Jump to content

Moto Zajednica

Poginuo motorciklista u Ratka Mitrovica

Recommended Posts

• Drug član, 2143 postova

Na zalost, za sada neidentifikovani mladji motorciklista poginuo je veceras u ulici Ratka Mitrovica, Filmski Frad, nema vise podataka za sada a  navodno je obilazio kamion motorom Suzuki  i "zakucao" se u auto.

Postoji i slika:

uLLsg_motor01mt2.th.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: cbr900rr

Uf. Ponovo!?! Nista ne volim da pisem (a ni da citam) u ovoj rubrici. Zao mi momka, ko god da je. Ali kada vidim ovakvu sliku, brrrr... Samo mi nije jasno sa radi ono dete u pozaditi. Covece, pa nije to Diznilend.

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

To je na 100m od moje zgrade. Po nezvanicnim informacijama koje su mi dali policajci, decko se zove Cakic Aleksandar, rodjen 1988. godine, ziveo u Repiskoj ulici... Koliko sam uspeo da primetim nije imao kacigu, niti bilo sta drugo od zastitne opreme. Udario je u ovu novu Ladu, ne znam koji je model... Strasno...

Sto se deteta u pozadini tice, scena se ne moze opisati. Svi su setali po mestu dogadjaja dok je policija vrsila uvidjaj...

• Svrati ponekad, 210 postova

Horor. Naravno da je bio mlad i naravno da nije imao bilo sta od opreme.

Posle samo par dana ovde, na BJB, jedan od najpozitivnijih utisaka mi je bas propagiranje bezbedne voznje. Nekoga ce to sigurno spasiti. Bar nekoga...

• Svrati ponekad, 426 postova

Samo 19 godina, bez opreme i (koliko sam mogao da primetim po broju tablice u novinama) vrlo skoro nabavljen motor... svi uslovi za nesrecu su ispunjeni!

Moje saucesce...

• Svrati ponekad, 453 postova
  • Motocikl: imao Kawasaki KLE 500

Mlad decko a odmah jak motor.Neiskustvo,brzina,nemanje opreme.

Govori li vam ovo nesto za nauk?

Saucesce porodici.

Aco,neka ti je laka zemlja.Putuj gore sa andjelima kada te dole nisu sacuvali...

Srle

• Svrati ponekad, 105 postova
  • Motocikl: xtx660

stvarno strasno...saucesce porodici

ja stvarno ne razumem ljude,sto je toliko tesko staviti kacigu?zbog nekog blama?ili mozda sto nije cool? pa po meni vozac motora mnogo bolje izgleda sa kacigom...stvarno skenj..evo i ja sam prilicno mlad imam 21 godinu..ali cim sam kupio motor otisao sam kolima po kacigu i tek posle sa njom seo na motor...i to upravo sto sam poceo da citam ovaj forum sam shvatio da se ne treba zezati..

jako mi je zao kad vidim da ovako neko mojih godina pogine...jos jednom saucesce porodici i prijateljima..i ljudi opremu na sebe obavezno!jedan je zivot

• Drug član, 2143 postova

stvarno strasno...saucesce porodici

ja stvarno ne razumem ljude,sto je toliko tesko staviti kacigu?zbog nekog blama?ili mozda sto nije cool? pa po meni vozac motora mnogo bolje izgleda sa kacigom...stvarno skenj..evo i ja sam prilicno mlad imam 21 godinu..ali cim sam kupio motor otisao sam kolima po kacigu i tek posle sa njom seo na motor...i to upravo sto sam poceo da citam ovaj forum sam shvatio da se ne treba zezati..

jako mi je zao kad vidim da ovako neko mojih godina pogine...jos jednom saucesce porodici i prijateljima..i ljudi opremu na sebe obavezno!jedan je zivot

Crwe,

Svaka cast , dajes odlican primer ostalima, iako si mlad biker

Samo napred-tako treba i mora.

Pozdrav,

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

Saucesce naravno, ali bre postavlja se pitanje kako neki pocetnik moze da sedne odmah na 650 kubika ii to bez opreme.

Mislim oprema te nece spasiti ako naleti na tebe neka budala, ali ako pretices u saobracaju sa mesec dana iskustva onda si tipovan da pogines. Pitam se imaju li takvi bar malo mozga zbog njih samih.

Da se razumemo nisam bezosecajan ali imam utisak da takve strasne stvari uopste ne utice na napaljene klince a trebalo bi. Nije on sada sa andjelima niti vozi na nebu nego je dva metra ispod zemlje, mogu samo da zamislim kako je porodici.

• Svrati ponekad, 438 postova
  • Motocikl: Yamaha Xt 600

Naravno da ne utice, pokrenuo sam pre mesec dva temu- usijane glave. Bas o momcima od 16-20god  (pa cak i starijim) i o tome koliko ne razmisljaju, i koliko su bezrazlozno i potpuno bez osnova sigurni u sebe...

• U prolazu, 56 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS

Po mom misljenju postoje tri vrste bikera nezavisno od toga sta voze:

1. pasionirani ljubitelji - znaju sta je motor, koliko je opasna stvar, vole da voze, uzivaju u voznji i postuju pravila, motor im nije samo prevozno sredstvo nego veliko zadovoljstvo

2. obicni vozaci - voze da bi se lakse prevezli, ima ih raznih od obicnih ljudi do poslovnih ljudi, motor im je samo prevozno sredstvo, uglavnom postuju pravila i svesni su opasnosti

3. oni koji se na motoru dokazuju - smatram da je osnovna stvar kada sednes da zaboravis na svoje frustracije (koje svi imamo) - ovakvi su najcesce u crnim hronikama

• Svrati ponekad, 264 postova

Jako mi je zao sto je otisao mnogo mlad covek.

Ovakav motor,ne treba da voze ne iskusni.I samo se pitam.Ko mu je kupio?Posto pretpostavljam.Njima izjavljujem,naj iskrenije saucesce.

Oprema mnogo znaci.Spashava.Ali ne uvek.(kao sto smo vec mogli da se uverimo).

"Motor je pushka uboiita".Ako planiras da padas.Ne vredi oprema ni od 5000 evra.

Zato.Pustite malo taj gas.Vozite pazljivo.

Nocu posebna opreznost.I bez glupiranja.

Aco,druze pocivaj u miru. :(

• Drug član, 1576 postova
  • Motocikl: BMW R1100RT

Mislim da je krajnje vreme da pripremimo dopis, peticiju koju bi uputili TV i radio stanicama tj medijima, ministrastvu saobracaja i Un poslova, kojom trazimo da god dana nakon polaganja za A kategoriju-max kubikaza 2tockasa  moze biti do 125 ccm, dakle pocetnik ne moze registrovati motorcikl nitti skuter preko 125 ccm dok ne istekne 1 god od dana polaganja vozackog.

Naravno da ce se ovo izbegavati na milion i jedan nacin, ali ce makar poceti da ulazi u svest. A cim se pominje, neko ce o ovome mozda i porazmisliti....

• U prolazu, 81 postova

Kad god cujem za bilo kakvu saobracajnu nesrecu u kojoj se nesto dogodilo vozacu - inicijatoru iste, kazem: "Hvala Bogu, da nekoga nije poveo sa sobom!", i to bez obzira da li je mlad, star, ili pijan.

Sta dete od 19 godina zna?! Ni iz puberteta nije izaslo, a misli da je najpametnije na svetu... Ali, za te godine takvo razmisljanje je potpuno normalno, jer se u mladom organizmu desavaju jezive promene, i to nije problem!

Problem je u tome, sto je kod vecine RODITELJA zanemaren edukativni faktor! Ne razmisljaju o posledicama, nego popustaju pod pritiscima svoje dece, misleci da se nikakva losa stvar, nece bas njima dogoditi! Kao da su zaboravili, da je glavna stvar kod usijanih glava, DOKAZIVANJE! Kroz fazu ludih hormona, svi smo prosli, ali smo, imali dovoljno srece da ne skoncamo, kao ovo dete...

Cim neko sedne u auto, potencijalni je ubica, a kako zajasi motor, potencijalni samoubica!

Potpuno se slazem da mora da postoji zakonom regulisan red, po kome NE MOZE tek tako, dete da se popne na jak motor! Kao i to da je obavezna skola o bezbednosti u saobracaju! Gledam ovu decu na skuterima, i motorima, koji su do juce vozili bicikl po parku, pa su samo taj rezim voznje, preneli na ulicu! Ne znaju ni sta je prvenstvo prolaza, a na semafor i pesacki prelaz, ne obracaju paznju!

U svakom slucaju, ovo je jeziva tragedija za roditelje, koji verovatno sada sebe kunu, sto su to dozvolili...

I moje izvinjenje mladjim narastajima, ukoliko sam ih na bilo koji nacin uvredio, ali gledajte ovakve stvari, razmisljajte o njima, i PAMET U GLAVU!

• Zainteresovan, 712 postova
  • Motocikl: cbr900rr

Ljudi, slazem se sa Vama, ali da ostane ova tema posvecena jos jednom odnetom zivotu. A o bezbednosti, opremi, saobracaju, imamo druge teme.

@Endurac:

Potpuno se slazem sa tobom! KRAJNJE je VREME!

Pozdrav

• nekrunisani kralj moto cigana, 3207 postova
  • Motocikl: 4x4

koliko sam ja cuo od majke prijateljice moje kume majke, znaci informacija nije iz prve ruke, decko je dobio motor pre desetak dana za uspeh zato sto je upisao ETF. Tuga, saucesce porodici i prijateljima...

• Drug član, 1193 postova
  • Motocikl: Africa CRF1000L

Nemojte polemisati u ovim tužnim temama, ima ih dovoljno otvorenih u drugim podforumima, na žalost i ovih tužnih tem aje sve više. Saučešće porodici i prijateljima.

najzli

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja