Šumi Zmajček 1287 Napisano Mart 26, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Hoce,hoce: http://www.moto-berz...etz-oglas-1136/ a zasto, to ce on da kaze. Oglas postavljen: 04.01.2011 a i kilometraza je malo cudna.... Kilometraža:243162km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ghadafi 4 Napisano April 21, 2011 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Konačno sam sastavio svoj prvi MZ i juče uzeo i tablicu (ovu novu). Sad ga maltene prvi put vozim, iako sam ga kupio još 2009. i odmah rastavio radi farbanja, zamene klipa, bušenja stubline i tome slično. Imao je problema i sa strujom (previše je punio akumulator, davao je i preko 18 V), pa smo ustanovili da je u rotoru probijao na masu. Rešeno je i to. Problem je takođe bio i šraf sa pinjonom za obrtomer - naime, radilica je starog tipa, za model bez obrtometra, ali je ovo proklizavalo i dešavalo se da se, nakon stezanja, opet olabavi i tako da šlajfuje, tj. kad je ugašen, ne može ni da se zakurbla. Nakon većanja (između moj mehaničara i mene) nadglasao sam ja da se usvoji njegov predlog da se odreknem obrtometra i da umesto matice sa pinjonom stavimo samo maticu koja je, zahvaljujući svom preseku mogla da se osigura (mislim da se ovo zvalo "špulna", ispravite me ako grešim, ne baratam ovim rečnikom najbolje). Eto, i to sad radi savršeno. Ipak, vožnja mi se ne sviđa... Motor ide ko metak, ali mi je kočenje izuzetan problem, jer je izgleda prednja viljuška malo kriva, kao i točak, pa je motocikl izuzetno nestabilan kada se pri većim brzinama pritisne prednja kočnica. Takođe, malo vuče udesno. Dakle, kako ovo da rešim? Druga viljuška, točak? Kako da znam da ram nije iskrivljen? Kako da znam da se neće isto ponašati i sa drugim vilama i točkom? I cene. Za koju valutu ovo mogu naći. Hvala unapred. Andrej PS postaviću fotografije danas ili sutra. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano April 21, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Kreni prvo od sitnijih kvarova pa na krupne... Proveri da li su dobro "izbalansirane" cizme na predjoj viljusci, moguce da nisu nacentrirane pa da malo "bezi u stranu...cizme se steluju na olabavljenoj osovini tocka i na ona cetiri srafa sto drze prednji blatobran! Mozda su ti otisle i biksne na zadnjoj viljusci... A mozda ima lufta na lageru gde se spajaju prednja viljuska i ram!! Jedino da znas da je motor lupan i da je viljuska kriva... Ako prednja guma nije dobra, prilikom kocenja hoce da "bezi" prednji tocak!! Kazem, ima 1000 razloga, kreni od najlaksih ka tezim kvarovima!! P.S.Dobrodosao medju MZ-ejase!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 21, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Posto taj MZ - ovo je tema : MZ - kupujem prodajem . A ako trazis savet - trazi ga u temi o mehanici ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ghadafi 4 Napisano April 21, 2011 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pikaso, hvala na savetima, pokušaću da vidim nije li nešto od ovoga. Želim samo da objasnim razlog zbog kojeg sam pisao ovde, u oglasima. Naime, pretpostavio sam da ću nešto morati da kupim (točak, štapove...), ali pošto sam nov u MZ svetu, želeo sam da objasnim o čemu se radi, pa da eksperti kažu šta mi treba Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano April 21, 2011 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan OK. Za pocetak bi mogao da nam kazes o kom modelu MZ-a se radi, da bi znali o cemu pricamo. Takodje mozes da uzmes dve dugacke letve, pa ih stavis uz zadnji tocak sa obe strane i da vidis gde se nalazi prednji tocak u odnosu na letve - trebalo bi da bude u sredini izmedju letvi . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ghadafi 4 Napisano April 22, 2011 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo fotografija... Dakle ETZ iz 1982. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano April 22, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Bas lep primerak...cestitam! :takoje: Napravi temu u "Nasi ljubimci" sa ovim fotografijama! P.S.Fine fotke radi ovaj Sony Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Šumi Zmajček 1287 Napisano April 22, 2011 MZ Rider, 4141 postova Lokacija: Arilje - Zemun Motocikl: Piaggio liberty 125, Honda XRV 750 RD07a Prijavi odgovor kao problematičan Odlican primerak!! Napravi temu kao sto Picasoo rece!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ghadafi 4 Napisano April 22, 2011 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da mi je živ i zdrav! Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano April 22, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je MZ za Libijsko trziste???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ghadafi 4 Napisano April 22, 2011 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da li je MZ za Libijsko trziste???? izvinjavam se, ovako se potpisujem po internetu već desetak godina, nisam mogao pretpostaviti da će postati ovoliko aktuelno Andrej Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano April 22, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ghadafi 4 Napisano April 28, 2011 U prolazu, 24 postova Prijavi odgovor kao problematičan Trebujem dobar prednji točak i puž brzinometra za točak od 18" Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano April 29, 2011 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan 650 E registrovan do 05.06 2011 vlasnik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PICASOO MZ 425 Napisano April 29, 2011 Drug član, 3121 postova Lokacija: Svilajnac Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207 Prijavi odgovor kao problematičan Ode jos jedan MZ (jas) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KATAKLINGER 47 Napisano April 29, 2011 Zainteresovan, 577 postova Lokacija: KRALJEVO Motocikl: TS 250/3,ES 125 TROPHY , ,Yamasaki 150 skuter, Prijavi odgovor kao problematičan Ode jos jedan MZ (jas) Imam ES-a nemoj tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano April 30, 2011 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan potreban mi je stator za ETZ 251. ako neko ima i hteo bi da mi pozajmi da mogu da utvrdim da li je u tome problem na mom MZ-u, ili recite cenu pa da se dogovorimo. nekako mi je hitno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kaske_mz 0 Napisano April 30, 2011 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan ja bih da kupim oba retrovizora za mz 251... ako neko moze da mi kaze gde to moze da se nadje i koliko kosta... unapred zahvalan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Maj 4, 2011 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Moj dobar drug Milance, (neki forumasi ga poznaju), opet resio da prodaje ES-a. Motor sam vozio i zaista ubrzava skoro kao 250-ica, ostavla lep utisak kada se vidi uzivo: http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/mz-es-175-2-oglas-13988/ Protivio sam se da postavi tu cenu, ali kaze hitno mu za pare... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
steppenwolf 43 Napisano Maj 4, 2011 Svrati ponekad, 120 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prelep je taj Milancetov ES ! Bolje da ga pokloni nekome nego sto ga prodaje za tu sicu ! Bagatela Burazeru !!! Da nemam svog ETZ kupio bih ga odmah jer se zaista na njemu vidi originalni i neponovljivi MZ duh iz daleke nam proslosti . Dodao bih jos samo ovo : Mnogo vise renomirane marke motorcikala je nemilosrdno vreme kao glavni sudija kvaliteta i izdrzljivosti motorcikala ocistilo sa puteva i uglavnom poslalo na topljenje u Smederevsku zeljezaru kao staro gvozdje , MZ - i dalje opstaju i njihovi se tockovi i dalje vrte po putevima sirom beloga Sveta !!! . Poz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano Maj 6, 2011 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan steta, to je lep i dobar motor. mada, znajuci njega, nabavice opet neki za sitne pare Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scorpija 2025 Napisano Maj 14, 2011 Svrati ponekad, 444 postova Lokacija: Pancevo Motocikl: Honda CBR 1000 f Prijavi odgovor kao problematičan Najnovije na limundu taze!http://www.limundo.c...corpija/2794663 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ssekir75 36 Napisano Maj 14, 2011 Svrati ponekad, 450 postova Lokacija: nis - bela crkva Motocikl: voshod 3m, moto guzzi falcone Prijavi odgovor kao problematičan smesne pare. treba videti ima li papire. jebes boMbinu, to je bar lako... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Maj 17, 2011 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda je nekome interesantno: http://www.moto-berza.com/moto-oglasi/mz-ts125-oglas-15761/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...