armin1 35 Napisano Avgust 3, 2007 U prolazu, 39 postova Lokacija: jarkovac Motocikl: cbf600abs Prijavi odgovor kao problematičan imam problem sa mojim motorciklom honda cbx550. u voznji se motor jako zatrese kad se smanjuje brzina(da mi iscupa korman iz ruku) , a kad god ubrzava na 60 km/h malo protrese korman. nemoze se nikad voziti jednom rukom , ni na kratko zadnji tocak odstupa od ose za mozda par milimetara, nista vise nema lufta ni u vratu ni na zadnjoj viljusci. ponekad pomislim da mi je ram napukao ali nibgde nisam nasao naprslinu. ako neko zna neki razlog sto bi to mogao da radi nek napise. hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Avgust 3, 2007 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Ili ti je kriv disk, ili lezaj ima lufta... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RAJA 186 Napisano Avgust 3, 2007 Svrati ponekad, 430 postova Lokacija: MLADENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan Meni se to isto desava,a nije ranije rekli su mi da je samo guma prednja u pitanju,iako sam je izbalansirao.I meni samo na 60km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Avgust 3, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Valjalo bi da je disk lezaj ili guma, al moze da bude i nesto opasnije (skuplje).To su ti simptomi poremecene ciklistike.Moguce da je zbog tog odstupanja zadnjeg tocka (e sad, treba i to da proveris, mozda ti je ram kriv).Proveri i felnu, viljusku, to cesto strada kad udaris ceono u nesto.Ispravan motor treba da mozes bez ruku da vozis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djusi_998 459 Napisano Avgust 3, 2007 Ducatista, 2920 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: beše Ducati 998 Prijavi odgovor kao problematičan Meni se desavalo na Varaderu da je korman igrao kad sam ga drzao malo opstenije i da ga nisam stezao rukama na vreme sigurno bi zavrsio sa strane u nekoj bankini. Bejah pazario nove gume i posle toga nista. Opusteno voznja bez ruku. Proveri gume prvo jer su ti one najlakse i mozda najjeftinije. Ako ti je kriva guma videces na onoj srednoj sari neke nepravilnosti (tako je bar bilo kod mene) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 3, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan - balansiranje prednje gume - lezaj - disk - prednja viljuska - ram nesto od toga, idi redom pa eliminisi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Avgust 4, 2007 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan - balansiranje prednje gume - lezaj - disk - prednja viljuska - ram nesto od toga, idi redom pa eliminisi Guma ne moze da se balansira(moze tocak). Lezaj se cuje u voznji kad ode.Trebao bi da "uji",ako je otisao. Disk ako je kriv.Imao bi neravnomerno kocenje (kao ABS) Prednja viljuska,ako je kriva.Lose spiluje i u krivinama(uglavnom u jednu stranu),motor se tesko obara.Izbacuje. Ram.(kako to da ti objasnim u par reci) Ono sto mozes da proveris.Poskidaj sve s motora,ne bas sve.(rezervoar,sediste,..)I sve sto ti smeta da bi video ram.Pogledaj da li je negde" radjen". Ali ovo sto si ti opisao,kako ti se ponasa motor.Moje misljenje je da moras da promenis prednju gumu.Ona se ponekad i ne vidi da je u "problemu".Negde se izdeformisala,toliko da pravi problem.Pri odredjenoj brzini.Kad ubrzavas ima uvek "vibracije".npr.samo od 60 do 80km/h Kad predjes tu brzinu,ona se smiri i ponasa se normalno.Kada pustis gas,i smanjujes brzinu.Pocinje da se trese. Moj savet,promeni samo gumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Avgust 4, 2007 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan I ako vec menjas gumu, izbalansiraj prednji tocak! Ako ti je skupo balansiranje, ima u garazi jedna predivna tema koju je Stari Vujadin napisao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 4, 2007 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan OK OK, i mislio sam na prednji tocak a ne na gumu! Lapsus u zurbi Inace i ja sam misljenja da je najverovatnije prednja guma losa ili treba balansirati tocak Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wulfy 207 Napisano Avgust 4, 2007 Drug član, 1592 postova Lokacija: Budva - MNE Motocikl: Aprilia Pegaso 650 Strada Prijavi odgovor kao problematičan Na mom Qingqiju pri malim brzinama trese volan, kada se ubrza bolje je, ali ne pustaju mi se ruke sa upravljaca. Pita me jedan poznanik: Kakve si tegice stavio? Ja: Nikakve, nemam tegice uopste. Prijatelj: Skini mu kofer, inace da znas sto veci top-case to b trebao ta montiras teze tegice i nema tresnje. Ja: Molim ??? Prijatelj: Ako neces da montiras tegice, makni kofer, ako i dalje bude treslo idemo da vidimo da nije nesto komplikovanije. Skinuo sam kofer i motorin ide kako bi trebalo. Jedna obicna glupost, ali... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urke 12 Napisano Avgust 4, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan LOša prednja guma ili kriv ram ili pogledaj da ti nije možda upredena prednja viljuška. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kiro 153 Napisano Avgust 4, 2007 Drug član, 1334 postova Lokacija: Beograd Motocikl: GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pa da mu je zdrav ram zadnji tocak bi bio u ravni sa prednjim!Mozda i guma nije ok, ali i ram ti je problem, sigurno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
armin1 35 Napisano Avgust 4, 2007 U prolazu, 39 postova Lokacija: jarkovac Motocikl: cbf600abs Prijavi odgovor kao problematičan hvala vam ljudi na savetima, proveri dcu jos jedno msve odpocetka. u pon cu nositi prednji na balansiranje i tako redom. javio mi se boldor na private on ima isti problem i peglao je cak i felnu i nista. dali je moguce da je to problem na tom modelu nisu ni lezajevi a nije ni disk, proverio. za vilu prednju sumnjam, po meni radi ok. i levo i desno skrecem ez problema. haval puno na savetima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urke 12 Napisano Avgust 5, 2007 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: South Banat,Pančevo Prijavi odgovor kao problematičan Vilu možeš da proveriš jedino ako je skroz rasturiš pa ispitaš štapove i trouglove na tušir ploči dal su idealno ravni nikakve druge odokativne metode ne priznajem,jer nisu ispravne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...