeg sto si napisao.

Skoro sam imao problem sa nekom Yamahom FZR600, stelovali neki majstori pa nisu mogli da usteluju, motor se dernja kao lud, a nece preko 8000-9000rpm od cini mi se 13000 pa doterali da probam ja da ustelujem.

Skinem da vidim sta se desava, kad ono kuciste filtera nije bilo zategnuto uopste i kad navrnes gas on vuce fals vazduh. Samo sam vratio kuciste na mesto, zategao i poceo je da prima gas kako treba.

Posle sam samo prestelovao vakume sto su poremetili kada su probali da nameste to sto je vukao fals vazduh i evo ga ide sada kao metak.

Tako da ponovo kreni redom ispocetka, pretresi sve polako i detaljno pa javi sta se desava.

jos jedno pitanje oko uzubljivanja jel treba da se uzubi na F (fire ) ili na T ,, ako je na T onda mi se cini da je ok ili treba da ide na F

post-4555-0-19794900-1317649182_thumb.jpg

• Drug član, 1473 postova
  • Motocikl: Mali Plavi Zeka S '06., VFR 800 V-Tec '02., TL 1000s '97., FJR 1300 '02., Gillera Runner FXR '02., Peugeot Vivacity. Suzuki AY 50 Katana - za sada... I SVI LEPI!!!

CDI - Ignitor, ECU, ili kako ga vec zoves...

• Moto servis Lion-s, 126 postova
  • Motocikl: Suzuki dr 600,Kawasaki klr 600,Bmw r 1100 rt,Suzuki dr 750 big,Suzuki epikuro

Na tom tipu smesa ide na 1,5 krug plus minus 0,25.Mnogo je 3 kruga.Pozz :takoje:

jos jedno pitanje oko uzubljivanja jel treba da se uzubi na F (fire ) ili na T ,, ako je na T onda mi se cini da je ok ili treba da ide na F

ee sad opet jedno pitanje posto mi nesto nije jasno a ovde mi neko rece da treba da stoji na T a u katalogu pise da je F 1.4 paljenje 1 i 4 cilindra a T je timing takozvani pa opet pitam jel treba da bude na F (po nekoj logici posto pali ranije pre gornje tacke post-4555-0-03672700-1361314269_thumb.jpg 1 i 4 cilindar ) ili na gornju mrtvu tacku ili T

• Zainteresovan, 641 postova
  • Motocikl: etz 150 ,Yamaha xs 250

Kad sam poceo da citam temu bio sam ubedjen da su karburatori u pitanju i to previse goriva.E posle mi nista nije bilo jasno kad si poceo da pominjes zupcenje,jesi li ti dirao sta oko zupcenja ili samo pitas?:zbunjen::U svakom slucaju odvrni svecice obelezi gde je koja bila( na kom cilindru) i pogledaj kakve su boje a mogao si ida ih uslikas pa da postavis ovde slike.Izgled i boja elektroda svecice je vrlo bitan detalj za dijagnostikovanje kvara,prvo to pa onda sve ostalo.Kaze svecica sama sve sta je muci.:takoje:A rece i da si menjao iglice probaj da vratis stare i na istu visinu kako su i bile.

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

ee sad opet jedno pitanje posto mi nesto nije jasno a ovde mi neko rece da treba da stoji na T a u katalogu pise da je F 1.4 paljenje 1 i 4 cilindra a T je timing takozvani pa opet pitam jel treba da bude na F (po nekoj logici posto pali ranije pre gornje tacke post-4555-0-03672700-1361314269_thumb.jpg 1 i 4 cilindar ) ili na gornju mrtvu tacku ili T

T.... komplikujes sam sebi pricu .... ne moze se uzubiti na F nikako .... Taj F je za proveru palenja samo i nema veze sa uzubljivanjem niti palenje mozes podesavati.

• Podržavam 1

T.... komplikujes sam sebi pricu .... ne moze se uzubiti na F nikako .... Taj F je za proveru palenja samo i nema veze sa uzubljivanjem niti palenje mozes podesavati.

Hvala na odgovoru ,to me zanimalo da nisam negde pogresio ili ovi koj su pre mene vozili ovaj motor svecice slikam u toku sutrasnjeg dana i postavljam sliku , inace sve zivo izmenja i i dalje me nesto zeza kad pali,, nece ono odma na zub da upali , i kao da mi varira obrtomer pa ako neko mozda ima savet kako i sta da radim

ne mozes stelovati karburatore napamet, odneses to kod nekog ko ima vakumetre i lepo ti nasteluje svih 4 komada i miran si... to bi ja uradio.

pozdrav

nisam to jednom radio nego namanje 10 puta za proslu sezonu i nikako da nasteluju ,, ee sad il neznaju il ima nesto drugo

• U prolazu, 29 postova
  • Motocikl: Kawasaki ZZR 1100

pre ce biti da ne znaju, jer puno njih uzme i steluje da sve iglice budu u istoj ravni, tj da im je ugao isti, i ne uzimaju u obzir da spoljasnji cilindri rade suprotno od unutrasnjih i da treba ugao kazaljke, prvog i cetvrtog, i drugog i treceg budu isti, ako mozes na netu da nadjes kako terbaju da stoje kazaljke na vakumetru nastelovanog karburatora, mislim da ces resiti problem. Jer je mom drugaru neko stelovao karburatore na zzr-u 1100 da budu sve u ravni, i motor se slicno ponasao kako si ti opisao tvoj.

nadam se da sam bio od pomoci.

poz

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja