Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha TDR problem

Recommended Posts

• U prolazu, 4 postova

Pozz svima . Imam jedan problem na Yamahi TDR 125 . Motor je 91 godiste (jest da je malo stariji), motor je perfektan . Problem je u tome sto se prilikom voznje i kada napolju upece sunce , dolazi do pregrevanja. Kazaljka ode u crveno polje. E sad , motor fabricki nema ventilator kod hladnjaka , a majstor kaze da ventilator ne moze da stane kod hladnjaka. Da li je neko imao slican problem , i ako jeste kako ga je resio . Hvala unapred

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Ja sam imao isti problem sa slicnim motorom (suzuki ts 125r), nazalost resava se samo ugradnjom ventilatora, a siguran sam da moze na tdr-u, drugar ga je imao i bilo je mesta. E sad, mozda je problem na drugom mestu, mozda nemas dovoljno antifriza, mozda ti ne radi termostat, mozda vodena pumpa slabo gura (tj proklizala), mozda se neko crevo zapusilo, proveri prvo kompletan sistem za hladjenje, ako je sve u redu a isto se zagreva, ne gine ti ugradnja ventilatora ;) E da, izvadi termostat, ne treba ti leti ;)

• Hronični Motociklopata, 7328 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

nema potrebe za ugradnjom ventilatora, problem ti je negde drugde, NESME tako da dize temperaturu, ja sam imao Yamahu RD 250 1981 godiste, isto vodeno hladjenje i nema ventilator, i nisam imao ama bas nikakvih problema sa dizanjem temperature i po najvecim vrucinama, tako da nemoj da bacas pare ne ventilator

• Hard Enduro, 1532 postova
  • Motocikl: Honda Africa Twin 750 '01, Honda Dominator 650 '01 bili nekad Suzuki TS 125 R i Tomos ATX 01'

Drugar ima na TDR 125 ugradjen ventilator i kaze da mu radi posao u gradskoj guzvi skida temperaturu.

E sad je problem naci takav ventilator prvo sto je skup sigurno oko +30e drugo nisam uspeo da procitam marku ali se bas cuje kad se upali ko na kolima.

Sve u svemu trazi 12V jednosmerne ventilatore sa sto vecim protokom vazduha i izbegavaj kulere za kompove preslabi su (iz iskustva)

• Free Rider, 42 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF 650N 07

I meni se malo više greje ali bas da ulazi u crveno ne dešava mi se. Jedino kad sam išao u Crnu Goru bio sam iza nekih kamiona i išao nekih 20km/h ušao je u crveno...dok ih nisam prešao... Pozdrav

• Blocos Bastardos, 330 postova
  • Motocikl: XF650

Strana 79, pa probaj.

Meni se TDR nikada nije pregrejao, pa cak ni za vreme protesta gde smo po najvecem suncu bili u centru grada prosle godine, ali sam imao neku dobru tecnost unutra.

Nadam se da ces resiti problem...

Pozdrav.

U5AEE4.PDF

post-247-0-87708600-1318333348_thumb.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja