pronto 6834 Napisano Jul 3, 2011 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Sve je stalo u jedan dan,kako i naslov kaze. Od prvobitne zamisli na kraju ostade samo brzinska poseta,cisto da se vidi gde je ta Tavullia.Danas je (nedelja 3.7.2011) na programu svetskog sampionata u motociklizmu V.N Italije na pisti u Mugellu.Ja posto sam tamo bio pre par nedelja i nije mi se nesto islo na tu stranu.Znam da ce da bude guzva i krkljanac,a necu vala ni da im dam 90 evra za ufur.Bio sam pre par godina,staza i citav hepening su fenomenalni,ali je i veliki napor. Mislio sam da ce u Valentinovom rodnom mestu moci da se vidi trka na video beamu,medjutim presao sam se.To je ocigledno slucaj samo kada su vazne stvari u pitanju.Ali to nije nikakav problem.Ovde se motoGP,a i ostali auto-moto sportovi prate sa mnogo paznje,pa je moguce naci u svakom mestu bar (ugostiteljsku ustanovu),u kojem puste trke na TV-u. Nego da pocnemo pocetak. Drugari se sve nesto rastrkali,ko tamo ,ko vamo...vidim ja da od drustva nema nista.To,bar kod mene ne znaci sedenje i duvanje u prste.Osedlamo magare cas posla i dovidjenja.Saopstim ja njima svoje planove vece pred polazak,rek'o "imate fore do sutra u 8"...znajuci da se niko nece pojaviti.Iskreno mozda i bolje.Lonely rider .Krenem kad hocu,stanem gde hocu,nastavim kuda i kada mislim da treba.....milina Iste te subotnje veceri sam seo malo da proucim karte.Dobar deo puta znam,ali u krajeve gde je destinacija,nikada nisam odlazio.Par vaznih tacaka na papir,u dzep i idemo. Poslednjih je dana vreme bilo vrlo.....pa ne znam ni sam kako da se "odrazim".....mozda bi najbolje bilo reci.....zajebano.Kad se pojavi sunce udara iz sve snage,a kad ga prekriju oblaci pocne da pada kisa kao da nikada nije padala,pa Boga mi nekad prevrne i na grad.Sitan,ali grad.Za danas je predvidjeno stabilno,pa posto se i za sutra misli da ce ko i pre par dana,reko' da mi iskoristimo ovo malo sunca . Kako je lepo nedeljno jutro.Nigde nikoga.Vidi se odma' da ce dan da bude sjajan.Nebo cisto,ali se oseca svezina.Po prognozi temperatura ne bi trebalo da predje 28.Razmisljam sta da stavim na sebe,ako budem tamo treb'o da setam ima da prokuvam..... Volim kad se stvari odvijaju lagano bez zurbe,ali i bez kocnica.Kao sto sam i planirao u 8 sam vec potpuno spreman.Telefon cuti.Kljuc u bravu...ON...START...CLUTCH i Ciao zdravo . Posle napunih tricetvrt sata voznje,stigoh u predele ko stvorene za voznju.Ovuda sam cesto prolazio,kad imam vremena dodjem namenski,malo da uzivam Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano Jul 3, 2011 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Prevoj se zove Bocca Trabaria i ako malo izgooglate,naci cete jos gomilu slika.Naravno nisam ja autor,ali cete mozda dobiti jednu kompletniju sliku sta je ovo mesto.I ovde u Italiji,kao i u Srbiji (ili bilo gde drugde) vodi se borba protiv neodgovornih motorciklista.Iako delinkvenata ima i na 4 tocka,motociklisti su uvek vise trn u oku.Ovo je mesto,kao i mnoga druga,gde krivudavi asvalt mami da se zavrne rucica gasa,odnelo puno zivota.Naravno da se ne vozi 50 koliko je ogranicenje,ali se ne vozi ni 200,zalazeci u suprotnu traku zbog idealne trajektorije.Da sad ne tupim o tome,svasta moze ovde da se vidi http://www.vfritaliaclub.it/files/inmoto/itinerari/centro/Trabaria.jpg Nisam se bas nesto nakrkao za dorucak.Znam da usput ima interesantnih mesta,gde vredi stati i okrepiti se pa posle nesto vise od sata pravim prvu pauzu. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano Jul 3, 2011 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Kako odmice jutro,"saobracaj" je sve cesci.Kolege u grupama,prolaze u suprotnom smeru.Pokazuju da se smanji gas,napred ima "Gringosa".Aj' reko opet malo da stanem.Regularni smo skroz i motor i ja,ali te susrete ne volim.Istina,retko zaustavljaju bez potrebe,cak stavise tesko ih je i videti,te su stvari sve vise automatizovane.Ipak ja cu da stanem koji minut.Znam da nikad dugo ne drze mesto.Znaju i oni da ljudi medjusobno komuniciraju. Interesantno mestasce i opasna 'ladovina.Kombinacija Orah-Topola Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Nisam se zadrzao vise od 10 minuta.Ma kakvi manje.Sedam i posle par kilometara vidim boyse idu mi u susret.To volim da vidim uvek Nema stajanja do cilja,koji i nije tako daleko,samo usputne brzinske stanke,uglavnom bez silazenja sa motora za pokoju fotku. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BMW K1200R 1245 Napisano Jul 4, 2011 Zainteresovan, 987 postova Lokacija: Düsseldorf / Germany Motocikl: R 1250 GS Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno ! Mi smo u Aprilu izgleda nesto propustili.... Dolazimo ponovo ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bagzi_obr 184 Napisano Jul 4, 2011 Svrati ponekad, 261 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Triumph Tiger 900 Prijavi odgovor kao problematičan Zov Italije neizdrziv uhh!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano Jul 4, 2011 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan @bmwk1200r Ma vi bre niste svesni sta ste sve propustili.Umesto da gledate one vase Garmine (bilo,orgilan,bilo kineske),malo vise da saradjujete sa lokalnim stanovnistvom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano Jul 4, 2011 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan I tako... posle nesto vise od 3 sata voznje,eto mene u Doktorovom zavicaju,selu-veselu po imenu Tavullia.Dolazim iz pravca zapada i na jednom raskrscu ispred mene puca pogled na more.Jadransko-italijansko.Nisam to slik'o...jbg. Ja ne znam koliko moze da ima stanovnika.Praveci neko poredjenje sa mestom u kojem ja zivim,mislim da ne uspeva da dotakne cifru od 10000 dusa.Onako...okruzeno poljima,na vr' brda,vidi se sljakatorski kraj.Od table na ulazu,na kojoj inace vise ne stoji 46 kao ogranicenje maksimalne brzine,vrlo brzo se stigne na centralni trg,na kojem obicno postave ogroman televizor da se gleda trka. Uploaded with ImageShack.us Vidim ja odma' da od mog gledanja trke ovde nema nista.To je ocigledno rezervisano za vaznije trenutke.Ove godine mu bas i ne ide... Nista zato,zaustavljam se jer vidim da su se na trgu okupili neki zaljubljenici u oldimere.Prednjaci Benelli,ali ima i drugih stvari. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us 'ajde poznavaoci BMW-a,da mi kazete sta je ovo.Vlasnik nije bio pored,izgleda se sakrio u 'ladovinu,pa nisam mog'o da pitam Uploaded with ImageShack.us 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hammerlo 46 Napisano Jul 4, 2011 Svrati ponekad, 143 postova Lokacija: Loznica Motocikl: Yamaha XS360 (1977) , BMW F650GS (2001), KTM LC4 620 (1996) Prijavi odgovor kao problematičan Momce ti znas da uzivas, ako nije tajna jesi "tamo" za stalno il` na "privremenom radu". Fotke su ti odlicne, ma kad imas sta da slikas nemo`s da omanes... pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano Jul 4, 2011 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Malo sam se eto muvao tu po trgu.Vidim da i prolaznika ima malo.Po koji motociklista,reko' bi vise lokalci nego neko ko ja zapucao iz daleka. Uploaded with ImageShack.us Rossi ugostitelj,sprema se za pemziju Vidim i ovi oldtajmeri se spremaju za polazak.Proslo je 11...125 je vec pocela,ako se dobro potrudim mogao bi cak i kuci da stignem da pogledam GP,ali to u startu otpada. Idem ja lepo lagano,kad se priblizi 14:00 naci cu neki lokal,bar,restoran gde bi mogao da vidim trke.To bar ovde nije tesko naci. Vec je pocelo dobro i da greje,pa ja lepo put pod noge Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano Jul 4, 2011 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Glupo bi bilo da se vratim istim putem,iako mi se svidja ono parce sa pocetka.Ima ovde Bogu hvala sta za videti,pa ja drugim putem,koji kada se gleda karta ide uporedo sa predjasnjim,samo malo severnije. Vidim na karti da put prolazi pored nekog jezera,ako nista drugo blizina vode ce utice na to da bude bar malo svezije.Ovo su inace prilicno brdoviti predeli,pa visina cesto varira,uglavnom sam izmedju 300 i 500 m.n.v....I evo ga jezero,vestacko...vidi se zabran,ali mi ne deluje da ima i hidrocentrala.Mozda je samo zbog navodnjavanja i kontrole vodostaja.zna u ovim predelima u zimu dobro da zagudi i dobro da obeli.Posle kad dodje prolece i sneg se otopi,mora voda negde da ode zar ne... Uploaded with ImageShack.us Malo sam skrenuo sa glavnog puta.Privukao me gradic na brdu.Uopste nisam pogresio. Uploaded with ImageShack.us Kad sam zasao iza zidina jos jedno iznenadjenje Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Masinku sam parkir'o blizu rodbine ,da se Suki oseca sigurnije Uploaded with ImageShack.us Jos malo Ferrari... Uploaded with ImageShack.us I pogled sa istog trga na drugu starnu od jezera. Uploaded with ImageShack.us Kratka,ali slatka pauza...vise za oko nego za telo.Pocelo je da przi...podne je 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano Jul 4, 2011 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Idemo dalje. Vec prevrcem po mislima gde bih mogao da se zaustavim da pogledam GP. Imam vec par destinacija,pa lagano krecem.Ima jos dosta vremena,pa lagano.Malo da se osusim,slabo ovde 'ladovine.Put dalje prolazi kroz predele koje ste imali priliku vec i na drugim fotkama da vidite.Ne dogadja se nista spektakularno,pa i ne stajem.Put je prilicno los,pa neka je Italija 100 puta.Ovo moje cudo nastelovano tvrdo,pa mi bas i nije prijatno.Sve se nadam popravice se asvalt uskoro.Nista od toga.Povremena krpez od par metara i to je to. Domogao sam se nekako bolje podloge.Put je vece vaznosti pa je i logicno i vec se priblizavam jednoj od destinacija.Ispred gomila motora.Dobar deo njih engleske tablice,al' unutra nema TV Priznajem nisam nikada svracao.Prolazeci ispred memorisao sam da se cesto zaustavljaju bajkeri,pa ko velim... Corak. Na jos jednom mestu isto tako Da kazem da sam poceo da se zabrinjavam,preterao bi',ali bi bas voleo da vidim trku,pa sve nesto. Nalazim mestasce 15 minuta pre pocetka.Stao sam jer videh ispred dva motora.Mesto ko poruceno.Na TV-u vidim vec kanal gde prenose trke,sad su neke glupe reklame.Zauzimam citav sto i pocinjem striptease.Pauza u pravom trenutku. Zauzima se busija pred ekranom i uz 'ladno picence pocinje cirkus... Slikanje sam skroz batalio,potreban mi je odmor,mozak je na rezervi... Kako se blizi pocetak,bar se lagano puni.Ja udobno smesten jos vise likujem,kako sam se montir'o I bi sta bi...trka...rek'o bi prva normalna ove godine.Bilo je ponesto i da se vidi. Pred polazak roknem jedan sladoled i krenem u klonju,kad na putu do tamo provalim jednu jako interesantnu stvar,pa sam se cak vratio do busije da uzmeme aparat Uploaded with ImageShack.us Cenovnik usluga iz 1939 godine. Ima "na brzaka",20 minuta,pola sata,sat...cak i dva sata Ne vidi se od telefona,dole u dnu pise da je za "vodu,peskir i sapun potrebno doplatiti 20 centi" Slusao sam od matoraca ovde razne price i na zalost mnogih ova je inace legalna praksa prestala sa radom negde krajem 50-ih godina.Na vlast su tada dosli socijalisti u saradnji sa jakom katolickom strujom,pa su "legla greha" morala da budu zatvorena.Sta im se sve danas desava i kakve sve gluposti mogu da se vide i cuju u novinama i na TV-u,bolje im je bilo da takav zakon nisu nikada izglasavali.Sad razmisljaju opet tako nesto da vrate 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aki 86 Napisano Jul 4, 2011 Super heavyweight, 641 postova Lokacija: Nis Motocikl: BMW F700 GS Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano Jul 4, 2011 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Sati je "tek" 15:00 Nisam tako daleko od kuce,al' sto da dodjem brzo kad mogu polako Iz busije,posle dobre pauze opet u brda malo da se nakupim svezine.Ovo su vec tereni koje dobro poznajem.Vec sam sklopio okvirnu putanju,oklopljavanje,osedlavanje i paljba. Na pola prelepog uspona skrecem ka rodnom kraju cuvenog Michelangela.U mestu u kpjem je raskrsce,nailazim na ovo Uploaded with ImageShack.us Na zalost iz cesme ne curi ono sto na zidu pise Ovde ce sad put opet da bude malo losiji,skroz laganica idem i bukvalno niocemu ne razmisljam.Bice ovde jos materijala za slikanje. Idemo redom Uploaded with ImageShack.us Od ovih se krava uzima meso za cuveni (onaj zivi unutra) biftek "alla Fiorentina".Ili kako neki kazu "T-bone stake" Putici u zavicaju cuvenog umetnika Uploaded with ImageShack.us Ispod krosnje necega sto mislim da je divlja tresnja.Ja i botanika... Uploaded with ImageShack.us Levo,desno,gore,dole...prakticno sam sam na putu,slusam kako motor peva."Suki" je u svom prirodnom okruzenju,daje najbolje od sebe. Prolazeci kroz jedan sumarak vidim stado ovaca kako pase pored ograde.Pade mi na pamet da ih slikam iz blize blizine.Aparat mi i nije neki,slike su bas bez veze kada zumiram Samo sto sam sisao i napravi desetinu koraka,cujem iza brega lavez... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano Jul 4, 2011 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Dok ovcice mirno tankuju,dezurna sluzba je naravno na oprezu. Pojavise se tri kera,sva tri po barem 50 kila zive vage.Sunce ti j...m. Na dam da me savlada panika.Ograda postoji al' je nekako "retka".Nece valjda da prodju. Ja lagano ka motoru,korak pred korak rigorozno,kaciga mi jos na glavi,samo sam skinuo rukavice da bi mog'o da pritiskam dugmice.Vec sam se dobro priblizio motoru,kad provalim da se jedan provlaci ispod zice Ja vec stojim pored motora,lagano stavljam rukavice,ako bude stani-pani,bolje da imam duplu kozu na rukama...kad... Kako je ker krocio na asvalt,prestaje da laje i poce da mase repom......a tu smo... Malo mi jeste laknulo,ali mi opet nije sve jedno.Cucnem uz motor,kad on sisaljka gura glavu izmedju moje desne ruke i butine.Mamu ti kerecu al' si me prestravio,a na kraju ispade mazulja. Automatski sam odustao od slikanja,bez obzira sto smo se sprijateljili.Kako je prestao da laje,tako su se zaustavila i ona dva druga kera.Izgleda je ovaj,glavni baja Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Situacija se malo smirila.Vidim ona druga dva seli u 'ladovinu,vec je i "boss" poceo da se udaljava.Pratim ih jos koji sekund i sve razmisljam sta ce da rade kad upalim motor. Sacekao sam da se malo udalje,motor je vec u brzini,ako bude trebalo ima da se alnasujem 200 iz mesta.Palim...i nista Izgleda je njima najvise smetalo sto sam ih cimno iz nedeljnog dremeza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano Jul 4, 2011 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Uh.....laknulo mi je Idemo dalje,sta drugo. Znaci da nije bilo ove epizode,sve bi bilo perfektno.Posto zabaroni vikendom kad je lepo vreme uglavnom gledaju kako da zapale na more,putevi su skoro pa pusti.Barem ovi sto prolaze kroz ruralnu idilu.I tako dok u velikom luku zaobilazim mesto u kojem zivim kroz krosnje drveca u lakat krivinama pogled puca i hvatam jos jedan detalj. Jos jedno akumulaciono jezero.Tuda se okolo cesto vozimo.Lep,brz put. Uploaded with ImageShack.us Oseca se u vazduhu da sam sisao blize nivou mora.Sunce,iako sam mu dalje,dobro me pronalazi. Moracu da stanem malo vode da uzmem inace ce da bude problema. Kafic u sred krivine,opasan pogled na grad Anghiari Uploaded with ImageShack.us 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano Jul 4, 2011 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Odavde do moje gajbe ima nekih 50 km.To moze brzo da se predje ali posto je citav dan pun raznih dogodovstina,nije moglo,a da se ne desi jos nesto Od ovog mesta sa poslednje slika ima dva puta.Sto bi rekli neki,od izvora dva putica.Ja naravno biram drugi putic .Vodi preko prevoja koji se zove Libbia i za njega nisam znao do pre dve godine,dok me neke stare kuke nisu dovele u ove krajeve.Sve je lagani spust,pun prilicno ostrih krivina.Mnogo je bolji fazon kad se vozi kontra krug,ali nema veze.Prolazi se kroz 'ladovinu.To je ono sto se trazi. Pocinje da se povecava broj sarenih kombija parkiranih pored puta.Malo-malo pa vidim likove sa radiolama u ruci.Po natpisima na kombijima kapiram da je u pitanju biciklisticka trka,ali mi nije jasno jeli prosla ili ce tek Tesno je i krivudavo.Ja ne silujem,ali drzim motor "visoko" druga,treca.Suki lepo peva pa me svi nesto gledaju.Imam na sebi jedan fluo narandzasti ranac,pa verujem da su neki istripovali da sam obezbedjenje I tako vozam se ja,publika pored puta meni sve cudnije i cudnije,dosta sam vec prosao a niko me ne zaustavlja.Ja sam nesto da stajem,bas i nisam razmisljao. Ma samo sto sam to pomislio,vidim u susret mi ide kolega,al' uvatio moju traku Jasno mi je tad bilo da trka tek treba da prodje. "Daljinski" sam zamoljen da se sklonim tatrane.Nalazim za to perfektno mesto. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Organ Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6834 Napisano Jul 4, 2011 Ne silazi, 6595 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Odavde do kraja bez stajanja. U sledecih sat vremena sam vec bio u carstvu snova.Opruzen na krevetu u komplet zamracenoj sobi.Lagana muzika sa radija,probudila me je nesto pre devet uvece.380 km za 10 sati.Par lepih fotki,gomila lepih prizora.Malo neprijatnosti,mnogo vise uzitka,velika vrucina na momente,prijatna 'ladovina na brdskim prevojima.Na momente falilo drustvo,ali je bilo jako lepo.Sve u svemu...zacin C I eto drugari Sve je ovo stalo u jedan dan.Cak sam i ovo pisanije u istom danu (dan posle) poceo i zavrsio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomerc 1240 Napisano Jul 5, 2011 Drug član, 1260 postova Lokacija: Chicago Prijavi odgovor kao problematičan Odlican putopis i divna voznja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
peca indipendet 36 Napisano Jul 21, 2011 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: wien Motocikl: mz es 175/2 bmw r1200 c indipendet Prijavi odgovor kao problematičan odlicno samo nastavi tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11139 Napisano Jul 22, 2011 Hronični Motociklopata, 7603 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan super voznjica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...