Sale XX Familija 0 Napisano Jul 29, 2007 U prolazu, 1 post Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Danas,posle poprilicnog razmisljanja i pretrpljenog,Bogu hvala,neuspesnog pokusaja kradje,odlucih da ugradim alarm na mom XX-u.Saznao sam od ocevica,da to sto mi je ukraden(otkinut ili skinut) kofer (Givi E450 Simply) sa sve kacigom(streetfighter,oko 200e vredna),dainese pojasom i probiker rukavicama unutra,zapravo je bio pokusaj kradje motora,a da im je uzimanje kofera posluzilo da umanje frustraciju sto nisu uspeli motor da oteraju.Poteklih nedelju dana sam u proseku ustajao 5 puta nocu,da bih svaki put dok ne vidim motor,pored bandere,gde ga vezujem,prezivljavao mini traume.Posto ni u najavi nemam resenja za neku garazu u mojoj blizini,a zivim na 6.spratu,resih da se upustim u tu avanturu stavljanja alarma na motor.Zasto avantura?Jer mi je mnooogo vise ljudi savetovalo,cak insistiralo na tome da ne ugradjujem alarm.Kapiram da ako nesto krene naopako(abnormalno mnogo da izvlaci stuju ili da,ne daj Boze,pravi probleme u voznji,uvek mogu bar da izvadim centralni osigurac alarma ili ako je neophodno i fizicki da ga uklonim).Slazem se da je maltene svaku bravu verovatno lako otvoriti(vezujem zadnji tocak lancem za banderu,kroz prednji disk i tocak ide drugi lanac i disk-lok na zadjni disk),pa iz tog razloga verujem da sve to sto od ranije koristim,u kombinaciji sa alarmom,moze predstavljati problem za potencijalne otimace u toj meri da ipak odustanu od kradje mog motora.Sto volim inace da kazem,i mene i njega(XX-a) samo Bog cuva...Za kraj ovog opsirnog izlaganja,molim sve dobre ljude koji imaju ikakvih iskustava sa alarmima na motorciklima,da podele samnom,a ja cu,naravno,sve sto budem novo primetio,saznao ili sta vec,podeliti sa svima vama na ovom forumu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Jul 29, 2007 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Za pocetak, odes u "Predstavljanje clanova" pa napises koju rec o sebi. Takav je obicaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Jul 29, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Tako nekako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris_LION 1404 Napisano Jul 30, 2007 Zainteresovan, 494 postova Lokacija: Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam preko E-Bay-a kupio alarm za motor . Ugradio sam jedan na beverly-a pre 3 dana i za sada je sve ok . testiracu ga jos malo pa cu da ga stavim na fazera ako prodje sve ok javljam vam detaljan opis . Nije nista posebno ali se osecam nekako sigurnije ... Ugradili su mi u motor alarm i stvarno ne moze da se vidi . Svaka cast majstorima. Alarm ima pejdzer koji mi je na kljucevima i javlja mi ako neko dira motor , pocne da pisti i svetli. Zivim na 18. spratu i imam dometa sa motorom sto je najbitnije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paki 0 Napisano Jul 30, 2007 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd / Karaburma Prijavi odgovor kao problematičan Imam i ja alarm sa blokadom motora i daljinskim paljenjem i za sada savrseno funkcionise. Motor je stajao sa ukljucenim alarmom skoro 10 dana dok sam bio na putu i kad sam ga upalio prvi put zaverglao je kao da je nov akumulator u njemu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1965 Napisano Jul 30, 2007 Vlasnik sajta, 5375 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan Dobili smo 1 alarm na test od Maccina Security firme i uskoro cemo objaviti tekst o tom alarmu u smislu kako se pokazao... Evo teme sa slikama tokom ugradnje: http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=9371.0 Inace, u toku je nagradna igra gde su 2 alarma nagrade http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=9257.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
termogedzo 57 Napisano Jul 30, 2007 Bivši vlasnik Super Tenere, Afrike i Varadera, 398 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ADV 350 Prijavi odgovor kao problematičan Imam i ja alarm sa blokadom motora i daljinskim paljenjem i za sada savrseno funkcionise. Motor je stajao sa ukljucenim alarmom skoro 10 dana dok sam bio na putu i kad sam ga upalio prvi put zaverglao je kao da je nov akumulator u njemu Koja je svrha daljinskog paljenja na motoru? Da ti neko lakse upali motor skeniranjem kodova, tj. da mu ni kljuc ne treba da se odveze? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TomoB 1618 Napisano Jul 30, 2007 Skilled Rider, 1613 postova Motocikl: Pijađo Ćao Prijavi odgovor kao problematičan Alarm ima pejdzer koji mi je na kljucevima i javlja mi ako neko dira motor , pocne da pisti i svetli. Zivim na 18. spratu i imam dometa sa motorom sto je najbitnije Koliki je domet? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paki 0 Napisano Jul 30, 2007 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd / Karaburma Prijavi odgovor kao problematičan Imam i ja alarm sa blokadom motora i daljinskim paljenjem i za sada savrseno funkcionise. Motor je stajao sa ukljucenim alarmom skoro 10 dana dok sam bio na putu i kad sam ga upalio prvi put zaverglao je kao da je nov akumulator u njemu Koja je svrha daljinskog paljenja na motoru? Da ti neko lakse upali motor skeniranjem kodova, tj. da mu ni kljuc ne treba da se odveze? Ma to sam mu iskopcao, samo se hvalim koje sve opcije ima ;D Ostala je samo blokada motora, senzor na pokret i panik taster koji je fenomenalan. Kad pritisnes panik taster, posle 1 minut se gasi motor i pisti kao lud. Jedino se na na samom alarmu (sto podrazumeva skidanje sedista) moze iskljuciti alarm. A daljinsko paljenje sam iskljucio zbog mog klinca koji bi ga non-stop palio kad ja nisam tu ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boris_LION 1404 Napisano Jul 30, 2007 Zainteresovan, 494 postova Lokacija: Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan Pa na kutiji pise ja mislim da moze hmmmm 800 metara ... al to mi se cini da je mnogo :o ... kazem nisam ga jos testirao ... izmericu koliki je domet ,isprobacu ovih dana . Ja sam na 18. spratu i radi dobro , palim i gasim alarm sa prozora i pejdzer pisti kada ga neko cacka ... e sad koliko moze da ima metara do 18. sprata ? ??? Lupam sada al da kazemo da ima 4m po spratu to je nekih 70m Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Paki 0 Napisano Jul 30, 2007 Svrati ponekad, 116 postova Lokacija: Beograd / Karaburma Prijavi odgovor kao problematičan Neo alarm za kola koji je ugradila moja tetka ima domet od 2km. Provereno radi na preko kilometar, tako da je moguce da taj alarm ima domet od 800 metara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...