Guest MiloshBG Napisano Jul 26, 2007 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav narode. Imam priliku da pazarim jedan od ova dva motora. I tu nastaje problem. Ja sam malo visi decko(196cm) i Yamaha DT 125 mi lepo "lezi" dok TDR 125 nikad nisam video uzivo i ne znam kolika je. TDR 125 mi je favorit jer lici na TDMa i ima preglednu instrument tablu za razliku od DTa. Znaci jedini problem je visina/velicina motora. Zanima me vase misljenje/iskustva o gore navedenim motorima tj. koji uzeti? Dakle TDR mi je na prvom mestu ali opet necu da mi bude mali! DT mi se svidja prvenstveno zbog velicine. Da dodam: Zivim u Beogradu, motor mi treba za voznjice po gradu, nekad do skole, mozda na neki skup 50-60km od BGa, do babe i dede u selo(30km). Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
politj 0 Napisano Jul 26, 2007 U prolazu, 9 postova Lokacija: PANCEVO Prijavi odgovor kao problematičan Pazi,i TDR I DT su dosta visoki motori,tako to sto sto si visok.... TDR je stariji,jako tesko ga nalazis iznad 2000g,za razliku od DT-a koje lako nalazis iznad 2000g... Moje mislenje je da uzmes DT-a jer je veci i lepsi,i verovatno cu ja da ga uzmem.. :) ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
AGV46 1 Napisano Jul 26, 2007 Svrati ponekad, 169 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pazi,i TDR I DT su dosta visoki motori,tako to sto sto si visok.... TDR je stariji,jako tesko ga nalazis iznad 2000g,za razliku od DT-a koje lako nalazis iznad 2000g... Moje mislenje je da uzmes DT-a jer je veci i lepsi,i verovatno cu ja da ga uzmem.. :) ;D Potpis ;D Rekoh ti , dt \o/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Jul 27, 2007 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Pa nisam siguran da je Dt veci, a sigurno ima meksu suspenziju od TDR-a, pa samim tim i vise "leze" kad neko sedne na njega... E sad, tu je i pitanje masine...TDR-ova masina je dosta jaca, i bez blokade ima nekih cirka 28-30ks, a DT se bez blokade moze "dogurati" do nekih 22. Sa blokadom je taj motor prilicno trom... Najbolje da prodjes malo po gradu, ima tih motora, pa kad vidis neki na ulici, ti stani pored njega, ruka u dzep (kao kad seljaci mere ovce ) i vidi dokle ti dodje sediste...Ako ne budes mogao da nadjes TDR-a, znam ja ko ima jednog, cimni me na PM, pa cemo otici do decka da ljudski sednes na motor Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 17, 2008 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nisam siguran da je Dt veci, a sigurno ima meksu suspenziju od TDR-a, pa samim tim i vise "leze" kad neko sedne na njega... E sad, tu je i pitanje masine...TDR-ova masina je dosta jaca, i bez blokade ima nekih cirka 28-30ks, a DT se bez blokade moze "dogurati" do nekih 22. Sa blokadom je taj motor prilicno trom... Najbolje da prodjes malo po gradu, ima tih motora, pa kad vidis neki na ulici, ti stani pored njega, ruka u dzep (kao kad seljaci mere ovce ) i vidi dokle ti dodje sediste...Ako ne budes mogao da nadjes TDR-a, znam ja ko ima jednog, cimni me na PM, pa cemo otici do decka da ljudski sednes na motor Pozdrav. der der pojasni mi jel to fora neka il se stvarno tako meri visina motora a ako se meri reci kako posto i mene slicno muci ))) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bobangsxr 1354 Napisano Decembar 17, 2008 Drug član, 1138 postova Lokacija: cuprija- basel Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125 Prijavi odgovor kao problematičan najbolje da probas motor pa ces sam videti,imao sam prilike da vozim i dt i tdr moj glas ide za tdr Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shesti 3 Napisano Decembar 17, 2008 Zainteresovan, 599 postova Lokacija: Auckland, New Zealand Motocikl: nema Prijavi odgovor kao problematičan Pa nisam siguran da je Dt veci, a sigurno ima meksu suspenziju od TDR-a, pa samim tim i vise "leze" kad neko sedne na njega... E sad, tu je i pitanje masine...TDR-ova masina je dosta jaca, i bez blokade ima nekih cirka 28-30ks, a DT se bez blokade moze "dogurati" do nekih 22. Sa blokadom je taj motor prilicno trom... Najbolje da prodjes malo po gradu, ima tih motora, pa kad vidis neki na ulici, ti stani pored njega, ruka u dzep (kao kad seljaci mere ovce ) i vidi dokle ti dodje sediste...Ako ne budes mogao da nadjes TDR-a, znam ja ko ima jednog, cimni me na PM, pa cemo otici do decka da ljudski sednes na motor Pozdrav. der der pojasni mi jel to fora neka il se stvarno tako meri visina motora a ako se meri reci kako posto i mene slicno muci ))) Ma to sam se ja zezao, citao sam u nekoj knjizi da su pre tako seljaci merili ovce (da ih neko drugi ne primeti :D ). Salim se, naravno...stanes pored motora, pa vidis koliki je...ako je vlasnik tu, pitas ga samo da sednes dok je on tu (ne da vozis), i sigurno ce ti svako dati...kazes da hoces da vidis da li ti je (da izvinete) mali . Sto se tice izbora izmedju ova dva modela (ovo je savet za tebe, posto znam sta te muci iz prethodnih thread-ova ) - uzmi koji ti se vise svidi...i vidi da oba za pocetak imaju blokadu na 15ks. Vise ti za sada ne treba. Kasnije ces lako "otpusiti" ako bude trebalo :D ....s' tim da se kod nekih verzija TDM-a blokade nesto teze skidaju, jer treba nesto prckati sa elektronikom (ovo nije proverena informacija, tj. nisam ja to licno video, ali sam cuo, tako da...). Na oba motora ces lepo nauciti da vozis, DT bi bio vise off-road orijentisan, a tdr putno...i to je to ... Moj ti je savet, posto su i finansije u tvom (kao i kod veceg broja ljudi u ovoj zemlji) slucaju bitne - da se ne vezujes za jedan odredjeni model motora, vec da imas vise opcija, i da uzmes onaj kod koga naletis u nekom momentu na najpovoljniju ponudu (dobra cena/ocuvan motor)...znaci uzmi one modele sto sam pobrojao u onom tvom thread-u, i onda cekaj i lovi po oglasima...moto-oglasi su ok...i kad nesto naleti da ti se ucini ok cena, a da mislis da je ocuvano, idi gledaj.... Eto...pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Popsy 2907 Napisano Decembar 18, 2008 Ministar za Enduro, ratluk i ženske motore, 5393 postova Lokacija: Južna Čukarica / Beograd Motocikl: HTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan fala... sad sam vec usao u mod da nadjem sto vise sljaka da nekako do proleca skupim neki kesh... makar pola a pola cu da pozajmim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...