Jump to content

Moto Zajednica

Sprint Challenger(Jinlun JL250V)Sve vezano za ovaj motor i ideje za prepravke...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50...

Pazi vako obican sportski auspuh ima jdnu pravu izbushenu cev u velikoj tj loncu izmednju te dve je izolacija. Kod challengera kad sam to radio vide sam 4 takve cevke, znaci uzeo sam busilicu i 10mm burgiju i bushio u krug kada sam zavrshio video sam te cetri cevke kako vire iz sistema. Znaci ona rupa na kraju auspuha je samo ukras ispod toga je sistem. Bedak je sto je ceo varen nista nije rasklopivo nemam ideju kako da ga otvorish npr. i taj unutrasnji izduvni sistem probushish na vishe mesta ili kroz sredinu sa nekom velikom burgijom

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Hvala na odg za obrtomer. Nasao sam gde. Nego sam se tek sad setio ma kakva bre bushilica i burgije da bi se otvorio auspuh naj bolje je uzeti brener i lagano. To i ne bi trebalo mnogo da kosta.

Ne znam ni kako izgleda ni koja je cana al zvao sam sprint tj Masstehnic u novom sadu pa su mi rekli da nazovem sutra da pitam za cenu i za koji je motor.

• Svrati ponekad, 420 postova
  • Motocikl: Suzuki DL650 Vstrom a Honda XRV 750-RD04 u lepom sećanju

Ne znam ni kako izgleda ni koja je cana al zvao sam sprint tj Masstehnic u novom sadu pa su mi rekli da nazovem sutra da pitam za cenu i za koji je motor.

hajde kad saznas cenu i za koji je motor javi ovde, ima nas jos zainteresovanih za ugradnju obrtaljke na kineze...

• Svrati ponekad, 182 postova
  • Motocikl: Liberty 125&KLE 500

ma ću ga napravim dok ne skupim keš da mi uradi čovek otvorene cevi

Izvinjavam se na zakashnjenju po pitanju auspuha .. ako je od pomoci evo kako sam brusilicom "osunetio" :) krajeve izduva na mom Jinlun-u 150 (kao varijanta dok ne dodjem do kinte za "ozbiljne" auspuhe ) tu je i zvuk.. pretpostavljam da bi na tvom V250 daleko bolje "chekicalo" Pozdrav

• U prolazu, 3 postova

Dragi bajkeri,

Od skoro mogu da se pohvalim da sam i ja ponosni vlasnik Sprint Challenger-a. Doduse ne bas ponosni jer otkad sam ga kupio imam neverovatnih problema sa ubrzanjem, potrosnjom i krajnjom brzinom.

Da li neko od vozaca Challenger-a moze da mi kaze koji su tacni parametri za sve to.

Mislim da je suludo da mu je krajnja brzina 110km/h a da pri tom trosi 6,5-7l. Imam problem da kad mu dam pun gas i kad postigne neki visi broj obrtaja, motor se jednostavno ugusi i skroz izgubi brzinu. Za ove 2000 hiljade koliko sam presao do sad bio sam 10-ak puta u ovlascenom servisu i svaki put ostaje isto i pricaju mi da je to normalno. Poslednji put sam bio u nekom privatnom servisu, stvarno mi je sad sve namesteno sto je fabricki lose uradjeno cek sam u servisu i auspuh probusio nebi li dobio malo na ubrzanju, ali nista.

Sta da radim, jel ima neko neki predlog?

Hvala u napred za bilo koj odgovor...

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Stvarno ne znam sta bi moglo da bide. Jedino mi pada na pamet lose ustelovani karbovi. Neki kazu da im je potrosnja nesto iznad 3 litara a neki da je veca od 5.

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Dragi bajkeri,

Od skoro mogu da se pohvalim da sam i ja ponosni vlasnik Sprint Challenger-a. Doduse ne bas ponosni jer otkad sam ga kupio imam neverovatnih problema sa ubrzanjem, potrosnjom i krajnjom brzinom.

Da li neko od vozaca Challenger-a moze da mi kaze koji su tacni parametri za sve to.

Mislim da je suludo da mu je krajnja brzina 110km/h a da pri tom trosi 6,5-7l. Imam problem da kad mu dam pun gas i kad postigne neki visi broj obrtaja, motor se jednostavno ugusi i skroz izgubi brzinu. Za ove 2000 hiljade koliko sam presao do sad bio sam 10-ak puta u ovlascenom servisu i svaki put ostaje isto i pricaju mi da je to normalno. Poslednji put sam bio u nekom privatnom servisu, stvarno mi je sad sve namesteno sto je fabricki lose uradjeno cek sam u servisu i auspuh probusio nebi li dobio malo na ubrzanju, ali nista.

Krajnja brzina mu jeste oko 110,kad se bas zaleti,i uz dobar vetar u ledja moze i citavih 120!  :D Cuo sam da ima neku elektronsku blokadu,ali nisam se upustao dalje u materiju,obzirom da ovaj motor verovatno ne bi ni bilo bezbedno ( a prijatno sigurno),voziti preko toga.E sad,po gore opisanom rekao bih da treba da zamenis filter vazduha! To ce ti smanjiti potrosnju na razumnih 3-4L,i resiti problem "gusenja".Takodje proveri "sitna crevca" (na relaciji karb-vakum ventil,etc...),zato sto su fabricke nazovi selne katastrofa,i desava se da spadnu.

I na kraju pitanje,u kom si "ovlascenom sevisu" bio? Mislim da ga prepoznajem po odgovoru  ;D

• U prolazu, 3 postova

Dragi bajkeri,

Krajnja brzina mu jeste oko 110,kad se bas zaleti,i uz dobar vetar u ledja moze i citavih 120!  :D Cuo sam da ima neku elektronsku blokadu,ali nisam se upustao dalje u materiju,obzirom da ovaj motor verovatno ne bi ni bilo bezbedno ( a prijatno sigurno),voziti preko toga.E sad,po gore opisanom rekao bih da treba da zamenis filter vazduha! To ce ti smanjiti potrosnju na razumnih 3-4L,i resiti problem "gusenja".Takodje proveri "sitna crevca" (na relaciji karb-vakum ventil,etc...),zato sto su fabricke nazovi selne katastrofa,i desava se da spadnu.

I na kraju pitanje,u kom si "ovlascenom sevisu" bio? Mislim da ga prepoznajem po odgovoru  ;D

Cuo sam i ja za neku blokadu broja obrtaja i cak sam zvao ovlasceni servis iz N.Sad-a, medjutim svi to poricu i govore da nema.moracu da probam sa zamenom filtera, valjda ce pomoci. Jel pasuje neki kvalitetniji filter od nekog drugog motora ili mi jedino ostaje da kupim nov isto kineski za Challenger-a pa da idem na srecu? :)

A sto se tice servisa gde sam ga kupio i do skoro odrzavao (na svi srecu rer bi ih verovatno zapalio) dovoljno je da ti kazem da Imaju Smesne Argumente... :)

Krajna brzina na mom challengeru je ko 140 a verovatno i par komada vise al retko da predjem 120. Sto se servisera tice nikom vishe ne verujm one sa dorcola sam napusio i upa u probleme preti sam mu da cu ga ubiti a kad je sazna za moju ekipu lepo se izvinuo... problem je u tome sto su mi oni tako navodno na svakih 1500 km menjali ulje marke motul, menjali filter ulja, stelovali venile, stelovali karburator, pregledavali celu elektro instalaciju i sve to za 3000 din. -Ma daj koga zajebavash.

Reshui sam da menjam ulje ispustio ono njihovo tako navodno motul, crno da crnje ne moze biti ko dizelsko nakon 50 000 km, potom i saznam da on ni nema filter ulja nego precistac koji se pere, tog trenutka sam popizdeo al aj,nisam hte da skidm poklopac al sam odvrnuo jedan sraf i to jedva jer je na njemu stajao fabrici lepak znaci nista od stelovanja ventila, karburator stoji ne taknut, pocrkale sijalice u pozici nisu ni primetili, a zamisli bisere kad mi kod slavinice postalo gorivo reko mi je da probam super lepkom da ga zacepim te sam ih naterao da mi naruce nov rezervoar sa slavinicom i stigo je nakom 5 meseci a rekose mi za 1 nedelju. Tako da svima naj topli ne preporucum servis ni kart moto a ni ISA. jer to nisu budale vec kre.... ...... !@#$$ ......^^#% .....  kapirash i tako neki treba da mi popuje sat i kako sestru mu njegovu uh i sad sam se iznervirao. >:( >:(>:(

• AlexTattoo, 120 postova
  • Motocikl: Yamaha R1

jeste da nije mesto za oglase, ali samo ovde su challengerovci. imam nov prednji branik za challengera ali skraceni, daje motoru mnogo lepsi izgled. cena prava sitnica, 1500 dindzi. ako nekog interesuje postavicu sliku. crne je boje

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

E ovako im jedan problem riknula mi je pozicija i napred i pozadi i svetlo u km satu al nije sijalica?

Nisam 100% siguran da je za poziciju,ali imas ispod sedista dva osiguraca.Jedan je glavni a udrugi mozda za poziciju,pa proveri.Oba su kao,u recimo TV-u(ne znam kako bih ti drugacije objasnio),stakleni duguljasti :D.

Zahvaljujem na pomoci. Taj jedan mi je riknuo a odma nakon 5 meseci i drugi iz istog kucista tako da sam mi zbudjio onaj plasticni sa dve buksne i sad radi lepo a to se pozicije tice sredjeno riknula dioda.

LJUDI JA SE IZVINAVAM STO SAM U PRED PREDHODNOJ PORUCI OMALOVAZIO SERVIS I LJUDE KOJI TAMO RADE BIO SAM IZERVIRAN JBG BRZI JEZIK OD PAMETI (al sto se mene tice sam cu servisirat motor)

I dal neko zna koliki zazor treba da mi bude na ventilima?

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

danas sam stao na semafor (na izlazu iz Novog Sada prema Zrenjaninu kod sangaj pumpe) a pored mene staje challenger... mozda je neko od vas, nisam prepoznao (ja sam bio na MZ-u sa oklopima od honde nsr)... veoma sam prijatno iznenadjen kakvo ubrzanje ima taj motor... nisam verovao dok se nisam uverio, a bilo ih je dvoje na motoru...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja