acim 765 Napisano Avgust 18, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Sigurno vas zanimaju i predviđene kazne: Član 331. Novčanom kaznom u iznosu od 15.000 do 30.000 dinara ili kaznom zatvora u trajanju do 30 dana kazniće se za prekršaj lice koje postupi suprotno odredbama iz sledećih članova ovog zakona: ... 53) člana 187. stav 1, 54) člana 187. st. 2. i 4, kazniće se lice pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 55) člana 187. st. 2. i 4, kazniće se lica u stanju teške i veoma teške alkoholisanosti, ... Član 332. Novčanom kaznom u iznosu od 6.000 do 20.000 dinara kazniće se za prekršaj lice koje postupi suprotno odredbama iz sledećih članova ovog zakona: ... 77) člana 187. st. 2. i 4, kazniće se lice u stanju srednje alkoholisanosti, ... Član 333. Novčanom kaznom u iznosu od 5.000 dinara kazniće se za prekršaj lice koji postupi suprotno odredbama iz sledećih članova ovog zakona: 90) člana 187. stav 2, kazniće se vozač u stanju umerene alkoholisanosti, 91) člana 187. stav 4, kazniće lice u stanju blage i umerene alkoholisanosti, Član 335. Za povrede odredbi iz sledećih članova ovog zakona izriču se kumulativno i kazneni poeni: ... 83) člana 187. stav 1. - 2 kaznena poena, 84) člana 187. stav 2. - 8 kaznenih poena vozaču koji je pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 85) člana 187. st. 2. i 4. - 6 kaznenih poena licu u stanju srednje alkoholisanosti, 86) člana 187. st. 2. i 4. - 10 kaznenih poena licu u stanju teške alkoholisanosti, 87) člana 187. st. 2. i 4. - 12 kaznenih poena licu u stanju veoma teške alkoholisanosti, ... Član 338. Zaštitna mera zabrane upravljanja motornim vozilom izriče se kumulativno vozaču za povrede odredbi iz sledećih članova ovog zakona: ... 54) člana 187. stav 2. - u trajanju od najmanje šest meseci za vozača pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, 55) člana 187. st. 2. i 4. - u trajanju od najmanje tri meseca kazniće se lice u stanju srednje alkoholisanosti, 56) člana 187. st. 2. i 4. - u trajanju od najmanje šest meseci za lica u stanju teške alkoholisanosti, 57) člana 187. st. 2. i 4. - u trajanju od najmanje osam meseci za lice u stanju veoma teške alkoholisanosti, ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano Avgust 18, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan To je ako šlepaš ispravan auto (recimo neregistrovan auto vučeš na tehnički pregled), ne znam šta bi drugo moglo biti. Jedino mi i ovo pada na pamet. A ni to nema poentu. Smes da slepas nekog ko je neispravan, kome mozda ne rade ni kocnice, a ne smes da slepas ispravno vozilo. E, a sta je sa onim pauk kamionima sto ne podizu celo vozilo nego samo prednju osovinu pa tako odvlace? Bi li se to tretiralo kao slepanje ispravnog vozila? Ako se slepa neregisrtovan auto,cini se isti prekrsaj kao i da se vozi.I time ode vozacka. Uzima se slep sluzba! Ako je upravljacki sistem u kvaru,ne sme se slepati,a ako su kocnice,onda krutom vezom. Da ne citiram gore...bez dozvole se moze ostati na najgluplji moguci nacin,npr skuterom preko biciklisticke staze do zgrade ili skupom oklnosti. Svakom od nas se desilo. I neko ko je vozac profesionalac,ostaje bez svih kategorija. Kako da radi? A Ustav GARANTUJE PRAVO NA RAD! Voleo bih da ovaj post bude shvacen kako konstruktivna kritika zakona koji je daleko od evropskog,cak i normalnog,a ne pravdanje divljanja i krsenja saobracajnih propisa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DL4E 126 Napisano Avgust 18, 2011 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: San Francisco Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se slepa neregisrtovan auto,cini se isti prekrsaj kao i da se vozi.I time ode vozacka. Uzima se slep sluzba! Ako je upravljacki sistem u kvaru,ne sme se slepati,a ako su kocnice,onda krutom vezom. Zar to nije apsurd?! Smes da slepas i neispravno vozilo ako je registrovano, a ne smes, potpuno ispravno, zato sto nije registrovano. Sta to govori o tome koliko je drzavi stalo do bezbednosti, a koliko do punjenja budzeta. EDIT: U stvari, pominje li se u tom clanku o slepanju registracija? Ili je potpuno zabranjeno slepati ispravno vozilo cak i ako je registrovano? Posedovanje registracije nije nikakav dokaz ispravnosti vozila. Meni moze bilo sta da se pokvari isti dan nakon sto obavim tehnicki pregled. Pitanje je da li ce, ako uopste ikad, policija to primetiti i slati me na vanredni tehnicki. Ista stvar je apsurd sto po novom sistemu, da bih u AMSu vadio medjunarodnu vozacku, moram prvo iz MUPa da dobijem potvrdu da nemam zabranu upravljanja, i naravno tu potvrdu platim. Sta ako ja danas dobijem potvrdu i izradim medjunarodnu (koja vazi dve godine), i odmah sutradan dobijem zabranu?? Zakljucak je da je cela poenta uzimanje para, zamotana u veo "bezbednosti", i nista vise. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano Avgust 18, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan Zakon je prepun apsurda i DL4E,slazem se sa tobom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Avgust 18, 2011 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan bez dozvole se moze ostati na najgluplji moguci nacin,npr skuterom preko biciklisticke staze do zgrade ili skupom oklnosti. Svakom od nas se desilo. I neko ko je vozac profesionalac,ostaje bez svih kategorija. Kako da radi? A Ustav GARANTUJE PRAVO NA RAD! Ako se vec hvatas za Ustav (najvisi zakonski akt), onda je normalno da postujes i zakone i propise koji su doneti u skladu sa tim Ustavom na koji se pozivas. U suprotnom,bez uvrede, ispadas nista drugo do licemer pozivajuci se na nesto sto ni sam ne postujes!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DL4E 126 Napisano Avgust 18, 2011 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: San Francisco Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Ako se vec hvatas za Ustav (najvisi zakonski akt), onda je normalno da postujes i zakone i propise koji su doneti u skladu sa tim Ustavom na koji se pozivas. U suprotnom,bez uvrede, ispadas nista drugo do licemer pozivajuci se na nesto sto ni sam ne postujes!!! Kad bi svi bili poslusni dronovi ko to, covecanstvo verovatno ne bi mnogo napredovalo od vremena faraona. I robovlasnistvo je nekad bilo zakonito, predpostavljam da bi ti bio prvi u redu da kupis par komada, a? Ako nikad nisi cuo za gradjansku neposlusnost, za ljude kao sto su Mahatma Gandi, Martin Luter King i slicni, onda progoogluj malo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Avgust 18, 2011 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nisi u stanju da procitas, mozda bih mogao da ti nacrtam. Ako se kolega poziva na Ustav, onda je logicno i da postuje zakone odnosne propise u skladu sa tim Ustavom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DL4E 126 Napisano Avgust 18, 2011 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: San Francisco Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Ako nisi u stanju da procitas, mozda bih mogao da ti nacrtam. Ako se kolega poziva na Ustav, onda je logicno i da postuje zakone odnosne propise u skladu sa tim Ustavom. Ne, nije logicno. Niko ovde ne prica da ni jedan zakonski akt nije dobar, vec da pojedini delovi nisu dobri. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Avgust 18, 2011 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan dolazili GSXR-ovi iz Novog Sada Svih 10 GSX-R-ova - presretača su iz Beograda, ali nose po 5 tablica i menjaju ih po želji/potrebi. Jel to znači da koriste falsifikovane tablice ?! Ili su iste motore 5x registrovali ?! Ako je ovo drugo - to znači 300 evra puta 5, pa puta 10 motora = 15 000 evra ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Avgust 18, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan mitri, jel se ti šališ? U pitanju su policijski motori posebne namene, pa ta ista policija može da im izda koliko god tablica žele. Tablice im služe da bi ih prikrivale, što im je takođe u opisu posla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan a jel` to legalno? mislim 5 tablica po vozilu, ako je tako? ako ništa bar je logično koliko i dželatu kapuljača. edit: hteo sam da kažem da se su različiti motivi za prikrivanje identiteta. edit: obično je razlog, moralno, materijalno,.. finansijske, prirode. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5939 Napisano Avgust 18, 2011 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Legalno je za posao kojim se bave i državnu ustanovu čiji su zaposleni a za teorije zavere ima druga tema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mitri 1847 Napisano Avgust 18, 2011 Rashodovani bajker, 1731 postova Lokacija: KŠ Motocikl: SunRa Shino Prijavi odgovor kao problematičan Pa ajde što DB ili slične tajne službe mogu tako da koriste razne tablice ... Ali saobraćajna policija nije nikakva tajna služba. Po kom osnovu oni smeju da koriste po 5 lažnih tablica na jednom vozilu ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Avgust 18, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Specijalno odeljenje saobraćajne policije. Tablice su prave, ko kaže da su lažne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan ajd tablice i mož da zameniš za tren, al svaku tablicu prati i registraciona nalepnica? verovatno lepe jednu preko druge? malo je bez veze, tablica jedna nalepnica druga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Avgust 18, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Da, lepe nalepnice da im pregleda deda Milojko Dajte bre ljudi, uozbiljite se. Ja ću se složiti da je to protiv zakonito ako ovde nalepite član nekog zakona koji to zabranjuje. Ti motori spadaju u grupu specijalnih vozila! Sve ostalo ću brisati, jer nema veze sa ovom temom. Imate nekoliko tema o presretačima, pa pišite to tamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan , pa koliko saobraćajne dozvole imaju ta vozila sa pet tablica? za koje tablice im važi osiguranje? evo neki pravilnik: http://www.paragraf.rs/propisi/pravilnik_o_registraciji_motornih_i_prikljucnih_vozila.html , nisam uspeo da nađem to za više tablica.. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Avgust 18, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Njima saobraćajnu pregleda isto deda Milojko, a pošto ne vidi dobro, prolaze i sa tim "lažnim" brojevima i tablicama Jedino da deda Milojku kupite naočare Pretpostavljam da originalno imaju neku M tablicu (sada П) i odgovarajuće papire kao i svako drugo policijsko vozilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan ma oket je to za deda Milojka. al ja sam iamo slučaj, na gazeli da me je od pozadi opalio policijski peugeot. nije bila velika brzina i nije bilo neke štete, meni malo zadnji branik, njemu samo malo farbe. ali u očima organa neopisiv strah! skoro da je plakao da ne tražim uviđaj.a morao sam zbog firminih kola. oket, svakome može da se desi, al takav strah nisam video.mora da je bilo vozilo sa tim tablicam koje ne pokriva osiguranje, ili čak možda i neregistrovano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 765 Napisano Avgust 18, 2011 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Možda su se plašili i kazni (procenat od plate), možda su uzeli vozilo bez naloga, ko zna šta je bilo u pitanju, ali to nije tema. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lug 1378 Napisano Avgust 18, 2011 Drug član, 1604 postova Lokacija: NBG Motocikl: SUZUKATI SV650N Prijavi odgovor kao problematičan Velika zamerka novom zobs-u, je ta što promoviše socijalnu diskriminaciju, pa kad se to uoči, vidi se i da je protivustavan. Konkretno mislim na deo koji setiče kaznenih odredbi. npr. zakonodavac, u skupštini ima npr. platu 100 000 rsd.a dan zatvora je 1000 rsd. Taj car dakle može da "kupi" 100 radnih dana za svojih mesec "radnih" dana. Njegov radni dan vredi oko 3,3 dana zatvora. Sa druge strane običan podanik, radnik , seljak, neka ima platu 20000 rsd. vidi se da je za kaznu od 5000 rsd. on će morati da izdvoji četvrtinu svog prihoda ili da ide pet dana u zatvor,dok car što diže dva prsta, to ladno reši sa 5 % svoje "zarade" ? i to kao svi plaćaju isto? 25% i 5% isto? e, to se zove legalna socijalna diskriminacija! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano Avgust 19, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan bez dozvole se moze ostati na najgluplji moguci nacin,npr skuterom preko biciklisticke staze do zgrade ili skupom oklnosti. Svakom od nas se desilo. I neko ko je vozac profesionalac,ostaje bez svih kategorija. Kako da radi? A Ustav GARANTUJE PRAVO NA RAD! Ako se vec hvatas za Ustav (najvisi zakonski akt), onda je normalno da postujes i zakone i propise koji su doneti u skladu sa tim Ustavom na koji se pozivas. U suprotnom,bez uvrede, ispadas nista drugo do licemer pozivajuci se na nesto sto ni sam ne postujes!!! Ko kaze da se ne pridrzavam? Teziste je na drugom. Iz Vikipedije: Ustav je dokument koji određuje principe i zakone države, kako će se neka država upravljati i odnos između države i njenih subjekata. On određuje autoritet i ograničenja državnih istitucija i odnose između njih. Ustav određuje i štiti prava i slobode pojedinaca. Takođe, on određuje i načine svoje promene. Podvukao sam ti kljucne reci. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano Avgust 19, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan I druga stvar...Da li su doneti u skladu sa Ustavom,odnosno,da li je Ustavni sud utvrdio ustavnost? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pera Pop 596 Napisano Avgust 19, 2011 Svrati ponekad, 360 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je neko to trazio od Ustavnog suda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrvatreci 177 Napisano Avgust 19, 2011 Svrati ponekad, 203 postova Lokacija: Petrovaradin Motocikl: Hornet S Prijavi odgovor kao problematičan Na sajtu Ustavnog suda ga nema da je ispitivan ili je u proceduri. Da li je neko podneo zahtev za njegovu ocenu,ne mozemo proveriti,nazalost. Proverio sam danas posto sam ti odgovorio. Zasto sam ovo i pisao...prvobitan nacrt "novog" ZOBS-a je zavrsio u kanti za smece i onda je nastao ovaj. Nisam huskac,niti anarhista i postujem zakone,ali sam kao vozac potpuno nezasticen i ne samo ja,vec svi. U zakonu stoji samo sta vozac mora,jer ce u suprotnom biti kaznjen. A sta su obaveze putara,javnih preduzeca i na kraju policajaca...nema nigde. A nigde nema sta su prava vozaca. Da ne gnjavim vise...o detaljima mozemo na pp. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...