Jump to content

Moto Zajednica

Ventilator

Recommended Posts

• U prolazu, 83 postova

Jel moze neko da mi pomogne sa savetom: kako da ugradim ventilator radijatora na Yamahu wr400f, isto je kao i na wr450f. Gde moze da se kupi ventilator, jel moze neki jaci sa kompa ili..... kako uraditi struju i koliko bi to kostalo otprilike. Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 952 postova

Mogao bi 2x12cm za komp i da ih spojiš direktno sa kutije osiguraca sa mesta gde dobija struju kad je na kontaktu, oba bi trošila do 1A max što nije kriticno i ako je non stop i mislim da bi zadovoljili potrebe. Na kraju možeš i od ventilatora prema masi da ubaciš termoprekidač od yuga samo ga pričvrstiš dnom za telo hladnjaka kud prolazi tečnost i premažeš nekim lepkom, pastom ili gitom da bolje prenosi toplotu. A imaš i na limundu hladnjak od gpz900r sa ventilatorom za sitne pare.

• U prolazu, 83 postova

Hvala puno. Sad glupo pitanje jel mi trebaju dva, posto ima dva hladnjaka? Mislim nisam bas vican ovakim rabotama.

Naravno najednostavnija moguca varijanta sa prekidacem na volanu, bez termostata. Da wr450 nije isti u tom smislu sto ima akumulator.

• U prolazu, 83 postova

Mogao bi 2x12cm za komp i da ih spojiš direktno sa kutije osiguraca sa mesta gde dobija struju kad je na kontaktu, oba bi trošila do 1A max što nije kriticno i ako je non stop i mislim da bi zadovoljili potrebe. Na kraju možeš i od ventilatora prema masi da ubaciš termoprekidač od yuga samo ga pričvrstiš dnom za telo hladnjaka kud prolazi tečnost i premažeš nekim lepkom, pastom ili gitom da bolje prenosi toplotu. A imaš i na limundu hladnjak od gpz900r sa ventilatorom za sitne pare.

Oce da stane taj hladnjak od GPZ, mozda suvisno da spomenem, wr ide samo po sumi i na orcanje po brdima, treba da bude izdrzljivo i sigurno.

Stao je i meni na rx-u ali zbog davača kojeg koliko vidim nema na onom hladnjaku sa limunda, zato me i zainteresovao ali mislim da ču da nabudžim nešto pouzdanije. Ovih kompjuterskih bih u tvom slučaju stavio dva jer su po površini taman a nisu naročito jaki.

• U prolazu, 83 postova

OK. Hvala, razmisljam da li da uopste idem na termostat ili samo na odocno, ukljucim ga i radi dok sam u sumi. Mada najvise me intersuje koji su pozdani ventilatori, nesto mi se cini taj cooler master 2x12 preslab i osetljiv za blato i vibracije.

Nisam mislio 2cm x 12 cm nego dva komada 12cm promera a dubina koliko može da stane a najbolje skini na nekom otpadu sa brend serverskih kućišta, imam recimo neki oliveti pentium pro u kojem je bilo 6 komada + 2 na napajanjima, duvaju odlično i mogu da nadžive motor sigurno, malo su bučni za kuću ali za motor kao stvoreni.

• Svrati ponekad, 204 postova
  • Motocikl: CBR 954RR

A zasto bi to radio? drug ima wr-a 400 vec 4 godine i vozi ga po shumi i po putu kao sm , i nikada nije imao problema

• U prolazu, 83 postova

u redu po putu, al u sumi ima i to blato pa oce da se zaglavi pa brrrm brmm u mestu, pa brm, brm uzbrdo, a polako a veliki obrtaji itd. Ne znam ja sam ga tek uzeo, pa razmisljam...... mada mozda mu ugradim i ekvilajzer sa disko kuglom strikanje.gif.

Ne ozbiljno nasao sam i na stranim forumima vake egzibicije...... Ti osim drugarskog iskustva nemas neko licno u sumi sa ovim motorom?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja