Jump to content

Moto Zajednica

MZ Kupujem - prodajem

Recommended Posts

• Zainteresovan, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

Ukratko, neka svaki oglas bude nova tema

Eto neka Asocijacija ovo shvati kao predlog jednog clana foruma pa neka donese neku odluku.

Druže, mogao si samo  "izmeni"  (edit) na prethodni post.

I tako se smanjuje gužva, a ne svaka rečenica posebno kao npr:

screenshot013800x600.th.png

Jedino ako i ti (bez uvrede) skupljaš zvezdice???

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 760 postova
  • Motocikl: Yamaha TDM 850

Mislim da ce Vuja sve to lepo da pobrise jednog dana kad mi zavrsimo dijalog na razne off-ove,sve sto smo mi piskarali a nema bas puno veze sa temom,kako ovom tako i drugim,tako bi bilo najpametnije i sve lepo ostane pregledno.

A sto se tice zvezdica,ja tu ne razumem nista!? Pa ja ne vrednujem ljude i njihove reci po tome sto pogledam koliko ima zvezdica,mene to uopste ne zanima! Ja bih glasala da se ukunu i onda bi ti ljudi koji ih tako zeljno sakupljaju bez razloga prestali da pisu sve i svasta i odgovaraju na razne nebuloze jer onda ne bi imali cilj, pa bi i sajt bio pregledniji.

A da se smisli drugi nacin obelezavanja prisutnosti,aktivnosti i angazovanja clanova koji ce npr donositi i o cemu ce odlucivati urednik tog dela,pa neka se ljuti ko hoce,tj ko pati od raznih bolesti.

• Zainteresovan, 438 postova
  • Motocikl: Suzuki Gz 250 Marauder

A sto se tice zvezdica,ja tu ne razumem nista!? Pa ja ne vrednujem ljude i njihove reci po tome sto pogledam koliko ima zvezdica,mene to uopste ne zanima! Ja bih glasala da se ukunu i onda bi ti ljudi koji ih tako zeljno sakupljaju bez razloga prestali da pisu sve i svasta i odgovaraju na razne nebuloze jer onda ne bi imali cilj, pa bi i sajt bio pregledniji.

A da se smisli drugi nacin obelezavanja prisutnosti,aktivnosti i angazovanja clanova koji ce npr donositi i o cemu ce odlucivati urednik tog dela,pa neka se ljuti ko hoce,tj ko pati od raznih bolesti.

Apsolutno se slazem.

Pojedini su u svakoj corbi zaprska, bas su kao neke zadusne babe.

Ne propustaju priliku da nesto pitaju, ili cestitaju sve zivo, saucestvuju i sl.

Ja se slazem prvi, da mi skinu zvezdice, kad vidim koliko ih neki upadljivo jure.

Npr prodaje se motor od 6000 eura, ja nemam dinara u dzepu i sad pitam koje je godiste.

kad je radjen servis, koje su svecice i sl.

U pravu je i Vujo.Ima takvih gluposti i nepotrebnih komentara o po oglasima,

od ljudi koje uopste ne zanima taj motor ili deo opreme, vec samo tek nesto da kazu.

I ovo brisite :)

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ovo je tema u kojoj prijatelje obaveštavaš šta hoćeš pa onda oni znaju. Kada hoćeš da daš oglas onda ga staviš tamo gde su oglasi, ovo nije Oglasnik. Ovde pročitan post daje ti za pravo da u nekoj svojoj okolini van BJB-a kažeš da znaš da se prodaje MZ koji je dobar jer je od vlasnika koga takođe poznaješ.

Ukratko, neka svaki oglas bude nova tema

Eto neka Asocijacija ovo shvati kao predlog jednog clana foruma pa neka donese neku odluku.

Asocijacija ima i odluku i stav: BJB je zvanično glasilo koje se uređuje u skladu sa odlukama organa upravljanja. Ko želi da promoviše motociklizam u Srbiji onda je član Asocijacije, plati članarinu, dobije karticu i aktivno učlestvuje u svim akcijama Asocijacije. Ko to ne želi ima mogućnost da bude član Foruma i bez plaćanja članarine.

Forum izgleda OVAKO kao i normativna akta za članstvo u Asocijaciji. Ko ih verifikuje svojim potpisom daje saglasnost na njihov sadržaj. Kome ne odgovara ništa ne potpisuje pa ima mogućnost da se učlani i u neke druge asocijacije ili da napravi sopstveni Forum što već se dešavalo.

Ovde je tako kako vidiš. Pre oko pola godine premašili smo cifru od 7.000 članova Foruma a svežiji podatak nemam jer mi nije potreban.

Nisu nam potrebni svi motociklisti u Srbiji već samo oni koji dele naše vrednosti. Kome valjamo dobro nam je došao, kome ne valja neka nađe bolje.

Ideja, sugestija i predloga ima koliko hoćeš ali nema dovoljno ljudi koji će da rade za džabe.

Čim se vode ovakve rasprave znači da je svrha teme nejasna i ozbiljno se razmišljam da temu obrišem.

Vujo ne brzaj,najveca glupost bi bila da obrises temu!

U pravu si,ovo nisu klasicni oglasi,ko hoce da da oglas lepo ode u "male oglase forumasa" a ovde obavesti Nas,sve ljubitelje jer mu mi mozda mozemo pomoci. Uostalom razne transakcije se ovde vrse i nista ne treba dirati,a drugo je sto mi malo odemo u off kao sad  ::).

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

nemoj brisati temu, bar dok ja ne prodam motor  ;D...

salim se, obrisi samo nepotrebne postove kao sto je ovaj i svi zadovoljni  ;D ;D

• Zainteresovan, 819 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250

Mislim da nikoga nisam uvredio,ako jesam izvinjavam se ali ja sam ovaj prostor shvatio kao nas oglasnik jer vec imamo mesto za obavestenja.

Ako neko napise da prodaje motor a onda pise aj te ljudi , zar nema zainteresovanih, aktuelno itd. pa se na istom mestu javljaju i kupci  onda to meni lici na oglasni prostor a  "O B A V E S T E N J A"  niko ne koristi vec vise od tri meseca .

• Zainteresovan, 800 postova

Imam želju da nabavim neki od MZ (150-250),ali bi trebao neko da me uputi koji su bolji.Meni motor treba za vožnju po Beogradu,kao i za neki manji izlet u okolinu.NApominjem da se vozim za suprugom,što u zbiru kg ne prelazi 130.

P.S. Može savet?

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Imam želju da nabavim neki od MZ (150-250),ali bi trebao neko da me uputi koji su bolji.Meni motor treba za vožnju po Beogradu,kao i za neki manji izlet u okolinu.NApominjem da se vozim za suprugom,što u zbiru kg ne prelazi 130.

P.S. Može savet?

Obadva su dobra. MZ 150 je slabiji, al lepo ide. Ja sam sa mojim MZ ETZ 150 prokrstario ovu nasu zemlju uzduz i popreko, a imam 110 kila. Jedina mu je mana sto je slabiji na uzbrdicama, i sto kad ga vozis 80 i vise zna da potrosi i 5 litara na 100 km.

MZ 250 je vec jaca masina, bolje vuce na uzbrdici i bolji je za obilazenje ( vise snage, pa brze obidje ). E sad za njega je registracija malo skuplja, al ne preterano.  A za savet ? pa moj ti je savet ako ces se voziti sa suprugom uzmi MZ 250.  Sa druge strane , ako naletis na dobrog i ocuvanog MZ-a 150 sa malo kilometara, mozes i njega uzeti. Bolje dobra 150-ka nego los 250 !

• Zainteresovan, 837 postova
  • Motocikl: Trenutno bez :/

moj ti je savet da uzmes neki od 250ccm, (mozda moj ::) )...ima vise snage i zadovoljice tvoje potrebe... moj nosi mene od 95kg i devojku od 50i nesto kg + neki mali prtljag bez problema ... savet definitivno 250ccm, ali kao sto kaze drumska lisica ako naletis na ocuvan 150...

Obadva su dobra. MZ 150 je slabiji, al lepo ide. Ja sam sa mojim MZ ETZ 150 prokrstario ovu nasu zemlju uzduz i popreko, a imam 110 kila. Jedina mu je mana sto je slabiji na uzbrdicama, i sto kad ga vozis 80 i vise zna da potrosi i 5 litara na 100 km.

MZ 250 je vec jaca masina, bolje vuce na uzbrdici i bolji je za obilazenje ( vise snage, pa brze obidje ). E sad za njega je registracija malo skuplja, al ne preterano.  A za savet ? pa moj ti je savet ako ces se voziti sa suprugom uzmi MZ 250.  Sa druge strane , ako naletis na dobrog i ocuvanog MZ-a 150 sa malo kilometara, mozes i njega uzeti. Bolje dobra 150-ka nego los 250 !

Hvala Liji na odgovoru i na savetu.

Video sam oglas za jedan 150-icu iz Lapova.Nije šminkana,nego kao da je iz fabrike izašla.Takav  bi mi odgovarao.Čuo sam da neki momak u Zrenjaninu se bavi MZ i da ih i ima na prodaju.Pokušaću da ga nađem.Ako neko ima iskustva s njim ,javite.Ja sam ipak mlad (u MZ svetu).

P.S. Bideo sam i motor iz drage mi Bešenove.Vidim da se nash trudio.Hvala nash na ponudi

• Advanced DJ Member, 4305 postova
  • Motocikl: Šarulja queen RD04

Po meni najbolji izbor je 250 ili 251cc! To je vec iole ozbiljan motorin, stim da je 251 lepsi i modernije izgleda samo treba naci dobar primerak a oglasi su puni svi prodaju a niko para nema od 400 do 700evara se mogu naci-povedi nekog znalca pa polako...mz je odlicna i skoro obavezna stepenica ka vecim motorima...i kad njega savladas i ovladas onda je nekako lako i prirodno da predjes s magarca na konja ili azdaju :-) a ne odma na RRRR-a pa pravac crna hronika! I jos nesto: problem kod mz-ova danas su jako losi novi delovi a izbora nema puno! Nisu skupi uglavnom, ali mislim da se svaba u grobu okrece kad vidi sta prave ovi indiskotajvanski plagijatori! I nemoj da te mrzi da trazis i gledas mz-ove van Beograda, ume da bude jeftinije srecno!

Po meni najbolji izbor je 250 ili 251cc! To je vec iole ozbiljan motorin, stim da je 251 lepsi i modernije izgleda samo treba naci dobar primerak a oglasi su puni svi prodaju a niko para nema od 400 do 700evara se mogu naci-povedi nekog znalca pa polako...mz je odlicna i skoro obavezna stepenica ka vecim motorima...i kad njega savladas i ovladas onda je nekako lako i prirodno da predjes s magarca na konja ili azdaju :-) a ne odma na RRRR-a pa pravac crna hronika! I jos nesto: problem kod mz-ova danas su jako losi novi delovi a izbora nema puno! Nisu skupi uglavnom, ali mislim da se svaba u grobu okrece kad vidi sta prave ovi indiskotajvanski plagijatori! I nemoj da te mrzi da trazis i gledas mz-ove van Beograda, ume da bude jeftinije srecno

Hvala Vlajko.I ja se slažem za unutrašnjost,ali imam jedan mali mali problem.Naime,nemam nikoga koga poznajem iz MZ sveta.

Pomoći ćemo. Sa koliko para raspolažeš i da li imaš A kategoruju?

A kategoriju nemam,mada vozim od svoje 22 godine (sad mi je 48).Nisam imao potrebe,s obzirom da sam stalno vozio razne Tomose,što i sad radim.Oko 500 e je moja cifra i to našpanovana.Mislim da sam našao jedan 125 MZ u Kovačici.Savet - šta gledati na MZu ili imaš drugi predlog?

Koliko si visok i koliko kilograma imaš? Da li si sam ili planiraš vožnje sa putnikom?

Što se para tiče - imaš pare. Sada je lepo vreme i nismo svi aktivni na Forumu, voze se ljudi, ali ima nas iz raznih krajeva Srbije pa će već uleteti nešto poznato, od nekog našeg... Ta varijanta sa oglasima uvek postoji, to baš ako ništa ne ispadne.

Model 125 je u osnovi precenjen a vrednost će mu tek skočiti kada novi zakon stupi na snagu. Atraktivan je za najmlađu kategoriju motociklista zbog sticanja uslova za A1...

Za otprilike iste pare može da se nađe 250/251.

Ono u čemu mi možemo da pomognemo je sledeće: MZ Svet je pun podataka o ovim motorima pa polako listaj, upoznaj se sa članovima i motorima. Gde god šta ispadne u ponudi neko će se naći da to pogleda. Delova imamo jer ih uzimamo sa više različitih strana. Među nama ima majstora ali majstora prijatelja dok oni drugi nepopularni izbegavaju MZ-a, suviše je jeftin.

Eto zašto postoji ova tema i baš mi je žao što Makicim ili Džonijev motor nije završio kod Kinga. Na Makicinom nije bilo nikakvih intervencija, Džonijev menjač bi sredili pa bi se čovek vozio sa uživanjem.

Polako, sve će se namestiti. ;)

Evo 'vako Vujo.Visok sam 173cm sa težnjom snižavanja.Kilograma imam 70 sa težnjom blagog porasta.Najčešće bi kao i sad koristio motor za posao i nazad,a u popodnevnim satima i moja sqwo bi se vozili zajedno.Ne planiram dugačka putovanja,neke kraće izlete i to bi bila svrha kupovine ovog motora.Voleo bih da ga pazarim ove godine,da mogu da polažem za "A" i da konačno i s te strane budem miran.Inače,oči mi spadoše od čitanja po forumima.I kompletan manuel sam već utabao od čitanja.Hvala za ponuđenu pomoć,koju ne bih samo kurtoazno prihvatio.

P.S. Video sam Makicine slike motora i dođe mi da sečem vene.Tako nekao sam zamišljo motor za moju sqwo i mene

Nađi motor za polaganje da ne bi morao da žuriš sa kupovinom. ;) U međuvremenu možda naslažeš još neku paricu a možda i ne ali bi ova dva posla trebalo odvojiti jer je bolje za oba.

U Beogradu za te stvari imamo auto školu VIR (Blok 45). Na Forumu nije dozvoljeno džaba oglašavanje ali odatle je stiglo podrške najrazličitije vrste: za sastanke Asocijacije koristimo njihove prostorije, tamo držimo propagandni materijal, pakujemo paktiće za decu sa specijalnim potrebama, prikupljamo humanitarnu pomoć, ukratko dok Asocijacija ne nađe službene prostorije radi se odande pa se nadam da niko ovo što pišem neće shvatiti kao reklamu, drugi je odnos.

Za potrebe polaganja A kategorije u školi ima neka Vespa, ko hoće svoj motor to je najbolje ali ko ga nema eto, ima Vespu na raspolaganju.

Nisam je vozio ali je sasvim sigurno da je tehnički potpuno ispravna, ipak služi u te svrhe. Momentalno neznam da li je ta Vespa u funkciji ili ne, čuvaju je, stoji unutra ali mi detalji baš nisu poznati.

Jedan od osnivača ovog Foruma Igor XT je instruktor u auto školi. Igor je instruktor za sve kategorije ali motocikliste prepuštaju njemu jer je izgleda jedan od retkih koji baš želi da se zauzme za vozača/motociklistu.

Tu naravo uopšte ne mislim da muvanje, komisiju, prolaznost i sl. nego na dobro savladanu tehniku vožnje nakon koje je ispit samo još jedno izgubljeno prepodne.

Pre izvesnog vremena u toj smo školi održavali kurs bezbedne vožnje namenjen svima koji imaju A kategoriju, imaju i motore ali izuzetno napredni vozači, profesionalci i trkači svojim savetima žele da pomognu kako bi se smanjio broj nesreća u saobraćaju. Ovaj kurs je besplatan, sadržao je teoretski i praktičan deo na poligonu i kao jako nova stvar imao je malo polaznika.

Koliko čujem, sledeći će biti daleko posećeniji jer se shvatilo šta je ideja: pusti dozvolu i propise oko njenog sticanja, čovek na motoru mora da zna da ga vozi kako bio ostalo živ a od živog i čitavog čoveka ništa nije vrednije.

Savetujem da kontaktiraš Igora putem PP-a ili na mobilni koji je u adresaru pa ćeš čuti sve što ja neznam a on to svakodnevno radi. Pozivom na auto školu teško da možeš da ga nađeš, vozi sa kandinatima a u službenim prostorijama je jako kratko.

Naravno, svako ispoljeno interesovanje ne stvara ti nikakve obaveze, finansijske ili bilo kakve druge, samo će ti mnogo stvari biti pojašnjeno u najboljoj prijateljskoj nameri a ti posle polaži gde misliš da ti je najbolje.

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Moja preporuka je minimum 150, mada i to nije bas za dve osobe, suvise kratak. ostaju samo 250 ili 251. Ipak Bg ima i uzbrdice, pa ako se planira i Avala, Kosmaj treba to da izvuce do vrha!! Mada za 500 eu moze da se nadje neki MZ ali sigurno bez registracije.

Koliko vidim ni ti a ni supruga niste nesto "gabaritni" tako da mozes da biras model ali daleko bolje ces se voziti na 250 ili 251. Ima Beograd uzbrdica,ima puteva,znam da neces juriti i zuriti ali jaci motor ces mnogo manje opterecivati. Kolika god da vam je zbirna tezina,dvoje je dvoje. Ja sam sa mojom 125 letela jer sam se uvek sama vozila ali 250 je formula za nju. Opet imas primer Lisca koji dostigne veliku tezinu sa sve stvarima(kad se covek napakuje i krene,skoro se i ne vidi od stvari), pa opet putuje sa svojom 150-icom i nema gde nije stigao. Naravno da bi bolje putovao sa jacim motorom ali stigne i sa ovim bez problema. Opet, sta ti prvo izleti a da je povoljno i ocuvano! Kao sto Vuja rece,ima nas po celoj Srbiji i ne plasi se da trazis van BG-a, uvek ce biti neko ko ce moci da dodje da pogleda motor i da ti pomogne. A naravno da svaki malo dalji odlazak da se pogleda motor kosta ali to je cena koju moras platiti da bi nasao dobar primerak jer znas kako se kaze "ko ne da na mostu..." Pored raznih oglasa na internetu listaj malo i oglase po novinama (mada ih ja licno ne volim jer nema slike pa mazu i lazu preko telefona a kad odes da pogledas shvatis da si protracio vreme i pare).

U svakom slucaju znaj da ce te svaki model MZ-a dobro sluziti za tvoje potrebe,samo treba naci u sto boljem stanju!

Drago mi je sto ti se svideo "moj" MZ,zao mi je sto se nisi ranije javio mada sam spokojna jer mislim da je ipak otisao u prave ruke.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja