Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha TZR 125

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 432 postova
  • Motocikl: Yamaha FZR 600,Keeway Speed 125

Pozdrav svima,skoro sam kupio yamahu tzr 125 za 500e,ovo su slike iz oglasa:

22011_yamaha_tzr_1.jpg

22011_yamaha_tzr_2.jpg

22011_yamaha_tzr_3.jpg

22011_yamaha_tzr_4.jpg

22011_yamaha_tzr_5.jpg

i jedan video kad je stigao kod mene,ovo je bez bocnih plastika:

http://www.youtube.com/watch?v=Xy0nGc8F8G8&feature=mfu_in_order&list=UL

Kupio sam ga u Beogradu(50km od Smedereva),krenuo sam da ga doteram kuci,i kod grocke(oko 20km od Smedereva,u pola 10 uvece)mi pukne lanac...nista,nekako osvetlimo mobilim ja cale,skinemo bocne plastike i uspemo nekako da ga uguramo u gepek...i stojao je tako u garazi,i pre neki dan mi stigne lanac sa lancanicima,i onda se javio problem,nisam mogao da odvijem maticu prednjeg lancanika...pokusavali smo ja i cale i sa polugom,ali iskrivimo onu sipku gedore,ali matica ne mrda nikako...i namestim ja lanac sa starim lancanikom,zadnji sam stavio novi,samo da ga provozam kad nece da upali :( ceo dan sam se mucio,i danas sam nasao sta je problem...crko CDI,ubudzio sam nekako CDI od skutera piaggio free,i upali ko mina...danas sam ga prvi put provozao,presao sam nekih 40km po naselju posto nije registrovan,a i ja nemam dozvolu za njega...a i nema ni oklope ni nista,one zice se drze na jednu licnu(samo sam povezao da vidim dal hoce da upali),tako da nisam smeo da se udaljavam...ide kao blesav,ja sam bio prezadovoljan,ali sam sad CDI vratio na freeja(posto njega smem da vozim,na ovom mi dzabe sve kad ne smem da idem vise od 1km od kuce),tako da sad moram da resim problem tog CDI-a...

El ima neko ideju sta da radim,el moze to da se popravi,posto je nov dosta skup,polovan ko zna dal je u startu ispravan,a i ako jeste pitanje dokle ce,a nov nzm kolko je,a i ne zelm da znam s obzirom da je polovan 80-100e :D

Inace,oklopi su poskidani,sad trazim nekog farbara da mi pokrpi i lepo ofarba plastike,morma da kupim zmigavce(ima instalacije,sve ispravno,samo da se prikace),retrovizore,rucicu menjaca(polomljen joj je vrh),polugu kvacila(isot joj polomljen vrh),i to je otprilike to...skidao sam glavu,i vidim da je hilznovan,ali skoro,vide se tragovi honovanja,kompresiju ima odlicnu,na snimku se vidi da lepo radi,nista ne zveci u masini,znaci radilica i lezajevi dobri,lepo radi na leru,lepo prima gas,odma spusta obrtaje itd...

Hvala svima unapred na odgovorima,

Pozdrav!

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• V-Twin torque, 877 postova
  • Motocikl: BMW S1000R

Oprosti se od novog CDI-a druze, moze se naci, ali ne kod nas, jedino ti ostaje da probas polovni, na zalost kod nas su tzrke mnogo retke, za razliku od RS-a kojeg svako drugo dete ima, tako da se za njih moze sve naci, moj savet ti je da uzmes polovan cdi, ne crkava to tako lako.

p.s. mnogo mi izgleda "izmucheno" taj tzr, samo Bog zna sta su mu radili ti gresnici... Ali lako ces srediti to sa malo para, puno zivaca i ljubavi, srecno kolega sa istim motorom.

Da ne zna mozda neko sifru boje za yamahu TZR 50,ova plava me interesuje:

http://cdn.bjbikers.com/images/imported/dp/Mti97_tzr5009iu0.jpg

Planiram da mog TZRa ofarbam nesto kao ovaj sa slike,ali ne mogu nikako da procenim koja je ovo boja,gledao sam u farbari,u yamahinom katalogu imaju samo 3 plave,ali mi nijedna ne lici na ovu...

Inace elektronika je sredjena,kad sam iskickao sav silikon sa elektronike reko aj cisto da probam,i proradi :D nista zalijem ponovo silikonom,prikacim,i evo vec 300-400km sve ok,ide tzr kao nenormalan,pali extra,ide extra...ma sve...sad je kod farbara,on polako sprema plastike,a ja razmisljam za boju,meni se svidja ona plavo crna kombinacija,ovkao ensto bi uradio:

22011_yamaha_tzr_1_1.jpg

22011_yamaha_tzr_3.jpg

Ali je problem sto nikako ne mogu iz kataloga da procenim koja je ova boja,pa da probam po sifri da nadjem...

Pa da se javim,najveci deo posla je gotov,ofarbana je,kad je majstor poskidao sav git i poliester(bilo je na nekim mestima i preko 1cm)ostale su potpuno raspale plastike koje u ruku nisi smeo da uzmes da se ne raspadnu...i onda je majstor sa unutrasnje strane,negde cak i duplo,i sa unutrasnje i sa psoljasnje,ubacivao lim i gusto ga povezao pop nitnama,opet gitovao itd...evo nekih slika u toku radova:

13112011164.jpg

13112011165.jpg

13112011166.jpg

13112011167.jpg

Felna posle farbanja:

13112011162.jpg

yamaha sa novim felnama:

15112011168.jpg

15112011169.jpg

15112011170.jpg

I na kraju kako je ispala,ovde je prljava dosta,posto sam je doterao bas posle onog snega sinoc,po mokrom asfaltu,pa sam jutros samo plastike malo presao mokrom krpom,ostalo je sve blatnjavo,i treba auspuh da se sredi(kupio sam nov karbon,i oni limovi da se ispoliraju),da se napravi nosac za tablicu i zadnje zmigavce,da se podigne prednji kraj(sad jedva prelazim preko lezecih polcajca,a i fabricki je on vislji,pa ga je neko spustao,vidi se koliko vise vile gore),da se stavi ona maska izmedju bocnih plastika iza prednjeg tocka,i neka nalepnica i to je to...

DSCN2125.jpg

DSCN2126.jpg

DSCN2127.jpg

DSCN2128.jpg

DSCN2129.jpg

DSCN2130.jpg

DSCN2131.jpg

DSCN2132.jpg

DSCN2133.jpg

DSCN2134.jpg

DSCN2135.jpg

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja