Jump to content

Moto Zajednica

Tema za vlasnike kineza :)

Recommended Posts

• Drug član, 2265 postova

@mirko_pet

Meni je glavni problem bio to sto lamela zestoko lepi na manjim obrtajima, sto je bilo prilcno neugodno za kretanje. Motul je to sredio i sad je  prelaz onakav kakav treba da bude. Negativne nuspojave su sto motul trazi da se malo zagreje. Pre zamene motor je isto palio bilo da je hladan ili vruc. Sa motulom trazi nekih 30-ak sekundi sauga inace se gasi. Takodje menjac je malo tvrdji dok je masina nezagrejana. Na visokim obrtajima nisam primetio neku bitnu razliku. Desava se da malo prokliza kad malo preteram sa gasom u trenutku otpustanja kvacila.

Sve u svemu moj zakljucak do sad je da repsol vise prija masini, a motul menjacu/kvacilu. E sad moguce je da je do toga sto je repsol bio 10w-40, a motul 15w-50.

Interesantno je da se motor najbolje ponasao sa raspalim, ko zna kad menjanim, razvodnjenim uljem koje sam prosuo pre nego sto sam sipao repsol. Mislim da je bio Valvolin, ili tako nesto.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 41 postova

Pozdrav svima!

Prvo da kazem da ocekujem puni izvjestaj sa Golije i to sve sa slikama.

@otash

Ja jos nisam prelazio preko 6000 obrtaja, pa ne znam nista o tom prestanku vibracija na vecim obrtajima. Doduse ja po naselju nism smio ni sa brzinom preko 60 km/h. Valjda cu ga moci probati kad polozim kategoriju. Ali to 100 km/h mi djeluje nedostizno i za motor i za moje vozacke sposobnosti. Ako izguramo na 80 km/h ja cu biti mrtav zadovoljan.

@blackbite

Ne znam da li i kako zavisi paljenje od ulja, ali znam da meni nece da upali bez sauga osim ako je bas dobro ugrijan, i palim ga odmah posto sam ga ugasio. U svakom drugom slucaju trazi saug i dok se ne zagrije gasi se bez njega. Htio sam nesto da te zamolim. Ako ti nije tesko pogledaj koliko je ampera osigurac kod akumulatora. Desilo mi se danas da je pregorio u voznji, a kad sam otvorio, vidim da je pregorio davno pa je "licnan". Na ovom starom pise 12A, da li je to prava amperaza?

Tek kad sam sipao motul skontao sam kako funkcionise saug ;D Naime bila mi je otpustena sajla pa sam samo zatezao i popustao sajlu, a nisam davao saug, a bilo mi i cudno kako nema neke preterane razlike. Posle sam shvatio da ustvari postoji opruga koja ga sama vraca nazad, i da mora da se drzi palcem sve vreme.(Lepo zamisljeno, ako smem da dodam, na taj nacin su onemogucili voznju sa totalno hladnom masinom).

Prvi momenti rada zavise i od ulja i aditiva u njemu koja u manjoj, ili vecoj meri ne dozvoljavaju suvi start motora tj. kada agregat nije u pokretu ulje se sliva u karter i potrebno je da se razbaca po masini, pa dolazi do dodatnog otpora u tom periodu, jer nije sve adekvatno podmazano. E sad neka ulja se lakse "cede", a neka teze u zavisnosti od njihovog hemijskog sadrzaja, takodje redja ulja se bolje zavuku tamo gde je potrebno. Opet sa druge strane gusca ulja bi trebalo da su pogodnija u slucaju vazdusnog hladjenja, jer bolje podnose visoke temperature koje "vazdusnjaci" mogu da dostignu. Sve u svemu ima tu dosta faktora, i dosta podeljenih misljenja, realnost je ta sto su sastojke ulja zna samo proizvodjac, a nije tako lako ni provaliti kojoj masini sta najbolje odgovara, ono sto najblize odredjuje kvalitet je cena, ( najvise zavisi od upotrebljenih aditiva) koja koliko toliko suzava izbor.

p.s. Sto veca kubikaza to je (uglavnom) manja zavisnost od sauga, zato tvoj pali najbolje kad je vruc.

Sto se tice amperaze, sto manja amperaza to ce osigurac brze da izgori i smanji rizik da se nesto spali. Kod mene je bila isto licna - tacnije zica, pre koje bi izgorela citava instalacija, koliko je bila "tanka" >:(. Ja sam stavio 10A jer sam orijentaciono izracunao max. potrosnju pri toj amperazi i uzeo sam set osiguraca gde sam mogao da biram izmedju 10A i 15A. 15A nisam hteo da stavljam jer je ipak malo vise nego sto treba, 10A-12A bi bio neki optimum, pa koji od njih nadjes taj stavi, i naravno rezervni pod sediste ;)

• Zainteresovan, 830 postova

Drugari, put na goliju ne moze recima da se opise, to prosto treba doziveti. SLiek su malo da bi prikazale pun dozivljaj, jedino je sreca sto je Vukan sve vreme snimao kamerom, pa ce da izmontira lep dokumentarac, pa cete moci da vidite. Steta sto vise kineza nije islo. U putu do tamo (oko 300 km) ja sam se osecao pomalo ko 13. prase, najlenji motor, najsporiji u preticanjima, deckonja sa KLE 00, VLD me je obilazio ko malu skolarku. Plus, poslednjih 10 km je bio takav kameniti makadam, da sam bio spreman da nastavim put sa samo volanom u rukama svakog trena. Usput su me inace NNtom i Saxi sa skuterima takodje obilazili opusteno, NNTom ima Apriliu 200 cc, Saxi Cymca 125 cc! I kad smo odmorili prespavali, naprovodili se, probao sam Afriku od domacina Ruske, kakva greska, ono je motor pravljen za mene krakatog, ono je fck raj! Elem, uradim ja rutinski cheking na mom kinroudu pre puta, da niej po onom kamenju nesto otpalo, kad fali mi sraf koji dole pored copave drzi ram spojenim. Fuck, moja "dobra" sreca me ne nepusta ni pored obilaska Zice, Studenice, Crne Rijeke i Djurdjevih Stupova u jednom danu! Nekako domacini nadju u Pincu neki sraf od jedno 5 cm i uvrnu ga nekako i tako sam se vracao. Ali izgleda je moj Kinroud doziveo taj sraf kao neki specijalni KIT, jer sam u povratku bio brz na Ibarskoj kao struja! Nije mi falio ni jedan gram snage, isao sam kad sam hteo i do 130, kaze moja slobodna procena, posto kilometar sat ne moze preko 80, majke mu ga corave! :) Obilazio sam, jurio, bilo je savrseno, cak sam par puta obisao VLD i njegov KLE 500, to je vec bila satisfakcija! Tko da, sto se ovog puta od 700 km tice, mogu samo da ga pohvalim, potpuno me je pokrio! E sad, sto sam ja neveran ker, pa sam se u medjuvremenu zaljubio u Transalp Hondu, to je vec stvar srca, a ne razuma.... :)

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Au, brate... Prelepo! :o :) :) Svaka vam cast! Bas mi je drago da ste se lepo proveli i navozali. :)

Nidzo, Africa ili TransAlp su za tebe kao krojeni, znas da smo malo pricali o tome. ;) Tako neki Enduro je za tebe a i ti za njega, mislim da bi ti stajao fenomenalno. :)

• Zainteresovan, 547 postova
  • Motocikl: BMW F650 GS

Sad sam pregledao slike extra tura,al sa mojim motorom to jos nije dostupno nazalost,al bice valjda dogodine.......This time next year...... ;)

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Evo ovako:

Posle vise od tri godina koliko imam ovaj motor, resio sam da zavrsim razaradu moje Chitume. :D :D :D Do sada sam presao nesto vise od 730 km. ???

U cetvrtak, 28.08. na Veliku Gospojinu-ne radim. ;D  ::)

Ako ne bude kisovit dan, plan mi je da toga dana odem do Kraljeva i vratim se sa Chitumom. Sa tom kilometrazom precicu 1.000 km, pa cu pred kraj puta moci da ga "nacepim" malo i da vidim koliko moze da ide stvarno. Do sada sam ga vozio samo par puta, na kratko 70 km/h.

Toliko za ovu poruku

Danas sam mislio da se malo provozam,i cim sam ustao pogledam ja kroz prozor i smorim se,opet hladan dan.Posto nisam hteo da mi dan prodje uzalud odlucio ja da radim nesto konstruktivno,pa mi palo na pamet da uradim stender.Ovo jos nije sasvim zavrseno treba da metnem neke tockice,gumice na krajeve da ne ostetim nesto,malo jos da ga ojacam i neku polugu kako bih ga lakse uhvatio kad spustam motor.Nisam bas pazio na estetiku vazno je da sluzi svrsi.

P.S. ako nekome kojim slucajem padne na pamet iz bilo kog razloga da pipa pored vara dal je vruce NEMOJ,vruce je verujte mi na rec. ;) ;D

post-2352-12879003029777_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 333 postova
  • Motocikl: CB 500

Gde ste momci?

Evo je dodjoh :)

Danas upalih masinu posle 2 meseca sva brekce od srece!

Nisam je vozio ali zato sutra planiram...

Od danas sam na odmoru do 4 septembra pa onda odoh u vojsku,onu za *icke i *edere ;D

A niste svesni koliko mi je zao sto nisam mogao da idem na Goliju a tek sto sam propustio Beer fest :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Dusam me zaboli kada samo pomislim kako je moglo biti lepo....

I krckanje sam propustio...

Ali zato ima da nadoknadim sve sledece godine >:( >:(>:( >:(>:(

E da danas sam otisao po majcu i prsluk sa logom BjBikersa.

Bre auto skola na kraju grada nikad stici do nje :D

Pozdrav za Igora od kojeg sam preuzeo majce i dva  "momka" koja su bila vrlo raspolozena.

Verovatno  sutra odem do grada da kupim sator i vrecu pa ajde da planiramo neko kampovanje u skorije vreme ;)

Pozz

• Svakom po zasluzi, 12432 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Gde ste momci?

Evo je dodjoh :)

Danas upalih masinu posle 2 meseca sva brekce od srece!

Nisam je vozio ali zato sutra planiram...

Od danas sam na odmoru do 4 septembra pa onda odoh u vojsku,onu za *icke i *edere ;D

A niste svesni koliko mi je zao sto nisam mogao da idem na Goliju a tek sto sam propustio Beer fest :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(

Dusam me zaboli kada samo pomislim kako je moglo biti lepo....

I krckanje sam propustio...

Ali zato ima da nadoknadim sve sledece godine >:( >:(>:( >:(>:(

E da danas sam otisao po majcu i prsluk sa logom BjBikersa.

Bre auto skola na kraju grada nikad stici do nje :D

Pozdrav za Igora od kojeg sam preuzeo majce i dva  "momka" koja su bila vrlo raspolozena.

Verovatno  sutra odem do grada da kupim sator i vrecu pa ajde da planiramo neko kampovanje u skorije vreme ;)

Pozz

Ti k'o i moj sin i on ide tamo negde 4-5 septembra u tu vojsku za pranje pelena ;D možda ćete negde zajedno ;)

Još jednom li mi pljuneš na komšiluk iz bloka 45, nema piva kad se upoznamo :-[

• Drug član, 1347 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

drugari,kao sto rece Nidzoni,da ne natrpavamo i ovde slike,ima ih u onoj temi bogami podosta.Sta da vam kazem,jos ne mogu da verujem da sam to doziveo.Ali ono sto bih hteo da posebno istakao je,da smo dosotojno branili cast nase kineske zajednice, i nasih konjica! 420km u jednom danu sa off-road zaprskom od 10Km na kraju,690km sve ukupno,ej,to je nesto!!!!

• Drug član, 1399 postova
  • Motocikl: Husqvarna tr650 strada abs 2014

Forrest gump odlicne slike, sve sam ih pregledao. Nisam verovao da je NikolaCruss ovoliko veliki, ili pak deluje vislje zato sto je mrsav. Kako su masine izdrazle toliki put? Kolika je prosecna potrosnja, kolika je brzina kojom ste putovali?

• Svrati ponekad, 155 postova

Forrest gump odlicne slike, sve sam ih pregledao. Nisam verovao da je NikolaCruss ovoliko veliki, ili pak deluje vislje zato sto je mrsav. Kako su masine izdrazle toliki put? Kolika je prosecna potrosnja, kolika je brzina kojom ste putovali?

E to i mene interesuje, najvise kojom ste prosecnom brzinom isli?

• U prolazu, 21 postova
  • Motocikl: TDM 850

Nemam mnogo vremena da razgledam forum i tek sam sad naisao na ovu temu. Pa da vam i ja nesto kazem o mom kinezu. Cale mi vec dugo vozi motore i uvek me palio na kruzere i chopere, a ne na sportake i tako mi u junu 2006. uzme Keeway Superlight 150 u bez boji (meni je mnogo lepsa). Te godine sam tek krajem jula polozio za A tako da se nisam mnogo vozio, a prosle godine bas dosta, od Kosova do Vojvodine. Do sada sam presao 12543 km i prezadovoljan sam. Motor je extra, lepo radi, lepo se cuje, trosi od 2-4 litra (zavisi od nacina voznje i opterecenja). Max brzina je, necete verovati, ali probao sam, 140km/h! Bila je blaga nizbrdica, samo sto se nije raspao, ali sam prestizao caleta koji je vozio 130. posto ja vozim skupove i najvise km sam nabudzio van grada, vozim ga oko 80-100, bas nekad preko, ali nije on za to. Ja bez problema praim hiljadarke, jer se u formaciji ne prelazi stotka. Brzinometar laze, uvek ide brze nego sto pise (provereno), a ni obrtometru ne vereujem previse. Najveci problem je "sminka". Iako je po meni najkvalitetniji od svih kineza, opet nije to to, ali svi kazu da je najlepsi od svih kruzera. Cak su i bisage pocele da popustaju. Ali su makar delovi jeftini. Kad sam se vracao iz Velike Plane imao sam udes i menjao mu prednje viljuske, osovinu tocka, blatobran, rucicu kocnice, drzac za noge i sve to 12000 din. Sad je sve novo i kao da nista nije bilo. Jeste to kinez i mnogi imaju predrasude, ali za pocetnicki motor ili za one koji bas kuliraju u voznji (voznja do 80km/h) je ovo prava stvar. Za 2000e dobijes pouzdanu NOVU masinu, prelepog izgleda, koja malo trosi, a registracija je 4800din

Ide i moj preko 200 u slobodnom padu, a najcesce ga vozim oko 110-130. Preko 130 mu nikako ne prija, a brzinomer pokazuje za 30 manje ::)

Realna i deklarisana maksimalna brzina keeway superlight-a je 94kmh. +-Koji kilometar u zavisnosti od uslova voznje.

Pozz Vukvrb dobrodosao u cetu kineza,cek kad Wulflord vidi da imate istu masinu,bice tu dosta price.Sigurno ce ga zanimati kakvo si stekao iskustvo sa tim motorom. :)

Posto je danas bio lep dan resio ja malo da se provozam,izasao malo na auto put i bas ga nagarim,vecinom sam vozio 100 al posle ga nagario do kraja i gle cuda.....nisu me lagali prodavci,on zaista i ide 115 km/h. ;D

Lep je osecaj videti da skazaljka prelazi 100 i blizi se do 120.....za motor od 125ccm to je odlicna brzina i jako sam zadovoljan njime.

• Zainteresovan, 699 postova
  • Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94

Evo ovako:

Posle vise od tri godina koliko imam ovaj motor, resio sam da zavrsim razaradu moje Chitume. :D :D :D Do sada sam presao nesto vise od 730 km. ???

U cetvrtak, 28.08. na Veliku Gospojinu-ne radim. ;D  ::)

Ako ne bude kisovit dan, plan mi je da toga dana odem do Kraljeva i vratim se sa Chitumom. Sa tom kilometrazom precicu 1.000 km, pa cu pred kraj puta moci da ga "nacepim" malo i da vidim koliko moze da ide stvarno. Do sada sam ga vozio samo par puta, na kratko 70 km/h.

Toliko za ovu poruku

Zbog nepovoljne vremenske prognoze odlazem put za ponedeljak. :o

• Zainteresovan, 830 postova

Deki 59 srecan put druskane i cuvaj se oblaka usput... :)

Elem, drugari da malo podvucem crtu, motor se pokazao odlicno, izgleda mu je trebala zesca razrada, jer u povratku je isao kao oluja, niej nista zaostajao ni za jednim motorom, brzinomer mi ne radi, ali procenjujem da sam najvise ibarskom izgurao jedno 120 130 km sto je meni puna kapa! Voznja Ibarskom u povratku je moja najlepsa voznja ikad do sada. I da vam kazem, kineska moja familijo, BJB ture NE PROPUSTAJTE!!!! NEVIDJENO!!!! Sledeci put, ocu da vas vidim sve u koloni na mestu sastanka! :)

• Zainteresovan, 870 postova
  • Motocikl: Suzuki XF650 Freewind

Nemam mnogo vremena da razgledam forum i tek sam sad naisao na ovu temu. Pa da vam i ja nesto kazem o mom kinezu. Cale mi vec dugo vozi motore i uvek me palio na kruzere i chopere, a ne na sportake i tako mi u junu 2006. uzme Keeway Superlight 150 u bez boji (meni je mnogo lepsa). Te godine sam tek krajem jula polozio za A tako da se nisam mnogo vozio, a prosle godine bas dosta, od Kosova do Vojvodine. Do sada sam presao 12543 km i prezadovoljan sam. Motor je extra, lepo radi, lepo se cuje, trosi od 2-4 litra (zavisi od nacina voznje i opterecenja). Max brzina je, necete verovati, ali probao sam, 140km/h! Bila je blaga nizbrdica, samo sto se nije raspao, ali sam prestizao caleta koji je vozio 130. posto ja vozim skupove i najvise km sam nabudzio van grada, vozim ga oko 80-100, bas nekad preko, ali nije on za to. Ja bez problema praim hiljadarke, jer se u formaciji ne prelazi stotka. Brzinometar laze, uvek ide brze nego sto pise (provereno), a ni obrtometru ne vereujem previse. Najveci problem je "sminka". Iako je po meni najkvalitetniji od svih kineza, opet nije to to, ali svi kazu da je najlepsi od svih kruzera. Cak su i bisage pocele da popustaju. Ali su makar delovi jeftini. Kad sam se vracao iz Velike Plane imao sam udes i menjao mu prednje viljuske, osovinu tocka, blatobran, rucicu kocnice, drzac za noge i sve to 12000 din. Sad je sve novo i kao da nista nije bilo. Jeste to kinez i mnogi imaju predrasude, ali za pocetnicki motor ili za one koji bas kuliraju u voznji (voznja do 80km/h) je ovo prava stvar. Za 2000e dobijes pouzdanu NOVU masinu, prelepog izgleda, koja malo trosi, a registracija je 4800din

Dobrodosao kolega! Vidim zadovoljan si motorom kao i ja, samo sto moj nece preko 100 ;D Mada ga nisam ni toliko forsirao, vec kada predjem 90 km\h dernja se kao lud, jbg, jedan klip ;D Po meni sminka na njemu je vise nego odlicna! Za te pare dobijes nasminkan motor maximalno, mislim, koji jos kinez (osim Keeway Landcruisera) ima po defaultu takve bisage... jes' da nisu kvaliteta kao prave kozne bisage ali nisu ni lose.

Kod mene brzinometar izgleda radi kako treba, probao sam sa jednim drugom koji vozi Kinroad 250, vozili smo jedan pored drugog i brzinometar nam je pokazivao istu brzinu, mada bi voleo da proverim to sa nekim malo jacim motorom, cisto da budem siguran da li laze brzinometar ili ne. Obrtaljka laze, to je sigurno :)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja