Ćili 674 Napisano Jul 20, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Cao, dakle desila se sledeca nezgoda: usled vrucine omeksao asfalt i motor mi se preturi na levu stranu. Podignem ga, vidim polomila se malo plastika, iskrivio retrovizor, nista strasno. Ne palim ga odmah, jer sam osetio corbu koja se izlila iz karburatora ili rezervoara. Ostavim ga par sati da stoji uspravno, upalim ga, krenem i provalim da se lampica za ulje uopste ne gasi. Stanem, proverim nivo ulja, ima ga, nigde ne curi nista. Ostavim malo, upalim opet, opet gori. Sta moze da bude, mozda samo nesto u instrument tabli? GPZ 500S Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bata gpz 5 Napisano Jul 20, 2007 Svrati ponekad, 264 postova Lokacija: Banovo Brdo Prijavi odgovor kao problematičan Proveri instalaciju.Odkacila se neka zica i zato ti gori lampa.Verovatno je u pitanju davac pritiska.Zavrnuto na bloku motora..Prekontrolisi te zice.Mislim da ti je tu problem.Ako motor pali ,radi i ponasa se kao pre pada.Sigurno je instalacija.tj. ovo sto sam ti napisao. Obavezno resi taj problem,nemoj tako da vozis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10232 Napisano Jul 20, 2007 Drug član, 4535 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan koje godiste ti je motor Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 20, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Fala Bato, necu sigurno, odmah sam ga parkirao, isao je mozda 50m pre nego sto sam ukapirao da se ne gasi lampica. Inace pali i to malo je isao normalno. Caca, motor je '91 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 10232 Napisano Jul 20, 2007 Drug član, 4535 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan skini filter ulja i uspu ulje u nje pa ga montiraj nazad i probaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Jul 21, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Cao, dakle desila se sledeca nezgoda: usled vrucine omeksao asfalt i motor mi se preturi na levu stranu. Podignem ga, vidim polomila se malo plastika, iskrivio retrovizor, nista strasno. Ne palim ga odmah, jer sam osetio corbu koja se izlila iz karburatora ili rezervoara. Ostavim ga par sati da stoji uspravno, upalim ga, krenem i provalim da se lampica za ulje uopste ne gasi. Stanem, proverim nivo ulja, ima ga, nigde ne curi nista. Ostavim malo, upalim opet, opet gori. Sta moze da bude, mozda samo nesto u instrument tabli? GPZ 500S Otvoris satove,razbijes lampicu i nema da sija vishe dok vozis.. Salim se,da li ti je motor pao u radu ili je bio ugasen i parkiran? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 21, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ugasen i parkiran, ne znam koliko je lezao tako, komsija mi je javio. Caca, hvala i tebi, probacu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Jul 21, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam to mi je cudno ne znam sta je moglo da se desi.Imas jedan kablic ispod masine na bloku, koji ide na davac za ulje.Proveri taj kabl da se nije otkacio mozda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 21, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Cao, evo danas sam ga doterao kuci od ortaka gde je prenocio. Nisam znao sta drugo da uradim. Nisam nasao tu zicicu. Potrazicu ponovo. Znaci vozio sam ga tako nekih 5 km. Par puta sam ga ugasio i upalio usput. Normalno pali. Nisam smeo mnogo da ga teram, ali do 3,5oo obrtaja radi normalno. Lampica naravno i dalje gori. Kazes, ispod masine.... nista tamo ne nadjoh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 21, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da prijavim, zvao sam Jocu malopre, kaze daj boze da nije prolupao motor, a vrlo je moguce da jeste posto sam ga palio. Teram ga nekako u ponedeljak do njega pa ce da vidi, ali kaze da je od tog preturanja i te kako moglo nesto da se sjebe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Jul 21, 2007 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan zvao sam Jocu malopre, kaze daj boze da nije prolupao motor, a vrlo je moguce da jeste majstori, majstori! e pa svaka cast vidovitom Joci, daje dijagnozu preko zice. prolupao. verovatno ces morati da menjas i diskove, kompletnu strujnu instalaciju,... jos neko je ovde prolupao. ako neces sam da sredjujes, konsultuj se bar sa jos nekim "majstorEm". nadam se da je neka banalna zezalica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Duh 4 Napisano Jul 21, 2007 Svrati ponekad, 438 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Yamaha Xt 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako padne ugasen ne moze da prolupa... Jedino ako stvarno nije imao ulje dok si ga vozio, ali ti kazes da ide normalno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Jul 21, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Prplupao bi da si ga ostavio da radi i da je pao u radu,ali ne malo da radi da bi bas prolupao.Ti si motor ispravio i ostavio da stoji pre nego sto si upalio.To je definitivno nemoguce da tako i zbog toga prolupa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 21, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ok, rece i on da je mozda nesto sto moze da se sredi odmah na licu mesta, ali isto rece i da je moguce da se nesto opasno zeznulo i da ga nikako nije trebalo voziti 5km. Moja greska nema sta. Ulja ima u karteru isto koliko ga je bilo i ranije, tj. koliko treba. Pitanje je da li ga je bilo u motoru dok sam vozio tih 5km, tj. mozda se nesto pokvarilo u uljnoj pumpi (lupam). Bas sam ga pitao da li je moguce da se tako nesto desi od obicnog preturanja na stranu, on kaze "naravno". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlaxxdee 7 Napisano Jul 21, 2007 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Cacak Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam te mozda malo iscimao a imao sam 500s pre nekoliko godina i sad ne mogu bas da se setim tacno gde ali mora da ima negde dole na karteru neki davac.Napisacu veceras neki post ovde,dok proverim tacno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 21, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ma neka si me iscimao, hvala sto si hteo da pomognes, ali stvarno ne nadjoh to. Sad me bogami naplasio Joca, nema sanse da palim motor opet, ali pogledacu jos dok se vidi, mozda sam prevideo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
okrad 11 Napisano Jul 21, 2007 Zainteresovan, 577 postova Prijavi odgovor kao problematičan vid' vamo: "Connecting a wire from the switch terminal to ground brings on the light so I'm sure the problem is with the switch. I haven't felt unsafe riding the bike in this condition since the warning light would still have illuminated in a fault condition (ie no oil pressure) when I was riding the bike. I've ordered a new switch, 12.50 UK pounds excluding VAT, the dealer didn't have one in stock. Replacement should be fairly simple providing I have enough clearance between the switch and exhaust. 500S" znaci: - s*anje je negde uz izduv, i -kad spoji sa masom - svetli, pa pronjuskaj, nadji ga, pregledaj ga, testiraj ga, kao i zice. a i raskaci sistem gde je prikladno(ulje), kresni i vidi da li pumpa gura. budza izgleda nesto kao ovo, samo sto je ovo od ko zna cega: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 21, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Idem odmah da vidim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 21, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Pih majkemuga, nasao sam jednu, ne bas ovakvu budzu, ali slicnu, blizu izduva, ali zicica koja ide iz nje se zavrsava u copavoj. Dakle bice da je to sprava koja ne dozvoljava da vozis sa spustenom copavom. Bice da to nema veze sa ovim sto meni treba. Kako rece da bih mogao da proverim da li gura ulje u motor? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 21, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan pa jedino da otkacis neki vod od ulja i da zaverglas ili da upalis motor.....automat od ulja je sigurno negde na bloku,znaci budzica koja ima uglavnom gumenu kapicu na sebi i iz nje izlazi jedna zica Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 21, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan sada sam gledao neko uputstvo,koliko sam razumeo atomat je sa desne strane na donjem delu boka,ispod vodene pumpe...pogledacu jos malo bolje pa ti javljam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 21, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan nasao sam,nalazi sa sa leve strane na karteru blize napred,,,,ako te intresuje poslacu ti sliku ...a ono sa desne strane je za kontrolu pritiska ulja...ako nadjes automat,kada otkacis kabl sa njega lampica od ulja bi trebala da se ugasi ako je instalacija u redu.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 21, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala prijatelju! Ja sam se koncentrisao na levu stranu, jer je na tu stranu pao. Pazi, ako taj deo postoji na mom motoru, a postoji, ima da ga nadjem. I jos kad bi bilo samo to. Sad je vec pao mrak pa ne mogu odmah da odem da zalegnem ispod njega, ali sutra cu opet ranom zorom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćili 674 Napisano Jul 21, 2007 Drug član, 935 postova Lokacija: Beograd - Mirijevo Motocikl: Kawasaki ZZR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ti nije smor, posalji sliku da vidim to cudo, mozda je to ono sto sam ja mislio da je vezano za copavu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wice 84 Napisano Jul 21, 2007 Drug član, 1838 postova Lokacija: obrenovac Motocikl: cbr 600f Prijavi odgovor kao problematičan moguce da se slomio ili ostetio automat...ama kabl koji je zavrnut srafom,pusti mi adresu na pp pa cu ti poslati sliku,neznam da je okacim ovde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...