Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Challenger(Jinlun JL250V)Sve vezano za ovaj motor i ideje za prepravke...

Recommended Posts

• Drug član, 2265 postova

jel moze na Challengera da se montira roll bar? Gledam slike i snimke na netu i nigde ne vidoh da neko ima pomenutu spravu :( Vidim i da je jako zajebano eventualno postaviti je zbog izduva i motora...... jbg

U jebote, sad tek vidim da je on laksi od Princa 250, neverovatno

weight 155kg

# Max. load mass 150kg

# Max. speed(KM/H) 110

# Front brake disc

# Rear brake disc  - da li je ovo zaista tacno??????????

# Fuel capacity 16L

# Average consumption 2.4L/100km

zaista lepi podaci, samo me zanima da li je svo ovo tacno? Pogotovo ovo za tezinu i potrosnju, i maksimalnu brzinu, zaista moze da izvuce 110?

Kako da ti kazem, paaaa, mozda stvarno staje 16l :D

Uglavnom su prepisivani podaci, pola  kineskih kruzera imaju iste ili jako slicne specifikacije. Na britanskom sajtu sam nasao podatke koje su prilicno odgovarali realnosti, a tezina je bila 200kg, jedino se ne secam da li pun, ili "suv".  Veoma se oseti razlika u tezini, a i nije tesko primetiti vise gvozdjurije.

Doduse, sad kad si napisao i svoje "specifikacije", challanger ima vise smisla za tebe, mada uz njegovu i tvoju kilazu, eventualnog suvozaca, ne ocekuj preteranu startnost i ubrzanje za preticanja.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 95 postova

Pa i meni je ova kilaza nekako nerealna s' obzirom koliko je veliki motor. Prosto mi je nemoguce da ima samo 155kg.

A i ja ne vozim na motoru suvozaca, mogu da vozim samo sa nekim u paru ko takodjer ima motor, a kad je suvozacica u pitanju, to vec vozim u kolima :D Rol bar mu je definitivno neophodan, kao i bisage, a treba odmah skinuti onaj ruzni prednji blatobran, kao i plastiku sa strane koja samo smeta i sakriva prelep "V" motor :D

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50...

Kilaza ti ke 180 kg 5 + -

E at 16 litara ma nema sanse to je oko 12 mada moze i 16 kada ti rezervoar ravno stoji al kad ga naslonish na copu negde oko 12 josh i ako je neka rupica na benzinskoj pumpi he he  ;D ;D ;D

Al sve u svemu dobar je to motor evo meni tek nakon dve godine neprekitnog i svakodnevnog vozanja poceli da se cuju ventili.

• U prolazu, 95 postova

Bio je skup pre godinu dve dana, ali sad mu je cena ista kao princu 250ccm, a po mom misljenju mnogo je ozbiljniji motor, ako nista drufo onda zbog "V" motora, a zaista izgleda impresivno :D

Jel moze da se nabudzi rol bar od Princa na njega?

• Drug član, 1260 postova

E at 16 litara ma nema sanse to je oko 12 mada moze i 16 kada ti rezervoar ravno stoji al kad ga naslonish na copu negde oko 12 josh i ako je neka rupica na benzinskoj pumpi he he  ;D ;D ;D

U moj rezervoar staje tih 16 litara

Danas sam (a nisam bio prazan) sipao 14 dok je bio oslonjen na copavu i nije procurio (sto zna da se desi kad ga naspem do cepa kad je uspravljen pa ga oslonim na copavu da odem da platim  ;D)

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Bio sam pre neki dan u leskovcu i svratio do jedne radnje. Bili su parkirani Prince i Chalenger jeadn do drugog. Nisam mogao da sednem na Chalengera jer je bilo puno motora a oni u sredini. Chalenger je dosta siri, malo duzi, jos sire sediste, ozbiljniji, ma bas po mojoj meri ;).

E jbg valjda moze da stane i 16 litara al meni je od samog pocetka bio busan rezervoar pa su mi zamenili rezervoar dali mi neki na kom nema onih plastika nego neka nalepnica JINLUN al predhodno sam ja skinuo plastike sa starog.

A uuuuu pa ovo je prelepo moracu preko sprinta iz novog sada da narucim preko nihovog dilera da mi posalju dhl-om ove delove.

Pa ovo je fantasticno

• U prolazu, 95 postova

Tek sad sam provalio da Challenger ima disk kocnice pozadi. Koliko to samo poena donosi. One dobos kocnice pozadi na Princu su totalno neupotrebljive, ma koliko ih zatezao, bolje da ih nisu ni stavljali  :-\

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

uh i meni bi dobrodosli ovaj merac goriva i umesto voltmetra obrtomer... hajde ako neko od vas uspe da iskopa ove delove neka se javi i meni i ja odmah uzimam par za mene  ;)

Ljudi pomagajte nije nadam se nista ozbiljno.

Primetio sam pre jedno 3 meseca cudan zvuk u motoru naime cuje se negde sa leve strane motora ispod cilindara i to cca do nekih 2000 rpm

preko toga i ne cujem vise.

Nisam siguran a i ne znam sta se nalazi ste strane motora predpostavljam radilica jer sa desne mi je kvacilo.

Cuje se nesto KLAK, KLAK, KLAK, KLAK... naravno kako su manji obrtaji cuje se sporije i sto su veci cuje se brze istovremeno kad cujem "TUP" iz auspuha cujem i "KLAK" iz motora al me nesto tu kopa da je ne daj boze zenuta radilica ne bi on jos uvek radio jer ja ga vozim svaki dan do nbg i nazad prosecnom brzino od 80 do 110. Tako dam je ne mislim da je radilica.

I zato ne bi da mislim i razmisljam kad ne znam i zato pitam vas sta vi mislite o tome.

I da zaboravi sam da napomenem da sam pre oko 20 dana stelovao ventile.

Evo i na brzinu sam nacrtao u paintu odakle mislim da zvuk potice. Jbg nisam ni jednu drugu nasao u kompu. Hvala u napred 8)

post-4886-12879054962012_thumb.jpg

Evo pronasao sam kvar nije hvala bogu radilica nego glupavi zupcanik u motoru dobi luft nista strasno kad mi dojadi zamenicu ga.

Sad imam dr problem al problem vezan za mene posto mi je oduzeta b kategorija trenutno uzivam u carima kombinacije kise hladnoce i dva tocka al nista zato volim motor al nemam muziku ugradio sam zvucnik u kacigu pa sam na to ugradio i bluetoth handsfree u kacigu al opet to nije to tako da dajte bilo kave predloge de bi na motoru mogao da ugradim radio, zvucnici a da pritom mogu da slusam moziku dok vozim bilo kakvi predlozi su od koristi.

• MK Čoper Srbija, 116 postova
  • Motocikl: Regal Raptor Spyder ... ccm

Ma ja stavim sluške od mobilnog telefona , pustim radio i uživancija. Čak mogu i da pričam bez ikakvih problema.

Aj da otkrijem tajnu to i nije bash za motorcikle obrtomer vec za automobile i ima jedan problem jer se spaja na bobinu a ja ih imam dve al me mrzelo da spajam i diode tako da sam samo ovako povezao pa pokazije duplao manje. Ima prekidac kojim moze da se podesi broj cilindara 4,6,8 al nema za dva.

Na bubanj potoku 20 eura.

Ima ih raznih kao i drugih cudesa npr pokazivac temperature ulja, izduvnih gasova, napon, ...

Obrtomer otpada.

Nista od njega ne funkcionishe kako sam ja zamislio da radi.

Nabavio sam dve diode od 3A i spoio ih i ispalo je josh gore tako da ce taj obrtomer verovatno ici u juga a drugi cu da nabavim koji je predvidjen za motor.

• Svrati ponekad, 265 postova
  • Motocikl: VN 750 custom

ljudi cuo sam da pase od kinroada a imate instalaciju u faru ako se ne varam, bar ja imam gomilu slobodnih, raznoraznih buksni u faru, e sad dal neka ide sa bobine, ne znam, ali cuo sam da je jedan lik narucio za oko 2000 din obrtomer i ono za struju(akumulator) i povezao na izvucenu struju u faru, radi se o jinlun 250 ali je sve to isti valjda

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja